באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?

מנהל: מנהלי קפה

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2832
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?

לינק להודעה #1 

אני משתמש במי בריטה עם טיפול בשיטת אדי (בתדירות די נמוכה), והתוצאות סבירות. אני ממילא מבצע הסרת אבנית כל כמה חודשים, כך שקשה לי לדעת כמה השיטה הזו אפקטיבית.

החלפה של פילטר בריטה לחדש גורמת לטעם לוואי חמוץ ולכן אני משתמש במים מינרלים למשך מספר ימים עד שהפילטר עובר "הרצה" לסינון מים שלא עבור המכונה. לקפה שמבוסס על המים המינרלים יש טעם טוב יותר, אבל בסופו של דבר אני חוזר להשתמש בבריטה, בעיקר בגלל הטענות הנפוצות שמים מינרלים מזיקים לדוד של המכונה.

אגב, ניסיתי להשתמש ב"מי באר" אקווהנובה והתוצאה הייתה אספרסו חמוץ מאוד, אפילו יותר מאשר עם פילטר בריטה חדש.

אשמח לשמוע רעיונות אחרים, במיוחד כאלה שלא דורשים השקעה כספית גדולה ולא גורמים לטעמי לוואי לקפה.

תודה! 8)

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 987
הצטרף: אפריל 2009
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

לינק להודעה #2 

אני משתמש במים שעברו הרתחה (לאחר שהתקררו), מצמצם את בעית האבנית וללא טעם לוואי.

יוסיסופר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 192 פעמים

לינק להודעה #3 

מסנן בריטה טוב וראוי מספיק.

אני משתמש במתקן מים דמוי תמי בר שיש בו גם מסנן נגד אבנית.

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שתי שיטות שונות

לינק להודעה #4 

בבית מרכך 8 ליטר, מחובר לפילטר פחם פעיל. ריענון עם מלח גס(כזה שמקלל את כולם ועולה שקל וחצי) אחת ל-3 חדשים. עובר לריענון אחת לחדשיים כי כמות המים בפלאשים מגדילה קשות את כמות המים העוברת דרך המרכך.
בעבודה קנקן בריטה מרוענן פעם בשבועיים. גם בפעם הראשונה הועבר מלח דרך הפילטר כדי לנטרל את החומציות שפוגעת בטעם. על צינור ההזנה של המכונה מורכב פילטר מרכך. גם הוא עובר ריענון אחת לחודש עם כפית מלח. המים שנכנסים לסינון הכפול הם מתמי 4 שיש לנו בעבודה. שני הפילטרים הם כיום בני שנה וחצי, ואין לי כל בעייה להחזיק אותם במשך שנים.
אדי

truejoker
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5738
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

לינק להודעה #5 

יש אפשרות להסבר מה בדיוק אתה עושה עם המלח ? כי לא ממש הבנתי מההודעה שלך , איך אתה מרענן את הפילטרים עם מלח

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

את הפילטרים מרעננים ע"י שטיפה עם מלח להסרת יוני הקשיות

לינק להודעה #6 

יוני הקשיות הם הסידן והמגנזיום. ריענון כל שרף מחליף יונים הוא דומה: את הבריטה הביתית אני מרענן עם כף מלח בתוך חצי כוס מים, שופך לתוך הקנקן, ושוטף בשטיפה איטית עד שהמים היוצאים למטה חסרי מליחות. עכשיו הפילטר מרוענןוניתן להשתמש בו למשך שבועיים (4 ספלי אספרסו במשך 5 ימים בשבוע). את הפילטר שעל הצינור מרעננים באותה דרך: הסרה של מכסה הפלסטיק מראש הפילטר, הכנסת כפית מלח, ושטיפה מאד איטית עד שהמים יוצאים ללא מליחות. הפילטר הזה טוב לחודש כאשר המים הנכנסים מקבלים טיפול קדם בבריטה. אפשרות ללא בריטה מחייבת ריענון אחת לשבועיים-שלושה.
אדי
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4874
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: מול המחשב
נתן תודות: 768 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

לינק להודעה #7 

כאשר רכשתי את המכונה של נספרסו , המליצו לי על בריטה.

"החזקתי מעמד" מספר חודשים עם החלפות הפילטרים , מה גם שהמים קצת חמוצים ( כפי שנאמר כאן לפני ).

הגיע לביתי קרוב משפחה שהינו מהנדס מזון ,

לגבי מכשירי ריכוך מים : ": שלא תעיז " אמר !!!

"הריכוך מסלק מינרלים חיוניים לגוף " , המשיך בסבר פנים חמוצות...

לבסוף המליץ על פילטר "מתחת לכיור " של אוורפיור.

אמנם , באוורפיור קיים סיכוי של יצירת אבנית במכונה יותר מבריטה , אך הדבר תלוי במקור המים המגיעים לבית .

לאחר כחודשיים , אינני מבחין אצלי בתופעת יתר של אבנית ( בקומקום החשמלי "הרגיל" ) מבריטה לאוורפיור.

.

coffeeaddict
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: צפון
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

מי בריטה אכן חומציים ולכן פוגעים בטעם

לינק להודעה #8 

כמו כן ממיסים את הניקל במכונה, וסיפור מן העבר הראה שמכונות יוקרתיות של צ'ימבלי בפרלמנט הבלגי סיפקו רמות ניקל גבוהות. מהתכתבותי עם מנכ"ל החברה אכן התברר שמים בpH=5.5 היו הגורם לתופעה. לשם כך יש לבצע שטיפה במלח כדי להחליף את יוני המימן(פרוטונים) ביוני נתרן. ידידך צודק בעניין הצורך בסידן ומגנזיום לגוף, אך האספרסו אינו מקור המים שלנו, הוא מקור הקפאין והטעם. את המינרלים נקבל ממים שנשתה על יד הקפה. המים שעוברים במכונה באזורים חמים ישקעו את האבנית במקומות הכי רגישים, ולכן עלינו למנוע את הפגיעה ע"י טיפול במים
אדי

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5733
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 130 פעמים
קיבל תודות: 168 פעמים

Re: באיזה מים אתם משתמשים במכונת האספרסו?

לינק להודעה #9 

אגב, ניסיתי להשתמש ב"מי באר" אקווהנובה והתוצאה הייתה אספרסו חמוץ מאוד, אפילו יותר מאשר עם פילטר בריטה חדש.


נכון, באמת יש לאספרסו טעם חמוץ עם אקווה נובה. צריך לנסות עם סאן בנדטו :) .

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #10 

אצלי יש מרכך פנימי במכונה (שאני מרענן אחת לשבועיים), ובנוסף משתמש רק במים מהקומקום. כל זאת למרות שלפי מצב הקומקום כנראה שהמים אצלי די רכים מלכתחילה.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #11 

המכונה שלי בחיבור ישיר, ולכן אני עובד עם מרכך 8 ליטר על הקו.
אגב, אני ממליץ לכולם לרכוש כזה מרכך, גם אם אין חיבור ישיר. אני עשיתי כך עם האוסקר.
המרכך עולה סביב 450 ש"ח + נגיד עוד כ-100 ש"ח לצנרת ומחברים. אפשר לחבר לו ברז, ואז יש יציאת מים רכים כל מתי שרוצים. אפשר גם את הקומקום למלא עם זה.
תחשיב פשוט: שלישיית פילטרי בריטה עולה כ-100 ש"ח. מי שמחליף פעם בחודש יחזיר את עלות המרכך אחרי מעט יותר משנה. מרכך כזה מרעננים ב-1 ק"ג מלח גס אחת לכמה חודשים, ולכן עלות ההחזקה השנתית היא שקלים בודדים. המרכך מחזיק שנים.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 20357
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 947 פעמים
קיבל תודות: 831 פעמים

לינק להודעה #12 

אצלי יש JURA עם סנם פנימי שאני מחליף אח לכמה חודשים
המכונה נקייה, כמו חדשה
העם דורש..... כל מיני דברים

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2832
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

לינק להודעה #13 

יונתן, תוכל להשוות את הטעם למים מינרלים ובריטה?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

לינק להודעה #14 

boren כתב:תוכל להשוות את הטעם למים מינרלים ובריטה?
...
יש למים המרוככים טעם מעט שונה (מוזר?)
זה טבעי כי הרכב המינרלים בהם שונה (יש הרבה יותר נתרן על-חשבון הסידן שהוצא מהם). חוש הטעם שלנו יודע לזהות את זה, והטעם שאני מרגיש הוא מעט "מריר" יותר ממים מינרלים או מי ברז רגילים. אשתי למשל לא מוכנה לשתות מים מרוככים כמים קרים.
אבל - כשמחממים אותם ועושים מהם משקאות כמו קפה או תה, ההבדל בטעם המים נהיה מאד זניח ואני לא הצלחתי להרגיש בו.

בקיצור השורה התחתונה היא שכמי שתיה לא מומלץ - גם בגלל הטעם וגם בגלל הבריאות (מחסור בסידן ומגנזיום לאורך זמן ממש אינו בריא, ואת רוב המגנזיום מסתבר שאנו מקבלים ממי השתייה). אבל כמים למשקאות חמים - אין שום בעיה - לא בריאותית, ולא של טעם.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

גלעד_אינטרפרק
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

לינק להודעה #15 

כמה מילים לגבי מרככים ומים בכלל

כמו שציין פה אדי, המקור ל"אבנית" שאנחנו רואים הוא מגנזיום וסידן שנמצאים במים. מים בעלי אבנית רבה נקראים מים קשים, מים ללא אבנית נקראים רכים.

המים בישראל ככלל נחשבים לקשים מאד והם מהווים בעיה לכל מכשיר שפועל עם מים חמים. אפשר לראות את זה במדיח כלים, במכונת כביסה, מכונת קפה קומקום, דוד חשמל ועוד.

לגבי טעם הקפה ממרכך - כל מכונה מקצועית שעושה קפה בבית קפה מחוברת למרכך/פילטר למניעת אבנית.
עד לא מזמן כולם היו משתמשים במרכך על בסיס רזינה (שרף), לאחרונה התחלנו להשתמש בפילטרים חד פעמיים אשר מסננים גם טעמי לוואי וריחות ואנו מקבלים תוצאות משביעות רצון. המחיר אמנם גבוה יותר ממרכך פשוט אבל אין צורך ברענונים במשך כחצי שנה עד שנה (כתלות בעומס שבו עובדת המכונה). הפילטר יכול להתאים גם למכונות ביתיות עם חיבור מים, כמובן שאז הוא מחזיק למשך זמן ארוך יותר.

בעקרון מים מינרלים הם בין הפתרונות הגרועים שאפשר למצוא - ביחוד נביעות אשר מועשרים בסידן...

תמי4 וכדומה בד"כ לא מונעים אבנית אלא רק טעמים וריחות (אולי גם זיהומים אבל בזה אני לא מבין)


את רמת קשיות המים אפשר למדוד בקלות עם מקלונים יעודיים אשר משנים את צבעם בהתאם לרמת קושיות המים. על ידי כך אפשר גם לדעת מה מצב המרכך/פילטר. מקלונים כאלה אפשר לקנות בחנויות לאביזרי כימיה או אולי אצל חלק מחנויות הקפה המתמחות. מי שצריך סטיק או שניים מוזמן לבוא לקחת (כתלות במלאי כמובן)

את המרכך יש צורך לרענן אחת לתקופה, לפי כמות המים העוברים דרכו. הרענון מתבצע באמצעות מלח אשר מוכנס ישירות לתא השרף ובעצם "שוטף" ומרענן את השרף משאריות הסידן ומגנזיום שהוא צבר.
בד"כ משתמשים במרכך ידני אשר מצריך רענונים יזומים באופן ידני. אופציה אחרת ויקרה יותר היא מרכך אוטומטי אשר מרענן עצמו באופן אוטומטי בהתאם לזמן וכמות המים שעברה דרכו. במרכך כזה ישנו מיכל אגירה למלח אשר משמש לרענון.

הפילטר אשר הראה כאן אדי ואשר משמש לחיבור ישיר להזנת המים במכונות קטנות (בחלקן אפילו מגיע מקורי ;-) ) אמור לפי היצרן להחזיק 24 ל'. כל אחד יעשה חשבון לכמה כוסות קפה זה מספיק לו.

אם כבר עלה פה הנושא של צימבלי במשרדי האיחוד האירופי, אכן התגלה כי המים שסופקו למכונה היו חומציים מדי וגרמו לפליטת חומרים שונים ממתכת הדוד. מאז צימבלי מצפים את כל הצנרת, הדוד והראש בתהליך מיוחד ויחודי הנקרא Ruveco Teck ומונע פליטה של מתכות לתוך המים.
לפרטים נוספים : http://www.cimbali.com/eng/news_dettagl ... id_news=77


מקווה שכיסיתי את רב הנושאים, מתנצל על חוסר הסדר :-)
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”