חיבור שפורפרת אינטרקום

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
amirkol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה נכנסנו לדירה חדשה בה לא הייתה מותקנת שפורפרת אינטרקום למרות שבבניין יש אינטרקום לכל הדיירים.
אל המקום בו אמורה להיות השפורפרת בדירה מגיעים חמישה חוטים: חום, כתום, כחול, ירוק ולבן ויש חמישה חיבורים: 1,2,5,7,9
כאשר ישנו פירוט בתרשים תיאור של מהו החוט שאמור להגיע לכל נקודה: זמזם, לחצן, פתיחת דלת, משותף וכן הלאה.
הבעיה היא שאין לי מושג מהו כל חוט.
ירדתי לתיבה בכניסה לבניין ומרוב חוטים לא רואים את היער...רק את צבע החוט שמחובר ללחצן הדירה שלי הצלחתי לזהות, חום.
שאלה:
אם מישהו יעמוד למטה, ידבר ללא הרף, ואני אנסה בינתיים חוט חוט בייעוד של האוזניה, יעבוד? לאחר מכן, ננסה חוט חוט את פתיחת הדלת וכן הלאה....יעבוד או שצריך שכל החוטים יחוברו אחרת לא יעבוד?
מה עושים? רק בעל מקצוע? רעיונות אחרים?

אגב, איני יודע אם יש טעם לומר זאת אך אנסה לפרסם גם בפורום הטכני...

תודה,
אמיר.

Needle-Head
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אמיר שלום,

כמוך אני גם נכנסתי לדירה חדשה והחלפתי את שפורפרת האינטרקום אלא שאצלי הישן הייה עדיין מחובר ולפיו הצלחתי לאתר את יעודו של כל אחד מן החוטים.
כעקרון וכפי שציינת ישנם חמישה חוטים בצבעים שונים, הצרה היא שצבעם אינו מאפיין אותם ודבר זה משתנה ע"פ גחמותיו של כל מתקין אינטרקום ולכן אין לצבע חשיבות כלל.

כשאני קניתי את השפורפרת החדשה היא הגיע עם טבלה שבה מוצאים את סוג האינטרקום הישן ולפי מיקומו של כל חוט (ולא לפי צבע) ניתן לדעת את תפקידו וכך לחבר את החדש.

תנצל את ההזדמנות להכיר את אחד השכנים ו"על הדרך" תבקש לראות את החיבורים שבשפורפרת שלו, אם תדע איזה צבע נכנס לאיזה מספר ומה סוג השפורפרת שלו תוכל לחבר את החדש בעזרת הטבלה (בתקווה שיש כזאת).

מקווה שעזרתי,
חג שמח.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #3 

amirkol,
גם הפתרון שהעלת (שיהיה מישהו למטה ותנסה חוט חוט) יעבוד.
שחר

amirkol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

אז ככה...

שליחה #4 

לפי "מחקר" נוסף שעשיתי, יש להתחיל עם חוט ההארקה וחוט האוזניה, לנסות אופציות עד ששומעים את הרחוב למטה ומשם להתקדם חוט חוט...למרבה ההפתעה, עבד...האינטרקום תקין.
תודה לכולם!
שבת שלום וחג שמח,
אמיר.

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

חג שמח בהצלחה ומזל טוב לרוכשים החדשים, מקווה שהאקוסטיקה שם תיהיה לשביעות רצונכם.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

כדאי להיוועץ עם טכנאי אינטרקום (יש דבר כזה להפתעתי). הקשר לפורום זה הוא לא ברור..
The Black Wax

shahafkeren
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 235
שם מלא: שחף
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

לכל המעוניין אני טכנאי אינטרקום באזור נתניה מי שרוצה בבקשה לבוא להתקין 200 שח תיקון תלוי בתקלה כי גם עושים שרות ואחריות צריך לשאול את הועד בית ולמעוניינים בפרטים נוספים 0543388858 שחף

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”