קליה בג'ין בחוץ - הגנה בפני רוח
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
עם מחיר של 165,000 ין (כ-7000 ש"ח), היה לי קל לעמוד בפיתוי. גם שאר ה"חביתושים" לא בדיוק זולים. אלה שבצד שמאל של הדוכן עולים קרוב ל-40,000 ין. מחיר שמספיק לקנייה של החביתוש הממונע של רם אבגי, ומשאיר לא מעט עודף.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
האלו האלו! ברוך הבא!!boren כתב:דבוטאנט, אכן כן. זה אני
...
לגבי הקירור בג'ין - לפני שבוע גיליתי את ההבדל העצום בין קירור בתוך הג'ין לקירור חיצוני.
הגזמתי בטעות וקליתי יותר מדי את הפולים, למצב שהם היו בדיוק בדרגה הנכונה. היות והג'ין מקרר לאט, ידעתי שאם הוא יקרר אותם הם פשוט ישרפו. עצרתי עצירת חירום, וקיררתי במרפסת עם שתי מסננות.
לא יאומן. פחות מ-2 דק' והפולים היו כמעט קרים!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני קולה כל זן בנפרד,מנסיוני כל זן מתנהג אחרת,גם אם מדובר באותו הזן עדיין יכולים להיות הבדלים כתוצאה משנתון קטיף וכדומה,שלא נדבר על זה שלכל זן יש גודל שונה-תעמיד ירגשיף מול מקסיקו ענק (מרגוג'יפ)ותבין שעדיף לקלות כל זן בנפרד.yanivol כתב:אתם קולים כל זן בנפרד או את התערובת כתערובת? אני וויתרתי על הקליה בשרשרת הקפה שלי מאותה הסיבה שקניתי מכונה אוטומטית ולא ידנית: אני שותה אספרסו כפול אחד כל בוקר ורוצה אותו כמה שיותר מהר ובמינימום התעסקות ולכלוך.
מצד שני בתחום הבירה כבר הדבקתי חבר לעבודה בג'וק של MICRO BREWERY...
חבל שתוותר על קליה עצמית,בסך הכל מדובר בכיף לא קטן,
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אין לי ספק שעדיף לקלות כל זן בנפרד. הבעיה היא שקלייה בג'ין עבור תערובת שכוללת חמישה זנים (נניח 200 גרם כ"א), תשאיר אותי עם קילו קפה קלוי. הרבה יותר מדי.יוסיסופר כתב:אני קולה כל זן בנפרד,מנסיוני כל זן מתנהג אחרת,גם אם מדובר באותו הזן עדיין יכולים להיות הבדלים כתוצאה משנתון קטיף וכדומה,שלא נדבר על זה שלכל זן יש גודל שונה-תעמיד ירגשיף מול מקסיקו ענק (מרגוג'יפ)ותבין שעדיף לקלות כל זן בנפרד....
אני מניח שצריך פשוט להוריד הטמפ' במעט
כשקולים תערובת ולא רוצים כמות גדולה, עדיף לרכז סוגים דומים באופיים לקליה משותפת בשני באטשים, ולקבל כחצי ק"ג מינוס.
כך למשל קליתי את תערובת בית הסוהר בשני חלקים: חלק אחד סומטרה ורובוסטה בקליה מהירה וכהה מאוד מאוד, חלק שני גווטמלה בקליה כהה פחות ואיטית יותר. נכון שלא יצאה התערובת המקורית מבחינת יחס - העירוב היה 50 גווטמלה (קצת פחות בפועל), 30 סומטרה ו 20 רובוסטה. התוצאה משובחת מאוד, כנראה הטובה ביותר שקליתי עד היום.
כשקולים תערובת ולא רוצים כמות גדולה, עדיף לרכז סוגים דומים באופיים לקליה משותפת בשני באטשים, ולקבל כחצי ק"ג מינוס.
כך למשל קליתי את תערובת בית הסוהר בשני חלקים: חלק אחד סומטרה ורובוסטה בקליה מהירה וכהה מאוד מאוד, חלק שני גווטמלה בקליה כהה פחות ואיטית יותר. נכון שלא יצאה התערובת המקורית מבחינת יחס - העירוב היה 50 גווטמלה (קצת פחות בפועל), 30 סומטרה ו 20 רובוסטה. התוצאה משובחת מאוד, כנראה הטובה ביותר שקליתי עד היום.
what's next?
התוצאות הכי טובות שלי עד עתה (בהוטטופ) הן במשקל פולים קטן מהמומלץ (200 גרם במקום 250 גרם), בעוצמה נמוכה יותר של גופי חימום.
רק נותר לי לשחק עם עיתוי ושיעור הורדת עוצמת החימום באזור הפיצוץ הראשון, במטרה למשוך יותר זמן קליה עד לפיצוץ השני.
כבר עשיתי 5 או 6 קליות כאלו, ואנסה לגבש מסקנות בהמשך.
רק נותר לי לשחק עם עיתוי ושיעור הורדת עוצמת החימום באזור הפיצוץ הראשון, במטרה למשוך יותר זמן קליה עד לפיצוץ השני.
כבר עשיתי 5 או 6 קליות כאלו, ואנסה לגבש מסקנות בהמשך.