עידכוני גירסה ועזרה בתקלות למכשירי נוקייה מסוג N97 ו 5800

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

talomer40 כתב:
talomer40 כתב:
osherov כתב:אגב, לכל אלה שלא מצליחים לשדרג מגירסה 2.0 ל 2.1 לדעתי, אתם צריכים לקחת בחשבון שייתכן שהסיבה לכשל בשידורג הוא "סתאם" כי יש לנוקיה עומס על השרתים ולכן השידרוג נתקע באמצע הורדת הגירסה ולא בשלב ההתקנה עצמה על המכשיר (ולראייה הגירסה אצלכם נותרה גירסה 2.0 אחרי הכישלון בשידרוג). ייתכן ששווה לחכות איזה יום על מנת לראות האם זה יפתר ויותקן בצורה טובה
...
אני מקווה שזה באמת רק סתאם, אני קצת מודאג האמת... קניתי אותו לפני שלושה שבועות מחנות לא מחברה סלולרית... אני באמת מקווה שזה לא משנה, כדאי אולי לעשות HARD RESET? אני לא מבין למה הוא לא מעדכן לי .... הוא מוריד את העדכון הוא לא מתחיל להתקין.

עכשיו 12 וחצי בלילה, עשיתי HARD RESET, קראתי כל פורום אפשרי, עדכנתי קובץ XML4, הסרתי והתקנתי OVI אולי 5 פעמים, ניסיתי ב-2 מחשבים... אני אובד עצות.... עדיין לא מצליח לעדכן.. אותה הודעת שגיאה, מוריד את העדכון ושהוא רושם 15 דקות בום פתאום הוא כותב לי MOUDLE ERROR....... באסה... לא מאמין שזה עומס אבל מקווה שזה ייפתר....
...
יש מישהו שיש לו מכשיר N97 של חברת פלאפון או מכשיר SIM FREE שהצליח לעדכן?
...
אל חשש לא נטשנו אותך!
-אם עדיין לא הגעת לכאן, אז כנס ותבדוק האם הקישור הבא עוזר לך:
http://www.nokia-asia.com/support/downl ... update/faq

-בקשר ל SIM של פלאפון, אז לא מאמין שזאת הסיבה, אבל רק בשביל להסיר דאגה מליבך אתה יכול להשאיל SIM של אורנג' מאחד החברים ולנסות את העידכון עם ה SIM הזה (בתנאי שהמכשיר שלך פתוח)

-אגב, ייתכן שכדאי לך גם לבצע פירמוט ל Mass Storage לפני השידרוג (אין לי מושג אבל אולי זה יעזור, כי זה ינקה את בלאגן שייתכן שיש לך שם). ייתכן שיש לך איזה תוכנה סוררת שדופקת משהו בפעולת השידרוג

-סיפרת שניסית לעדכן את המכשיר גם ממחשב נוסף, האם במקרה המערכות הפעלה של שני המחשבים הם חלונות 7?! אם כן, שווה לנסות את השידרוג על מחשב שמריץ חלונות XP

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

osherov כתב:
talomer40 כתב:
talomer40 כתב:
osherov כתב:אגב, לכל אלה שלא מצליחים לשדרג מגירסה 2.0 ל 2.1 לדעתי, אתם צריכים לקחת בחשבון שייתכן שהסיבה לכשל בשידורג הוא "סתאם" כי יש לנוקיה עומס על השרתים ולכן השידרוג נתקע באמצע הורדת הגירסה ולא בשלב ההתקנה עצמה על המכשיר (ולראייה הגירסה אצלכם נותרה גירסה 2.0 אחרי הכישלון בשידרוג). ייתכן ששווה לחכות איזה יום על מנת לראות האם זה יפתר ויותקן בצורה טובה
...
אני מקווה שזה באמת רק סתאם, אני קצת מודאג האמת... קניתי אותו לפני שלושה שבועות מחנות לא מחברה סלולרית... אני באמת מקווה שזה לא משנה, כדאי אולי לעשות HARD RESET? אני לא מבין למה הוא לא מעדכן לי .... הוא מוריד את העדכון הוא לא מתחיל להתקין.

עכשיו 12 וחצי בלילה, עשיתי HARD RESET, קראתי כל פורום אפשרי, עדכנתי קובץ XML4, הסרתי והתקנתי OVI אולי 5 פעמים, ניסיתי ב-2 מחשבים... אני אובד עצות.... עדיין לא מצליח לעדכן.. אותה הודעת שגיאה, מוריד את העדכון ושהוא רושם 15 דקות בום פתאום הוא כותב לי MOUDLE ERROR....... באסה... לא מאמין שזה עומס אבל מקווה שזה ייפתר....
...
יש מישהו שיש לו מכשיר N97 של חברת פלאפון או מכשיר SIM FREE שהצליח לעדכן?
...
אל חשש לא נטשנו אותך!
-אם עדיין לא הגעת לכאן, אז כנס ותבדוק האם הקישור הבא עוזר לך:
http://www.nokia-asia.com/support/downl ... update/faq

-בקשר ל SIM של פלאפון, אז לא מאמין שזאת הסיבה, אבל רק בשביל להסיר דאגה מליבך אתה יכול להשאיל SIM של אורנג' מאחד החברים ולנסות את העידכון עם ה SIM הזה (בתנאי שהמכשיר שלך פתוח)

-אגב, ייתכן שכדאי לך גם לבצע פירמוט ל Mass Storage לפני השידרוג (אין לי מושג אבל אולי זה יעזור, כי זה ינקה את בלאגן שייתכן שיש לך שם). ייתכן שיש לך איזה תוכנה סוררת שדופקת משהו בפעולת השידרוג

-סיפרת שניסית לעדכן את המכשיר גם ממחשב נוסף, האם במקרה המערכות הפעלה של שני המחשבים הם חלונות 7?! אם כן, שווה לנסות את השידרוג על מחשב שמריץ חלונות XP
...
א. תודה
ב. שני המחשבים (אפילו שלושה) היו עם XP
ג. ניסיתי את הקטע שלהכניס את הקוד *#000# ומשם לעדכן אבל הוא בודק לי אם יש עדכונים ואז רושם שאין עדכונים, מוזר... באתר של נוקיה כתבו לעשות את זה-
Key *#0000# into your phone's home screen or go to Device manager (consult your user guide if necessary).

Select Options > Server profiles > Options > New server profile > Copy = No
Server Name Nokia
Server ID Nokia
Server password firmupservpass
Access point [select your preferred AP]
Host address https://dms.update.nokia.com/dms/omadm
Port 443
User name nokiams
DM password nokiamspass
Allow configuration Yes
Auto accept all requests Yes

אבל אני לא מצליח לשנות את ההגדרות אצלי... אני כבר מנסה עם כרטיס SIM של אורנג' ואני אעדכן...

אז ככה, ניסיתי גם SIM של אורנג' וגם של סלקום ואותה תופעה.....
רעיון מישהו?

דרך אגב עכשיו גם פרמטתי את הMASS MEMORY וזה עדיין לא מעדכן...
נערך לאחרונה על ידי talomer40 ב 02/02/2010 11:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955

Re: בקשר לדיבורית

שליחה

ruti_ziv כתב:בקשר לדיבורית, תתחדש קודם כל ! נראה חמוד מאוד ובהחלט שימושי,
אין ספק שהספיקר של ה 5800 חלש בזמן נסיעה, אבל אומרים שלאחר העידכון לגירסה 40 בין היתר יש שיפור משמעותי בעוצמה של הספיקר. בדקת את זה ?
אני כבר הספקתי לקנות מעמד אוניברסלי לרכב שנצמד לשמשה, מקווה שבאמת יש את השינוי הזה.
תתחדש!
...
לא הרגשתי שיפור משמעותי בספיקר לאחר עידכון לגרסה 40.
עדיין כל פעם שיש שיחה, צריך להוריד את המכשיר מהמעמד ולקרב לאזור האוזן/פה.

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

Re: נוקיה 5800

שליחה

osherov כתב:
ruti_ziv כתב: בקשר לאורנג', אני בהתלבטות מאוד גדולה אם לשלוח לעדכן את זה שם כי אני לא יודע אם יש טעם. אם אני אחליט לא לעשות ריסט, אז אין בשביל מה נכון? (כל התכנים יישארו לי, ואפילו לא יהיה צורך בלשחזר גיבוי) אגב צריכים להשאיר את המכשיר שם למשך יומיים, ובשביל עדכון גירסה אני לא יודע אם זה שווה את זה.
...
הרי רצית לשמר את כל הדברים של אורנג' ולכן במידה ותעשה את העידכון בעצמך אתה, לדעתי תאבד את התוכנות של אורנג'
...
לא מדויק, אני לא מעדכן גירסה של נוקיה אלא של פרנטר וכל עוד אני עושה את העדכון בלבד ללא הארד ריסט- אני לא מאבד את התכנים של אורנג' ומבצע את זה בצורה חוקית לגמריי ללא צריבת שפה.
במידה ואני עושה הארד ריסט אז נמחקים התכנים.
(אני אשמח אם תוכל להעביר את כל התגובות שלך ושלי לשרשור החדש, שנוכל לסגור את זה וכמו כן לקבל גם תשובות ממוקדות מאחרים.)
(Y)

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

עדכון

שליחה

בקשר לאורנג', אני בהתלבטות מאוד גדולה אם לשלוח לעדכן את זה שם כי אני לא יודע אם יש טעם. אם אני אחליט לא לעשות ריסט, אז אין בשביל מה נכון? (כל התכנים יישארו לי, ואפילו לא יהיה צורך בלשחזר גיבוי) אגב צריכים להשאיר את המכשיר שם למשך יומיים, ובשביל עדכון גירסה אני לא יודע אם זה שווה את זה.

לא מדויק, אני לא מעדכן גירסה של נוקיה אלא של פרנטר וכל עוד אני עושה את העדכון בלבד ללא הארד ריסט- אני לא מאבד את התכנים של אורנג' ומבצע את זה בצורה חוקית לגמריי ללא צריבת שפה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

Re: עדכון

שליחה

ruti_ziv כתב:בקשר לאורנג', אני בהתלבטות מאוד גדולה אם לשלוח לעדכן את זה שם כי אני לא יודע אם יש טעם. אם אני אחליט לא לעשות ריסט, אז אין בשביל מה נכון? (כל התכנים יישארו לי, ואפילו לא יהיה צורך בלשחזר גיבוי) אגב צריכים להשאיר את המכשיר שם למשך יומיים, ובשביל עדכון גירסה אני לא יודע אם זה שווה את זה.

...
נשמע שאתה באמת צודק, אם הגירסה היא של אורנג' ולא של נוקייה אז ההגיון אומר שיש שם את התוכנות שלהם, למרות שאני גם לא אופתע אם אין להם את התוכנות כחלק מהגירסה החדשה וזה משהו שהם מתקינים בעצם אחרי העידכון אצלם במעבדה. בלי קשר, אם זאת גירסה רישמית של אורנג', אני בלי לחשוב פעמיים הייתי מתקין את זה באופן פרטי בעצמי ולא הולך לישרות שלהם על מנת לבצע עידכון זה

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: עדכון

שליחה

osherov כתב:
ruti_ziv כתב:בקשר לאורנג', אני בהתלבטות מאוד גדולה אם לשלוח לעדכן את זה שם כי אני לא יודע אם יש טעם. אם אני אחליט לא לעשות ריסט, אז אין בשביל מה נכון? (כל התכנים יישארו לי, ואפילו לא יהיה צורך בלשחזר גיבוי) אגב צריכים להשאיר את המכשיר שם למשך יומיים, ובשביל עדכון גירסה אני לא יודע אם זה שווה את זה.

...
נשמע שאתה באמת צודק, אם הגירסה היא של אורנג' ולא של נוקייה אז ההגיון אומר שיש שם את התוכנות שלהם, למרות שאני גם לא אופתע אם אין להם את התוכנות כחלק מהגירסה החדשה וזה משהו שהם מתקינים בעצם אחרי העידכון אצלם במעבדה. בלי קשר, אם זאת גירסה רישמית של אורנג', אני בלי לחשוב פעמיים הייתי מתקין את זה באופן פרטי בעצמי ולא הולך לישרות שלהם על מנת לבצע עידכון זה
...

אחלה בחלה, המכשיר טפו טפו עובד תקין ונקנה רק לפני חודש מאורנג' ,אז נראה לי אני אבצע את העדכון ללא הארד ריסט לפני\אחרי,
אם אני אתקל בבעיות קריטיות (שרוב הסיכויים שלא יהיו) אני יעשה את זה ומקסימום במקרה הכי גרוע אלך לתחנת שירות שיצרבו לי את התוכנות שלהם על המכשיר (כי בכל זאת לא עשיתי פעולה לא חוקית ולא צרבתי קוד שפה. כנראה שאני לא אגיע לשלב הזה בכלל)

תודה לך ושבוע טוב !

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

asaf1 כתב:למי שמתלבט/דואג/ לא ממש מבין ורוצה לדעת..
אז לי יש N97 שחור של אורנג' הגירסה הייתה 12 (כמו לכולם אני מאמין) ולא יכלתי לעדכן לא משנה דרך איזה תוכנה או מחשב. החלטתי שאני הולך על "הפריצה" הזאת מה שיהיה יהיה (: עבדתי לפי הקישור שהביא ידידנו osherov
פה בשירשור. מאוד קל פשוט ומהיר
רציתי רק להוסיף שדרך WIN 7 לא הצלחתי ועשיתי את הצריבה דרך WIN XP ודווקא בעזרת התוכנה הרגילה של נוקיה
לא OVI המכשיר התעדכן ישר לגירסא 21 והעברית נשמרה בלי שעשיתי איזה משהו מיוחד.
כמו כן לא ביצעתי Hard Reset לא לפני ולא אחרי...
בקשר לגירסא עצמה אז בנתיים אני לא רואה איזה שינויי מיוחד הזיכרון נשאר אותו דבר המהירות של המכשיר
לפי דעתי גם אותו דבר מעבר לעובדה שאני "מעודכן" עכשיו לא רואה משהו מיוחד.
...
אסף, מה זאת אותה "פרצה" שכתבת עליה, אתה יכול להפנות אותי למקום בו קראת עליה?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

talomer40 כתב:
אז לי יש N97 שחור של אורנג' הגירסה הייתה 12 (כמו לכולם אני מאמין) ולא יכלתי לעדכן לא משנה דרך איזה תוכנה או מחשב. החלטתי שאני הולך על "הפריצה" הזאת מה שיהיה יהיה (: עבדתי לפי הקישור שהביא ידידנו osherov
רציתי רק להוסיף שדרך WIN 7 לא הצלחתי ועשיתי את הצריבה דרך WIN XP ודווקא בעזרת התוכנה הרגילה של נוקיה
בקשר לגירסא עצמה אז בנתיים אני לא רואה איזה שינויי מיוחד הזיכרון נשאר אותו דבר המהירות של המכשיר
...
...
הוא , כנראה, מדבר על הקישור הבא:
http://www.dacho.co.il/showthread.php?t=339188
לך אין צורך בתהליך זה מכיוון שהמכשיר שלך כבר בעל קוד ג'נרי ואין לו קוד מפעיל של אחת הרשתות בארץ
(הרי הצלחת לשדרג בעבר לגירסה 2.0)

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

osherov כתב:
talomer40 כתב:
...
...
הוא , כנראה, מדבר על הקישור הבא:
http://www.dacho.co.il/showthread.php?t=339188
לך אין צורך בתהליך זה מכיוון שהמכשיר שלך כבר בעל קוד ג'נרי ואין לו קוד מפעיל של אחת הרשתות בארץ
(הרי הצלחת לשדרג בעבר לגירסה 2.0)
...
אני לא עדכנתי כלום, קניתי אותו לפני שלושה שבועות וזאת הגרסהף ככה קניתי אותו.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

talomer40,
איזה גירסה רצה לך על המכשיר כיום, גירסה 12 או גירסה 20?!
לחץ על #0000#*
ואפשר לשאול ממי קנית אותו, חנות או אדם פרטי?

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

V 20.0.019

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

talomer40 כתב:V 20.0.019
...
זה אומר שצריך להיות לך קוד ג'נרי על המכשיר לא קוד של מפעיל סלולארי כלשהו!
האם אתה יכול לדבר עם האדם שרכשת ממנו את המכשיר ולשאול אותו איך הוא ביצע את עידכון לגירסה 20?

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

osherov כתב:
...
האם אתה יכול לדבר עם האדם שרכשת ממנו את המכשיר ולשאול אותו איך הוא ביצע את עידכון לגירסה 20?
...
זאת חנות ודיברתי איתם והם אמרו: "אין בעיה תביא את המכשיר ונעדכן לך"....
זאת אפשרות אבל אני רוצה לעדכן אותו לבד....

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

talomer40 כתב:
osherov כתב:
...
...
...
הבנתי,
אז ת'כלס במקרה הכי גרוע הם יעשו לך את העידכון!
לפחות זה לא כזה נורא :)

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

osherov כתב:
talomer40 כתב:
osherov כתב:
...
...
...
הבנתי,
אז ת'כלס במקרה הכי גרוע הם יעשו לך את העידכון!
לפחות זה לא כזה נורא :)
...
זה לא סוף העולם אבל עדיין, לא הגיוני שאני לא מצליח לעדכן, מצב אחד יצא עדכון מצד שאני אם אחרי שאני מקיש *#0000# אני מקיש בדוק עדכונים הוא אומר לי שאין עדכונים אז אני קצת מבולבל...
מאיפה מגיעה הבעיה? המכשיר? המחשב? הייצרן? התוכנות? יש עוד אנשים בארץ שלא מצליחים לעדכן?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אני לא בטוח שהקלדה על 0000 ובדיקת עידכונים באמת צריכה לתת לך אינפורמצייה לגבי עידכון חדש. לא בדקתי בעידכון האחרון באם אני מקבל שם הודעה על עידכון חדש, אבל זכור לי שראיתי שבעידכון הקודם לגירסה 20, לא קיבלו הודעה על כך דרך ה OTA וניתן היה לראות ולבצע את העידכון רק דרך תוכנת ה NSU. לכן, לא הייתי מייחס לכך יותר מידי חשיבות. מה שקובע זה מה שרשום לך ב Nokia Sofware Update ובמקבילה שלו ב Nokia Ovi Suite

talomer40
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

osherov כתב:אני לא בטוח שהקלדה על 0000 ובדיקת עידכונים באמת צריכה לתת לך אינפורמצייה לגבי עידכון חדש. לא בדקתי בעידכון האחרון באם אני מקבל שם הודעה על עידכון חדש, אבל זכור לי שראיתי שבעידכון הקודם לגירסה 20, לא קיבלו הודעה על כך דרך ה OTA וניתן היה לראות ולבצע את העידכון רק דרך תוכנת ה NSU. לכן, לא הייתי מייחס לכך יותר מידי חשיבות. מה שקובע זה מה שרשום לך ב Nokia Sofware Update ובמקבילה שלו ב Nokia Ovi Suite
...
מה היית ממליץ לי לעשות עכשיו?

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

talomer40 כתב:
osherov כתב:אני לא בטוח שהקלדה על 0000 ובדיקת עידכונים באמת צריכה לתת לך אינפורמצייה לגבי עידכון חדש. לא בדקתי בעידכון האחרון באם אני מקבל שם הודעה על עידכון חדש, אבל זכור לי שראיתי שבעידכון הקודם לגירסה 20, לא קיבלו הודעה על כך דרך ה OTA וניתן היה לראות ולבצע את העידכון רק דרך תוכנת ה NSU. לכן, לא הייתי מייחס לכך יותר מידי חשיבות. מה שקובע זה מה שרשום לך ב Nokia Sofware Update ובמקבילה שלו ב Nokia Ovi Suite
...
מה היית ממליץ לי לעשות עכשיו?
...
להתקשר לחנות שרכשת מהם את המכשיר ולשאול אותם איך זה שכולם מצליחים לבצע עידכון גירסה דרך הרשת ואצלך זה כל הזמן נכשל למרות אין ספור הניסיונות שעשית?! ואחרי, התשובה המתחמקת שכנרא תקבל מהם, אני הייתי מגיע אליהם לחנות עם המכשיר כדי שיעשו לי שידרוג בעצמם (חינם כמובן)

Itaiber2000
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה

עדכנתי לגרסה 21 בהצלחה - ללא הראד ריסט וכדומה - ונראה שאכן עובד לי לא רע כלל ויש יותר זכרון פנוי, יפיי.
אבל נתקלתי בדר מוזר כזאני מנסה להכנס ל-destenation אני מקבל כל הזמן system error.
בנוסף גם שאני מנסה ליצור email חדש - דרך הנוקיה מסנג'ינן - האפלקציה פשוט קורסת לי משום מה.
האם כדאי להתקין מחדש

חזור אל “סלולר”