שעון שבת למכונה
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
נראה לי שה פתרון הכי טוב זה כל מיני "בית חכמ" עם אפשרות לישלוח SMS הביתה שמחשב או משהו במקום זה תדליק מכונת קפה ועם צריך דוד חשמל.
אבל פה אנחנו חוזרים לאתחלה וגם זה פורום אחר.
דרך אגב יש לי בבית "בית הכי חחם שיש" - אשתי
דרך אגב יש לי בבית "בית הכי חחם שיש" - אשתי
אז אפשר לחזור לשעון הזה:moti_r כתב:נראה לי שהפתרון הזה הוא אפילו עוד יותר נוח כי המכשיר לא צריך להיות צמוד לקיר אלא אפשר למקם אותו במקום שנוח ללחוץ עליו....

השאלה אם הוא יודע לעשות את כל מה שהשעון של דורון יודע לעשות, וגם איך ברירת המצבים שלו זו שאלה.
ובשעון הזה אפשר לעשות אותו דבר כמו שעשו בשעון של דורון, ובלי שום קדיחות ותוספות- להפך כאן זה באמת צריך להיות קל.
אם מישהו יודע משהו על השעון הזה, אני אשמח אם תשתפו אותי, כי את החנות שמוכרת את השעון הזה לא הצלחתי לתפוס בטלפון היום.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בשעה טובה קיבלתי את הטיימר שהזמנתי. האמת בנושא ההזמנה והמשלחוח חברת אמפראל טיפלה בצורה מיטבית. המשלוח הגיע מהר מאד בדואר רשום.

נתחיל מהשורה התחתונה - הטיימר עושה את מה שאני צריך ממנו ועובד.
אבל, יש קצת הטעייה בצורה שבה מפורסמים הפרטים הטכניים באתר (הנה קישור) ונזקקתי לקצת שמיניות באויר בשביל לגרום לטיימר לבצע את מה שאני מעוניין.
נתחיל בתיאור של מה שאני רציתי:
* בימי השבוע א-ה: שתי הדלקות ביום, 6:30-8:30 ו-15:30-21:30
* בסופ"ש ו-ש: הדלקה אחת בכל יום 7:30-22:30.
אם הייתי מגדיר את התכנות לפי ימים בודדים לא היו נשארות לי מספיק תוכניות. המידע באתר המציין 16 פעולות פתיחה וסגירה מטעה. למעשה מדובר ב-8 פעולות פתיחה ו-8 פעולות סגירה ולא כפי שחשבתי בהתחלה 16 פעמים שבהם ניתן לפתוח ולסגור.
לכן יש צורך להשתמש באופציה של קבוצות ימים ולהגדיר תוכניות לפי קבוצות ימים. כאן התגלתה בעיה: הטיימר הזה הוא גוי שלא עבר גיור. לכן קבוצת "ימי השבוע" שלו היא ב-ו, והסופ"ש הוא ש-א.
על זה כבר התגברתי רק באמצעות אילתור פשוט והוא כוון השעון של המערכת כך שיהיה יום אחד קדימה מהיום האמיתי. כך ביום שישי שלנו, השעון "חושב" שהוא בשבת וכבר סופ"ש מבחינתו, ואילו ביום א שלנו השעון יראה שאצלו יום ב וכך הוא כבר יבצע את תוכנית אמצע השבוע.
צירפתי גם צילום של דף ההוראות שהגיע עם הטיימר, למי שהסתבך עם ההסברים שלי.
בשורה התחתונה אין בעיה ואני גם ממליץ על הטיימר הפשוט והזול למי שמעוניין בפתרון כזה.
כפי שציינתי, לבסוף מצאתי סידור שבו הטיימר יעשה את מה שאני רוצה ממנו, אך כן יש לציין שהתיאור באתר לקוי והעובדה שאין דרך להגדיר שבוע עבודה ישראלי (והדבר איננו מצויין בשום מקום קודם לקניה) מאכזב.

נתחיל מהשורה התחתונה - הטיימר עושה את מה שאני צריך ממנו ועובד.
אבל, יש קצת הטעייה בצורה שבה מפורסמים הפרטים הטכניים באתר (הנה קישור) ונזקקתי לקצת שמיניות באויר בשביל לגרום לטיימר לבצע את מה שאני מעוניין.
נתחיל בתיאור של מה שאני רציתי:
* בימי השבוע א-ה: שתי הדלקות ביום, 6:30-8:30 ו-15:30-21:30
* בסופ"ש ו-ש: הדלקה אחת בכל יום 7:30-22:30.
אם הייתי מגדיר את התכנות לפי ימים בודדים לא היו נשארות לי מספיק תוכניות. המידע באתר המציין 16 פעולות פתיחה וסגירה מטעה. למעשה מדובר ב-8 פעולות פתיחה ו-8 פעולות סגירה ולא כפי שחשבתי בהתחלה 16 פעמים שבהם ניתן לפתוח ולסגור.
לכן יש צורך להשתמש באופציה של קבוצות ימים ולהגדיר תוכניות לפי קבוצות ימים. כאן התגלתה בעיה: הטיימר הזה הוא גוי שלא עבר גיור. לכן קבוצת "ימי השבוע" שלו היא ב-ו, והסופ"ש הוא ש-א.
על זה כבר התגברתי רק באמצעות אילתור פשוט והוא כוון השעון של המערכת כך שיהיה יום אחד קדימה מהיום האמיתי. כך ביום שישי שלנו, השעון "חושב" שהוא בשבת וכבר סופ"ש מבחינתו, ואילו ביום א שלנו השעון יראה שאצלו יום ב וכך הוא כבר יבצע את תוכנית אמצע השבוע.
צירפתי גם צילום של דף ההוראות שהגיע עם הטיימר, למי שהסתבך עם ההסברים שלי.
בשורה התחתונה אין בעיה ואני גם ממליץ על הטיימר הפשוט והזול למי שמעוניין בפתרון כזה.
כפי שציינתי, לבסוף מצאתי סידור שבו הטיימר יעשה את מה שאני רוצה ממנו, אך כן יש לציין שהתיאור באתר לקוי והעובדה שאין דרך להגדיר שבוע עבודה ישראלי (והדבר איננו מצויין בשום מקום קודם לקניה) מאכזב.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בשישי-שבת המכונה אצלי דולקת 20 שעות ברציפות, בכל יום.Lyonia כתב:joncafe
אפשר שעלה לא בעניין?
לפי מה שאני רואה אצלך מכונה דלוקה יותר מ 6 שעות ברציפות.
בשבילי קצת מפחיד להשיר ככה.
זה לא מסוכן?...
באמצע שבוע משהו כמו 8 שעות כל יום.
מכונות בסדר גודל כזה מיועדות לכך..
- עזי
- חבר במועדון HT

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
אני משתמש כשנה באותו שעון שבת מאמפראל וגם אני השתמשתי באותו הטריק של הקפצת היום בשעון קדימה ע"מ להתאימו לשבוע העבודה בחו"ל.
מוטי, לגבי הרתיעה שלך מהכפתור שעובר בין המצבים, הוא מעביר בצורה כזו: אוטומטי -> סגור -> אוטומטי -> פתוח -> אוטומטי -> סגור .....
אני התרגלתי ללחוץ עליו תמיד פעמיים ברצף כך שהוא חוזר תמיד למצב אוטומטי. אם המכונה עכשיו כבויה (עפ"י התכנות) ואני רוצה להדליקה, לחיצה כפולה, היא נדלקת והשעון נשאר במצב אוטומטי. היא דלוקה ואני רוצה לכבות - גם כאן, לחיצה כפולה. לפעמים נדרשת לחיצה מרובעת, למשל, המכונה דלוקה ואתה רוצה לכבותה אך הלחצן מעביר קודם למצב ON (אוטו' -> ON -> אוטו' -> OFF -> אוטו')
אגב, בצורה מאוד פשוטה ניתן גם לשלוט על הדלקת המכונה דרך הסלולרי אם למשל מגיעים מוקדם מהצפוי הביתה ורוצים שהמכונה תמתין חמה ומוכנה.
מוטי, לגבי הרתיעה שלך מהכפתור שעובר בין המצבים, הוא מעביר בצורה כזו: אוטומטי -> סגור -> אוטומטי -> פתוח -> אוטומטי -> סגור .....
אני התרגלתי ללחוץ עליו תמיד פעמיים ברצף כך שהוא חוזר תמיד למצב אוטומטי. אם המכונה עכשיו כבויה (עפ"י התכנות) ואני רוצה להדליקה, לחיצה כפולה, היא נדלקת והשעון נשאר במצב אוטומטי. היא דלוקה ואני רוצה לכבות - גם כאן, לחיצה כפולה. לפעמים נדרשת לחיצה מרובעת, למשל, המכונה דלוקה ואתה רוצה לכבותה אך הלחצן מעביר קודם למצב ON (אוטו' -> ON -> אוטו' -> OFF -> אוטו')
אגב, בצורה מאוד פשוטה ניתן גם לשלוט על הדלקת המכונה דרך הסלולרי אם למשל מגיעים מוקדם מהצפוי הביתה ורוצים שהמכונה תמתין חמה ומוכנה.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
תודה על האינפורמציה, אבל אני לא בטוח שהבנתי לגמרי.
אם המכונה כרגע באוט' אבל כבויה, ואני רוצה להדליק אותה, איך אני יודע אם הלחיצה הבאה תעביר למצב OFF או ON?
או שתמיד היא מעביר מאוט' למצב הפוך למצב שבו המכונה נמצאת כרגע?
איך שולטים על המכונה עם הסלולר?
אם המכונה כרגע באוט' אבל כבויה, ואני רוצה להדליק אותה, איך אני יודע אם הלחיצה הבאה תעביר למצב OFF או ON?
או שתמיד היא מעביר מאוט' למצב הפוך למצב שבו המכונה נמצאת כרגע?
איך שולטים על המכונה עם הסלולר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- עזי
- חבר במועדון HT

- תגובות: 798
- שם מלא: עזי
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
מוטי, לגבי הדילוג בין המצבים - אם המכונה כבויה ואתה רוצה להדליקה - לחץ פעמיים. אם לא נדלקה (סימן שעברה ל-OFF וחזרה ל-AUTO), לחץ פעמיים נוספות (ואז היא תעבור ל-ON ושוב ל-AUTO).
רואים את המצב הנוכחי (AUTO, ON, OFF) על הצג.
מעבר מ-AUTO ל-ON וחזרה ל-AUTO ישאיר את המכונה דולקת (היא תכבה ע"י העברה ידנית ל-OFF או ע"י שעון התכנות)
כנ"ל לגבי העברה מ-AUTO ל-OFF ושוב ל-AUTO. המכונה תכבה (אם היתה דלוקה) ותדלק שוב לפי השעון המתוכנת.
לגבי הפעלה דרך הסלולרי - מתקשרים לבת ומבקשים ממנה יפה להדליק את המכונה
[/quote]
רואים את המצב הנוכחי (AUTO, ON, OFF) על הצג.
מעבר מ-AUTO ל-ON וחזרה ל-AUTO ישאיר את המכונה דולקת (היא תכבה ע"י העברה ידנית ל-OFF או ע"י שעון התכנות)
כנ"ל לגבי העברה מ-AUTO ל-OFF ושוב ל-AUTO. המכונה תכבה (אם היתה דלוקה) ותדלק שוב לפי השעון המתוכנת.
לגבי הפעלה דרך הסלולרי - מתקשרים לבת ומבקשים ממנה יפה להדליק את המכונה
- joncafe
- גורו קפה

בנית מתח והרסת את מוטי.עזי כתב:לגבי הפעלה דרך הסלולרי - מתקשרים לבת ומבקשים ממנה יפה להדליק את המכונה
...
תראה, הוא בוכה עכשיו. לא עושים דברים כאלו לגברים חולי גאג'טים. זה יכול להוציא אותם מאיזון.
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
כמו שאתם מבינים היום הכל אפשרי אבל.... כרגיל יש מילה "אבל"עזי כתב: אגב, בצורה מאוד פשוטה ניתן גם לשלוט על הדלקת המכונה דרך הסלולרי אם למשל מגיעים מוקדם מהצפוי הביתה ורוצים שהמכונה תמתין חמה ומוכנה....
פתרון מוכן אם קיים כזה דבר או אם לעשות בעצמך זה הייה:
1. הרבה יותר יקר מי טימר אלקטרוני (~150ש''ח )
2. קופסה יותר גדולה מי טימר הקיים
אז לא שווה לעשות דבר כזה רק למכונת קפה. כדי להשסות לכל הבית
- joncafe
- גורו קפה

אם יש פתרון שמוטי יוכל לשלוט במכונת קפה ישר מה Boxee החדש שלו, נראה לי שהוא יהיה מוכן לתרום כליה בשביל זה...hosq כתב:היום ראיתי פרוייקט חביב באלקטרוניקה של חבר, טיימר לדוד מופעל ע"י ZIGBEE
זה יכול להפוך בקלות לטיימר למכונת הקפה...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אתה צוחק, אבל אני כבר חשבתי על משהו 
בוקסי מריץ שרת WEB, הוא מבוסס לינוקס וקל לפתח לו מודולים. הוא מבוסס לוח חדש של אינטל, שצורך רק 13 וואט, ככה שאפשר להשאיר אותו דולק כל הזמן.
אני רק צריך למצוא דרך להשתמש בו כדי להדליק מרחוק את המכונה - ע"י ZIGBEE, X10 או אולי איזה מודול RF זול מ-DX, ומוד שיאפשר לסמלץ לחיצה על השלט ע"י משהו שמתחבר ל-USB של בוקסי.
בוקסי מריץ שרת WEB, הוא מבוסס לינוקס וקל לפתח לו מודולים. הוא מבוסס לוח חדש של אינטל, שצורך רק 13 וואט, ככה שאפשר להשאיר אותו דולק כל הזמן.
אני רק צריך למצוא דרך להשתמש בו כדי להדליק מרחוק את המכונה - ע"י ZIGBEE, X10 או אולי איזה מודול RF זול מ-DX, ומוד שיאפשר לסמלץ לחיצה על השלט ע"י משהו שמתחבר ל-USB של בוקסי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -