מבחן הפלאזמות וה-LCD האולטימטיבי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
קוביקו פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

נדב כתב:לא מעניין אותי מה הם יתרצו אם בכלל ...

אני צופה בטלוויזיה בשביל להיות חכם ולא טיפש, בשביל לדעת בין השאר מה קורה במדינה הזאת ואיך מנסים להפיל אותנו הלקוחות בפח.
אני לא אצפה בתכנית הזאת יותר.נקודה.

לפי דעתי גם בתכנית הקודמת שלהם הם עשו טעות רצינית כשתמכו כביכול במטרה טובה אבל עזבו אני לא נכנס לדבר הזה.
...
איך אני אוהב דיעות נחרצות!

מזכיר את ההורים האלה שכועסים על הילד
אז אומרים לו משהו בסיגנון:
יותר אני לא רוצה לשמוע אותך בחיים

נו שויין, אז אל תראה.
תשתה מים מינרליים ותאכל נקניקיות מלוות ביין של 500 שקל.
החיים יפים, למה לתת לתוכניות טלויזיה תת רמה לקלקל לנו אותם.
(במיוחד אם "אוהבים נקניקיות??")

נ.ב.
"אני צופה בטלויזיה כדי להיות חכם ולא טיפש"
אז מן הסתם אצלך המכשיר מזפזפ אך ורק בין הערוץ הראשון, לחינוכית, לערוץ הכנסת.
בתור צופה אדוק של הערוצים הללו אני מחזק את ידיך,
אבל מצד שני,
כדי להינות מחוויית הצפייה בערוצים אלה
באמת לא צריך שום מכשיר טלויזיה איכותי במיוחד,
חבל על הכסף

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

oferlaor כתב:nir11,

יש לי הרגשה שאתה בפורום הלא נכון.

אנשים כאן מנסים להגיע למשהו ואתה מנסה להוכיח באותות ובמופתים שלא צריך לשאוף גבוה. ההיפך, הבינוניות היא השאיפה וזה לצערי ממש לא תפיסת העולם של הפורום הזה.

אנחנו מכוונים גבוה כי ללא שאיפות אנחנו נחזור להיות קופים על העצים במקום לנסות ולהשתפר ולהתמקסם גם באיכות וגם בטכנולוגיה.
...
אין לי מושג על מה אתה מדבר,זה לחלוטין לא משקף אתמה שאמרתי.
אני לא נגד זה שאנשים ירכשו מסכים בכל מחיר העולה על רוחם. אני מתקומם נגד אנשם שפשוט פוסלים מי שלא קונה מסך איכותי. הדוגמה של האדם שקנה מסך לחדר השינה ב 8K אומרת הכל. אני מפרגן לו, שיהנה, אבל להסתכל מהמרומים וללעוג למי שקונה מסך ב 3K? זאת הגזמה.

כמו שכבר הסברתי, אני אישית שפכתי המון כסף (עבורי), עבור מסך טוב בסלון. זה כאב לי בכיס כאבים איומים, אבל לא הייתי מוכן להתפשר. המסך הזה החליף טלוויזית CRT תוצרת LOEWE, שאפשר העיה לקנות בזמנו טלוויזיה עם אותו גודל מסךכמוה - בשליש מחיר. ניראה לי שזה מזכה אותי מההאשמה שלך על כך שאני מטיף לבינוניות.

אנחנו מכוונים גבוה כי ללא שאיפות אנחנו נחזור להיות קופים על העצים במקום לנסות ולהשתפר ולהתמקסם גם באיכות וגם בטכנולוגיה.
...
צר לי, אני משתדל לפנות אליך בצורה מכובדת, אני לא חושב שאנחנו שואפים למסכים\ מחשבים\ מערכות קולנוע בייתי\ נגנים כי זה ימנע מאיתנו לחזור להיות קופים. זה קישקוש. אנחנו מתעקסים בזה כי זה פשוט מעניין אותנו. כבר אמרו מזמן שילדים מתבגרים כל מה שמשתנה זה מחיר הצעצועים. אפשר להוכיח את מה שכתבתי כרגע בקלות אם סופרים את מספר הנשים שחברות כאן בפורום, ואם מביטים בתנועה הסואנת באתר יוזרית.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

אני מקבל את זה שלרוב הישראלים חשוב המחיר ולא איכות.
גם אם יש להם את הכסף.
מעל הכל חשוב "לא לצאת פרייר".
חשוב להראות לשכנים.
רואים את זה בבירור כאן בפורום

אין אבל גם וגם. על איכות משלמים.
נכון שמחירם של מסכים יורד, גם של איכותיים יותר, אבל מה שמוכרים בסופר זה דרעק

לא היום
אולי בעוד שנתיים-שלוש

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

nir11 כתב:אני לא נגד זה שאנשים ירכשו מסכים בכל מחיר העולה על רוחם. אני מתקומם נגד אנשם שפשוט פוסלים מי שלא קונה מסך איכותי. הדוגמה של האדם שקנה מסך לחדר השינה ב 8K אומרת הכל. אני מפרגן לו, שיהנה, אבל להסתכל מהמרומים וללעוג למי שקונה מסך ב 3K? זאת הגזמה.
...
איפה ראית באיזשהו מקום שאני מסתכל מהמרומים (גם אם רציתי, אין לי את היכולת) ולועג למי שרוכש מסך ב 3K ?
יש אנשים שלא רואים את ההבדל בין מסך מהסופר למסך איכותי , להם אני אמליץ בחום לרכוש מסך זול.
באותה מידה בתחום האודיו , אני לא מסוגל לשים לב להבדלים בין רסיבר שעולה 40K לרסיבר שעולה 10K .
אז אני מעדיף לרכוש רסיבר ב 10K כי זה אותו הדבר בשבילי. אני ממש לא מרגיש שמי שרכש רסיבר ב 40K מסתכל עלי מלמעלה.
כל מה שאני אומר זה שצריך לתת את האפשרות האובייקטיבית לאנשים לרכוש מסך איכותי.
הכי פשוט זה לסמא את עיני האנשים ולמכור להם *** מבלי שהם ידעו מה הם רכשו.
גיסי שרכש מסך ב 3K יכול להרשות לעצמו הרבה יותר ממה שאני מסוגל להרשות לעצמי , אבל הוא לא היה מודע להבדלים בין המסכים ועכשיו הוא מצטער שזרק 3K לפח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

nir11,

מה הקשר ל-USERIT? איבדת אותי כבר מזמן, אני כבר לחלוטין לא מצליח לעקוב אחרי מה שאתה מנסה לומר.

אף אחד לא פוסל רכישת מסכים זולים. המלצתי לא פעם ללכת על מכשירים זולים ואין כאן, חס וחלילה, העדפה למסכים יקרים רק בגלל שהם יקרים.

אם זה מה שקראת בדברי, אז פשוט לא הבנת את כוונתי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

Re: חשבתי שאורלי וגיא הם אובייקטיבים ונראה שטעיתי בגדול

שליחה

נדב כתב:אני צופה בטלוויזיה בשביל להיות חכם ולא טיפש
...
המשפט של השרשור :roll:
סוף סוף הבנתי למה יש טלויזיה :)
משה

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

אני התנתקתי מ-YES כדי שהילדים לא יתמכרו לתכנים ירודים של טלויזיה
אלא אם מדובר בערוץ 8 (שלא ממש עניין את ילדי)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

או קי, אני לא בטוח שהבנתי את כל מה שנאמר כאן, ניראה לי שמיציתי את כל מה שהיה לי לומר בנושא.
יש משהו שעופר כתב באחת הפוסטות לגבי ההישגים של האתר (מול ספקי התוכן וכו') שהדליק לי איזה רעיון לכתיבה, אבל זה בנושא שונה, ואני מקווה למצוא זמן לכתוב על הנושא הזה בקרוב כאן בפורום.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396

שליחה

כל ההתרעמות של חברי הפורום הוא על הסקר הפופוליסטי שעשו בתוכנית בנושא שקרוב לליבם של חברי הפורום.
מנהלי הפורום משקיעים זמן רב בבדיקות מסך, מכיילים ומציגים גרפים כדי ללמד על ההבדל בין המסכים השונים.
אדם שלא מבין בתחום וראה את התוכנית , יולך שולל אחרי מה שנאמר בתוכנית והסיכוי שהוא ישתכנע מהבדיקות שמבצעים מנהלי הפורום הוא נמוך.
כמו שכתב עופר במאמר :
"אנחנו כבר מטיפים כ-5 שנים שבשביל לבחון מסכים צריך להעביר אותם כיול, לבדוק אותם כראוי עם תוכן מתאים, תחת תנאי תאורה מבוקרים ועם ציוד והבנה מתאימים. מתברר שלפי אורלי וגיא בעמ, לא צריך את כל החרטא הזה. פשוט צריך לשים מסכים באמצע כיכר רבין ואנשים כבר יצביעו ברגליים. לדעתי צריך ככה לבחון כל דבר - למשל להביא מכוניות לאולפן ולנסוע איתם מצד אחד של האולפן לשני ואז להצביע איזו מכונית טובה יותר. אולי כדאי לבחון ככה גם פלאפל - לשים 5 סוגים במרכז הבמה שלהם ושהקהל יצביע.

זה יהיה בערך אפקטיבי באותה מידה.

חבל מאוד שלאחר שאנחנו מנסים לחנך את השוק, אפשר למחוק את זה על ידי 8 דקות של חוסר מקצועיות בפריים טיים."

אני מודה למנהלי הפורום באופן אישי, שכן בלעדהם גם אני הייתי רוכש מסך מהסופר ב 3K מבלי להבין מה קניתי.
היום , אין מוצר וידאו/אודיו וכד' שאני רוכש מבלי לקרוא/לשאול בפורום .
לעיתים אני רוכש מוצר זול מאוד כי הגעתי למסקנה שלא שווה לי להשקיע מעבר לכך.
דוגמה נוספת היא השלט האוניברסלי שרכשתי. למרות שישנם שלטים מעולים במחירים של 1-4K , והרבה ממליצים ומרוצים מהם , רכשתי שלט בסכום של 300 ש"ח כי הוא מספיק לצרכים שלי. לא בכל דבר צריך לחפש את הטוב והיקר ביותר. אבל ההבדל העיקרי הוא שאני ידעתי מראש מה אני רוכש ואף אחד לא "מכר" לי שהשלט שלי שווה ערך בביצועים/פונקציות לשלט שעולה 3K .

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

יותר מהכל

שליחה

כבר למן ההתחלה היה ניראה שהולכים לעשות צחוק מכל עיניין המבחן.
המטרה היתה אחת להראות שהציבור באופן כללי אינו מעריך איכות ומשלם על מותג כסף שלא לצורך.

בגדול ושוב הדגש על "בגדול" אני מסכים ומניח שרב חברי הפורום יסכימו שלחלק גדול מהציבור הדבר נכון.

אבל הדרך בה התיימרו להמחיש זאת, היתה פשוט מצחיקה. תיארתי לעצמי שיקראו למתנדבים מן הקהל לבוא ולסקור את המסכים (הערכתי שבטח לא נילקחו שם במון פרמטרים אוביקטיבים כגון כיול שונה ותנאי תאורה שונים, וכו),אבל מילא, היה ברור לי מה תיהיה ההשורה התחתונה.

אבל נידהמתי פשוט נידהמתי שביקשו מהקהל ממקום מושבו להצביע, אתם קולטים את גודל האבסורד ? אני חושב שממרחק זה הם גם יכלו לחוות דעה באותה מידה על הטעם שיש לפלסטיק של המסגרת כאשר נותנים בו ביס הגון.
תגידו ממרחק כזה מישהו בכלל רואה "משהו שניתן בכלל לכמת אותו" (מלבד אולי "זריחתו" של המסך כפי שעופר ציין), אין לי מילים מלבד התגובה המתבקשת : חירטוט.

הרגשתי שעושים ממני צחוק כצופה.

נקודה אחת וכמעט יחידה שהיתה פוזיטיבית היא העובדה שצינו ששידורים רגילים SD בד"כ רואים יותר טוב בפלזמות או בטלוויזיות שאינן FHD, וגם זה לא מדוייק וחצי אמיתה.

האמת היא שאין אמת אחת מוחלטת ויחידה ויש הרבה פרמטרים שצריך להסביר ולהגיש כשעושים מבחן רציני, ואפילו פחות מכך כשרוצים להמחיש משהו, אבל מאיתנו חבריי פשוט עשו צחוק.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

אולי כדאי לעשות סיקור ממצא על 5 הדגמים שהועלו בתוכנית ולהציג באמת את ההבדלים הטכנולוגיים בין הדגמים, ואיזה חרטות מוכרים לציבור גיא ואורנה.
אם הסיקור הזה עולה בYNET כבר יש אחלה סתירה "למבחן הליצנות הגדול".
בטח לא ממש הולך לאבי סופר עם הדגמים של ה37" , אז למה לא להציע את השירות האדיב ולהביא בחירטוטיה.

בסקר גם לא הזכירו את הפונקציה הכי חשובה שצריכה להופיע במסכים שמכבדים את עצמם וזה מצב המרה חכם מ4:3 ל16:9 בלי ליצור תמונה פחוסה.
אני נפלתי עם הLG55FR 47" שלי ככה (מעניין אם כל הLG כאלה), כעת אני רואה SD עם פסים שחורים בצדדים, אבל לי זה פחות מפריע כי ידעתי מראש ש90% מהתכנים אני אראה בFHD מהסטרימר , ועם הנתונם והמעבד תמונה שיש לי שם, היא לא נופלת בהרבה ממסכים יקרים יותר, ואני לפני הקניה עשיתי סריקות בעשרות אתרים בחו"ל שעשו REVIEWS על שלל דגמים.
.
אבל מה לגבי העם הפשוט שרוצה לראות SD על מסך מלא, ויקנה טלויזיה בשקל 90 בלי הפונקציה הזו?

לדעתי אין למישהו פה בעיה שאחד עם תקציב מוגבל יילך ויקנה METZ או PILOT , כי כרגע ההבדלים, במידה ויש פחות חשובים לו.
שלא לדברעל אנשים שלא יודעים להבדיל בין HD לSD אבל נעזוב את הנישה הזו כרגע.
הבעיה נוצרת כשלמישהו ההבדים האלה כן חשובים, אבל אין לו מספיק ידע/כושר הבחנה בנושא, ומחרטטים אותו בסקר שנראה אמיתי מהצד, ויום למחורת הוא זורק לפח 4-5K על מותג מדבקה, מגיע לביתו ומתחיל לצפות.עובר שבע וחבר שלו קונה אותו גודל מסך, רק של סמסונג ואצלו צבע העיינים של יונית לוי הרבה יותר כחול, וצבעי הפנים עמוקים יותר, הדשא בסן סירו ירוק יותר....הרגשה קצת לא נעימה (אאל"ט על הPILOT נותנים רק שנה אחריות, ורק על זה לא מתקרבים למסכים עם אחריות של יומיים).
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

sheva23 כתב:אולי כדאי לעשות סיקור ממצא על 5 הדגמים שהועלו בתוכנית ולהציג באמת את ההבדלים הטכנולוגיים בין הדגמים, ואיזה חרטות מוכרים לציבור גיא ואורנה.
...
רעיון מצויין!!! (Y)

עופר - אתה מוכרח להרים את הכפפה... :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78956
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מה הקשר בין המסכים הללו? כל העניין זה שמדובר בתפוזים ותפוחים. גם אם מומחה ישווה לי בינהם, ההשוואה עצמה חסרת ערך.

בכל אנחנו לא תוכנית תחקירים... ויותר מעניין לבחון ציוחד חדש ומעניין מלהוכיח את מה שכבר הבנו בעמוד השני בשרשור :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

עופר, אני לא בטוח שאני מסכים.

מה הקשר בין המסכים?
ראשית - הם כולם LCD 37", כלומר, לקוח שמחפש היום מסך לחדר השינה, עשוי בהחלט לרכוש אחד מהחמישה האלה
שנית - הם כולם נפוצים מאוד, ובהחלט ראויים לחוו"ד מקצועית
ולבסוף, כמובן - הם נסקרו בצורה חובבנית/פושעת בתוכנית הזו

דווקא סקירה מקצועית של אתר מכובד עשוייה להביא לשינוי בתפיסה של הצרכן ההדיוט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

עוד אפשרות שאולי לא הובא בחשבון הוא של"תחקיר" הזה יהיה אפקט הפוך - אנשים יקנו יותר ממה שהם צריכים...למשל מסך ב-16,000 ש"ח כשדגם בחצי מזה יספיק בהחלט, מסך "42 למרחק 7 מטר, והכל בשם "מה שעולה יותר - שווה יותר"...
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

עופר - מעניין לעומת צריך

שליחה

oferlaor כתב:מה הקשר בין המסכים הללו? כל העניין זה שמדובר בתפוזים ותפוחים. גם אם מומחה ישווה לי בינהם, ההשוואה עצמה חסרת ערך.

בכל אנחנו לא תוכנית תחקירים... ויותר מעניין לבחון ציוחד חדש ומעניין מלהוכיח את מה שכבר הבנו בעמוד השני בשרשור :)
...
ברור שכמדובר בתחביב אז כדאי שזה יעניין אותנו.
אני דוקא אשמח לShootout חביב בין מסכים ברמת מחיר סבירה.
סה"כ רובנו לא מחפשים/צריכים מסך עם יכולות הזרמה, בודאי כשמסכים לא יודעים להזרים MKV וכו'.
כנ"ל אינטרנט, זה לא ממש שימושי, לא כפי שזה ממומש היום.

לא מעט מקוראי האתר יעריכו, יוקירו ויעשו שימוש אמיתי בסקירה השוואתית בין 5-10 מסכים ברמת מחיר של 4000-8000 ש"ח בגודל של 40"
לא שאני בא בטענות לאתר חלילה וחס (אני קורא אדוק ומסור), כמו כן ברור לי שישנם בעיות פוליטיות בבדיקה שכזו אבל זה כבר סיפור אחר.

עדי.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

Re: עופר - מעניין לעומת צריך

שליחה

Adix כתב:
oferlaor כתב:מה הקשר בין המסכים הללו? כל העניין זה שמדובר בתפוזים ותפוחים. גם אם מומחה ישווה לי בינהם, ההשוואה עצמה חסרת ערך.

...
ברור שכמדובר בתחביב אז כדאי שזה יעניין אותנו.
אני דוקא אשמח לShootout חביב בין מסכים ברמת מחיר סבירה.
סה"כ רובנו לא מחפשים/צריכים מסך עם יכולות הזרמה, בודאי כשמסכים לא יודעים להזרים MKV וכו'.
כנ"ל אינטרנט, זה לא ממש שימושי, לא כפי שזה ממומש היום.

לא מעט מקוראי האתר יעריכו, יוקירו ויעשו שימוש אמיתי בסקירה השוואתית בין 5-10 מסכים ברמת מחיר של 4000-8000 ש"ח בגודל של 40"
לא שאני בא בטענות לאתר חלילה וחס (אני קורא אדוק ומסור), כמו כן ברור לי שישנם בעיות פוליטיות בבדיקה שכזו אבל זה כבר סיפור אחר.

עדי.
...
Adix

לגבי המחירים שהוצגו בכתבה לגבי המסכים .
אז חד משמעית המחירים שגויים . ויקרים בהרבה מהמחיר הרשמי שלהם אפילו לגבי היבוא ברשמי אצל היבואנים הרשמיים שלהם .

המחירים שלהם הרבה יותר זולים .

פשוט זה מה שנקרא הטעיית לקוחות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020

שליחה

קוביקו,
רק שאני אבין, אתה אומר שהדיעה שלי נחרצת?
כלומר מילא זה שהם עשו פשלה בתכנית האחרונה אבל כל שאר התחקירים שלהם היו מקצועיים להפליא
וללא רבב? אני יכול ללא שום דאגה לסמוך על זה שבתחקירים הבאים שלהם הכל יהיה מקצועי ועשוי כמו שצריך ?

תשמע, התכנית האחרונה הוכיחה לי יותר מתמיד שלא משנה עד כמה אובייקטבי אתה יכול להיות, עדיין בשביל לקבל משכורת ורייטינג צריך לעגל פינות.

ובקשר ל.נ.ב. שלך אם אתה חייב לדעת למה התכוונתי במשפט "אני צופה בטלויזיה כדי להיות חכם ולא טיפש" אז אני אסביר לך, אני צופה בכל הערוצים שמחדשים דברים ומקדמים את רמת הידע שלי בכל התחומים ובין השאר גם בערוצים מבדרים אבל אני לא צופה באופרות סבון משעממות עם עלילות מכובסות ודימיוניות ומטומטמות ולא בתכניות ריאליטי ואני משתדל (למרות שזה כנראה כמעט בלתי אפשרי) לא לצפות בתכנים שמטעים אותי, משקרים
בקשר לנושא מסויים או לא אומרים את כל האמת, בקיצור תכנים שהופכים אותי ליותר טיפש מאשר ליותר חכם. עכשיו למה אני אומר "יותר טיפש" כי לפי דעתי כל אחד הוא טיפש ברמה כזו או אחרת ואין אחד שיודע ההכככללללל.
אז אני לא אצפה יותר בתכנית שיכלה לעשות ממני טיפש ויכלה לגרום לי לרוץ לקנות LCD בינוני במקרה הטוב של LG .

טלוויזיה זה דבר אחד וקולנוע ביתי זה דבר אחר אל תערבב ביניהם :wink:

moco,
כמו שטלוויזיה יכולה להיות לפעמים שלילית היא יכולה להיות לפעמים גם חיובית, זה תלוי איך אתה משתמש בה ומתי.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

עורכי התוכנית "אורלי וגיא בע"מ" מגיבים לבקור

שליחה

והנה התגובה שלהם מתוך Ynet
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3803791,00.html

מיועד ללאור קורן ...אבל אני מניח שגם לנו...
נערך לאחרונה על ידי uris ב 11/11/2009 23:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

אוי ואבוי, הם אפילו לא מבינים איפה הם שגו.... :?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”