בושה וחרפה מה שאתרי המתרגמים עושים ללקוחות שלהם

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
av-br
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81

שליחה

שלום לכולם!

נרשמתי כאן רק בכדי להגיב לפוסט הזה, כי לי נראה שיש כאן אנשים שלא מבינים את מהות התלונה של כותב הפוסט.

אני במקרה עקבתי יום יום על התרגום המדובר של פרק 2, והנה מהלך העניינים באתר subcenter: (התאריכים הם מזכרוני, ומדויקים פלוס-מינוס)
1. 4 ימים לאחר יציאת הפרק - אתר subcenter מראה על 40% התקדמות, ומאיים שכל תגובה שתשאל מתי ישוחרר הפרק תימחק, וכך גם המשתמש.
2. קצת לאחר מכן, האתר מכריז שהתרגום ישוחרר בקרוב מאוד, והאחוזים לא יתעדכנו.
3. 5 ימים לאחר יציאת הפרק, (הגרסה המוקדמת שלו - ה webrip, שיצאה כ5~ ימים לפני השידור בארה"ב) מתרגם חדש בשם nat מוציא תרגום, (אומנם לא מושלם כמו של QSUBS, ועם כמה טעויות, אך עדיין סביר) ומפרסם בתגובות על שניתן להורידו. התגובה נמחקת, וכך כל תגובות של משתמשים אחרים שמודיעים על כך. האתר ממליץ לא להתפשר על איכות, ולהמתין בסבלנות.
4. 6 ימים לאחר יציאת הפרק - האתר מעדכן את אחוזי ההתקדמות ל 90%.
5. לאחר מספר שעות, האתר מעדכן ל 95%, ומודיע שהפרק נמצא בתהליך הגהה סופי, ויצא בקרוב.
6. לאחר 7-8 ימים, האתר מוריד חזרה את האחוזים ל 0% ומודיע שהכתוביות יצאו רק לאחר יומיים בערב יום שישי - שוב מצהיר לא להתפשר על איכות. כל אותו הזמן, האתר מוחק כל ביקורת שכתובה בצורה מכובדת.
7. לאחר זה, החלטתי לכתוב תגובה ב subcenter. התנסחתי בצורה יפה, אך כתבתי ביקורת על התנהלותם. על כך שאכן הם לא חייבים דבר לאף אחד, ואכן תודה רבה על התרגומים, אבל המשחקים עם האחוזים, ההבטחה במשך 5-6 ימים שהנה כל רגע התרגום האיכותי יוצא, ומחיקת תגובות שמבקרים זאת, זוהי התנהלות גועלית. ביקשתי שאם הם מחליטים למחוק תגובה זו, אני אוותר על שירותם הלא נחמד, ונא באותו הזדמנות שימחקו גם את היוזר שלי. - לאחר 5 דקות נמחקה התגובה ללא מחיקת היוזר.

בדיעבד, מתברר שכל זה היה סתם משחק, והתרגום ששוחרר לבסוף, היה פשוט rip ממה ששודר ביס בערב יום שישי, ולכן ההמתנה לערב יום שישי.
אז הבעיה המרכזית כאן, זה לא עם ההמתנה, ובטח לא עם מתרגם כזה או אחר, אלא עם ההתנהלות של subcenter. הטעיה לאורך כל הדרך, (אולי על מנת שהגולשים יכנסו שוב ושוב) וצינזור תגובות לגיטימיות בצורה פשיסטית. - אם כבר "הישראלי המכוער" כמו שמספר גולשים כאן הזכירו - זו בדיוק ההתנהלות של ההישראלי המכוער.
אז אני אוותר על שירותם המקסים לאחר שנים של גלישה באתר זה.

נ.ב. גם לא ברור לי מדוע לא לעלות תרגומים גם של מתרגם אחר, ולתת לגולשים לשפוט בהמצעות דירוג התרגום. אבל זה לא הנושא.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

av-br כתב:שלום לכולם!
בדיעבד, מתברר שכל זה היה סתם משחק, והתרגום ששוחרר לבסוף, היה פשוט rip ממה ששודר ביס בערב יום שישי, ולכן ההמתנה לערב יום שישי.
אז הבעיה המרכזית כאן, זה לא עם ההמתנה, ובטח לא עם מתרגם כזה או אחר, אלא עם ההתנהלות של subcenter. הטעיה לאורך כל הדרך, (אולי על מנת שהגולשים יכנסו שוב ושוב) וצינזור תגובות לגיטימיות בצורה פשיסטית. - אם כבר "הישראלי המכוער" כמו שמספר גולשים כאן הזכירו - זו בדיוק ההתנהלות של ההישראלי המכוער.

נ.ב. גם לא ברור לי מדוע לא לעלות תרגומים גם של מתרגם אחר, ולתת לגולשים לשפוט בהמצעות דירוג התרגום. אבל זה לא הנושא.
...
הסירחון שלהם מגיע עד לפה!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

av-br כתב:שלום לכולם!

נרשמתי כאן רק בכדי להגיב לפוסט הזה, כי לי נראה שיש כאן אנשים שלא מבינים את מהות התלונה של כותב הפוסט.

אני במקרה עקבתי יום יום על התרגום המדובר של פרק 2, והנה מהלך העניינים באתר subcenter: (התאריכים הם מזכרוני, ומדויקים פלוס-מינוס)
1. 4 ימים לאחר יציאת הפרק - אתר subcenter מראה על 40% התקדמות, ומאיים שכל תגובה שתשאל מתי ישוחרר הפרק תימחק, וכך גם המשתמש.
2. קצת לאחר מכן, האתר מכריז שהתרגום ישוחרר בקרוב מאוד, והאחוזים לא יתעדכנו.
3. 5 ימים לאחר יציאת הפרק, (הגרסה המוקדמת שלו - ה webrip, שיצאה כ5~ ימים לפני השידור בארה"ב) מתרגם חדש בשם nat מוציא תרגום, (אומנם לא מושלם כמו של QSUBS, ועם כמה טעויות, אך עדיין סביר) ומפרסם בתגובות על שניתן להורידו. התגובה נמחקת, וכך כל תגובות של משתמשים אחרים שמודיעים על כך. האתר ממליץ לא להתפשר על איכות, ולהמתין בסבלנות.
4. 6 ימים לאחר יציאת הפרק - האתר מעדכן את אחוזי ההתקדמות ל 90%.
5. לאחר מספר שעות, האתר מעדכן ל 95%, ומודיע שהפרק נמצא בתהליך הגהה סופי, ויצא בקרוב.
6. לאחר 7-8 ימים, האתר מוריד חזרה את האחוזים ל 0% ומודיע שהכתוביות יצאו רק לאחר יומיים בערב יום שישי - שוב מצהיר לא להתפשר על איכות. כל אותו הזמן, האתר מוחק כל ביקורת שכתובה בצורה מכובדת.
7. לאחר זה, החלטתי לכתוב תגובה ב subcenter. התנסחתי בצורה יפה, אך כתבתי ביקורת על התנהלותם. על כך שאכן הם לא חייבים דבר לאף אחד, ואכן תודה רבה על התרגומים, אבל המשחקים עם האחוזים, ההבטחה במשך 5-6 ימים שהנה כל רגע התרגום האיכותי יוצא, ומחיקת תגובות שמבקרים זאת, זוהי התנהלות גועלית. ביקשתי שאם הם מחליטים למחוק תגובה זו, אני אוותר על שירותם הלא נחמד, ונא באותו הזדמנות שימחקו גם את היוזר שלי. - לאחר 5 דקות נמחקה התגובה ללא מחיקת היוזר.

...
טוב , אם מדובר על זה , אזי בהחלט גם לחינם יש גבול וזה מגעיל , רק שאם כך פותח השרשור היה חייב לכתוב על האתר ולא על המתרגמים .
אם האתר חוסם תרגומים כי הוא "חייב" לקבוצה/מתרגם כלשהו , והוא מייבש את הקהל, אזי האתר מתנהג בצורה גועלית ואולי היגיע הזמן למצוא לו תחליף .
בין זה ובין להאשים את המתרגמים עצמם , יש מרחק גדול מאוד . כי זה לא משנה אם המתרגם תרגם בגוגל/עשה ריפ לתוכנית ששודרה (ואני לא מבין איך זה נעשה ואיך זה סונכרן , אבל זה נושא אחר :lol: )/ או שישב שעות על ימים ותרגם מילה במילה משמיעה . בכול מקרה אתה מקבל קובץ מוכן שמאפשר לך לראות את התוכנית בלי שעבדת על זה , בלי שצפית כל כך הרבה פעמים עד שנמאס לך , ואתה לא יכול אפילו להנות מהתרגום שלך , אז למתרגם תגיד תודה ותשתוק ולא משנה מה קורה , לאתר אתה יכול במקרה כזה לתת ביקורת ואולי להדיר רגלך משם
וד"א , אני בד"כ מוריד סדרות בweb-dl , ברוב הפעמים הכתוביות שמופיעות , מופיעות בפורמאט אחר . מה שומר שאני צריך לסנכרן אותם ידנית . אני יכול לומר , שזה מוריד המון מחווית הצפיה , כי הצפיה החלקית הקודמת , גורמת לכך שאי אפשר להנות. אז אני מסנכרן רק בסוף העונה , ורואה את הסדרה רק בעונה הבאה .
לא רוצה לחשוב מה קורה למי שלא רק מסנכרן אלא מתרגם שורה שורה שורה ואח"כ מסנכרן :lol:
אז בהחלט מגיע להם תודה ולא קיטורים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

truejoker - נראה לי שאתה מפספס עובדה אחת קטנה, מי שמתרגם לא זקוק לתרגום מלכתחילה. מה זה קשור אתה בטח שואל את עצמך? או, טוב ששאלת, אני מניח שמי שמתרגם את הפרק קודם כל צופה בו במלואו ללא תרגום ורק אחרי הצפייה הראשונית יושב ומתרגם את הפרק. זה מה שאני הייתי עושה אם היה לי את הזמן לתרגם וזה הפתרון המושלם לבעייה שתיארת (העובדה שהתרגום הורס את חווית הצפיה בפרק).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ד"א, סיימתי כרגע לצפות בפרק של Breakout.Kings (עונה שנייה פרק 5) והתרגום היה חובבני ועמוס בשגיאות. די משעשע שהעלו תרגום שכזה באתר שמונע העלאת תרגומים אחרים בגלל התירוץ (וזו ההוכחה שזה תירוץ ולא סיבה) של "איכות".

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

פאטתי. הגבתי על הפרק באתר subscenter, הבעתי את תודתי אבל ציינתי שיש לא מעט שגיאות ורצוי שלא להשתמש בתרגום. התגובה שלי נמחקה. כנראה שהדרך להגיע לאיכות היא ע"י השתקת הביקורת :lol:

אם זה כך, במקום אופציה ל"תגובות" שפשוט ישימו כפתור "תודה" וזהו, יפחית להם את כל עבודת הצינזור המתמדת.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

הבעיה היא לא עם המתרגמים שאליהם באמת אין מה לבוא בטענות, הם משקיעים מזמנם בהתנדבות ואפשר גם להבין שתרגום לא תמיד יהיה מוכן באותו יום שהסדרה שוחררה לרשת, גם למתרגמים יש חיים מחוץ לתרגום שהם עושים.
הבעיה העיקרית היא הבעיה עם האתר עצמו.
גם בשירשור הקודם שנפתח בנושא הובאו רעיונות לשיפור, אבל לא רק שהם לא התקבלו (זה בסדר, האתר לא חייב להתחשב בנו), אלא שלפי מה שאני רואה עכשיו גם מוחקים תגובות לגיטימיות של אנשים, וזה חבל.
הצענו מנגנון די פשוט של העלאת כתוביות ושל Certificate של האתר לכתוביות "איכותיות", כאלה שהם עברו עליהן ואישרו אותן עם תו תקן.
כך שמצד אחד, כל משתמש יוכל להעלות כתוביות לאתר ומי שמוכן "להסתכן" בכתובית עם שגיאות ולא ממש איכותית, יוכל לעשות זאת (די מהר יבינו המשתמשים איזה מתרגם איכותי יותר ואיזה פחות), ומצד שני, מי שירצה לחכות לכתוביות האיכותיות יותר, ימתין להן.
אבל לפסול מראש כל כתובית ולא לתת את הפלטפורמה, זה לא שיתופי.
כמובן שכאתר פרטי, זכותם לעשות כל מה שברצונם, אבל אם רוח השיתופיות היא זו שמנחה אותם, אז מן הראוי לשתף באמת (כי כרגע נראה שכל העסק מונע ע"י שיקולים אחרים...).

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

אפרופו Game of Thrones , יצא תרגום לפרק 3 של המתרגם ה"מחתרתי".

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

itay25783 כתב:אפרופו Game of Thrones , יצא תרגום לפרק 3 של המתרגם ה"מחתרתי".
...
באיזה אתר?

itay25783
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 514

שליחה

subscene
subtitle.co.il
נערך לאחרונה על ידי itay25783 ב 17/04/2012 13:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

וואלה, אף פעם לא חשבתי להוריד מאתרים אחרים חוץ מטורק סרטים וסאבסנטר
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

סאבטיטל זה בעצם סרטים, הם הפרידו את הנושא של הכתוביות לאתר "נפרד".

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

AviBiton כתב:כמובן שכאתר פרטי, זכותם לעשות כל מה שברצונם, אבל אם רוח השיתופיות היא זו שמנחה אותם, אז מן הראוי לשתף באמת (כי כרגע נראה שכל העסק מונע ע"י שיקולים אחרים...).
...
פעם , יכולת להעלות כתובית גם לסרטים (לפני שהם עשו את השינוי של האתר ), וגם לסאבסנטר , וזה הופיע מייד . ולא בדקו בציציות , אם היום הם מוחקים תגובות , אזי כנראה שכבר ברור שזה לא מרוח השיתופיות אלא ממקורות אחרים

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910

שליחה

באתר Subtitle לשעבר Sratim פורסם במהירות בזק תרגום לסרט Haywire (סרט ביזיוני בפני עצמו אבל זה לא הנושא) לגירסא 1080P ששוחררה היום או אתמול. תרגום שהוא חובבני ומתחת לכל ביקורת. יוצא מסנכרון, חסרות שורות ומשפטים כמו "That's should be fun" מתורגמות כ"אני צריך להשתמש בטלפון" ועוד טעויות רבות. כמובן הם דאגו לציין שהתרגום הוא של מתרגם פרטי. יש לי הרגשה שהם מנסים ללמד אותנו משתמשים "סוררים" לקח - לתרגום איכותי צריך לחכות. רוצים מהר? קבלו תרגום קולקל. השארתי שם תגובה לגבי העיניין, מיותר לציין שהיא כמובן הוסרה.
"על החתום...."

orshock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317

שליחה

shlomiassaf שמע בחור יש לך בעיה חמורה בהבנת המציאות...

"בושה וחרפה"

"לקוחות"

מה בדיוק איום בציטוט שרשמת? אם באתרך היו מקללים אותך על איחור בכתוביות, היית מותיר את התגובות?

כמו שאמרו לפני, לא נוח? לך תלמד אנגלית, לא תיהיה תלוי בילדים חצופים בני 15 עם שגעון גדלות.
בוחר שלא? מה לעשות שבאותם ילדודס בני 15 שמתקוטטים וירטואלית מדי חודש על הזכות לתרגם לך את הסדרות אתה תולה את יהבך.

ובקשר לתאוריה שלך שבלי גולשים אין לאתרים האלה זכות קיום- יש מספיק גולשים, בלי עזות מצח, שמעריכים את עבודתם (אני דואג לכל אתר שאני משתמש בו לאורך תקופה גם להעלות תרומה) הסצנה הזו, מבין היחידות שנותרו שמבוססת על התנדבות תשאר חזקה, ויפה יותר בלעדייך.

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5248
שם מלא: clubnet

שליחה

Hertz33 כתב:באתר Subtitle לשעבר Sratim פורסם במהירות בזק תרגום לסרט Haywire (סרט ביזיוני בפני עצמו אבל זה לא הנושא) לגירסא 1080P ששוחררה היום או אתמול. תרגום שהוא חובבני ומתחת לכל ביקורת. יוצא מסנכרון, חסרות שורות ומשפטים כמו "That's should be fun" מתורגמות כ"אני צריך להשתמש בטלפון" ועוד טעויות רבות. כמובן הם דאגו לציין שהתרגום הוא של מתרגם פרטי. יש לי הרגשה שהם מנסים ללמד אותנו משתמשים "סוררים" לקח - לתרגום איכותי צריך לחכות. רוצים מהר? קבלו תרגום קולקל. השארתי שם תגובה לגבי העיניין, מיותר לציין שהיא כמובן הוסרה.
...
אשכרה צודק התרגום מעפן בצורה לא נורמלית..חסרות שורות :lol:
סוללה של שחקנים ענקית, תאמת התחלתי לראות תסרט ונראה רדוד ולא מושך..
רק הטריילר נראה טוב :| ?

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433

שליחה

subscenter שוברים שיאים חדשים של שפלות וביזוי
בשחרור התרגום לפרק 4 של העונה השנייה של משחקי הכס,
ראו ההערה מתחת לתרגום השני של קבוצת extreme (שגם השתחרר ראשון לרשת)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166

שליחה

כל עוד הם מעלים את כל התרגומים שיוצאים בזמן שהם יוצאים,
לא מעניין מה הם רושמים עליהם בהערות (זכותם).

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

התרגום העליון מיס לא?

חזור אל “סרטים וטלויזיה”