העדר באס וגבוהים טיפה צורמים - איך ניתן לפתור ? (דנון 4310 בעמוד 10)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #101 

kipikipod כתב:
zeev78 כתב:ES9000 אם המקור נשאר זהה והסאונד לא נשמע טוב סימן שבאמת יש בעיה שלא צריך להתעלם ממנה, לא הגיוני באמת שמערכת שעולה 2000 שקל תשמע לאוזני פותח השרשור יותר טוב מהLX70. הרי הוא מכיר את רמת הביצועים של נגן סידי יעודי וHTPC, יש לך הצעות/רעיונות אחרים לפתרון הבעיה?
...
אין ספק שהLX70 נשמע מפורט וחד יותר, אבל הסאונד היה הרבה יותר מהנה (אולי גם "חם") עם רסיבר ישן של ימהה 557 ורמקולים של JAMO מדגם E350 שזה דגם LOW-END....
...

זה מזכיר לי שלפני כמה שנים טובות לחבר שלי היה רסיבר של שרווד, הוא החליף אותו לכמה ימים עם רסיבר יותר יקר של ימאהה ולמרות שהפירוט היה טוב יותר הוא התגעגע לשרווד מאותה סיבה. חבל שלא מביאים יותר לארץ את סידרת הניוקאסל. אני מאמין שניתן להגיע לרמת סאונד חם של אונקיו למשל עם הפירוט של הLX אבל זה כבר נושא ששייך לקטגוריית הHIGHEND (אם הסט אפ בנויי בצורה נכונה, שפיכת כסף זו לא ערובה להצלחה) אז אל תצפה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה :wink: .

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #102 

אוקיי אספתי מהחנות את האונקיו 808 לבדיקה, התרשמות ראשונית:

הכל נשמע הרבה יותר טוב - התקדמות משמעותית לכיוון שהמערכת אמורה להשמע באמת.
סטריאו - הכל נשמע באמת "חם" יותר, נעים לאוזן, באס עמוק, ס,ש,צ וכל האותיות הדומות כבר לא נשמעות צורמות,
חסרון אחד (יחסית גדול): הפיוניר LX70 היה צלול ומפורט פי כמה.

ק"ב - מדהים.... בהחלט עוצר נשימה, "האביר האפל" והפס-קול המעולה שלו מעולם לא נשמעו כל כך דרמטיים,
יריות אשכרה מקפיצות אותך מהמקום, כשנפתחת דלת של כספת אתה שומע את הכובד והחומר המתכתי שממנה עשויה,
גם כאן הדיבור טיפה פחות צלול מהפיוניר, אבל לא ברמה כזו כמו בסטריאו.

שלט \ תפריטים \ נוחות שימוש - בכמה רמות מעל הפיוניר, שלט ידידותי, מובן, נוח. תפריטים מכובדים וברורים.

כרגע אני מחפש את הפשרה בין פיוניר לאונקיו, יותר לכיוון האונקיו - את הפיוניר אחזיר.
מהחנות דיברו איתי גם על NAD, מישהו ניסה\שמע ?
Utopia

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #103 

kipikipod כתב:אוקיי אספתי מהחנות את האונקיו 808 לבדיקה, התרשמות ראשונית:

סטריאו - הכל נשמע באמת "חם" יותר, נעים לאוזן, באס עמוק, ס,ש,צ וכל האותיות הדומות כבר לא נשמעות צורמות,

ק"ב - מדהים.... בהחלט עוצר נשימה, "האביר האפל" והפס-קול המעולה שלו מעולם לא נשמעו כל כך דרמטיים,
יריות אשכרה מקפיצות אותך מהמקום, כשנפתחת דלת של כספת אתה שומע את הכובד והחומר המתכתי שממנה עשויה,

שלט \ תפריטים \ נוחות שימוש - בכמה רמות מעל הפיוניר, שלט ידידותי, מובן, נוח. תפריטים מכובדים וברורים.

כרגע אני מחפש את הפשרה בין פיוניר לאונקיו, יותר לכיוון האונקיו - את הפיוניר אחזיר.
...
אז אחרי שכמה פה המליצו על החלפת ברזלים (ואני ביניהם), ואחרי שהשאר התנפלו שמיהרנו מידי,
ולפי מה שתיארת המסלול הקצר והבטוח להנאה הוא לא להתחיל לשחק עם כבלים אלא להחליף מה שעושה לך לא נעים באוזן.
שמח שלקח לך בדיוק יומיים להבין את זה.
נערך לאחרונה על ידי ronensud ב 30/11/2011 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #104 

ronensud כתב:
kipikipod כתב:אוקיי אספתי מהחנות את האונקיו 808 לבדיקה, התרשמות ראשונית:

...
אז אחרי שכמה פה המליצו על החלפת ברזלים (ואני ביניהם), ואחרי שהשאר התנפלו שמיהרנו מידי,
הזמן להודות שאין חכם כבעל ניסיון.
ולפי מה שתיארת המסלול הקצר והבטוח להנאה הוא לא להתחיל לשחק עם כבלים אלא להחליף מה שעושה לך לא נעים באוזן.
שמח שלקח לך בדיוק יומיים להבין את זה.
...
רעיון טוב שקיבלתי מהחבר epony הוא לעלות למעלה בONKYO, הכוונה היא ל1008+, לדעתי רעיון מצוין,
הבעיה היא המחיר, אני מעריך של"פיוז" יהיה מה להציע, אבל בוא נגיד שלא אסבול כלל גם אם אשאר עם ה808.
הסאונד שהוא מפיק הרבה הרבה יותר מהנה, נעים ומוסיקאלי מהפיוניר, שהצטיין רק בחדות של הצליל.
Utopia

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #105 

נסה ימהה
העם דורש..... כל מיני דברים

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #106 

sam22 כתב:נסה ימהה
...
אני חושב ש"פיוז" לא חזקים כ"כ עם ימהה, ניסן מפיוז הציע לי דנון, אני חושב שאני אבקש קודם סדרה גבוהה יותר של אונקיו.. למרות שעל-פניו עושה רושם שגם NAD יכול להיות מעניין
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #107 

ההבדל בין הפיוניר לאונקיו מינורי לעומת ההבדל בין רמקולים של פוקאל לבין רמקולים של ג'אמו, במיוחד אילו שהאזנת להם שהם בעלי צליל חם ועגול.

כנראה אהבת את הסאונד של הגאמו לכן חבל שתחליף רסיבר, זה כמו לחפש את המפתחות תחת הפנס כי שם יש אור. נחון שהפיוניר יותר בהיר ומפורט מהאונקיו אבל עובדה שאתה כן אוהב את הפירוט. מה שמפריע לך זה המטאליות של ה-JM. אם תחליף לאונקיו או לכל רסיבר עם סאונד פחות בהיר אחר, הסאונד יהיה פחות בהיר אבל לא יהיה לך לא זה ולא זה.

תוכל להשיג 6-7K תמורת הרמקולים שלך בשוק יד שניה ולהחליף אותם בהרבה מאוד אופציות שיהיו יותר לטעמך. מן הסתם, ג'מו יכולים להיות נקודת התחלה מענינת עבורך:

http://www.fuse.co.il/?CategoryID=175&ArticleID=84

כמו כן, יש לבדוק וורפדייל, קווד, מורדאנט-שורט ואפוס
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #108 

danlior כתב:ההבדל בין הפיוניר לאונקיו מינורי לעומת ההבדל בין רמקולים של פוקאל לבין רמקולים של ג'אמו, במיוחד אילו שהאזנת להם שהם בעלי צליל חם ועגול.

כנראה אהבת את הסאונד של הגאמו לכן חבל שתחליף רסיבר, זה כמו לחפש את המפתחות תחת הפנס כי שם יש אור. נחון שהפיוניר יותר בהיר ומפורט מהאונקיו אבל עובדה שאתה כן אוהב את הפירוט. מה שמפריע לך זה המטאליות של ה-JM. אם תחליף לאונקיו או לכל רסיבר עם סאונד פחות בהיר אחר, הסאונד יהיה פחות בהיר אבל לא יהיה לך לא זה ולא זה.

תוכל להשיג 6-7K תמורת הרמקולים שלך בשוק יד שניה ולהחליף אותם בהרבה מאוד אופציות שיהיו יותר לטעמך. מן הסתם, ג'מו יכולים להיות נקודת התחלה מענינת עבורך:

...
דווקא ההבדל שאני שמעתי הוא לא מינורי בכלל...
מדובר באופי צליל שונה לגמריי... אני מאוד אהבתי את הסגנון של האונקיו, רק חסר לי טיפה חדות וזה שם,
אני לא חושב שאלו הרמקולים כי עובדה שעם ההחלפה לאונקיו 808 כמעט הגעתי ליעד..
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #109 

kipikipod כתב:
danlior כתב:ההבדל בין הפיוניר לאונקיו מינורי לעומת ההבדל בין רמקולים של פוקאל לבין רמקולים של ג'אמו, במיוחד אילו שהאזנת להם שהם בעלי צליל חם ועגול.

...
מדובר באופי צליל שונה לגמריי... אני מאוד אהבתי את הסגנון של האונקיו, רק חסר לי טיפה חדות וזה שם,
...
הפוקאל שלך בחיים לא ישמעו כמו הג'אמו שאהבת.

חבל שתשלם שכר לימוד יקר עד שתגיע לנחלה

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #110 

danlior כתב:
kipikipod כתב:

...
...
הפוקאל שלך בחיים לא ישמעו כמו הג'אמו שאהבת.

חבל שתשלם שכר לימוד יקר עד שתגיע לנחלה
...
תודה על הרצון לעזור,
אך אני לא מעוניין שהם ישמעו כמו הג'אמו, הצליל ששמעתי בחנות שאהבתי הוא של הפוקאל ולא של המתחרים..
אני מרגיש שהנחלה קרובה, וכשהרמקולים יסיימו את הBREAK IN שלהם אני מניח שאהיה מרוצה אפילו יותר,
גם כשאחליף כבלים.

אני חושב שהדבר החכם לעשות הוא לעלות למעלה בקו של אונקיו, יש לי הרגשה שמשם תבוא הישועה..
Utopia

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #111 

בכיף ידידי, העיקר שתהיה מבסוט (Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #112 

kipikipod כתב:
sam22 כתב:נסה ימהה
...
אני חושב ש"פיוז" לא חזקים כ"כ עם ימהה, ניסן מפיוז הציע לי דנון, אני חושב שאני אבקש קודם סדרה גבוהה יותר של אונקיו.. למרות שעל-פניו עושה רושם שגם NAD יכול להיות מעניין
...
אני גם בעד ניסיון של הימהה, 2 רבים והשלישי לוקח... :D
ולפי מה שראיתי באתר שלהם הם אכן מוכרים ימהה, אז שווה לך לנסות. מקסימום תחזיר, אתה בנקודת החלטה טובה...
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #113 

ה1008 הוא רסיבר מצוין אבל השאלה היא כמה תצטרך להוסיף וכמה ההבדל יהיה משמעותי. נראה לי שתצטרך לשדרג את המקור, אם את מרוצה מהסט אפ בק"ב תוסיף DAC איכותי (או לפחות תנסה) לשמיעה בסטריאו והבעיה תיפתר בפחות הוצאות. http://www.fuse.co.il/?CategoryID=329&ArticleID=585
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 01/12/2011 6:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #114 

קודם כל מעניין אם תרגיש הבדל שיצריך החלפה מ808 ל1008.
בכל מקרה כמו שכולם אומרים הייתי מנסה ימהה.

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #115 

אני הייתי בערך באותה התלבטות לפני כחודשיים. בסוף בחרתי בימהה, בדיוק מהסיבות שהפריעו לך בפיוניר (צליל מתכתי) ובאונקיו (צליל לא מספיק מפורט).
לדעתי הימהה הוא בדיוק הפשרה הנכונה בין הצליל של האונקיו לצליל של הפיוניר. צליל מפורט מאוד, ודינמי, אבל לא נוטה למתכתיות של הפיוניר. גם מבחינת תמחור לדעתי התמחור של הימהה יותר מתקרב לתמחור חו"ל ולכן התמורה יותר טובה לכסף בקניה בארץ. במחיר של אונקיו 809 אתה יכול לבדוק את הימהה rx-a2010- לדעתי ייתן לך בדיוק את מה שאתה מחפש

Rainbow
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #116 

שלום קיפיקיפוד
עם איזו הגברה שמעת את הפוקל אצל פיוז?

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #117 

כדאי לך גם לשמוע את הדנון (3311 למשל). לפי מה שאני שמעתי חתימת הצליל דווקא דומה לאונקיו (809), וטובה יותר בדו-ערוצי. ברב ערוצי לטעמי האונקיו היה מוצלח יותר, אבל זה גם עניין של טעם. יכול להיות שזה יקלע לשלך. אני לא בחרתי בדנון בגלל ענייני תקציב. גם בארה"ב הוא (ה-3312) עלה 300$ יותר מאונקיו.

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #118 

Rainbow כתב:שלום קיפיקיפוד
עם איזו הגברה שמעת את הפוקל אצל פיוז?
...
אהלן,

המקור היה דיסק אודיו שנצרב מקבצי FLAC שלי, הושמע בחנות מנגן CD ומגבר של ROTEL
Utopia

kipikipod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #119 

אהלן חברים,
יש לי אפשרות להביא להשמעה את הרסיברים:

NAD 747
DENON 4310\2311

דיברתי עם ניסן מ"פיוז" על YAMAHA, הוא אמר שזה אפשרי.

מה דעתכם על אחד מאלו כחלופה לאונקיו?
Utopia

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #120 

לפי דעתי לפני שאתה מקבל תשובה עדיף שתגיד איזה דגמים של ימהה יש כאופציה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”