דעה אישית: הקץ לתשלום גלובלי על חיבור לאינטרנט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #101 

opv כתב:
mr-bungle כתב:
opv כתב:
mr-bungle כתב:לא מבין את כל נביאי הזעם פה, כאילו רק אם ישנו את שיטת התמחור למשהו טיפה יותר הגיוני(בלי קשר למחיר כמובן...פשוט הגיוני מבחינת צרכתי=שילמתי) פתאום החברות תקשורת יעשו עלינו קומבינה. מה עכשיו הכל שקוף וברור? ממש תמוהה.

ולכל אלה שפוחדים לעבור את מכסת התעבורה(150GB לדוגמא!!!!!) ומקשקשים לי פה על לספור KB חיים בסרט רציני ואני מציע להם להתקין תוכנה שסופרת את כמות הנתונים שאתם מורידים בשבוע ממוצע(מגלישה ולא איזה EMULE) ולהיווכח שהם בקושי עוברים (בהגזמה) את ה20GB(כל עוד אנחנו לא מכלילים את הVOD של YES).

קיצור שורה תחתונה כל הכועסים הם אותם אנשי שרוצים להינות מפריצותו של האינטרנט וחוסר איכפתיות של רשויות החוק בישראל לטפל שמאפשר להם להוריד גיגות של תוכן בחינם במקום לשלם עליו(או יותר טוב להפסיק לצרוך אותו ולצאת החוצה או לקרוא איזה פאקין ספר).

דווקא שינוי שכזה הוא הזדמנות לעמוד על שלנו ולא לעבור לתוכניות ששודדות אותנו ולהציב רף נמוך למי שלא מחפש להפעיל את תוכנת השיתוך האהובה עליו 24 שעות.
...
חלק לא מבוטל מהאנשים כאן, מורידים סרטים שכל אחד מהם גדול מ20GB.
...
אז כאן בדיוק טמונה הבעיה, מה אתה בדיוק מוריד ששוקל 20 GB? סרט שיש עליו זכויות יוצרים? אז וואלה אני לא בעד ניסיון להפללת צרכנים פרטיים אבל לא הגיוני שתוריד את כל התוכן הזה ולא תשלם הרבה יותר ממי שרוצה להשתמש ברשת למטרות קצת יותר חוקיות.
...
מה קשורה חוקיות התוכן לענין?
אם למשל אני מוריד את התוכן הנ"ל משירות חוקי שמאפשר השכרה של סרטי BD ומוחק לי אותם מהדיסק אחרי יומיים. זה צריך לענין את ספקית האינטרנט?
אולי גם אני כותב בפורומים אנרכיסטיים וצריך לקנוס אותי על דעותי?
...
לא צריכה להיות בעיה לעשות הסכמים בין חברות התוכן(כמו למשל הVOD של YES) לבין הISP'S כך שמה שאתה משלם לחברת תוכן כולל את מחיר תעבורת הנתונים.

די למה להיתמם? זה לא ברור שכל מי שהוא HOG של אינטרנט מוריד אך ורק תוכן שאינו חוקי? ממש לא מובנת ההיתממות זה לא כאילו רשויות החוק מסתובבות פה בפורום(לא שזה מעניין מישהו מהרשויות הנ"ל)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #102 

mr-bungle
אין שום קשר להתממות. אתה מערבב בין שני נושאים שלא חופפים בהכרח.
אתה בעצם מציע להעניש משתפי קבצים ע"י העלאת מחיר האינטרנט לכולם. כי ברור שמי שצורך הרבה הוא משתף קבצים.
No place like home.......... Theater

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #103 

mr-bungle,

אני עובד בחברה קטנה שמשתמשת בשני חיבורים אינטרנט במהירות של 10MB, של הוט ובזק, שניהם פרטיים.
כמות המידע שאנחנו מעבירים לשרתים שלנו היא מטורפת!

זאת דוגמא מספיק טובה?

mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #104 

opv כתב:mr-bungle
אתה בעצם מציע להעניש משתפי קבצים ע"י העלאת מחיר האינטרנט לכולם. כי ברור שמי שצורך הרבה הוא משתף קבצים.
...
מי אתה מכיר שמשתמש ב50 GB תעבורה בחודש שאינו מוריד תוכן מוגן בזכויות יוצרים? אתה אשכרה מכיר אדם כזה?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #105 

mr-bungle כתב:
opv כתב:mr-bungle
...
מי אתה מכיר שמשתמש ב50 GB תעבורה בחודש שאינו מוריד תוכן מוגן בזכויות יוצרים? אתה אשכרה מכיר אדם כזה?
...
אני שוב אומר שזה לא הענין.
אם החליטו להעניש מורידי תוכן לא חוקי, אז שיבדקו מי מוריד כמויות כאלה, יפנו אליו יעשו לו משפט וכ'.
אבל להעניש את כולם בלי משפט ע"י העלאת מחיר האינטרנט?

mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #106 

אבל כל מי ש"נענש" הוא בעצם אחד שמוריד תוכן מוגן מהאינטרנט ולא רק שהוא פוגע בתעשיות כאלו ואחרות הוא פוגע בחווית אינטרנט שלי שכל מה שרציתי זה UPLOAD נורמלי שנשאר במהירות המקסימלית שלו תמידית שאוכל לשחק במשחק מולטיפלייר האהוב עליי.

שוב אומר זאת, שורה תחתונה היא שרק אנשים שמורידים כמויות מסחריות של סרטים/מוסיקה וכו... הוא מי שבאמת יש לו ממה לפחד וזה בהחלט בצדק...לכל הנוגעים בעניין

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #107 

אתה באמת חושב שאם יהיה לך UPLOAD של 100MB אתה תוכל לשחק ברשת יותר טוב? כן, יש לנו בעיה.

כדי לשחק ברשת אתה יכול להסתפק במהירויות של 2.5MB, הבעיה היא שכדי להגיע לשרתי משחק אתה צריך לעבור את שבעת מדורי גיהנום (פרוקסי) של הספקים בארץ

mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #108 

haimbl כתב:אתה באמת חושב שאם יהיה לך UPLOAD של 100MB אתה תוכל לשחק ברשת יותר טוב? כן, יש לנו בעיה.

כדי לשחק ברשת אתה יכול להסתפק במהירויות של 2.5MB, הבעיה היא שכדי להגיע לשרתי משחק אתה צריך לעבור את שבעת מדורי גיהנום (פרוקסי) של הספקים בארץ
...
איפה ראית אותי רושם דבר כזה? ושנית כל למי יש UPLOAD 2.5 מגה בדיוק???
אתה קשקשן שהחליט להיכנס לדיון סתם לומר את דעתך (שלא מוסיפה לדיון כלום) בלי לקרוא את השירשור

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #109 

mr-bungle כתב:
haimbl כתב:אתה באמת חושב שאם יהיה לך UPLOAD של 100MB אתה תוכל לשחק ברשת יותר טוב? כן, יש לנו בעיה.

...
איפה ראית אותי רושם דבר כזה? ושנית כל למי יש UPLOAD 2.5 מגה בדיוק???
אתה קשקשן שהחליט להיכנס לדיון סתם לומר את דעתך (שלא מוסיפה לדיון כלום) בלי לקרוא את השירשור
...
למה להתבטא ככה? :?

mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #110 

אתה באמת חושב שאם יהיה לך UPLOAD של 100MB אתה תוכל לשחק ברשת יותר טוב? כן, יש לנו בעיה.
...
אם זאת לא התנשאות אז אני לא יודע מה כן

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #111 

בדיוק פה
הוא פוגע בחווית אינטרנט שלי שכל מה שרציתי זה UPLOAD נורמלי שנשאר במהירות המקסימלית שלו תמידית שאוכל לשחק במשחק מולטיפלייר האהוב עליי.
...
א. אף אחד לא אמר 2.5 UPLOAD, התכוונתי לחבילה.
ב. זכותי לאמר את דעתי גם אם היא טעות ו\או לא מוצאת חן בעינייך.
ד. קשקשן? זרמתי...

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

mr-bungle כתב:
...
אם זאת לא התנשאות אז אני לא יודע מה כן
...
אני ממש לא מתנשא ואם לרגע חשבת שכן אז אני חוזר בי מדבריי.
בסה"כ רציתי לציין שזה לא משנה אם יש לך חבילה של 2.5 מגה או 100 MB הניתוב של הספקים יישאר גרוע ולכן לא נוכל להנות ממשחקיי מולטי כמו שצריך

mr-bungle
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #113 

אני לא זוכר אילו פינגים היו לי כשהייתי בארה"ב אבל בסך הכל יש כמה מדינות אירופאיות(כגון אנגליה) שפינג לשם נמצא בסדר גודל של 70-80 MS שזה לא הכי נורא בעולם והבעיה היא שכשיש לך חבילה של 5 מגה עם 500KBIT העלאה אז כל תנודה קטנה יכולה מאוד לשנות את המצב ובנוסף שאני אפילו לא אחשוב על לדבר עם מישהו מסקייפ באותו הרגע.

אני רואה זאת כך, שיהיה UPLOAD נורמלי של מגה לפחות עם מהירות הורדה של 10 מגה(עם אפשרות ל50-100 לכל הלחוצים בתוספת תשלום) ושיתנו מדרגות של 10-20-30 GB וכן הלאה.

כל עוד ניתן לעשות חבילה שתכלול ספק ותשתית ב50 שקל ל10GB או נגיד 70 ל20 GB אני מאושר וחושב שזה פייר לגמי עם הלקוח(לגבי העסק אין לי מושג עד כמה תוכנית שכזאת תהיה להם ריווחית)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #114 

Mrbungle

זו לא תרבות דיון שאנחנו מתירים כאן.

Chris_Barnes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #115 

אני חושב שקודם החברות יתמקדו בלמכור חבילות שיגיעו עד לקצבים של 100-200 מגה, בעזרתה של חברת החשמל שתמשוך את קצב המהירויות כלפי מעלה ובמיוחד את קצב האפלואוד (שהולך לשנות את כל החוקים). עצם המגבלה של המהירות לחו"ל תגרום לאנשים לחפש פתרונות אחרים, כמו p2p או FTP של מורידים כבדים שיתאגדו בינם לבין עצמם- הם הרי נושא השיחה פה. שירותים כמו hulu וכדומה יכולים לפתוח פה שרתים ולו מהסיבה שזה יגדיל את הנגישות אליהם ואת ההכנסות.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #116 

כולכם מדברים פה על מורידים כבדים כמרכז הדיון ומפספסים את הנקודה.
אני לא מאמין שהמורידים הכבדים הם אלה שיוצרים את צוואר הבקבוק ברשת.
בכל זאת האחוז שלהם (לטעמי) עדיין מאוד קטן.
מה שיסתום את הרשת זה שירותי ה- VOD למיניהם, מהסיבה הפשוטה שזה הרבה יותר נגיש למשתמש ההדיוט.
בין אם זה של YES, או כל חברה אחרת שמשתמשת ברוחב הפס הביתי.
כיום קצב ההורדה הוא כזה שעולה בהרבה על קצב השידור, בתכנים בסטנדרט הנפוץ ביותר ברמת האיכות שלו.
הפורמטים הממש כבדים לא נגישים לרובו המוחלט של הציבור.
עכשיו קחו את הסטנדרט בעוד שנתיים, תכפולי בפקטור נגישות בדומה לממיר של YES, BOXEE או סתם הזרמה בנוסך YOUTUBE,
ותקבלו פקק אחד גדול.
כשזה יקרה כל ההורדות יהיו פסיק זניח בתעבורה הכללית.
גם אם נפח ההורדות ילך ויגדל, גידול נפח ההזרמה יגדל כלכך שהנתח היחסי של ההורדות רק יקטן בכלל התעבורה.
זה היום שה- $$$ יקפצו לעיניהם של ספקי האינטרנט, והם ישובו למודל תשלום ע"פ צריכה.
כי אז הצרכנים הכבדים באמת משתמשי הסטרימינג ו- VOD ישלמו יותר, יחד עם המורידים הכבדים שהצריכה היחסית שלהם רק תלך ותקטן.
שם בעצם טמון פוטנציאל הרווח של הספקיות.

Loslas
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה #117 

רק משהו קטן בקשר ל"מורידים כבדים", בתור מוריד...בינוני (חשבתי שאני כבד, אבל אם אתם מורידים 300ג'יגות, אז אני כנראה מוריד בינוני), אוכל לומר שעיקר התעבורה שלי היא דווקא מיוטוב ועוד אתרי מדיה. ולא "חומר מפר זכויות יוצרים"...

בכל מקרה, מה מי עושה עם צורך תעבורה גבוהה, זה לא עניינו של אף אחד.
נערך לאחרונה על ידי Loslas ב 15/04/2011 21:11, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Loslas
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה #118 

רק משהו קטן בקשר ל"מורידים כבדים", בתור מוריד...בינוני (חשבתי שאני כבד, אבל אם אתם מורידים 300ג'יגות, אז אני כנראה מוריד בינוני), אוכל לומר שעיקר התעבורה שלי היא דווקא מיוטוב ועוד אתרי מדיה. ולא "חומר מפר זכויות יוצרים"...

בכל מקרה, מה מי עושה עם צורך תעבורה גבוהה, זה לא עניינו של אף אחד.

Chris_Barnes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #119 

אני מסכים שרוב התעבור תהיה VOD, אך תעבורה מסוג זה היא פנים ארצית, גם אם 20 תחנות מובילות מחו"ל יפתחו את שירותיהן בפני ישראלים, בעיקר בגלל התרגום. התעבורה היקרה היא לחו"ל כי יש הרבה יותר תחנות בדרך שיוצרות את העלויות הגבוהות, כך שכן חזרנו להתמקד במורידים הכבדים כאלו שיוצרים את מירב העומס הכלכלי על הספקיות.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #120 

אני חושב שיש עוד כמה דרכים לפתור את הבעיה, ואפילו בלי הוספת קו או נפח נוסף לחו"ל.
1. להעלות את ה UPLOAD בצורה משמעותית עד כדי קוים סימטריים - בצורה כזו כל המשתפים בתוכנות P2P למיניהם - טורנטים ואימיול, יורידו אחד מהשני בארץ את הרוב המוחלט של הנפח ולא יצטרכו להגיע ולהוריד מהיוזרים בחו"ל (למעט המורידים הראשונים כמובן).
2. שרתים מקומיים או מירור לכל שירותי הצפייה והסטרימינג - ליוטיוב ודברים ציבוריים אחרים הספקיות השונות יכולות לארגן את זה. לנטפליקס ושירותים "אישיים", אני מניח שאם הם ירצו להכנס לארץ, הספקיות או איזה רגולטור ממשלתי יכול להכריח אותם לעבוד משרת לוקאלי.
3. הייתי אפילו מרחיק ואומר שגם לכל הניוזגרופס אפשר לעשות מירור לוקאלי, לפחות לתכנים חמים, אני מניח שהספקיות יכולות לזהות קבצים שניגשים אליהם הרבה מאוד יוזרים ולדאוג שהתוכן יהיה מקומי.

אני חושב שיותר מהכל, המצב הנוכחי הוא נוח לספקיות שעושות המון כסף ממכירת שירות לקוי והמצב יימשך כל זמן שאף אחד לא כופה עליהם לעמוד בסטנדרטים מסוימים. אם הם יעברו למודל שעופר הציע זה יהיה רק כדי לעשות יותר כסף, לא בגלל שאין פתרונות אחרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”