עופר, מה אתה היית אומר אילו היית במקומו?
זה לא מה שאני אומר, זה מה שהציבור אומר! לציבור לא אכפת בכלל מזה! אכפת לו רק שזו טלוויזה דקה!nir11,
אז אתה אומר שבעצם אין טעם לדייק במונחים בכלל כי זה לא משנה....
שתי דוגמאות נוספות:
1) אחד מהמושגים שנתבעו בתודעה אחרי מלחמת לבנון השניה הוא ה"פלזמות" של המפקדים. מישהו יכול לחתום על זה שאלה פלזמות ולא LCD? וחשוב מכך - נראה לך שזה מעניין את הציבור? מה אכפת?
2) ברוב עוונתי ההנהלה מכריחה אותי לצפות בסדרה "משפחה חורגת", עם אלון גל. הפרק הראשון היה על משפחה לא מבוססת במיוחד מנהריה, אבל אלון גל שאל את אור (אב המשפחה), למה לכל ילד יש פלזמה בחדר.
הראו את החדרים. אני חושב שהמסכים היו בגודל 32 אינץ'. יש פלזמות כאלה, אבל אני די בטוח שאלון גל לא ממש בדק את זה לפני שהוא קרא להם "פלזמות". אם הייתי צריך להמר - הייתי אומר שאלה היו מסכי LCD.
צריך להכניס לראש:
1) פלזמה זו מילה קליטה יותר.
2) כמעט לאף אחד לא אכפת!
מה עושים כשצריך כסף? הולכים לכספומט. ואם זה בבנק פועלים - מי יודע איך קוראים למכשיר ?בנקט.
רק אני, בור שכמותי, הולך ומוציא כסך במכשיר בבנק פועלים ואז אומר שהוצאתי כסף בכספומט. למה? כי המילה "כספומט" תפסה יותר (פשוט קל יותר לבטא אותה, ככל הנראה). למי אכפת איך באמת קוראים למכשיר כל עוד הוא מוציא כסף? אוף!
אני בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות למושגים מוטעים שהשתרשו. שפה היא כלי להעברת מידע. כל עוד המידע עבר, למי אכפת מכל הדקויות האלה! זו טרחנות לשמה!