פרוייקט השיפוץ יצא לדרך

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #101 

להחשכה הטוטלית של האולם? בהחלט כן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #102 

Catskinner כתב:להחשכה הטוטלית של האולם? בהחלט כן.
...
לא יודע איך לאמר לך את זה, אבל אור בחדר הקרנה זה כמו רעש רקע של מאוורר, אפשר לחיות עם זה אבל זה לא נעים.
אצלי לא רק שאין אור ברקע, כל לד בחדר מכוסה באיזולירבנד שחור וכל מקור אור הכי קטן פוגע בחווית הצפיה.
אולי המסקנה שלך נובעת מהעובדה שאתה פשוט רגיל לצפות במסך ולא במקרן?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #103 

מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.

ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #104 

Catskinner כתב:מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.

ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות.
...
הקשר הוא שמקור אור כלשהוא פוגע בשחורים של המקרן כיוון שהוא מאיר את המסך, התופעה לא קיימת כמובן במסכים.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #105 

opv כתב:
Catskinner כתב:מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.

...
הקשר הוא שמקור אור כלשהוא פוגע בשחורים של המקרן כיוון שהוא מאיר את המסך, התופעה לא קיימת כמובן במסכים.
...
בנוסף להשפעה על ביצועי המקרן, להחשכה מוחלטת יש תרומה בכך שהיא מנתקת את הצופה מהסביבה ומאפשרת לו לראות כאילו הסרט מרחף באויר, בלי לראות את הרהיטים, את החתולים (שלי תמיד נעמדים לפני מסך ההקרנה אז אין ברירה) או גורמים מסיחים אחרים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #106 

המסך אצלי ממילא מרחף באוויר. החתול לא מתעניין בסרטים אלא אם יש תוכנית על חתולים גדולים ב NG או AP ואני לא יודע אים תאמין לי, אבל לא הייתה לנו אף פעם בעיה של ניתוק מהמציאות ושקיעה בסרט גם עם אור רקע.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #107 

Catskinner כתב:המסך אצלי ממילא מרחף באוויר. החתול לא מתעניין בסרטים אלא אם יש תוכנית על חתולים גדולים ב NG או AP ואני לא יודע אים תאמין לי, אבל לא הייתה לנו אף פעם בעיה של ניתוק מהמציאות ושקיעה בסרט גם עם אור רקע.
...
זו זכותך המלאה להדליק אור בבית ולהרגיש כמו שאתה מרגיש, אתה גם רשאי להינות מטרנזיסטור.
אבל הסיבה שבקולנוע מחשיכים את האולם, היא שהחוויה הטובה ביותר מתקבלת בחדר חשוך לגמרי ולא (רק) כדי להסתיר ממך את חיטוטי האף של השכנים.

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #108 

לא הייתי פה כמה שעות ויש פה בלאגן :), תשמעו האור נותן אווירה מרגיעה וזה יפה גם אם המסך לא עובד, אם אני רוצה לראות סרט בלי זה אני פשוט מנתק את התאורה מהחשמל. הדבר היחיד שמדגדג לי זה המרווחים בנישה ואם לא אצליח להתאפק (מאבק כוחות פנימי לא רגיל בין הרגש להגיון שאומר ללחוץ על הברקס) אז החור בכיס הולך לגדול, כנראה שאלך על הפאנסוניק V20 שנראה לי כרגע כהמסך הכי טוב מתחת ל10000 ש"ח.

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #109 

זהו בשלב זה, הייתי צריך לסדר את הבלאגן של הכבלים ולנסות להסתיר אותם, זה לקח לי קצת זמן אבל בסוף הכל הסתדר:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #110 

zeev78 כתב:זהו בשלב זה, הייתי צריך לסדר את הבלאגן של הכבלים ולנסות להסתיר אותם, זה לקח לי קצת זמן אבל בסוף הכל הסתדר:
...
zeev78
ניראה נהדר... (Y)

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #111 

itay123 כתב:
zeev78 כתב:זהו בשלב זה, הייתי צריך לסדר את הבלאגן של הכבלים ולנסות להסתיר אותם, זה לקח לי קצת זמן אבל בסוף הכל הסתדר:
...
zeev78
ניראה נהדר... (Y)
...
תודה (Y)

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #112 

כפי שכבר ציינתי עבודה יפה מאוד (Y)
דאג לוילון על הזכוכית בצד ימין,אחרת הגבוהים ישגעו אותך :?
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #113 

Hybrid כתב:עבודה יפה מאוד (Y)
דאג לוילון על הזכוכית בצד ימין,אחרת הגבוהים ישגעו אותך :?
...
הגבוהים :? ?

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #114 

הגבוהים הכוונה לצלילים..... :oops:

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #115 

תודה על העצה, אשמח מאוד אם תפרט מדוע ואיך התדרים הגבוהים מושפעים מהחלון.

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #116 

zeev78 כתב:תודה על העצה, אשמח מאוד אם תפרט מדוע ואיך התדרים הגבוהים מושפעים מהחלון.
...
גם אני בניתי מערכת בביתי,אצלי החלון ממוקם דווקא בצידו השמאלי של מקום ההאזנה,,,לא שזה חשוב :P
מאחר ואני מתמקד בעיקר במוסיקה,שמתי לב שהצלילים הגבוהים צורמים מדיי לאוזניי,לאחר בדיקה קלטתי שההחזר מחלון הזכוכית הינו הגורם המכריע למצב.המסקנה הייתה וילון כבד שיספוג ויחזיר כמה שמעט.
אך שכחתי שיש "הנהלה" בבית,ולבסוף היגענו לפשרה וילון ביניים(לא עבה ולא דק)סיב סינטטי משולב בטבעי!
והבעייה נפתרה :)

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #117 

הבעיה שלי דווקא לא כל כך בגבוהים אלא בתחום התדרים הנמוכים, לפני כמה ימים הטראבל מייקר הקטן (הסאב)עשה בום גדול בזמן שהיה פיצוץ בסרט והכיסויי של המנורת תיקרה התפוצץ לרסיסים, איזה בלאגן :) .

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #118 

נראה יופי!
תתחדש!

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #119 

zeev78 כתב:הבעיה שלי דווקא לא כל כך בגבוהים אלא בתחום התדרים הנמוכים, לפני כמה ימים הטראבל מייקר הקטן (הסאב)עשה בום גדול בזמן שהיה פיצוץ בסרט והכיסויי של המנורת תיקרה התפוצץ לרסיסים, איזה בלאגן :) .
...
אדיר!
תאמין לי זה המבחן הכי טוב לסאבוופר :D

אני אגיד לך שוב תתחדש, נראה ממש יפה (Y)

zeev78 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #120 

ariel-ro כתב:
zeev78 כתב:הבעיה שלי דווקא לא כל כך בגבוהים אלא בתחום התדרים הנמוכים, לפני כמה ימים הטראבל מייקר הקטן (הסאב)עשה בום גדול בזמן שהיה פיצוץ בסרט והכיסויי של המנורת תיקרה התפוצץ לרסיסים, איזה בלאגן :) .
...
אדיר!
תאמין לי זה המבחן הכי טוב לסאבוופר :D

אני אגיד לך שוב תתחדש, נראה ממש יפה (Y)
...
זה היה מפחיד ויצאתי בנזק של 50 שקל לכיסויי חדש אבל חפיף, העיקר שהסאב עושה את העבודה שלו כמו שצריך :) . תודה רבה על התגובות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”