מלבד יד 2, היכן לדעתכם אפשר למצוא מגברים ישנים?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם לא אכפת לך לקנות בחו"ל, יש ebay. יש שם מכשירים במצב נהדר שנמכרים לעתים במחירים מצחיקים בקנה מידה ישראלי, אבל הקץ' הוא שמשלוח יעלה הרבה כסף ויש גם הוצאה נוספת אפשרית על מכס. אבל יש לעתים פנינים שמצדיקות את ההוצאה הגבוהה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש גם כאן לעיתים מציאות אבל הייתי אומר שעם וינטאג׳, בד״כ מחזיקי האוצרות לא יודעים שהם כאלה.
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
... או שיודעים מה יש להם ביד ולא רוצים למכור .oferlaor כתב:יש גם כאן לעיתים מציאות אבל הייתי אומר שעם וינטאג׳, בד״כ מחזיקי האוצרות לא יודעים שהם כאלה....
לו הייתי רוטשילד ...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לדעתי אתם טועים, ופגשתי בהרבה מקרים שבהם ההיפך הוא הנכון: אנשים מחזיקים בבית ג'אנק חסר כל ערך (שגם לא עובד), ומשוכנעים שזה אוצר בלום וחלומי ולכן מבקשים עליו מחירים עם יותר מדי ספרות...
זה נחמד שיש חלומות על מציאת אוצר בהזדמנות וכו', אבל אני חושש שבישראל דינם של 99% מהחלומות האלה להישאר כאלה. מעולם לא היתה כאן כמות ממש גדולה של ציוד משובח, מי שיש לו לעתים נדירות מוכר, והסיכוי למצוא מציאות הולך ויורד. אני לא אומר שאין בכלל, אבל צריך פוקס רציני בשביל ליפול על משהו טוב (גם באיכות וגם במחיר).
זה נחמד שיש חלומות על מציאת אוצר בהזדמנות וכו', אבל אני חושש שבישראל דינם של 99% מהחלומות האלה להישאר כאלה. מעולם לא היתה כאן כמות ממש גדולה של ציוד משובח, מי שיש לו לעתים נדירות מוכר, והסיכוי למצוא מציאות הולך ויורד. אני לא אומר שאין בכלל, אבל צריך פוקס רציני בשביל ליפול על משהו טוב (גם באיכות וגם במחיר).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

יש רבים מומלצים, צריך פשוט לסרוק את הלוחות ולראות מה המצאי באותו זמן. באופן כללי אני סבור שטנדברג (Tandberg) היו הרולס-רויס של הרסיברים בשנות ה-70 והעץ. אבל היו גם מוצרים מעולים של Sansui, Marantz, Pioneer ואחרים. חברה שהייתי מתעניין בה היא JVC, שבד"כ לא "מככבת" באתרי אספנות, וינטאג' וכד', אבל היו לה מוצרים ברמה גבוהה. אני יודע מניסיון: היה לי פעם רסיבר שלהם מאמצע שנות ה-70, לא כ"כ חזק אבל עם סאונד חלומי ומכרתי אותו ברגע של היסח הדעת.uri_av כתב:בכלל לא אכפת לי לקנות באיביי, אני קונה שם הרבה, אבל אני אכן חושש מעלויות משלוח גבוהות, ומכס.
אני אבדוק שם קצת...
הא יש מגבר ישן משולב עץ מומלץ בעינייך?
תודה
אורי...
זה מישהו שחי את ישראל ומכיר את המטריהdragon כתב:לדעתי אתם טועים, ופגשתי בהרבה מקרים שבהם ההיפך הוא הנכון: אנשים מחזיקים בבית ג'אנק חסר כל ערך (שגם לא עובד), ומשוכנעים שזה אוצר בלום וחלומי ולכן מבקשים עליו מחירים עם יותר מדי ספרות...
זה נחמד שיש חלומות על מציאת אוצר בהזדמנות וכו', אבל אני חושש שבישראל דינם של 99% מהחלומות האלה להישאר כאלה. מעולם לא היתה כאן כמות ממש גדולה של ציוד משובח, מי שיש לו לעתים נדירות מוכר, והסיכוי למצוא מציאות הולך ויורד. אני לא אומר שאין בכלל, אבל צריך פוקס רציני בשביל ליפול על משהו טוב (גם באיכות וגם במחיר)....
וזה מישהו שחי עדיין בארה"ב ו/או בתרבות שלהoferlaor כתב:יש גם כאן לעיתים מציאות אבל הייתי אומר שעם וינטאג׳, בד״כ מחזיקי האוצרות לא יודעים שהם כאלה....
תנסה להשיג דגמי פיוניר עלית
שלרוב לא הובאו לארץ עם הארושי בצדדים
יש הרבה פירטים שהביאו לארץ ועכשיו מוכרים
תהיה פשוט עם היד על הדופק
http://www.elitestereo.netfirms.com/
http://www.elitestereo.netfirms.com/
מסכים עם כל מלה.dragon כתב:לדעתי אתם טועים, ופגשתי בהרבה מקרים שבהם ההיפך הוא הנכון: אנשים מחזיקים בבית ג'אנק חסר כל ערך (שגם לא עובד), ומשוכנעים שזה אוצר בלום וחלומי ולכן מבקשים עליו מחירים עם יותר מדי ספרות...
זה נחמד שיש חלומות על מציאת אוצר בהזדמנות וכו', אבל אני חושש שבישראל דינם של 99% מהחלומות האלה להישאר כאלה. מעולם לא היתה כאן כמות ממש גדולה של ציוד משובח, מי שיש לו לעתים נדירות מוכר, והסיכוי למצוא מציאות הולך ויורד. אני לא אומר שאין בכלל, אבל צריך פוקס רציני בשביל ליפול על משהו טוב (גם באיכות וגם במחיר)....
לא צריך גם לשכוח שמי ששילם בזמנו פי כמה על ציוד משובח, יודע מה יש לו ביד, ואין לקוות שהוא ייתן את זה בגרושים... במיוחד בעידן האינטרנט, שקל מאוד לברר את המחיר של כל דבר. אני מדבר כמובן על וינטג' אמיתי ולא על ג'אנק
- dragon
- חבר פעיל מאוד

הארושי? מה זה?
למיטב ידיעתי קו מוצרי Elite של פיוניר (להבדיל מזה של שטראוסADICT כתב:תנסה להשיג דגמי פיוניר עלית
http://www.elitestereo.netfirms.com/...
Re: הארושי? מה זה?
לגבי הארושי מה זה -הכוונה לעצי ארושי בצדדי המכשירים של חברת פיוניר במוצרי הELITE בלבד!dragon כתב:למיטב ידיעתי קו מוצרי Elite של פיוניר (להבדיל מזה של שטראוסADICT כתב:תנסה להשיג דגמי פיוניר עלית
http://www.elitestereo.netfirms.com/...) נמכר רק בארה"ב, מה שאומר שאלה מכשירים של 110-120 וולט. זו מגבלה בשימוש בהם בישראל. מובן שאפשר לחבר שנאי חיצוני, אבל לדעתי זה לא דבר רצוי במיוחד.
...
על מנת להבדיל אותם ממוצרי הסטנדרט שלה!פיוניר כבר הפסיקה עם ייצור הELITE (לצערי..)
אך לגבי ההערה שלך בדבר במתח של 110 וולט -אז רוב המכשירים הללו הינם מולטיוולטאג סלקטור
כלומר עם אפשרויות לכל האזורים הקיימים כולל 230 וולט!
ולראיה לי יש את המכשיר הנל והוא ללא STEP DOWN
הינה הלינק בשבילו והוא מחובר ברוב הדר לAX10AI PIONEER שלי
http://www.google.com/url?sa=t&source=w ... p_U6YUElRQ
בהחלט יפה...
אבל אשמח לכמה הכוונות.
נניח שמצאתי משהו שאני מחבב אצל מישהו פרטי, נניח יד 2.
מה אני בודק? או יותר נכון, כיצד אני בודק תקינות? יכול להיותש אני קונה משהו על הפנים ולא יהיה לי מוזג בהתחלה, ואחרי שבוע יתחילו הבעיות.
מישהו יכול לתת לי המלצה איך לנהוג ולפי איזה סדר לעבוד.
תודה.
אבל אשמח לכמה הכוונות.
נניח שמצאתי משהו שאני מחבב אצל מישהו פרטי, נניח יד 2.
מה אני בודק? או יותר נכון, כיצד אני בודק תקינות? יכול להיותש אני קונה משהו על הפנים ולא יהיה לי מוזג בהתחלה, ואחרי שבוע יתחילו הבעיות.
מישהו יכול לתת לי המלצה איך לנהוג ולפי איזה סדר לעבוד.
תודה.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ארה"ב היא מעצמת וינטאג' אימתנית.תציצו באודיו קארמה ותראו.הוא אתר אמריקאי,ורוב החברים שם הם אמריקאים,
ולהם לא חסר שם חנויות בסיגנון של רדיו הכוכב,או THRIFT STORES או שווקים של יד שניה בכל חור..הלוואי
שבישראל היינו מתקרבים לקצת לכמות של האנשים שקונים/סוחרים/אוספים סטריאו וינטאג' כמו שם.
ולהם לא חסר שם חנויות בסיגנון של רדיו הכוכב,או THRIFT STORES או שווקים של יד שניה בכל חור..הלוואי
שבישראל היינו מתקרבים לקצת לכמות של האנשים שקונים/סוחרים/אוספים סטריאו וינטאג' כמו שם.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- dragon
- חבר פעיל מאוד

... וגם מחירים זולים בהרבה, מה שאומר שהרבה יותר ציוד איכותי נקנה (ואח"כ נמכר כיד שניה) כי הוא בהישג יד לאחוז גבוה יותר מהאנשים.uri_av כתב:התשובה היא פשוטה:
307,905,000
לעומת קצת יותר מ-7 מיליון פה... זה פי 43 אנשים...
שוק יותר גדול, חובבי וינטאג' רבים יותר.
...