התחדשתי ! מקרן Panny AE700 וכמובן השאלות מגיעות ..
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
סוף סוף, התחדשתי במקרן פאנאסניק AE700 (:
התמונה מרהיבה למדי , למרות שעדיין לא רכשתי את מסך ההקרנה. נעשה חושבים ברמה המשפחתית קודם על מה הגודל הכי אהוב ואז נרכוש.
רכשתי דרך "קונים עולם". ממליץ בכל לב, מחיר ושירות טובים ביותר.
ההחלטה למקם את המקרן בקצה האולם (מרתף בייתי) במרחק 5 מטרים מהמסך נראית כנכונה. יכולת הזום המרשימה של המכשיר (1:2) מאפשרת קביעת כמעט כל גודל רצוי של התמונה המוקרנת גם ממרחק שכזה.
החלפתי ממיר PACE של YES לממיר החדש 3100S אשר יחובר דרך SCART RGB למקליט די.וי.די Hyundai 900 אשר מסוגל לקבל SCART (לא ברור לי יכולת ה-RGB בכניסה) ולהוציא קומפוננט. דרך יציאת הקומפוננט אני מתכוון גם לראות DVD ו-DVIX וגם למתג את הסיגנל של הממיר. אגב המקליט מחובר במקביל ביציאת SCART לטלויזיה SONY WEGA 29 אינטש לשימוש היומיומי.
השאלה שלי למעשה היא לגבי החיבור בכבלים. יש לי כבל RCAX3 רגיל (אדום,שחור,צהוב) אשר ניתן פיזית לחבר בין יציאת הקומפוננט של מקליט ה-DVD לבין המקרן. השאלה היא האם הכבל הזה מספיק טוב ולא פוגע באיכות מול כבר קומפוננט יעודי? אולי בעיות אימפדננס ..
אין לי בעייה בסיכוך כי המרחק הוא 1-2 מטרים בין המקרן ובין המקליט.
תודה,
אלון
התמונה מרהיבה למדי , למרות שעדיין לא רכשתי את מסך ההקרנה. נעשה חושבים ברמה המשפחתית קודם על מה הגודל הכי אהוב ואז נרכוש.
רכשתי דרך "קונים עולם". ממליץ בכל לב, מחיר ושירות טובים ביותר.
ההחלטה למקם את המקרן בקצה האולם (מרתף בייתי) במרחק 5 מטרים מהמסך נראית כנכונה. יכולת הזום המרשימה של המכשיר (1:2) מאפשרת קביעת כמעט כל גודל רצוי של התמונה המוקרנת גם ממרחק שכזה.
החלפתי ממיר PACE של YES לממיר החדש 3100S אשר יחובר דרך SCART RGB למקליט די.וי.די Hyundai 900 אשר מסוגל לקבל SCART (לא ברור לי יכולת ה-RGB בכניסה) ולהוציא קומפוננט. דרך יציאת הקומפוננט אני מתכוון גם לראות DVD ו-DVIX וגם למתג את הסיגנל של הממיר. אגב המקליט מחובר במקביל ביציאת SCART לטלויזיה SONY WEGA 29 אינטש לשימוש היומיומי.
השאלה שלי למעשה היא לגבי החיבור בכבלים. יש לי כבל RCAX3 רגיל (אדום,שחור,צהוב) אשר ניתן פיזית לחבר בין יציאת הקומפוננט של מקליט ה-DVD לבין המקרן. השאלה היא האם הכבל הזה מספיק טוב ולא פוגע באיכות מול כבר קומפוננט יעודי? אולי בעיות אימפדננס ..
תודה,
אלון
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
שליליalon_fleischer כתב: השאלה שלי למעשה היא לגבי החיבור בכבלים. יש לי כבל RCAX3 רגיל (אדום,שחור,צהוב) אשר ניתן פיזית לחבר בין יציאת הקומפוננט של מקליט ה-DVD לבין המקרן. השאלה היא האם הכבל הזה מספיק טוב ולא פוגע באיכות מול כבר קומפוננט יעודי? אולי בעיות אימפדננס ..
תודה,
אלון...
פיזית הם אומנם יחברו אבל התמונה לא תהיה טובה.
הכבלים האלה לא איכותיים ורק הצהוב מיועד להעביר תמונה, אם כבר תנסה לחבר 3 צהובים
חיברתי פעם כבל כזה וראו תמונה בצבע כחול.
גיא
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
חיובי. כל כבל לגופו. חבר, ואם זה לא נראה טוב
או שסתם תרצה להיות בטוח, זרוק כמה גרושים על "כבל ייעודי". מה שחשוב הוא הסיכוך.
או שסתם תרצה להיות בטוח, זרוק כמה גרושים על "כבל ייעודי". מה שחשוב הוא הסיכוך.
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

הבנתי. תשובה אחת חיובית ותשובה אחת שלילית. יופי של FUZZY.

- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לא מסובך, תנסה (אני מניח שיש לך כבל)alon_fleischer כתב:הבנתי. תשובה אחת חיובית ותשובה אחת שלילית. יופי של FUZZY.
...
טוב - יופי
לא טוב - תקנה כבל ייעודי או שתייצר בעצמך
אני ניסיתי, לא היה טוב אולי לך יש כבל יותר איכותי ממה שהיה לי
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

העניין הוא האיכות לא עצם יכולת הצפייה !
ברור שאנסה. ואלי עוד היום בערב.
לא היה לי ספק שבמידה ואני לא מקבל בכלל סיגנל אצטרך לרכוש כבל מתאים.
שאלתי כוונה לגבי האיכות הנצפית. חששתי שאראה תמונה אך זאת לא תהיה איכותית דייה כמו שהיתה יכולה להתקבל באמצעות כבלי קומפוננט יעודיים. וזאת מה שרציתי לשאול את חברי הפורום.
אגב, אני מתכוון לשדר סיגנל HD (לנגן WMV-HD מהלפטופ שלי) דרך כבל VGA מיציאת ה-VGA בלפטופ שלי לכניסה במקרן.
אין לי יציאת DVI בלפטופ שאני יכול לחבר ל-HDMI במקרן. האם עדיין יעבור שידור באיכות 720P? זה גם משהו שנותר לי לנסות.
במידה וכן תתקבל תמונה כמה היא תונחת לעומת זאת שהיתה יכולה להתקבל באמצעות חיבורי כבילה דיגיטלית, גם זו שאלה.
אלון
לא היה לי ספק שבמידה ואני לא מקבל בכלל סיגנל אצטרך לרכוש כבל מתאים.
שאלתי כוונה לגבי האיכות הנצפית. חששתי שאראה תמונה אך זאת לא תהיה איכותית דייה כמו שהיתה יכולה להתקבל באמצעות כבלי קומפוננט יעודיים. וזאת מה שרציתי לשאול את חברי הפורום.
אגב, אני מתכוון לשדר סיגנל HD (לנגן WMV-HD מהלפטופ שלי) דרך כבל VGA מיציאת ה-VGA בלפטופ שלי לכניסה במקרן.
אין לי יציאת DVI בלפטופ שאני יכול לחבר ל-HDMI במקרן. האם עדיין יעבור שידור באיכות 720P? זה גם משהו שנותר לי לנסות.
במידה וכן תתקבל תמונה כמה היא תונחת לעומת זאת שהיתה יכולה להתקבל באמצעות חיבורי כבילה דיגיטלית, גם זו שאלה.
אלון
שלום לך אלון,
יש הבדל באיכות בין VGA לDVI אך הוא לא כלכך משמעותי. חיבור DVI למרחקים ארוכים הוא יקר מאוד ולכן אנשים בוחרים לצפות בסרטי HD דרך כבל VGA. במקרה שלך אמנם הלפטופ קרוב למקרן אך אין לך חיבור DVI אפשר לאמר שתוכל בהחלט להסתפק בזה כמו רבים טובים אחרים, וכן עדיין יעבור שידור באיכות 720P.
אני גם יחסית חדש בתחום המקרנים אני כמעט נעול על רכישת המקרן פאנאסוניק AE700 כפי שציינת שקנית בקונים עולם. (אבל לא מצאתי שהם מוכרים את הדגם הזה באתר אלא את הדגם 900 של פנאסוניק) השאלה שלי כמה הוא עלה לך אצלם ומה אתה חושב עליו מניסיונך וגם אם השוות במראה תמונה שלו לבין מקרנים אחרים בחנות? אם כן אז לאיזה מקרנים?
יש הבדל באיכות בין VGA לDVI אך הוא לא כלכך משמעותי. חיבור DVI למרחקים ארוכים הוא יקר מאוד ולכן אנשים בוחרים לצפות בסרטי HD דרך כבל VGA. במקרה שלך אמנם הלפטופ קרוב למקרן אך אין לך חיבור DVI אפשר לאמר שתוכל בהחלט להסתפק בזה כמו רבים טובים אחרים, וכן עדיין יעבור שידור באיכות 720P.
אני גם יחסית חדש בתחום המקרנים אני כמעט נעול על רכישת המקרן פאנאסוניק AE700 כפי שציינת שקנית בקונים עולם. (אבל לא מצאתי שהם מוכרים את הדגם הזה באתר אלא את הדגם 900 של פנאסוניק) השאלה שלי כמה הוא עלה לך אצלם ומה אתה חושב עליו מניסיונך וגם אם השוות במראה תמונה שלו לבין מקרנים אחרים בחנות? אם כן אז לאיזה מקרנים?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כבלי וידאו צריכים להיות בעלי עכבה של 75 אוהם.
בשלישיה הזו שיש לך, רק הצהוב הוא כזה.
יש סיכוי טוב שזה פשוט ייפגע בתמונה.
לגבי VGA, גם אני מחובר ככה לפאנא 900 שלי ויש המון רעש על הכבל בתדרים גבוהים למרות שזהו כבל מאוד איכותי.
אין ברירה כנראה אלא לעבור לחיבור דיגיטלי - DVI ל-HDMI...
בשלישיה הזו שיש לך, רק הצהוב הוא כזה.
יש סיכוי טוב שזה פשוט ייפגע בתמונה.
לגבי VGA, גם אני מחובר ככה לפאנא 900 שלי ויש המון רעש על הכבל בתדרים גבוהים למרות שזהו כבל מאוד איכותי.
אין ברירה כנראה אלא לעבור לחיבור דיגיטלי - DVI ל-HDMI...
מרטין מה הכוונה תדרים גבוהים ואיך מתבטא הרעש באיכות התמונה?
ומה דעתך על כבל DVI באורך 10 מטר הוא דיי זול האם הוא אמין? שמתי לב שמעל 10 מטר הכבלים האלה יקרים פי 10
http://www.skak.co.il/Trader/Product.as ... ID=9203827
ומה דעתך על כבל DVI באורך 10 מטר הוא דיי זול האם הוא אמין? שמתי לב שמעל 10 מטר הכבלים האלה יקרים פי 10
http://www.skak.co.il/Trader/Product.as ... ID=9203827
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

עדכון לכולם
ובכן,
ניסיתי כאמור לחבר את מקליט ה-DVD שלי למקרן באמצעות קומפוננט דרך כבילת RCA רגילה. למרות טענת מרטין לא זיהיתי כל בעייה עקב בעיית אימפדנס שגוי והתמונה היתה מושלמת! בהזדמנות אקנה לי כבלי קומפוננט בכל אופן - אני לא צריך יותר מ 1-2 מטרים אורך כי המקרן צמוד לשאר הציודים.
לגבי חיבור ה-VGA, קניתי כבל VGA (זכר-זכר) רגיל (3 מטרים כמדומני) וחיברתי את הלפטופ אליו. התמונה הנצפית טובה אך לא עושה לי רושם שבאיכות 720P. אני סבור שהלפטופ שלי - מסוגל להוציא דרך כרטיס המסך שלו XGA (1024X768 למקרן חיצוני - הוא זה שמנחית את הסגנל. אין לי יציאת DVI מהלפטופ ולא נראה לי שלקנות כבל VGA מסוכך (יקר פי שניים אך עדיין כסף קטן) יתן פתרון. רק שיהיה ברור, עדיין ישנה תמונה טובה, ואולי אף יותר טובה מ-480P , אך לא טובה דייה כפי שראיתי סיגנל 720P משודר ממכשיר יעודי אל הפנאנאסוניק.
בהשוואה לשאר מכשירים, וראיתי לא מעט, ה-700 היה האידיאלי עבורי. אצלי במרתף אני מסוגל לפתוח תמונה ברוחב של 3 מטרים (אסתפק במסך 2.4 שעדיין לא נרכש) ואין שום SDE גם ממרחק אפסי (חצי מטר מהתמונה!). טכנולוגיית SmoothScreen היא זאת שעושה את העניין. התמונה יותר איכותית מזאת שמציג ה-CRT SONY WEGA 29 אינטש שמשמש כעת ליום יום.
בשילוב מערכת ה-BOSE שיש לי , אשתי והבנות נשארו עם לסתות שמוטות. מקדם WAF ששואף ל-1 (:
אלון
נ.ב. מרטין, ממתין להזמנתך לחזות בהבדל איכות התמונה דרך טרנסקודר ...
ניסיתי כאמור לחבר את מקליט ה-DVD שלי למקרן באמצעות קומפוננט דרך כבילת RCA רגילה. למרות טענת מרטין לא זיהיתי כל בעייה עקב בעיית אימפדנס שגוי והתמונה היתה מושלמת! בהזדמנות אקנה לי כבלי קומפוננט בכל אופן - אני לא צריך יותר מ 1-2 מטרים אורך כי המקרן צמוד לשאר הציודים.
לגבי חיבור ה-VGA, קניתי כבל VGA (זכר-זכר) רגיל (3 מטרים כמדומני) וחיברתי את הלפטופ אליו. התמונה הנצפית טובה אך לא עושה לי רושם שבאיכות 720P. אני סבור שהלפטופ שלי - מסוגל להוציא דרך כרטיס המסך שלו XGA (1024X768 למקרן חיצוני - הוא זה שמנחית את הסגנל. אין לי יציאת DVI מהלפטופ ולא נראה לי שלקנות כבל VGA מסוכך (יקר פי שניים אך עדיין כסף קטן) יתן פתרון. רק שיהיה ברור, עדיין ישנה תמונה טובה, ואולי אף יותר טובה מ-480P , אך לא טובה דייה כפי שראיתי סיגנל 720P משודר ממכשיר יעודי אל הפנאנאסוניק.
בהשוואה לשאר מכשירים, וראיתי לא מעט, ה-700 היה האידיאלי עבורי. אצלי במרתף אני מסוגל לפתוח תמונה ברוחב של 3 מטרים (אסתפק במסך 2.4 שעדיין לא נרכש) ואין שום SDE גם ממרחק אפסי (חצי מטר מהתמונה!). טכנולוגיית SmoothScreen היא זאת שעושה את העניין. התמונה יותר איכותית מזאת שמציג ה-CRT SONY WEGA 29 אינטש שמשמש כעת ליום יום.
בשילוב מערכת ה-BOSE שיש לי , אשתי והבנות נשארו עם לסתות שמוטות. מקדם WAF ששואף ל-1 (:
אלון
נ.ב. מרטין, ממתין להזמנתך לחזות בהבדל איכות התמונה דרך טרנסקודר ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

1. אוקיי , תודה. אנסה לראות איך זה עובד.
2. כנראה שזאת היתה הצעתו של עופר לאור ?!
אלון
2. כנראה שזאת היתה הצעתו של עופר לאור ?!
אלון
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יתכן, לא זכור לי (יותר מדי שרשורים בנושא והזיכרון שלי הוא FIFO = כל מה שלא קריטי מיד נמחק).
לגבי כבלים של קומפוננט, בד"כ היצרנים מייצרים את כל הכבלים עם אימפדנס 75 אוהם (פשוט בכדי להוזיל את היצור), אבל מכיוון שאלה כבלים זולים ולא איכותיים, זה לא ממש מומלץ לעבוד כך.
לגבי כבלים של קומפוננט, בד"כ היצרנים מייצרים את כל הכבלים עם אימפדנס 75 אוהם (פשוט בכדי להוזיל את היצור), אבל מכיוון שאלה כבלים זולים ולא איכותיים, זה לא ממש מומלץ לעבוד כך.
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

כמדומני שבתכתובת על המאמר שלך לגבי הטרנסקודר דיברנו על כך.
בכל אופן, אחליף את הכבלים בהזדמנות למרות שעובד לא רע כלל כבר עכשיו.
אלון
ואולי תשדרג זכרון?
בכל אופן, אחליף את הכבלים בהזדמנות למרות שעובד לא רע כלל כבר עכשיו.
אלון
ואולי תשדרג זכרון?
Re: עדכון לכולם
לא ציינת מה היה המקור שצפית בו, האם זה היה דיסק DVD? או אולי DIVX?alon_fleischer כתב:ובכן,
לגבי חיבור ה-VGA, קניתי כבל VGA (זכר-זכר) רגיל (3 מטרים כמדומני) וחיברתי את הלפטופ אליו. התמונה הנצפית טובה אך לא עושה לי רושם שבאיכות 720P. אני סבור שהלפטופ שלי - מסוגל להוציא דרך כרטיס המסך שלו XGA (1024X768 למקרן חיצוני - הוא זה שמנחית את הסגנל. אין לי יציאת DVI מהלפטופ ולא נראה לי שלקנות כבל VGA מסוכך (יקר פי שניים אך עדיין כסף קטן) יתן פתרון. רק שיהיה ברור, עדיין ישנה תמונה טובה, ואולי אף יותר טובה מ-480P , אך לא טובה דייה כפי שראיתי סיגנל 720P משודר ממכשיר יעודי אל הפנאנאסוניק....
או אולי DIVX HD? או אולי HD ? (קובץ גדול יותר מDVD ששמו מסתיים בTS)
גם אם הרזולוציה גבוהה, ההבדל בין סרט HD לDIVX צריך להיות משמעותי.
לכן אם צפית בDIVX מהלפטופ יתכן שבגלל זה לא שמת לב להבדל
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

קובץ טריילר לסרט בפורמט WMV-HD מאתר הדמו של מיקרוסופט. STEP INTO LIQUID בפורמט 720P