מסכים במאה אחוז.
גם לצפות בסרט בווליום נמוך- זה קטסטרופה, בעיקר כאשר מדובר בז'אנר עתיר אפקטים.
המקרה האחרון עם השכנים מציק לי מאוד.
בינתיים הדבר קרה רק פעם אחת, אבל לך תדע מתי הם שוב ידפקו לי בדלת, או גרוע מכך- יזמינו משטרה.
וברור שאם בעתיד ארכוש סאב עם הגברה חזקה יותר, הבעיה רק תחמיר...
כיוון וכיול נכון של סאב וופר
-
bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
- Sync
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 287
אני מכיר את ההצעה ששלחו אליך. תמיד יש את הרצוי מול המצוי ולעיתים, מגבלות שטח או תקציב או שניהם מחייבות עדכון. נשמח לעזור לך להציב סדר עדיפויות למוצרי אקוסטיקה המתאים למגבלות האמיתיות אצלך. דיפיוזרים יקרים+פנלים קצה עליון לספיגה יהיו יעילים מאד יראו מעולה אבל מייקרים מאד את התקציב.קיבלתי הצעה מאורלקס עבור הסוגייה האקוסטית...
לגבי הולכת קול דרך קירות המבנה, ברור כי בכי תינוק אינו מפיק את תחום התדרים של מערכת קול רבת עוצמה. כפי שכבר ציינתי ככל שעולה התדר המדובר קל יותר ליצור מערכת מבודדת יעילה. קולו של התינוק המפיק תדרים שמעל 1KHz קל מאד לבידוד ודורש תכנון פשוט. מערכת קול עם סאב המפיקה 50Hz קשה עד בלתי אפשרי לבודד בקלות ללא תכנון מדוייק של מערכת מסה-קפיץ-מסה, ניתוק הסאב מהרצפה והטוב ביותר - מערכת חדר בתוך חדר... מערכת כזו, אמנם יעילה מאד, תהיה יקרה לביצוע ותגזול שטח נדל"ן יקר. בחדר שגובהו 220ס"מ אין לה מקום.
בשלב זה, שוב ובפעם המי יודע כמה, כדאי להבהיר כי צמרים מינרליים למיניהם או ספוגים אקוסטיים או כותנה אקוסטית או ווילונות מכל סוג אינם חומרים מבודדים בפני עצמם גם כשהם באים בתוך מערכת קיר מבודד ובמיוחד כשהם באים בהלבשה חיצונית. תפקידם של חומרים אלו למנוע מהוד פנימי עצמי ולשכך את תנועת האויר בתוך המערכת הבידודית. הבידוד עצמו מושג אך ורק על ידי יצירת מערכת מסה איכותית דיה וחיץ אוויר מתאים (מה שאנחנו קוראים קפיץ... תהרגו אותי למה). אני נצרך כל פעם מחדש להבהיר מדוע "70% כיסוי תקרה בספוג אקוסטי" אינו בידוד, לא היה בידוד ולא יהיה בידוד. התוצאה של טיפול כזה היא חדר יבש סתמי ולא "תכנון אקוסטי". בחדרי קולנוע יש מקום ליבוש משמעותי משום שלוקאליזציה היא מרכיב חשוב מאד בסאונד בעוד שבחדרי האזנה למוזיקה, ובמיוחד קלאסית וג'אז, דווקא ההדהוד הטבעי של החדר הוא חלק מהחוויה. הגדרת ומציאת האיזון הנכון בין מרכיבי השליטה בסאונד - ריסון, פיזור, הדהוד - הוא החלק החשוב ביותר בדרך לתוצאה סובייקטיבית ואף אובייקטיבית משביעת רצון.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
Sync
תודה על המידע המקצועי.
מה דעתך לעטוף את החדר בנייר אלומיניום או יריעות מתכת ולהלביש עליהם ספוגים אקוסטיים מתאימים?
תודה על המידע המקצועי.
מה דעתך לעטוף את החדר בנייר אלומיניום או יריעות מתכת ולהלביש עליהם ספוגים אקוסטיים מתאימים?
- Sync
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 287
איני יורד לסוף דעתך. אנו מדברים על משקל פשוטו כמשמעות ובעניין זה משקל סגולי, משקל מרחבי, וצפיפות כל אחד לחוד וכולם ביחד הם המרכיב החשוב. לעניין זה, בלוק מלא טוב מבלוק חלול, יציקת 30 טובה מיציקת 20, גבס בעל שתי שכבות טוב מגבס בעל שכבה אחת... יריעות אלומיניום או "זהבים" מתאימים לעטוף סוכריות או בונבוניירות ואינן מסה. לגבי יריעות מתכת - תצטרך להסביר.מה דעתך לעטוף את החדר בנייר אלומיניום או יריעות מתכת...
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
- Moshe_L
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
הכוונה שלי שהמתכת תמנע מעבר קול.
צליל לא יכול לעבור דרך מתכת נכון?
יריעות פלדה אולי. משטח מתכת כלשהו. המסה של המתכת חשובה למניעת מעבר צליל?
צליל לא יכול לעבור דרך מתכת נכון?
יריעות פלדה אולי. משטח מתכת כלשהו. המסה של המתכת חשובה למניעת מעבר צליל?