פרוייקט השיפוץ יצא לדרך
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
להחשכה הטוטלית של האולם? בהחלט כן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
לא יודע איך לאמר לך את זה, אבל אור בחדר הקרנה זה כמו רעש רקע של מאוורר, אפשר לחיות עם זה אבל זה לא נעים.Catskinner כתב:להחשכה הטוטלית של האולם? בהחלט כן....
אצלי לא רק שאין אור ברקע, כל לד בחדר מכוסה באיזולירבנד שחור וכל מקור אור הכי קטן פוגע בחווית הצפיה.
אולי המסקנה שלך נובעת מהעובדה שאתה פשוט רגיל לצפות במסך ולא במקרן?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.
ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות.
ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות.
- opv
- חבר מביא חבר

הקשר הוא שמקור אור כלשהוא פוגע בשחורים של המקרן כיוון שהוא מאיר את המסך, התופעה לא קיימת כמובן במסכים.Catskinner כתב:מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.
ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות....
- opv
- חבר מביא חבר

בנוסף להשפעה על ביצועי המקרן, להחשכה מוחלטת יש תרומה בכך שהיא מנתקת את הצופה מהסביבה ומאפשרת לו לראות כאילו הסרט מרחף באויר, בלי לראות את הרהיטים, את החתולים (שלי תמיד נעמדים לפני מסך ההקרנה אז אין ברירה) או גורמים מסיחים אחרים.opv כתב:הקשר הוא שמקור אור כלשהוא פוגע בשחורים של המקרן כיוון שהוא מאיר את המסך, התופעה לא קיימת כמובן במסכים.Catskinner כתב:מה הקשר לזה שזה מסך ולא מקרן? אני לא מדבר על התאורה הדינמית האחורית שיש לכמה מסכים של פיליפס ושנועדה לחפות על ביצועי חסר של פנלי ה LCD.
ההעדפה שלי נובעת מכך שאנחנו אוהבים כשאפשר לאתר את כוס הקפה (תה במקרה של בת זוגתי) בלי לגשש באפלה ושיהיה מספיק אור כדי שגיחות פתע לשרותים לא יסתיימו בהיתקלות ברהיט ונפילה עם הפנים לחקלאות.......
- Catskinner
- חבר במועדון HT

המסך אצלי ממילא מרחף באוויר. החתול לא מתעניין בסרטים אלא אם יש תוכנית על חתולים גדולים ב NG או AP ואני לא יודע אים תאמין לי, אבל לא הייתה לנו אף פעם בעיה של ניתוק מהמציאות ושקיעה בסרט גם עם אור רקע.
- opv
- חבר מביא חבר

זו זכותך המלאה להדליק אור בבית ולהרגיש כמו שאתה מרגיש, אתה גם רשאי להינות מטרנזיסטור.Catskinner כתב:המסך אצלי ממילא מרחף באוויר. החתול לא מתעניין בסרטים אלא אם יש תוכנית על חתולים גדולים ב NG או AP ואני לא יודע אים תאמין לי, אבל לא הייתה לנו אף פעם בעיה של ניתוק מהמציאות ושקיעה בסרט גם עם אור רקע....
אבל הסיבה שבקולנוע מחשיכים את האולם, היא שהחוויה הטובה ביותר מתקבלת בחדר חשוך לגמרי ולא (רק) כדי להסתיר ממך את חיטוטי האף של השכנים.
לא הייתי פה כמה שעות ויש פה בלאגן
, תשמעו האור נותן אווירה מרגיעה וזה יפה גם אם המסך לא עובד, אם אני רוצה לראות סרט בלי זה אני פשוט מנתק את התאורה מהחשמל. הדבר היחיד שמדגדג לי זה המרווחים בנישה ואם לא אצליח להתאפק (מאבק כוחות פנימי לא רגיל בין הרגש להגיון שאומר ללחוץ על הברקס) אז החור בכיס הולך לגדול, כנראה שאלך על הפאנסוניק V20 שנראה לי כרגע כהמסך הכי טוב מתחת ל10000 ש"ח.
גם אני בניתי מערכת בביתי,אצלי החלון ממוקם דווקא בצידו השמאלי של מקום ההאזנה,,,לא שזה חשובzeev78 כתב:תודה על העצה, אשמח מאוד אם תפרט מדוע ואיך התדרים הגבוהים מושפעים מהחלון....
מאחר ואני מתמקד בעיקר במוסיקה,שמתי לב שהצלילים הגבוהים צורמים מדיי לאוזניי,לאחר בדיקה קלטתי שההחזר מחלון הזכוכית הינו הגורם המכריע למצב.המסקנה הייתה וילון כבד שיספוג ויחזיר כמה שמעט.
אך שכחתי שיש "הנהלה" בבית,ולבסוף היגענו לפשרה וילון ביניים(לא עבה ולא דק)סיב סינטטי משולב בטבעי!
והבעייה נפתרה
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
אדיר!zeev78 כתב:הבעיה שלי דווקא לא כל כך בגבוהים אלא בתחום התדרים הנמוכים, לפני כמה ימים הטראבל מייקר הקטן (הסאב)עשה בום גדול בזמן שהיה פיצוץ בסרט והכיסויי של המנורת תיקרה התפוצץ לרסיסים, איזה בלאגן.
...
תאמין לי זה המבחן הכי טוב לסאבוופר
אני אגיד לך שוב תתחדש, נראה ממש יפה
זה היה מפחיד ויצאתי בנזק של 50 שקל לכיסויי חדש אבל חפיף, העיקר שהסאב עושה את העבודה שלו כמו שצריךariel-ro כתב:אדיר!zeev78 כתב:הבעיה שלי דווקא לא כל כך בגבוהים אלא בתחום התדרים הנמוכים, לפני כמה ימים הטראבל מייקר הקטן (הסאב)עשה בום גדול בזמן שהיה פיצוץ בסרט והכיסויי של המנורת תיקרה התפוצץ לרסיסים, איזה בלאגן.
...
תאמין לי זה המבחן הכי טוב לסאבוופר![]()
אני אגיד לך שוב תתחדש, נראה ממש יפה...