יבוש הפולים בג'ין לפני קליה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
השבוע ביום שלישי קליתי תערובת נהדרת, עם קפה של אמיגו, לפי הפרופיל שהפך להיות הפרופיל הקבוע שלי:
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה
נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.
קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.
קפה נהדר.
חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
קירור בחוץ על תבנית קרה
נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.
קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.
קפה נהדר.
חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 02/02/2012 7:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- lumberjack
-
- חבר פעיל

- תגובות: 58
השתמשתי בפרופיל הזה, אין ספק שמתקבל קפה הרבה יותר מאוזן
מוטי תשתף בתערובת בבקשה.
מוטי תשתף בתערובת בבקשה.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

האמת שאני לא זוכר בדיוק
נדמה לי שזה היה משהו כמו:
75 גר' קולומביה
75 גר' פלנטיישן
50 גר' פרו
50 גר' בורונדי
(כתבתי שהכל מאמיגו, אבל הבורונדי מהצפון. ראיתי שאמיגו הביאו בורונדי עכשיו, אני מנחש שהם דומים מאוד).
נדמה לי שזה היה משהו כמו:
75 גר' קולומביה
75 גר' פלנטיישן
50 גר' פרו
50 גר' בורונדי
(כתבתי שהכל מאמיגו, אבל הבורונדי מהצפון. ראיתי שאמיגו הביאו בורונדי עכשיו, אני מנחש שהם דומים מאוד).
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
ניסיתי פרופיל מאוד דומה, ולמרות שהייתי מאוד סקפטי מתחילת השרשור, אני חייב להודות - ההבדל מאוד מורגש.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.
אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.
אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני חוזר ואומר: מי שלא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!!
- eldza
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
מוטי, אם הבנתי נכון מקריאה של 7 עמודים, זה מה שאתה ממליץ:
צריך עוד קצת פרופורציה כי בג'ין קשה לי לשמוע את הפיצוצים, כמה זמן לוקח עד פיצוץ שני ?5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
קירור בחוץ על תבנית קרה...
אלדד
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
כנראה ירון צודק בקשר לחד שניים בפרופילי ״יבוש״ .... וגם אני כמו מוטי ממליץ לכל בעלי ג׳ן להתנסות בזה.
eldza זה הפרופיל, ופיצוץ ראשון מגיע ממש לפי הכתוב, ושני כ שתים וחצי דקות אחרי...
eldza זה הפרופיל, ופיצוץ ראשון מגיע ממש לפי הכתוב, ושני כ שתים וחצי דקות אחרי...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתמול קליתי סיבוב כזה. בטעות שמתי 250 גר' וגם היה מאוד קר.
אני לא יודע איך הקור משפיע כי הקולה הרי חם כשהפולים נכנסים, אבל הפיצוץ הראשון איחר בחצי דקה בערך.
- eldza
-
- חבר פעיל מאוד

תודה
אלדד
- עזי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
הכנתי עכשיו ספל אספרסו לאחר קלייה עפ"י הפרופיל שהציע מוטי. זה היה ללא ספק האספרסו הטוב ביותר שהוציאה המכונה שלי.
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

יופי!! 
תענוג לשמוע.
לגבי הפרופיל: אני מסכים, גם אני התרגלתי לכיף של ה"שגר ושכח" בג'ין, ועכשיו צריך לעמוד לידו וזה מציק.
אפשר, לא בקלות, לחבר אליו ארדואינו ולייצר פרופיל קליה על הארדואינו שישלוט בג'ין.
אולי איזה אבשי אחד ירים את הכפפה
תענוג לשמוע.
לגבי הפרופיל: אני מסכים, גם אני התרגלתי לכיף של ה"שגר ושכח" בג'ין, ועכשיו צריך לעמוד לידו וזה מציק.
אפשר, לא בקלות, לחבר אליו ארדואינו ולייצר פרופיל קליה על הארדואינו שישלוט בג'ין.
אולי איזה אבשי אחד ירים את הכפפה
- eldza
-
- חבר פעיל מאוד

בכל זאת הזמנים לא מסתדרים לי
בשיטת "הפעל ושכח", הקליה אורכת אצלי כ-15.5 דקות.
בפרופיל של מוטי,
3.5 ד' על 150 + 5 על 250 + כ- 2.5 ב- 240 עד פיצוץ שני נותן 11 דקות.
כמובן שב-11 דקות הקפה לא היה מוכן ונאלצתי להמשיך.
מה אני מפספס?
בשיטת "הפעל ושכח", הקליה אורכת אצלי כ-15.5 דקות.
בפרופיל של מוטי,
3.5 ד' על 150 + 5 על 250 + כ- 2.5 ב- 240 עד פיצוץ שני נותן 11 דקות.
כמובן שב-11 דקות הקפה לא היה מוכן ונאלצתי להמשיך.
מה אני מפספס?
אלדד
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

סליחה, טעיתי בתיאור ושכחתי שלב, בפוסט הזה שהבאת בציטוט והסתמכת עליו!
לפני כן בשרשור תיארתי נכון...
סורי!
הנה הרשימה המסודרת:
[left]
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
[/left]
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8
היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.
באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.
החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.
באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.
החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
- eldza
-
- חבר פעיל מאוד

שוב תודה
אלדד
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

תודה, נראה טוב.moti_r כתב:מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
לא נורא, עדיין שימושי....
דרך אגב, זה לא בגלל מגבלות האייפון, אלה מגבלות של המפתח...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה בטוח?
לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.
עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.
עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

גם קול אפשר להעביר ברקע.moti_r כתב:אתה בטוח?
עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת)....
כמובן שהאופצייה החסכונית יותר, היא להשתמש בנוטיפיקציות.
- מיץ_פטל
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1474
קליתי לפי הפרופיל הזה.
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.
התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה
תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.
תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.

הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.
התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה
תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.
תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.
- nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
הפרמטרים של הקליה נשמעים נכון ומזכירים לי מאוד את הקליה שביצעתי אתמול.מיץ_פטל כתב:קליתי לפי הפרופיל הזה.![]()
...
גם לי הייבוש ארך בין 3 ל 4 דקות (תלוי בזן)
הקליות אצלי הסתיימו באזור ה 14:40 עד 16:30...שוב , תלוי בזן.
התערובת שבניתי אתמול כללה:
35 אחוז קולומביה סופרימו
40 אחוז בורונדי
10 אחוז אתיופיה סידאמו
15 אחוז תערובת של סומטרה+דג'ימה
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 14/02/2012 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)