איך מבדילים בין רובוסטה לערביקה?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #21 

נמאס לי כבר לציין את זה אבל זה חשוב: כל הנרשם מבוסס על התנסות ולא עובדות. כללי אצבע.
קליה איטית בהחלט תעשה את זה, אבל ח ש ו ב להקפיד שפיצוץ ראשון לא יעבור 12 דקות. לקליה כהה איטית וארוכה, אפשר פשוט לצמצם את שלב הייבוש, כדי שתשאר מספיק לחות בפולים לקליה ארוכה ואיטית ללא אפיה. חוצמזה, השלב המעניין הוא אחרי הכניסה לפיצוץ שני... אם אין בעיה של קירור חלש(כמו בג'ין קפה) שעלולה לגרום לפולים להמשיך להיקלות, אפשר לנסות פרופיל כזה: (אני בכוונה לא מציין טמפ' וכמות כי כל קולה הוא שונה, בוודאי ההוטטופ שלך). מה שכן הזמנים נראים לי מתאימים גם לג'יןקפה.
4 דקות ייבוש
העלאת טמפ' ועוד 5 דקות כניסה לפיצוץ ראשון, עוד 5 דקות עד כניסה לפיצוץ שני ( אנחנו ב 14) הורדת טמפ' ועוד 2 דקות לתוך פיצוץ שני, חום הפולים תורם כאן את שלו. בשלב זה צריך להיות עירניים כדי לא לשרוף , לשים לב לרעש הפיצוץ ולעשן.
הנל מתאים גם ל PNG וגם לסידמו.
what's next?

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

לפני ארבע קליות ערכתי שינוי בפרופיל הכללי שלי.

לפני השינוי הייתי משתמשת, תוך שימוש ב 250 גרם פולים (המנה המומלצת ע"י היצרן), בעוצמה מקסימלית של גופי חימום עד פיצוץ ראשון, ואז הפחתה לכ 70% (בשינויים קלים בהתחשב בהתקדמות הקליה של כל תערובת/זן). פיצוץ ראשון תוך כ 10 דקות. פיצוץ שני בערך 2.5 דקות לאחר מכן. אם הייתי מורידה את עוצמת גופי החימום עוד יותר בשלב הפיצוץ הראשון, הטמפרטורה בתוף היתה דועכת, וקראתי שזה לא מומלץ להתפתחות תרכובות הטעם. (דווקא כיוון ששווה לבדוק אותו עם בלוטות הטעם שלי)
הייתי מקבלת קליה עם חמיצות מופרזת.

הורדתי את משקל הפולים ל 200 גרם. אני מכניסה את הפולים בטמפרטורה התחלתית יותר גבוהה מזו שהכנסתי בה קודם (120 מעלות במקום 100), הורדתי את עוצמת גופי החימום ל 80% עד פיצוץ ראשון (בערך אחרי 9.5 דקות), ואז ל 60%. פיצוץ שני מגיע תוך כ 3.5 דקות.

נרשם שיפור משמעותי בטעם. פחות חמוץ, מתוק יותר, עגול יותר, אגוזי, ויותר שומני.
יש מקום לשיפורים, אבל הכיוון טוב.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”