מה הבעייה שלהם לתת לי הצעת מחיר? ...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

ההתנהלות של חלק מהסוחרים והמשווקים מזכירה לי פושטי-יד שיושבים
עם שלט בקרן הרחוב ומתלוננים על מר גורלם.

אנשים בוחרים במקצוע הזה ולא מפסיקים להתלונן על כמה הצרכנים
ככה וככה, ואיך הם צריכים לסחוב ארונות לקומה רביעית.
ואוי יוי יוי - מטרידים אותם בטלפון ומבקשים מחירים.
זה מזכיר את אותו סוחר שמבטיח להדגים כבלים בביתו של הלקוח
ואחר כך מתלונן כמה שהוא עושה הרבה נסיעות - ובסוף לא קונים ממנו.
אם הוא לא יודע לעשות את העבודה שלו, ולא מצליח למכור - על מה הוא מתלונן?

לא משנה איך תסתכלו על זה, ועל כמה אנחנו לקוחות "קשים" - באותה מידה
אנחנו הלקוחות הכי פריירים בעולם - ע"ע פירלס ושו"ת.

אני לא רואה שום סיבה לא למסור מחירים בטלפון, מצידי שישימו פקידה
שתענה כל היום לטלפונים ותקרא את הכתוב במחירון. מצידי שיציעו
ערך מוסף למוצר - אם הם לא יכולים להתחרות במחירים - כמו למשל
שירות ואחריות. אין סיבה שבעידן שלנו לקוח יתחיל לטייל בין חנויות
בשביל לקבל הצעת מחיר.
יתרה מכך, ברגע שסוחר מתחיל להתנהל כמו זבן בשוק טורקי ומתחיל
להוריד מחירים בצורה מטורפת כשהוא עומד מול הלקוח, הוא רק מזיק
לעצמו וחושף את חמדנותו. סוחרים כאלה חושבים שהם עומדים מול
סוחר ומשחקים בפוקר - הם שוכחים שהם עומדים מול לקוח!
בארה"ב למשל, נותנים לך מחיר ונשארים איתו, מתאים לך - תיקח,
לא מתאים - אל תיקח, אתה גם יכול לחכות לסייל.

לא יודע מה איתכם, אבל זה ממש מביך לשמוע את הקיטורים שלהם כל פעם מחדש,
ואני אישית מחרים מקומות שלא מוסרים מחירים בטלפון.

><>
נציג AQUA-AUDIO

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

עופר יש מקרים יותר גרועים..גם פה בפורום

שליחה #22 

ושמעתי כבר על כמה מקרים כאלו
מישהו מתקשר לקבל מחיר ומזדהה כחבר בפורום-בחנות מבינים שהאיש"בענינים"וגם כותב בפורום כך שאם יקבל מחיר טוב יפרגן ויש כאן פוטניאל שיווקי....נותנים לו מחיר ממש נמוך -לפעמים פחות מרצפת המחיר שהיבואן מרשה להם...עובר זמן קצר והאיש מתקשר לחנות אחרת ומבקש מחיר ...דואג גם לציין את מחיר הרצפה שקיבל ומציין את החנות ממנה קיבל
החנות השניה לא מסוגלת לתת מחיר רצפה כזה או יותר נמוך וכשאין לו ברירה הוא מתקשר
ליבואן ואומר לו שיש חנות שמוכרת מתחת לקו המינימום

התוצאה הסופית -החנות שרצתה לצאת בסדר עם הבחור ואמרה לו מחיר מינימום בטלפון חוטפת נזיפה ואזהרת מחיר מהיבואן-למה כי רצו להיות טובים עם מישהו בטלפון..

זה בדיוק כל הסיפור -ותאמינו לי קרה לא פעם ולא פעמיים ולכן חנויות מעדיפות לא לתת בטלפון הצעות

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #23 

אבל מה העיניין עם הטלפון?
כל הדיונים פה בקשר למחירים כאלה או אחרים, תופסים גם אם מקבלים אותם פנים מול פנים בחנות.
הסיבה היחידה שאני רואה שגורמת לחנות לא לתת בטלפון, זו ההנחה של "חוסר רצינות" של הלקוח. כלומר, יש ביטחון נמוך שהלקוח בכלל יבוא. כשהלקוח בא פיזית, בהחלט ההסתברות שיקנה גבוהה בהרבה.
זה בדיוק מה שמרגיז - מצפים מהלקוח כבר לתת תמורה (לבוא לחנות ולהעלות את ה"רצינות" שלו מבחינתם), לא עבור קבלת המוצר עצמו, אלא עבור המידע על המחיר.
זה שקול לזה שיגידו "תמורת 50 ש"ח נמסור לך את המחיר בטלפון".
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

דוחף ו-moco,
כל מילה בומבה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #25 

moco,
אתה צודק בהחלט, זה כל העניין, אין שום הבדל בין להרים טלפון ללהגיע לחנות, ההבדל היחיד הוא ההבדל שלהם ומבחינתם אם תגיע לחנות תיהיה רציני יותר וזה באמת כך בחלק מהמקרים אך ממש לא בכל המקרים.
באמת עם כל הכבוד להם הם לא פתחו חנות בשביל לתת בעיקר מחירים בטלפון אבל אם החנות נמצאת בתל אביב ואני נמצא בבית שאן אז זה קצת קשה לא? במיוחד שבשביל לסגור עסקה צריך רק טלפון .
עכשיו העניין הוא שזה לא רק עניין של "למה לא נותנים מחירים בטלפון?" אלא גם עניין של "אם תקנה תקבל מחיר מצויין", זאת אומרת שגם אם תגיע לתל אביב לא ייתנו לך מחיר.

אני רוצה לפנות פה לכולם ולהבהיר שאין הבדל בין לקבל מחיר בטלפון לבין לקבל מחיר בחנות מבחינת "בעיות עם הייבואן", אני יכול לקבל מחיר בחנות ואז לחפש חנויות אחרות להשוואה, בכלל יש גם כמה וכמה חנויות מומלצות באינדקס הקישורים שכן נתנו לי מחירים פחות או יותר טובים בטלפון וגם התמקחו איתי בדיוק כאילו הייתי בחנות.
אז לטעון שלא נותנים במחיר בטלפון בגלל בעיות עם הייבואן זה סתם תירוץ פשוט בגלל שאפשר לגרום לבעיות גם כשמקבלים מחיר בחנות.

oferlaor,
מה שאמרת, אני מודה וגם אחרים יודו שזה נכון לחלק מן הישראלים אבל לא לכולם וגם במדינות אחרות יש "ישראלים"...
אני לא רוצה להכנס עכשיו לדיון על איזה עם יש לנו במדינה אבל לדעתי יש אצלנו גם פרייארים וגם צרכנים נבונים וגם צרכנים מגעילים.
אם תרשה לי לענות על מה ששאלת בתגובה האחרונה "עכשיו, לדעתך זה עדיין לא עניינם מי מוכר ובכמה?" אז התשובה היא לא, זה לא עניינם בדיוק מהסיבה שציינתי בתגובה קודמת שלי "אם יורוקום הייתה רוצה למכור את המוצר רק במחיר הרשמי והמומלץ לצרכן אז היא לא הייתה צריכה לעבוד עם עשרות ומאות סוחרים שחלקם בעלי חנויות קטנות וחלקם בעלי רשתות ענק".

אם יורוקום חוששת ורוצה לשמור את עצמה בשוק אז שתכריח בחוזה את כל הסוחרים לתת אותו מחיר בדיוק.
נערך לאחרונה על ידי נדב ב 02/03/2006 23:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #26 

למה הם פתחו חנות?
צריך לזכור שרוב הקונים לא באים מראש עם הידע איזה מכשירים הם רוצים לקנות. החנות קיימת כך שיוכלו להסביר להם ולהדגים להם מספר אלטרנטיבות. כל הנושא של בירור מחירים בטלפון, רלוונטי רק למי שמתעניין כבר ברכישה של דגם ספציפי. אם רוב הצרכנים היו כאלה אז פשוט לא הייתה הצדקה לחנויות סטראו כפי שאנו מכירים אותן.
משה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #27 

עופר (ואחרים שתומכים) אני ממש ממש לא מסכים עם ההסבר שנתת משתי סיבות:

1. בדיוק כמו שחנות מסויימת מורידה מחיר (והיא לא מורידה עד הפסד, אלא עד רווח קטן הרי) על יבואן או מוצר מסויים, מישהו אחר יוריד על יבואן אחר. אם הייתי סוחר, זה פשוט לא נתפס שמישהו יקבע לי כמה להרוויח, תנו לי לעשות את השיקול לעצמי. בדיוק כמו שקונים מוצרים במחירים שונים בסופרים השונים, או במכולות, מה ההבדל?
2. האבסורד הוא שאף אחד הרי לא קונה בסופו של דבר ב- "מחיר הרשמי", שאגב אינו מחיר הוגן! אבל עכשיו אני יודע ש-
א. לא אקבל מחיר אמיתי עד שאראה למוכר מספיק רציני מה שאומר שאני לא יכול לשאול באינטנט או בטלפון
ב. ללא כל ספק אני צריך לרדת לרמה של מיקוח בשוק כי המוכר לא יתן לי בהתחלה את המחיר האמיתי משום ש "אסור לו" (ואין דבר שאני שונא יותר מלהתמקח על מחיר, יש כאלו שאוהבים אני יודע)
ג. אני לא יכול להתייעץ עם אנשים (או לייעץ) כי כולם הבטיחו שלא יספרו

דיי!, זה פשוט מגוחך. מי ש- "לא מתאים לו" השוק הישראלי שיפנה את המקום למי שכן, אבל בלי משחקים, תנו להינות מהרכישה ולא להוזיל את המעמד הזה.
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #28 

1. אני מודיע לך באחריות שיש מקרים שחנויות נותנות מחירים נמוכים ממה שהן משלמות ליבואן. כלומר, בפירוש מפסידות על כל פלאזמה.

איך זה מסתדר לך עם התאוריה?

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #29 

מה הבעיה? אם הוא חושב שאני אוציא אצלו 50 אלף שקל השנה הוא יכול לתת לי את הטלויזיה בפחות ממחיר העלות. או שהוא פשוט רוצה למשוך לקוחות, אז מה? חופש המסחר רבאק.
ואם פירסמתי את המחיר? מה יקרה? הבא בתור הרי לא יקבל את אותו המחיר (או שכן בכלל לא משנה)... אני ממש לא מבין איפה הבעיה.

לא משנה מה ההסבר ואו הדילמות, הפתרון היום פשוט לא עובד ורק מסבך את כולם, עדיף היה אם יבטלו את הגזירות האלו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

aloni,

אני לא מסכים עם מרבית מה שכתבת.
בהרבה מאוד מקרים יש מחיר מינימלי לצרכן שהיבואן/יצרן ממליץ ומעבר לזה לעיתים ניתן להעלות את המחיר ולא לרדת.
אחד השיקולים למשל הוא בד"כ מיצוב של המוצר.
זה לגיטימי ומקובל ובא גם לשמור על מפיצים קטנים יותר שקונים בכמויות קטנות יותר בגלל שוק מצומצם יותר למשל ולא בגלל שהוא לא רוצה/יכול לקנות כמויות גדולות יותר ועדיין לשמור על תחרות הוגנת.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #31 

1. קרא לי קפיטליסט, אבל לדעתי אם מנצחים אותי מבחינת כח קנייה זה בסדר גמור ואו שארוויח פחות או שאמצא דרך אחרת למשוך את הלקוחות לדוגמה דרך שירות ואמינות
2. העובדה היא שהיום המחיר המינימאלי הוא פיקציה, בפועל מוכרים בפחות כפי שראינו אין ספור דוגמאות באתר ועכשיו אחרים רק מרגישים פראיירים שקנו את סיפור "המחיר המינימאלי".

לי אישית נמאס מזה, רוצה לקנות מסך כמו שאני קונה כל מוצר אחר בלי מעטה חשאיות לפני הרכישה ואחרי.
HiFiMusic IL

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה #32 

מרטין, מיצוב של מוצר זה לא העבודה של היבואן זה העבודה של הייצרן שקובע את ה-MSRP של המוצר ואיפה הוא ממוקם יחסית למוצרים מתחרים.

זה שבארץ יבואנים מקווים שאם הם "יקדמו" את המוצר במחינת עלות, אז הצרכנים יתפסו את המוצר כאיכותי יותר, זה כבר ניצול ציני של ה"בידוד" של הצרכן הישראלי (לא כולם גולשים בין דפי אינטרט באנגלית מרחבי העולם). ותחשבו על זה.

עופר כתב:
אחרי שזה קורה כמה פעמים, החנויות בד"כ יתקשרו ליבואן ויגידו לו שהם לא רוצים לעבוד איתו יותר (ובצדק, למה להן למכור בהפסד כי מישהו החליט להתאבד כלכלית?). היבואן בד"כ או יפסיק לעבוד עם החנות "המתאבדת" או יאיים עליהם בהפסקת העבודה.

עכשיו, לדעתך זה עדיין לא עניינם מי מוכר ובכמה?
...
לא ! זה לא צריך להיות עניינם. כי התאבדות עושים בדר"כ רק פעם (הרי ברור שזה לא יכול לעבוד כשיטה). ואחרי הפעם הזאת תיעלם החנות ה"סוררת".
אלא אם כן זו לא התאבדות, אלא מלחמת מחירים לגיטימית בין חנויות על עסקאות מסוימות. אז מה יש ליבואן להתערב? למה הוא צריך להיות הסדרן שמחליט תור מי לסגור עסקה עכשיו.
אבל הדוגמאות הללו הן איזוטריות. ברוב המקרים מחיר המינימום (אני לא בטוח שזה כשר בכלל) שקובעים היבואנים, משאיר אחוזי רווח נאים לחנויות. אז איזה צידוק יש למחיר מינימום שכזה?

באופן אישי אני לא רק חושב שמגיע לבעלי העסקים להרוויח, אני רוצה שהם ירוויחו. כי אם הם ייצאו מהתחום או יעברו למכור רק מדבקות, אז נשאר "מיובשים" לגמרי (ולא שהיום המבחר דומה לזה שבחו"ל).

אבל בהגינות, עם פרופורציות, ובלי הסדרים אפלים.
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 9 פעמים

שליחה #33 

את כולנו זה מתסכל, אבל - לומדים כיצד להתמודד עם זה. למשל... תבדוק באתר ZAP מה הם המחירים פחות או יותר של כל מקרן ואז פשוט תלך ותקבל הצעות מחיר מ 2-3 חנויות שנחשבות הכי מוכרות ורציניות. זה אמנם יבזבז לך חצי יום כי במקום לבקר בחנות אחת תבקר ב-3 או 2 אבל עדיף מאשר להגיע רק לחנות אחת ושם יתנו לך מחיר שלדעתך יהיה זול ועדיין הם ירוויחו עליך הרבה ובמקום אחר היית מקבל בפחות. לדעתי זה ליגיטימי ללקוח לבוא לחנות אחרת ולאמר שבחנות ההיא של "לולו בן לולו" הציעו לו מחיר נמוך יותר, כפי שאמר ELDADO זה לא צריך להיות עניין של היבואן הרי מי וכמה ימכרו במחירי התאבדות? יש גבול לכל דבר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

חברה,

את היבואן מעניין שני דברים:
1. למכור כמה שיותר חתיכות
2. שה-RESELLERS שלו יהיו מרוצים (וכך הם ימכרו כמה שיותר חתיכות)

אם מישהו דופק את המערכת ומוכר בהפסד, היבואן מפסיד את ה-RESELLERS שלו ומוכר פחות (אם בכלל) ולכן זה מעניין אותו.

זו בדיוק הסיבה שהחנויות שמוכנות לרדת במחיר לא רוצות לעשות את זה בטלפון (וגם לפרסם את המחיר באינטרנט) כי זה יגרום למלחמת מחירים. את היבואן בד"כ לא מעניין שיש מלחמת מחירים כל עוד שתנאים 1+2 מתקיימים.

אתם בעצם אומרים שצריכה להיות מלחמת מחירים, ושהיא צריכה להיות גלוייה. לידיעתכם בארה"ב בגלל מלחמות מחירים, חברות רבות הפסיקו פשוט למכור דרך האינטרנט והן לא מכבדות יותר אחריות של מישהו שרכש דרך האינטרנט (ע"ע MARANTZ). האם זה המודל שאתם רוצים כאן בארץ?

מבחינתי אתם נדבקים לקטנות. מצד אחד אתם רוצים מחירים נמוכים (והחנויות אכן מורידות את המחירים) ומצד שני אתם רוצים את הכל גלוי ופתוח. לצערי אין גם וגם, אפשר או או.

אם פתוח, המחירים בטוח יהיו יקרים יותר. אם בשושו, אז המחירים זולים יותר.

TAKE IT OR LEAVE IT...

אין טעם להתלונן על זה, ככה זה בחיים וזהו... חחח

נדב פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #35 

ברור שהבעייה קיימת, זה מובן שאם סוחר מוכר במחיר נמוך מידי או מחיר הפסד הוא דופק את המערכת, אבל אני לא חושב שזאת הסיבה היחידה והאמיתית לא לתת מחירים בטלפון, אז אני אגיע לחנות ואקבל את המחיר ישירות (או אפילו בכלל לא), זה יעזור להגן על הסוחר בפני בעיות עם הייבואן?

אני מצטער קשה לי להבין את הגישה של "לא נותנים הצעות מחיר", זאת גישה של חנויות שחושבות שהן מנהלות מכולת שכונתית, הן מצפות שתבוא ותקנה ישר בלי לשאול שאלות, אף אחד לא מבקש ממכולת הצעת מחיר על לחם כי זה דבילי לחשוב שמישהו יבזבז זמן על השוואת מחירים במכולות שונות בשביל לחם שעולה גרושים אבל הבעייה היא שפלזמה לא עולה גרושים אז אי אפשר לבוא בטענות לצרכן בינוני מבחינה כלכלית שהולך להשקיע 10K ויותר כאשר הוא מבקש הצעת מחיר, לצרכן אין בדר"כ אפשרות לדעת מה זה "מחיר נמוך" אבל מדובר כיום במוצר מותרות כך שהוזלה של 500 או 1000 ש"ח בחנות אחרת היא מאוד משמעותית.

כן זה ברור ותודה רבה לך שהבהרת לנו למה הייבואן לא אוהב סוחר ששובר את השוק, אני חושב שרובנו פשוט מתלוננים על השיטה הקיימת.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #36 

NCODER,

אם תראה, גם אני מתלונן ומקבל (וקיבלתי) יחס זהה בעבר.

זה מתסכל אפילו יותר כשאתה עצלן כמוני ואין סיכוי שאני אגיע לחנות אלא אם כן אני ב-100% בטוח שאני בא לקנות.

מה שאני מנסה להגיד שהמצב כרגע הוא הפשרה הטובה ביותר מבחינת מחירים לרובינו...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”