מונוגמיה - תכתיב חברתי או כורח המציאות?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל הגולשים (והגולשות?).

קראתי כרגע את מאמר הדיעה הבא:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3807083,00.html

ומכיוון שרב הגולשים פה בפורום הם אנשים בוגרים ורובנו נשואים ובעלי משפחות הנחתי שפה אוכל לקבל השקפות עולם בוגרות על נושא שאני בטוח שמעסיק כל גבר נשוי לפחות פעם אחת במהלך חייו (כנראה יותר). מה דעתכם? האם אתם מאמינים במונוגמיות? ואם כן - האם מתוך תחושת חובה לתא המשפחתי/לבת הזוג או מתוך רצון אמיתי ואמונה במונוגמיה כדבר הנכון?מקווה לקבל תגובות מהגולשים הנשואים בפורום (בהנחה שהבת זוג שלהם לא פעילה פה כמובן :lol:).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #2 

לא ברור לי לאן מכוונת השאלה כי המאמר לא עוסק במונוגומיה או לא, אלא בבגידות או לא. זה לא בדיוק אותו נושא.

לשאלתך - "תכתיב חברתי או כורח המציאות"? לא הבנתי את ה"או". זה כורח המציאות שנובע מתכתיב חברתי.
במקום מונוגמיה אתה יכול לכתוב כל כלל חברתי או מוסרי כולל אפילו האיסור על רצח. זה הכל תולדה של אבולוציה של חברות. פוליגמיה שרדה רק בחברות שבטיות וקטנות יחסית. (אגב, גם רצח חוקי, שרד באותן חברות).
מאמינים? אין פה שום עיניין של אמונה.

שים לב, זה שאדם בוגד באשתו, לא עושה אותו לא מונוגמי או לא מקבל מונוגמיה. אם הוא היה כזה, זו לא הייתה "בגידה".
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

moco כתב:לא ברור לי לאן מכוונת השאלה כי המאמר לא עוסק במונוגומיה או לא, אלא בבגידות או לא. זה לא בדיוק אותו נושא.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7% ... 7%99%D7%94

זה בדיוק אותו נושא. מונוגמיה פירושה "מצב שבו אדם או בעל חיים שומר אמונים לבן זוג אחד ואינו מקיים יחסי מין עם מספר פרטנרים במקביל". ברגע שבגדת אתה לא מונוגמי מעצם ההגדרה. פשוט - בוא לא נסבך את זה.

לשאלתך - "תכתיב חברתי או כורח המציאות"? לא הבנתי את ה"או". זה כורח המציאות שנובע מתכתיב חברתי.
במקום מונוגמיה אתה יכול לכתוב כל כלל חברתי או מוסרי כולל אפילו האיסור על רצח. זה הכל תולדה של אבולוציה של חברות. פוליגמיה שרדה רק בחברות שבטיות וקטנות יחסית. (אגב, גם רצח חוקי, שרד באותן חברות).
מאמינים? אין פה שום עיניין של אמונה.

לא מדובר על אמונה אלא על תכתיב חברתי. בחברה המערבית כיום בתור כלל (ויש נישואים פתוחים שהם היוצאים מהכלל) אדם מונוגמי ששוכב עם בת זוג נוספת בוגד. נקודה. השאלה האם אתם חושבים שמונוגמיה כפי שהיא קיימת כיום היא תוצאה של "לחץ חברתי" או כורח המציאות (ז"א שתא זוגי משפחתי לא יכול להיות קיים ללא מונוגמיה) והאם המונוגמיה היא כתוצאה מהצורך הטיבעי או מהרצון שלנו "לרצות" את בנות הזוג ולשמור על שלום בית.

שים לב, זה שאדם בוגד באשתו, לא עושה אותו לא מונוגמי או לא מקבל מונוגמיה. אם הוא היה כזה, זו לא הייתה "בגידה".

טעות - כבר עניתי לך על זה למעלה.
...
MOCO- תעשה לי טובה אישית, בוא לא נגרור את הדיון הזה לדיוני הגדרות וסמנטיקה - אני יודע שאתה אלוף בזה ומאוד אוהב להתפלפל, אבל אנא, אני מחפש לשמוע חוות דעת של אנשי הפורום על הנושא ולא דיון פילוסופי ברמת ההגדרה ופסיקו של יוד.

אני סה"כ מחפש פידבק כנה של אנשי הפורום על ההחלטות שלהם בחיים, האם הם נשארים נאמנים (במידה ויש להם את האומץ או הרצון להודות שהם לא כמובן) מבחירה ויותר מדוייק מאיזו בחירה, הרצון להישאר בתא משחתי שלם (קרי לחץ של האשה) או האמונה האמיתית בחיוניותה של המונוגמיה.

ד"א - תקראו את הטקבקים שם, לרב אני לא מתייחס אליהם יותר מידיי אבל הפעם יש שם כמה דברים מעניינים (כנראה האנונמיות שבטקבקים מרשה להם להגיד דברים שחברי הפורום לא יעזו להגיד, אני מניח שזה נובע מהעובדה שחלקנו כבר נחשפו ואנחנו יודעים מי עומד מאחורי הניק).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

מבלי לקרוא את כל המאמר.

במקרה שלי לפחות מונוגמיה היא כורח המציאות היות והסיכוי שאמצא עוד אישה שתסכים לחיות איתי הוא אפסי.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 19/11/2009 21:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #5 

דווקא ענית לך ישירות. ברור שזה תכתיב חברתי (הרי בתקופת האבן, על פי רוב המחקרים, זה לא היה קיים, וגם אצל קופים זה לא קיים ככלל). זה גם כורח המציאות שנובע מהתכתיבים החברתיים.
אם אתה מתעניין יותר בהיבטים המעשיים של הנושא. אני לא חושב שיתוודו לך פה אנשים, אבל אני חושב שדבר אחד די ברור, לפחות לרוב הגדול של המקרים: אנשים לא בוגדים בגלל אי קבלת תכתיב חברתי. הם עושים את זה עקב ייצריהם ו/או בעיות עם בנות זוגן. זה לא מרד נגד התכתיבים החברתיים. אם זה היה כך, הם לא היו מנסים להסתיר את זה כל כך.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #6 

בתור רווק הולל (לשעבר) אני יכול להגיד שמטבע האדם (לפחות טבע שלי :wink: ) באמת קשה לקבל מונוגמיה עד גיל מסוים לפחות.....
ובתר אחד שהתחתן בגיל 34....אז כבר ממרום זקנתי אני אומר ש מונוגמיה למרות החסרונות שלה טובה יותר מרווקות וטובה יותר מהחלפת פרטנרטיות באופן קבוע .
יש בה יתרונות שלא ניתן לקבל (לדעתי) בכל צורת חיים אחרת.
ואני אדם שפחות מאמין באהבה ורומנטיקה ורודה.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 19/11/2009 19:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78884
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

אני חושב שזה די ברור.

זה תכתיב דארוויניסטי. בתקופת האבן האישה היתה זקוקה לבטחון, הגנה וצייד שיביא אוכל והאיש היה צריך מישהו שיכין את האוכל וישמור על הילדים שלו. הנאמנות ההדדית הזו מאפשרת חופש ובטחון לשני הצדדים וכפי שדארווין חזה, קבוצות שהיה להם מונוגומיה שרדו יותר טוב מקבוצות ללא מונוגומיה.

זה כמובן מתנגש עם תכתיב מוקדם יותר שבו על הגבר לפזר את הזרע שלו כמה שיותר.

כלומר, הדארווניזם מעדיף מונוגמיסטים אבל מתברר שכהעדפה, לא כמשהו החלטי בסגנון רגל שלישית או אוזן נוספת במרכז הפרצוף.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

Catskinner כתב:מבלי לקרוא את כל המאמר.

במקרה שלי לפחות מונוגמיה היא כורח המציאות היות והסיכוי שאמצא עוד אישה שתסכים לחיות איתי הוא אפסי.
...
:D
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
קיבל תודות: 52 פעמים

קשה להיות מונו עם כו כמות

שליחה #9 

הזרע שלי בהקטנה
אמן מייסר

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

Re: קשה להיות מונו עם כו כמות

שליחה #10 

ילדיעפים כתב:הזרע שלי בהקטנה
...

:lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

מישהו פה מכיר את המושג "חרם דרבנו גרשום"? זוהי "תקנה" ביהדות שנהגתה ע"י רבנו גרשום מאור הגולה בקהילות אשכנז סביב שנת 1000 לספירה שאחת מהצווים שלה קובע שאדם הנישא ליותר מאישה אחת יוחרם ע"י הקהילה. לשם הבהרה, עד לפני התקנה הזו גם אנחנו היהודים יכולנו להינשא למספר נשים, דבר שהיה מקובל למדיי (ע"ע האבות בתנך, אברהם יצחק ויעקב ועוד). גבר שיכל להתחתן ולפרנס יותר מאשה אחת עשה זאת באישורה של הקהילה. בעצם גם היום זה נפוץ, רק לא בחברה המערבית.

לפי דעתי האישית הסיבה המרכזית אם לא היחידה למונוגמיה בקרב גברים (לפחות אצל רובנו, תמיד ישנם יוצאי הדופן) הוא החשש מהסנקציות מהצד הנשי במשוואה. אנחנו מודעים לכך שנשים דורשות מונוגמיה בנישואים ועל מנת לשמור על התא המשפחתי אנו מוותרים על סיפוק הצרכים הביולוגי הטיבעי. השיקול הוא נישואים מתמשכים וגידול ילדים בתא משפחתי סגור מול חיי רווקות ללא ילדים או עם ילדים מחוץ לחיי הנישואים (ללא נישואין או אחרי גירושים) כאשר רובנו פשוט מחליטים לבחור באופציה הראשונה.

אני אישית מכיר בחור בגילי שמבחירה מודעת החליט לא להינשא. הבחור מודע לעובדה שהוא אישית לא יכול להתחייב לאישה אחת לכל החיים והרצון להביא ילדים ולהתמסד לדעתו לא מצדיק התחייבות לבת זוג אחת לכל החיים. לבחור היו מערכות יחסים ארוכות טווח והמון מערכות קצרות. היו לו כבר כמה בנות זוג שהסכימו להביא עימו ילדים לעולם ללא מסגרת נישואים, אך עד היום הוא החליט לא ללכת על זה.

מה שכן, תחשבו על דבר שכזה, לפי כל המחקרים שנעשים כיום אחוז האנשים שבוגדים בבני זוגם אדיר והאחוזים הולכים ועולים מבדיקה לבדיקה:

http://www.azr.co.il/%D7%9C%D7%A9%D7%91 ... %95%D7%A1/

אם רב האנשים בוגדים (בהנחה שהמחקרים נכונים כמובן) איך אפשר להגיד שמונוגמיה היא דבר טבעי? אם מונוגמיה אכ טיבעית, איך תסבירו את אחוז הגירושים הגדול/גדל בחברה המערבית או את אחוז הבגידות הגדול/גדל?

אני אישית גדלתי אצל זוג הורים גרוש ואני אישית יודע שלא ארצה שהילדים שלי יגדלו בבית שזה ולכן אצלי זה אחד מהשיקולים המרכזיים בבחירה לא לבגוד בבת הזוג. כמובן שכיום ישנם עוד שיקולים כגון הרגשות שלי כלפיה והרצון שלי לא לראות אותה נפגעת, אבל אני לא יכול לדעת אם המצב לא ישתנה בעתיד ואם הרגשות שלי כלפיה כיום ישרדו לאורך השנים.

להגיד לכם שלא חששתי כשהחלטתי להתחתן? להגיד לכם שאני יכול להתחייב ששום דבר לא ישתנה ושבעתיד השיקולים שמשפיעים עליי כיום יהיו עדיין רלוונטים? לא, את זה אני בהחלט לא יכול להגיד, אני יודע בוודאות שאנשים משתנים (אני לא אותו האדם שהייתי לפני 10 שנים) ואני יודע שאף אחד לא יכול לחזות מה יהיה בעתידו ולכן כן - היו לי הרבה מאוד חששות ולבטים לפני ההתחייבות הכ"כ מהותית הזאת שנקראת נישואים עם כל מה שמגיע איתה. למזלי נכון להיום המצב עדיין זהה למצב בו עשיתי את החחלטה להיכנס למחויבות הזו, אני רק יכול לקוות שלא יהיו שינויים מהותיים בעתיד.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

Huber,
בתגובה הראשונה שלי עמדתי על כך שצריך להבדיל בין הנושא של בגידות למונוגמיה.
אתה טענת שאני גורר את הדיון להתפלפלות סמנטית, והבנתי שבעצם אתה רוצה לדבר על בגידות.
ועכשיו אתה בעצמך מביא את חרם דרבנו גרשום ואת העובדה שיש חברות, ואצל היהודים בעבר, שהיה מותר לשאת כצה נשים.
אז בדיוק לזה התכוונתי. מדובר בשני עניינים שונים.
גם בחברה פוליגמית, גבר שנשוי לכמה נשים יכול לבגוד עם אישה שהוא לא נשוי לה, ומצד שני עצם הנישואים זה לא בגידה.
בגידה זה הרבה מעבר לקיום יחסי מין עם יותר מאישה אחת. לא במקרה משתמשים במילה "בגידה" כי מדובר בבגידה באמון.
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

שוב, בשביל לא להתפלסף על זה על פני 10 עמודים (וכבר ראיתי כאלו דיונים בהשתתפותך) אני אישית מגדיר בגידה בזוגיות כחוסר נאמנות מינית, מה שבדיוק מנוגד להגדרה של מונוגמיה. אם חרם דרבנו גרשום ופוליגמיה בילבל אותך, אתה מוזמן להתעלם מהפיסקה הזו בתגובה שלי ולהתייחס רק לשאר.

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #14 

אגב,
החברות באתר הזה הוא גן-עדן לאנשים שמחפשים אליבי לבגידות. :wink:
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #15 

bitton71 כתב:אגב,
החברות באתר הזה הוא גן-עדן לאנשים שמחפשים אליבי לבגידות. :wink:
...
8O
נמק, פרט והסבר, אם תוכל...

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #16 

1.יש הרבה מפגשים שאין שום דרך לאמת אם היית שם.(ותמיד אפשר לתאר בדיוק מה היה שם ,מבלי
להיות שם)
2. יש מיפגשים עם אנשים שהם לא "החבר'ה" הרגילים והמוכרים שההנהלה מכירה. (אני הולך לשמוע
את הרסיבר החדש של xxx , יש מחר בערב shootout מקרנים אצל yyy ....)
אתה יכול לבקש מאחד החברים לשלוח לך ה"פ שבו הוא מזמין אותך שמוע את המוניטורים החדשים
של פרדיים...
אני חושב שהבנת את הפואנטה

חס וחלילה שלא ישתמע שאני עושה דברים כאלה, אבל שמעתי סיפורים
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”