סרטים ב HD, איכותיים? האומנם?
-
shish
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 273
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
טוב..אז לאחר כחודש של הורדות אינטנסיביות של חומר ב HD הגעתי למספר מסקנות.
קטעי הדגמה (מהאתרים של Microsoft, Apple, קטעי הדגמה של חברות כמו LG,PHILIPS), סרטים דוקומנטרים של DHTV, ניראים פשוט מדהים אבל..
כשמגיעים לעיקר - סרטים ב HD פה באה הנפילה.
זה התחיל עם הורדה של The Island - איכות לא רעה..לא HD אמיתי אבל..יאללה שיהיה, קצת שלג שמתקרבים לתמונה אבל איכות לא רעה סה"כ.
אחר הורדתי כמה פרקים של LOST, הממ..לא מדהים, בהחלט יותר טוב מגרסאות ה DIVX למיניהם אבל..לא מדהים.
סתם לשם השוואה הורדתי פירסומת מהסופרבול האחרון שבה רואים קטעים מ LOST ותשמעו..האיכות שם (בפרסומת) היתה מדהימה.
אחר כך הורדתי 30GB של שר הטבעות, וכאן פשוט התאכזבתי בגדול - הצבעים פשוט מתים...נדמה לי בש DVD על מסך CRT ראיתי הרבה יותר טוב.
חשוב לציין שאני עובד ברזולוציה מלאה של 1366 על 768, חיבור DVI כמובן לטלוויזית SHARP.
ה PLUGIN של NVIDIA ברקע, מחשב חזק מאוד (6800 GS ומעבד DUAL CORE).
אז...או שמשהו אצלי לא בסדר או שכל עניין ה HD עדיין לא בשל מספיק.
מה דעתכם?
קטעי הדגמה (מהאתרים של Microsoft, Apple, קטעי הדגמה של חברות כמו LG,PHILIPS), סרטים דוקומנטרים של DHTV, ניראים פשוט מדהים אבל..
כשמגיעים לעיקר - סרטים ב HD פה באה הנפילה.
זה התחיל עם הורדה של The Island - איכות לא רעה..לא HD אמיתי אבל..יאללה שיהיה, קצת שלג שמתקרבים לתמונה אבל איכות לא רעה סה"כ.
אחר הורדתי כמה פרקים של LOST, הממ..לא מדהים, בהחלט יותר טוב מגרסאות ה DIVX למיניהם אבל..לא מדהים.
סתם לשם השוואה הורדתי פירסומת מהסופרבול האחרון שבה רואים קטעים מ LOST ותשמעו..האיכות שם (בפרסומת) היתה מדהימה.
אחר כך הורדתי 30GB של שר הטבעות, וכאן פשוט התאכזבתי בגדול - הצבעים פשוט מתים...נדמה לי בש DVD על מסך CRT ראיתי הרבה יותר טוב.
חשוב לציין שאני עובד ברזולוציה מלאה של 1366 על 768, חיבור DVI כמובן לטלוויזית SHARP.
ה PLUGIN של NVIDIA ברקע, מחשב חזק מאוד (6800 GS ומעבד DUAL CORE).
אז...או שמשהו אצלי לא בסדר או שכל עניין ה HD עדיין לא בשל מספיק.
מה דעתכם?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
shish
אומנם איכותיים.
יש סרטים ישנים שכמובן לא צולמו על אמולסיות (סרטי צילום) חדים כמו שיש כיום, יותר גרעיניים וכו'.
יכול להיות שעל הפלזמה שלך חלק לא נראה הכי טוב.
נא לא להשמיץ את ה HD, כי הוא רק מציין 1920 על 1080 פיקסלים.

אומנם איכותיים.
יש סרטים ישנים שכמובן לא צולמו על אמולסיות (סרטי צילום) חדים כמו שיש כיום, יותר גרעיניים וכו'.
יכול להיות שעל הפלזמה שלך חלק לא נראה הכי טוב.
נא לא להשמיץ את ה HD, כי הוא רק מציין 1920 על 1080 פיקסלים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

מזה "לא HD אמיתי"?הורדה של The Island - איכות לא רעה..לא HD אמיתי אבל...
אתה מתכוון שיש קומפרסיה? אז התלונה היא על הכיווץ. מה קשור לפורמט HD?
לגבי השוואות, אתה מוזמן לראות שר הטבעות ב PAL אח"כ ב HD, במקרן 720P, ואז להצהיר שוב ש HD מאכזב.
לא נראה לי שזה יקרה...
ד"א, באיזה תוכנה אתה מנגן?
אתה צריך לוודע שהיא עושה progressive טוב ל 1080i.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

באפל יש קידוד 264 חזק, שמראה banding קשה.
זה ממש לא "HD אמיתי" לשיטתך.
ב CRT שר הטבעות נראה לך יותר טוב?
מוזר.
זה ממש לא "HD אמיתי" לשיטתך.
ב CRT שר הטבעות נראה לך יותר טוב?
מוזר.
shish, אני שותף לדעתך.
גם אצלי המערכת פיצוץ, עם LCD45 של שארפ (שהרזולוציה היא 1080X1920),
וגם לי יש את ה"בעיה הזו".
יש קבצים שפשוט רואים מדהים (לא רק קטעי ההדגמה, אלא גם ג'י לנו, סטרדי נייט לייב, הופעות חיות).
אבל סרטים וסדרות (סלוויל למשל..) פשוט לא רואים כזה חד (רואים פי 1000 יותר טוב מה DIVX הרגיל, ללא ספק, אבל לא כמו התכנים האחרים).
באמת לא מובנת לי התופעה הזו.. ניראה לי הם בכוונה מצלמים באיכות הזאת, כדי לטשטש את האיפור..
גם אצלי המערכת פיצוץ, עם LCD45 של שארפ (שהרזולוציה היא 1080X1920),
וגם לי יש את ה"בעיה הזו".
יש קבצים שפשוט רואים מדהים (לא רק קטעי ההדגמה, אלא גם ג'י לנו, סטרדי נייט לייב, הופעות חיות).
אבל סרטים וסדרות (סלוויל למשל..) פשוט לא רואים כזה חד (רואים פי 1000 יותר טוב מה DIVX הרגיל, ללא ספק, אבל לא כמו התכנים האחרים).
באמת לא מובנת לי התופעה הזו.. ניראה לי הם בכוונה מצלמים באיכות הזאת, כדי לטשטש את האיפור..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שים לב שאתה עובד עם VMR9 (נסה THEATERTEK), אחרת יתכן ואתה רואה תכנים באופן ממש לא אופטימלי.
אגב, אני מסכים איתך שיש סרטים רבים שהם לא ברמה של סדרות או אפילו JAY LENO, אבל זה תלוי בסרט, באיכות הצילום ובאיכות העברה. צריך לזכור שחלק הוקלטו על ידי אנשים בבית משידורים מכווצים בלויין (BIT RATE נמוך יחסית). זה כמובן לא TRANSFERS רשמיים של החברות, והאיכות של HD DVD ו-BD יהיה גבוה הרבה יותר, מן הסתם.
אגב, אני מסכים איתך שיש סרטים רבים שהם לא ברמה של סדרות או אפילו JAY LENO, אבל זה תלוי בסרט, באיכות הצילום ובאיכות העברה. צריך לזכור שחלק הוקלטו על ידי אנשים בבית משידורים מכווצים בלויין (BIT RATE נמוך יחסית). זה כמובן לא TRANSFERS רשמיים של החברות, והאיכות של HD DVD ו-BD יהיה גבוה הרבה יותר, מן הסתם.
HDTV או HR HDTV?
(מחקתי, לא רלוונטי כניראה) 
נערך לאחרונה על ידי CIV4 ב 23/02/2006 12:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

BD עדיין mpeg2 כמו שסוני אמרו?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35095
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Re: HDTV או HR HDTV?
הם מתכוונים לקיבצי TS ברזולוציה של 1920*1080 או 1280*720CIV4 כתב:כשאתם מורידים, סדרות אתם מקפידים שיהיו ב HR.HDTV או "רק" HDTV?
יש הבדל רציני ברזולציה וגם באיכות....
MPEG2
אתה מתכוון ל-DIVX (נראה לי...)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78930
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
איתי,
שאלה בעייתית. הפורמט תומך ב-MPEG4, אבל את הסרטים הראשונים הם מתכוונים להוציא (במיוחד SONY STUDIOS) רק ב-MPEG2. ככל הנראה עלות ה-ENCODING יקרה להם, והם חוששים גם לבעיות תאימות או איכות קידוד.
שאלה בעייתית. הפורמט תומך ב-MPEG4, אבל את הסרטים הראשונים הם מתכוונים להוציא (במיוחד SONY STUDIOS) רק ב-MPEG2. ככל הנראה עלות ה-ENCODING יקרה להם, והם חוששים גם לבעיות תאימות או איכות קידוד.
פרקי Lost HR HDTV
הורדתי מספר פרקים כדי לבחון את עניין האיכות
כולם HR HDTV וסאונד AC3.
משום מה לא הצלחתי למצוא codec לנגן אותם.
כולם HR HDTV וסאונד AC3.
משום מה לא הצלחתי למצוא codec לנגן אותם.
צחי
==============================
==============================
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: