קופסה קטנה. שינוי דרמטי

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

באמזון כתוב שזה שוקל 10 פאונד (4.5 ק"ג בערך)- הזוי

באתר אחר כתוב 1 פאונד- שזה יותר ריאלי
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

puma1 כתב:
yoav4x4 כתב:מישהו נתקל באתר ששולח ישירות לישראל ולא דרך מתווכים?
...
יש אבל נגמר להם המלאי, רק בעוד חודש
...
יחד עם זאת ניסתי להזמין, וזה מקבל את ההזמנה למרות שבדף הראשי כתוב שלא במלאי...
איך זה הגיוני?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

yoav4x4 כתב:
puma1 כתב:
...
...
איך זה הגיוני?
...
כי זה צריך לחזור למלאי עוד חודש, הזמנה מוקדמת, אתה יכול להזמין תקבל את זה עוד חודש ( אם זה לא התעכב, זה רק צפי ) חוץ מזה אני לא מבין למה, אין שום יתרון להזמין דרכם, מחיר המשלוח שלהם זה 33$ ( לפי מה שאמרו פה ) ככה שזה לא יצא יותר זול

abu-garaa
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148

שליחה

תגידו-מה הבהלה הגדולה?
מצאו נפט במחוזותינו?
:lol:

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416

שליחה

נשמע מוצר מעניין צריך לראות כדי להבין מה קורה שם
זה נשמע כמו פילטר טוב שיצרניות המסכים חוסכות מהלקוח.

זה אומר המון על המצב של הטכנולוגיה כיום אם צריך להוסיף קופסה כזו למסך שהשקיעו בו קרוב ל20 אלף
זה עצוב לדעתי.

אז מה אנחנו אמורים להבין מזה? שניתן לרכוש מסך זול עם מעבד תמונה פשוט לפחות שיהיה לו פנל סביר
ועם הקופסה הזו אני יגיע לרמת תמונה של טלויזיה הרבה יותר יוקרתית.?

או שאנחנו צריכים להשלים שמוצר משלים ישפר לנו תתמונה על ידי שימוש בפילטור? (אולי אנשים לא מצליחים להגיע לרמת כיוון תמונה כמו שהפילטר הזה עושה?).

בכל מקרה הסרטים על 24HZ מה כבר אפשר לשפר.?
בכל מסך יש כמעט אפשרות של שיפור תמונה בצורה מסויימת ויש לך מצב DEMO שאתה דיי רואה בו הבדל.
ככה שהמצבים האלה לא מדברים אליי זה עוד דרך לזייף. לא על כל סרט זה נראה טוב.

אני מחכה לעדכונים על השיפור.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

puma1 כתב:
yoav4x4 כתב:
puma1 כתב:
...
...
איך זה הגיוני?
...
כי זה צריך לחזור למלאי עוד חודש, הזמנה מוקדמת, אתה יכול להזמין תקבל את זה עוד חודש ( אם זה לא התעכב, זה רק צפי ) חוץ מזה אני לא מבין למה, אין שום יתרון להזמין דרכם, מחיר המשלוח שלהם זה 33$ ( לפי מה שאמרו פה ) ככה שזה לא יצא יותר זול
...
פשוט רק אצלהם יש משלוח ישיר לישראל.
כנראה שלא תהיה ברירה ולעשות זאת דרך מאסטסטופ

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

לא, זה לא מה שאנחנו אמורים ללמוד מזה.
ה- DARBEE הוא מוצר משלים,
הוא לא יכול להפוך מסך בינוני למסך יוקרתי, זו לא המטרה שלו, בדיוק כמו ששיפורי מנוע לא יהפכו את הפיאט למרצדס ,אבל הם יכולים לקחת את הפיאט לרמה אחרת של ביצועים ביחס לאותה פיאט בלי אותם שיפורים.

תאכלס זה פוטושופ שעובד ב- realtime בצורה טבעית לחלוטין ללא שום תופעות לוואי , כל עוד שומרים על אחוז הגיוני של עיבוד.
קיימת ב- DARBEE שליטה על רמת העיבוד שהמכשיר מבצע.

אצלי הוא כרגע על 50%.

רן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

kingshoko כתב:איפה עופר בכל השרשור הזה? :D
נשמע לי קצת מוזר הסיפור של שיפור תמונה כ"כ מטורף במחיר כזה מצחיק, אני סקפטי עם שיער על הראש. 8O
אבל יאללה נשמע את כל הקונים, תתחדשו ותדווחו. (Y)
...
כמה דברים:
1. לא מכיר את הטכנולוגיה. קראתי על הפטנט ויש שם המון המון BS שלא קשור לכלום. בכל מקרה, נראה לי שהקשר בין הפטנט למכשיר הוא מקרי ביותר.

2. לא ראיתי את המכשיר ולא יודע במה מדובר ולכן לא היה לי יותר מדי מה לכתוב.

3. יש עשרות עמודים על הנושא ב-AVSFORUM, אך יש מעט מאוד מידע קונקרטי לגבי מה בדיוק המכשיר עושה. להערכתי יש שם שני צ'יפים של HDMI פלוס לוגיקה פלוס צ'יפ מתכנת שאחראי על האלגוריתם. זו גם הסיבה שקשה מאוד לעשות FIELD UPDATES, כי בעצם אין שם FIRMWARE או תוכנה בכלל.

לכן מבחינת עלות, במקרים כאלה העלות ייצור מאוד נמוכה והמחיר יכול להקבע על ידי החברה לפי ההערכות שלהן של מכירות, החזרת ההשקעה בפיתוח וכו'. המחיר אכן זול מאוד, אני מניח שבדומה ל-ABT יתכן מאוד שהמטרה היא בכלל לא למכור את המכשיר אלא להשתמש בו כפלטפורמה להציג את הטכנולוגיה והמטרה היא למכור ולקדם את הטכנולוגיה (האלגוריתם).

4. בהתחלה חשבתי שמדובר במנגנון שבדומה למערכות שממירות מ-2D ל-3D מזהות את העומק לפי שינוי זויתי ואז מטשטשות את הרקע, מה שגורם ל-FOREGROUND להיות חד יותר (למרות שבעצם הוא זהה למקור). זה אחד הנושאים שעליהם הפטנט מדבר.

בפועל, לפי התאור של האנשים ב-AVS (וגם כאן), על כך שזה כאילו מסיר "ערפל" מהתמונה, ככל הנראה מדובר בעיבוד יותר פשוט שבגדול עושה contrast stretching אבל באופן סלקטיבי וחכם. יש המון אלגוריתמים כאלה ובגלל האופי שלהם הם יכולים להיות מהירים מאוד (כמעט חסרי משמעות מבחינת מהירות עיבוד). מדובר על עיבוד שונה מאוד מכל העיבודים שמערכות עיבוד תמונה עושות בד"כ.

(ראוי לציון שיש חברות שמדברות על selective adaptive contrast או לפחות על localized adaptive contrast כגון פנסוניק, סוני וטושיבה - כך שיש השקעה גם בנושא הזה על ידי יצרניות המסכים).

כמובן שיש לזה גם חסרון. מצד אחד זה עושה תמונה מאוד פאנצ'ית, אך זה יכול לגרום להחרפת ארטיפקטים בתמונה במקרים שבו המקור באיכות בינונית מינוס. לכן, אלגוריתמים של adaptive contrast עובדים טוב יותר ככל שאיכות התוכן המקורי טובה יותר.

אלא שכנראה שזה לא נגמר רק בזה, ככל הנראה יש כאן מספר אלגוריתמים שרצים במקביל בעוצמות שונות וביחד הם נותנים תוצאות מעניינות. יתכן מאוד שזה משולב גם עם אלגוריתם unsharp mask. למעבדים של Lumagen יש אלגוריתם חידוד דומה לזה שעובד בכלל לא רע.

ל-VXP יש מנגנונים דומים. לי במעבד (Radience XE3D) יש מנגנון שעושה adaptive contrast. בתוספת לפונקציות חידוד, אפשר לקבל תוצאות מרהיבות, במיוחד כשמדובר במסכים גדולים, והאפקט די דומה לתיאורים שראיתי בשרשור כאן וב-AVS. אני לרוב מכבה את הפיצ'ר הזה, כי למרות שהוא הופך את התמונה לפאנצ'ית הרבה יותר ולחדה וברורה יותר, זה מתרחק מהתוכן המקורי ששודר. עם זאת, יש המון יתרונות להפעלת פונקציות כאלה לתכנים מסויימים ואכן מדי פעם אני מפעיל זאת.

בכל מקרה, זה בהחלט נשמע מעניין. מעבדים לרוב עולים לא מעט כסף, ויפה לראות שמישהו מכניס דם חדש לתחום שנרדם מאוד (אפשר לקרוא לזה קטטוניה) בשנתיים האחרונות ובמחיר שווה לכל נפש. עד היום עיקר הבעיות שמעבדים התרכזו בהם זה נושא החדות, נושא ה-Deinterlacing, ולאחרונה בעיקר ב-CMS.

הצורך למעבדים ירד מאוד בגלל שהמקורות והמסכים כולם כבר ב-FULL HD. הרעיון של מעבד שמשפר תכני FULL HD זה משהו שכנראה אף אחד לא שקל לפני כן בכלל...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 21/08/2012 12:01, נערך 2 פעמים בסך הכל.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416

שליחה

לא, זה לא מה שאנחנו אמורים ללמוד מזה.
...
לא אמרתי ללמוד מזה כי אין לי מה ללמוד מזה. יש לי מה להבין.

מעבד תמונה זה רכיב מאוד חשוב בטלויזיה אני לא רואה אותו כמוצר משלים.
אלא אם זה פילטר.

אני צריך אחד כזה פה כדי לראות מה ההבדל.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

תענוג, תודה :D

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עפר,

היתרון ב- DARBEE הוא גם ברמת השליטה שיש לך באותו אפקט. זה אכן לא נראה טבעי ומוצלח אם מתחילים להגזים באחוזים. לא הצלחתי להבחין בבעיה מיוחדת כל עוד שומרים על אחוז סביר.

אני מחזיק אותו על רמה של 40%-50% עבור רוב התכנים ובתכנים מסוימים כמו אנימציה ב-בלו ריי אפשר להגיע איתו גם לרמות של 60% עם תוצאות מאוד מאוד מרשימות.

לגביי ההערה שלך באשר לתכנים בינוניים, זו סוגייה שלא התעכבתי עליה, כי היא פחות מעניינת אותי ברמה האישית.

כן מסקרן אותי לבחון אותו בתלת מימד (כרגע אני נתקל בבעיה של תאימות HDMI לבדיקה כזו) לאור התגובות של משתמשים שטוענים שהאפקט אף גדול יותר בסוג כזה של תוכן.

אני כבר "רואה" מוצרים שונים עם" Darbee inside" מציפים את השוק בטווח הקרוב.

רן

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

yoav4x4 כתב:
puma1 כתב:
yoav4x4 כתב:
puma1 כתב:
...
...
איך זה הגיוני?
...
...
פשוט רק אצלהם יש משלוח ישיר לישראל.
כנראה שלא תהיה ברירה ולעשות זאת דרך מאסטסטופ
...
אבל אני לא מבין מה זה משנה אם זה ישירות לארץ או לא אם המחיר וזמן המשלוח לא שונה, MUSTOP וחברות שילוח דומות שולחות את זה עם דואר שליחים, DHL וכו'... וזה מגיע ממש מהר, תוך 3-4 ימים, משלוח רגיל ישירות לארץ דרך האתר יכול לקחת שבוע-שבועיים, ככה שגם אם מוסיפים את זהמן השילוח בתוך ארצות הברית זה פחות או יותר אותו הדבר, כולל גם המחיר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

רן

ניסית להשוות את זה ל-adaptive contrast של VXP?

האמת שדי נרתעתי מלנסות את זה על תוכן 3D בעיקר בגלל הרצון לשמור על התוכן קרוב ככל הניתן למקור. כשיהיה לי זמן (רק חזרתי מחופשה) אני אנסה לחקור את המשמעות של adaptive contrast בתלת מימד.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

כרגע הזמנתי דרך אתר סמרט הום

מעניין האם המתח הוא 110 וולט או 220 גם וגם

בברכה

לא כתוב שום מקום

ולטים וכו

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

SONYES כתב:כרגע הזמנתי דרך אתר סמרט הום

מעניין האם המתח הוא 110 וולט או 220 גם וגם

בברכה

לא כתוב שום מקום

ולטים וכו
...
ברור לך שהמלאי שם יתחדש רק עוד חודש ואז זמן המשלוח הרגיל.
יכול לקחת עד חודש וחצי.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא עפר. אין לי VXP תחת היד. נראה לי שיש כאן בנוסף לשאר הדברים, משחק אקטיבי של הגאמה, אבל זה נעשה בצורה כל כך טובה.

זה פשוט גורם לסוני להראות מטושטש ולא בפוקוס בלי זה וזה אחד המקרנים הכי חדים שנתקלתי בהם מעודי.

מכיר את האפקט של סיבוב ידני (או חשמלי) של העדשה עד מציאת הנקודה המושלמת של הפוקוס?
בלי המכשיר, התמונה נראית כאילו היא זקוקה לעוד סיבוב קטן של העדשה על מנת להכנס לפוקוס . זה האפקט שאני רואה.

רן

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

puma1 כתב:
taoyossi כתב:לגבי הערה שגיא העלה ,

האם מדובר במוצר הזה בוודאות ?!

http://www.amazon.com/DarbeeVision-Darb ... f=pd_ybh_2

או שיש מוצר אחר ה 5000
...
זה המוצר, אני הזמנת את זה, אין משהו אחר, פשוט לא רשום את שם הדגם, גם באתר של החברה רשום את שם הדגם בסוגריים
...
הזמנתי מחזיק אצבעות שיגיע עד יום שישי לניו יורק , כי אחרת זה הולך להתעכב ...................................

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

שאלה לגבי אמזון
פעם ראשונה שהזמנתי דרכם,

במשלוח היה כתוב זמן אספקה: Standard (3-5 business days)

לאחר ביצוע ההזמנה הם כותבים : Shipping estimate: August 22, 2012 - August 23, 2012
Delivery estimate: August 27, 2012 - August 30, 2012

איך זה בדיוק מתיישב עם ה 3-5 ימי עבודה ? אם כשהזמנתי אצלם השעה 7 בבוקר בערך, והתאריך 21 לאוגוסט.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

yoav4x4

שלום לך

אני רוצה לדעת אם הספק הוא 110 וולט כי לא מצויין ובאתר החברה כתוב שיש להכניס 110 וולט

איזה מתאם זה 220/110 ???

בברכה

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

SONYES כתב:yoav4x4

שלום לך

אני רוצה לדעת אם הספק הוא 110 וולט כי לא מצויין ובאתר החברה כתוב שיש להכניס 110 וולט

איזה מתאם זה 220/110 ???

בברכה
...
רן אמר שהוא חיבר לחשבל בארץ בלי בעיה בלי שנאי, אני מניח שאם זה היה רק 110V, המכשיר או הספק שלו היו נשרפים, זה גם רק 5V שנאי כזה עולה כמה שקלים

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”