הסרט הכי טוב של השנה (והעשור)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

toxin כתב:נדב, שאלתי בציניות הרי ברור שטרנטינו מעתיק הכל מסרטים אחרים וזה קשור גם למה שמולדר מדבר עליו: קריצות ומחוות של במאים לסרטים אחרים שהם אהבו והושפעו מהם. הבעיה שלי עם טרנטינו זה שבהתחלת הקריירה שלו זה היה נחמד לסרט ראשון ושני אבל אחרי זה לבנות קריירה שלמה רק על השטיק של דיאלוגים ארוכים ושנונים עם מחוות אין סופיות מבלי להביא שום דבר חדש לסרטים שלו, זה כבר מעייף ומשעמם. עדיין לא מובן לי למה הוא עדיין נחשב לבמאי הכי COOL שיש להוליווד להציע.
...
אוקיי, אז אתה אומר שכל הסצינות שלו מועתקות אחד לאחד, גם הדיאלוגים לאורך כל הסרט? הדיאלוגים השנונים וההתכתבות עם סרטי עבר זה חלק מהסגנון שלו ומהווה חלק קטן מהסרטים. אתה מתייחס לזה ביותר מדיי הכללה, כאילו כל מה שהוא עושה זה רק copy-paste ומוכר כרטיסים לקהל. אני לא חושב שהוא גאון מדיי, הוא די COOL, אולי הסרטים מוערכים (מעט) יתר על המידה, אבל אי אפשר להתכחש שהם מעניינים ועשויים טוב ונהנים מהם גם בצפיה חוזרת. האירוניה היא שלו עצמו יש עדת חקיינים די רצינית, כמו גיא ריצ'י חסר הכישרון.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

שליחה

ואני היום קיבלתי את הבלו ריי של כלבי אשמורת עם קופסת הפח המוגבלת :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

nadavck כתב:ואני היום קיבלתי את הבלו ריי של כלבי אשמורת עם קופסת הפח המוגבלת :)
...
תבדוק שקופסת הפח לא מועתקת מאיזה סרט... :lol:

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

mulder כתב:
toxin כתב:נדב, שאלתי בציניות הרי ברור שטרנטינו מעתיק הכל מסרטים אחרים וזה קשור גם למה שמולדר מדבר עליו: קריצות ומחוות של במאים לסרטים אחרים שהם אהבו והושפעו מהם. הבעיה שלי עם טרנטינו זה שבהתחלת הקריירה שלו זה היה נחמד לסרט ראשון ושני אבל אחרי זה לבנות קריירה שלמה רק על השטיק של דיאלוגים ארוכים ושנונים עם מחוות אין סופיות מבלי להביא שום דבר חדש לסרטים שלו, זה כבר מעייף ומשעמם. עדיין לא מובן לי למה הוא עדיין נחשב לבמאי הכי COOL שיש להוליווד להציע.
...
אוקיי, אז אתה אומר שכל הסצינות שלו מועתקות אחד לאחד, גם הדיאלוגים לאורך כל הסרט? הדיאלוגים השנונים וההתכתבות עם סרטי עבר זה חלק מהסגנון שלו ומהווה חלק קטן מהסרטים. אתה מתייחס לזה ביותר מדיי הכללה, כאילו כל מה שהוא עושה זה רק copy-paste ומוכר כרטיסים לקהל. אני לא חושב שהוא גאון מדיי, הוא די COOL, אולי הסרטים מוערכים (מעט) יתר על המידה, אבל אי אפשר להתכחש שהם מעניינים ועשויים טוב ונהנים מהם גם בצפיה חוזרת. האירוניה היא שלו עצמו יש עדת חקיינים די רצינית, כמו גיא ריצ'י חסר הכישרון.
...
snatch אחד הסרטים היותר טובים.
lock stock גם מעולה, וגם Rock'n'rolla ו revolver די טובים.

למה חסר כישרון ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

shuali כתב:
mulder כתב:
...
...
snatch אחד הסרטים היותר טובים.
lock stock גם מעולה, וגם Rock'n'rolla ו revolver די טובים.

למה חסר כישרון ?
...
כי לדעתי הוא באמת מעתיקן. מין טרנטינו wanna-be . הדמויות, העריכה, הדיאלוגים, המוזיקה. נו באמת. מי שאוהב את העבודה שלו, תהיו בריאים, אין לי שום ויכוח איתכם.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

בתכלס הויכוח כאן הוא חסר טעם. מי שאוהב את טרנטינו, שום הסבר,נימוק או דוגמה לא באמת ישנו לו את הדעה עליו.
כמו בהרבה דברים בחיים, על טעם ועל ריח...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

mulder כתב: הסצינה מספרות זולה עם הרכב - לא הבנתי מה הגניבה בצילום חזיתי מלמטה של רכב שעוצר.
...
לא הבנת את כוונתי. הסצנה הזו עם וולף אינה העתקה, להפך - היא המקור, ומישהו (באמת קיוותי שכולכם תדעו מייד מי, וגם רמזתי שזה בכלל בטלוויזה) עשה מחווה הומוריסטית לסצנה הזו בפרק מסדרת טלוויזה מוערכת.
זו דוגמה למחווה שאף אחד לא יראה בה פלגיאט, ולא רק זו - מי שלא מכיר את סצנת המקור לא יבין בכלל את הסצנה "המועתקת".

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357

שליחה

אתה מדבר על סצינת הפתיחה של "הסופרנוס"?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

לא, לא ראיתי אף פרק של הסופרנוס. אני מדבר על הפרק בסיינפלד שבו הם נתקעים עם כמות עצומה של מאפינס, או בראוניז (כי איליין מכרה רק את הכיפות שלהם, או משהו כזה), ואז הם קוראים לניומן שיעזור להם עם זה.

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

***ספויילר זהירות ***

החלק שאני הכי אהבתי ב"ממזרים": טרנטינו מראה לך איך בכירי הנאצים ובייחוד היטלר מתמוגגים מסרט אלים ומטופש בו צלף גרמני הורג אמריקאי אחר אמריקאי. אתה בתור צופה מגחך למראה היטלר שפשוט נשפך מצחוק לאור אלימות מוגזמת מופרכת ומוות של הרבה אנשים. בסצנה יותר מאוחר, כאשר הקולנוע בצרפת נשרף, אתה בתור צופה נשפך מצחוק מהאלימות המוגזמת והמופרכת ומוות של הרבה אנשים, אבל זה בסדר כי הם נאצים.
יש פה אמירה מעניינת בעיני על נושא הסובייקטיביות של הרשע.

ARIVERDERCHI

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

Zrizi כתב:***ספויילר זהירות ***

החלק שאני הכי אהבתי ב"ממזרים": טרנטינו מראה לך איך בכירי הנאצים ובייחוד היטלר מתמוגגים מסרט אלים ומטופש בו צלף גרמני הורג אמריקאי אחר אמריקאי. אתה בתור צופה מגחך למראה היטלר שפשוט נשפך מצחוק לאור אלימות מוגזמת מופרכת ומוות של הרבה אנשים. בסצנה יותר מאוחר, כאשר הקולנוע בצרפת נשרף, אתה בתור צופה נשפך מצחוק מהאלימות המוגזמת והמופרכת ומוות של הרבה אנשים, אבל זה בסדר כי הם נאצים.

ARIVERDERCHI
...

דווקא לא זוכר שצחקתי או מישהו מסביבי צחק מהסצנה הזו
היו קטעים אלימים מצחיקים
אבל דווקא זה לא שיעשע...
האלימות המוגזמת הטרנטינואית יותר משעשעת
גם אם היא בצד "הלא נכון"

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

sam22 כתב:
Zrizi כתב:***ספויילר זהירות ***

ARIVERDERCHI
...

דווקא לא זוכר שצחקתי או מישהו מסביבי צחק מהסצנה הזו
היו קטעים אלימים מצחיקים
אבל דווקא זה לא שיעשע...
האלימות המוגזמת הטרנטינואית יותר משעשעת
גם אם היא בצד "הלא נכון"
...
אצלי בהקרנה אנשים התחילו למחות כפיים מרוב אושר צרוף,

זה בדיוק הרעיון של טרנטינו בסרט הזה, להראות לך מצב כלשהו ולפוך אותך לחלק מאותו מצב,
זה מה שגאוני כל כך בסרט מבחינתי, פעם ראשונה בפורמט הזה שהצופים והתגובות שלהם הם חלק בלתי נפרד מהסרט

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

בהקרנה שראיתי הקהל מת מצחוק ואני איתם.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

oferlaor כתב:בהקרנה שראיתי הקהל מת מצחוק ואני איתם.
...
מתי? בשריפה?

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

סרט כ"כ טוב שעד עכשיו אני מחייך

שליחה

מדי פעם...לא ממש לעיתים קרובות, רואים סרט שהוא פשוט מצוין וזה פשוט עושה (לי) טוב.

שלא תבינו לא נכון, אני מאוד אוהב סרטים ואני נהנה גם מסרטים שהם די בינוניים, חוזרים על אותו שטיק וכו' וכו'.
אבל זו כאמור הנאה ולא התרגשות וקולנוע הוא מדיום שנועד לרגש.

עד היום אני זוכר איך הרגשתי בסרטים כמו הבלתי משוחדים או הסנדק או אפילו שליחות קטלנית או הנוסע השמיני כשראיתי אותם כילד.

ככל שגדלים נהיים פחות ופחות סרטים כאלה או כי כבר ראית הכל או כי כבר עשו הכל וקשה לחדש.
בצבא זה היה 7 חטאים ובשנים האחרונות בעיקר סרטים של איסטווד (מיסטיק ריבר המופתי או בלתי נסלח) כשפה ושם יש הפתעות (למשל "נראתה לאחרונה").

אז זהו שאתמול בערב ראיתי סרט כ"כ טוב - שעד עכשיו אני מחייך מזה. אני מדבר על Inglorious Basterds (שגיאת כתיב במקור) של טרנטינו. הלכתי עם ציפיות נמוכות ועם דרגת עייפות מאוד גבוהה ו...הסרט פשוט מעולה.

ראיתי פעם ראיון עם בריאן דה פלמה (הבימאי האהוב עליי - פני צלקת, הבלתי משוחדים, דרכו של קרליטו...) והוא הסביר שבסרטו אחיות (סרטו הראשון לדעתי או אחד מהם וסרט מומלץ מאוד) רצה שהמוות הראשון יהיה לאחר כ- 40 דקות ושעד אז הכל יתקדם באיטיות. כשאמרו לו המפיקים "בשום פנים ואופן לא והקהל לא יסכים לחכות כ"כ הרבה" הוא השיב שככה זה אצל היצ'קוק. ענו לו "אתה עוד לא היצ'קוק ובעבורך הקהל לא יחכה".

אז כנראה שטרנטינו במקום בחיים שכבר יש לו את הבטחון שלו ולכן לוקח את הזמן שלו ומספק עושר של דיאלוג (עדיף בעיני על CGI בכל יום בשבוע ופעמיים בשבת) וזה עושה את העבודה. כשכולם בתעשיית הקולנוע רק עושים הכל מהר יותר כדי לא לאבד את הצופה הוא מרשה לעצמו לעשות את הדברים לאט. קחו לדוגמא את סצינת הפתיחה - איטית מאוד, אבל זה חלק מהקסם שלה, כי ברור לך שהולך לקרות פה משהו (הזכירה לי את סצינת הפתיחה בטוב הרע והמכוער וזו לא הסצינה היחידה שמזכירה את הסרט הגדול הזה).

אז למי שעוד לא ראה - אני ממליץ ואם יש לכם סרטים חדשים שריגשו אתכם - תספרו על זה בראש חוצות שלא נפספס (b)
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כשאני ראיתי הקהל לא צחק, אז בכלל לא עלה לי הרעיון

שליחה

שטרנטינו התכוון לשלב את תגובות הקהל באמירה/סרט שלו.
אם זה אכן מה שהוא התכוון לו (ולא משהו שפשוט הדביקו לו)
אז באמץ שאני מסיר את הכובע בפניו.

איכשהו מכל הראיונות שראיתי עימו - זו לא ההתרשמות שלי.
הוא יוצר מבריק אבל הוא יותר בעניין של FUN מאשר אמירה בסרטים.

לטעמי הסרט מדהים והמחוות לסרטי עבר רק מוסיפות בעיניי, בייחוד שהן נעשות בטעם טוב.
האיש הוא IMDB מהלך על שתיים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

sam22,

לכל אורך הסרט. בעיקר אחרי הקטע (החזק) הראשון.

theezway,

גם אני חושב שהוא לא ממש מעוניין להשאיר אותנו עם מסר כלשהו או אג'נדה. כלומר, פחות מעניין אותו היעד אלא הוא יותר בעניין החוויה של המסע.

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328

שליחה

איזה כיף... בקרוב הבלו ריי :)
(Y)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ראשית זה לא אותו נושא בעיניי, כי אני מדבר על החווייה

שליחה

...
של סרט טוב ממש ולא רק על הסרט הזה.

שנית,
אולי אתה צודק.

שלישית,
אם המנהלים רואים לנכון שיחברו את זה לשרשור הנ"ל.

חזור אל “סרטים וטלויזיה”