DVD SACD DVD AUDIO ?
הלך לי ה DVD הישן והטוב PHILIPS 956 . ראיתי כי PIONEER 383 מומלץ ע"י מספר אנשים.
אני מתחבר אופטית ל YAMAHA 1500 .האם כדאי לקנות DVD יותר יקר כמו PIONEER 585 יותר מכפול במחיר תומך ב SACD וDVD AUDIO או שחבל על הכסף. האם הפורמטים האלה משתמשים ביציאה האופטית ? מה הסטטוס של פומטים אלה ?. מה קורה כשמנגנים דיסק כזה במכשיר רגיל ויוצאים ביציאה דיגיטלית ?
אני מתחבר אופטית ל YAMAHA 1500 .האם כדאי לקנות DVD יותר יקר כמו PIONEER 585 יותר מכפול במחיר תומך ב SACD וDVD AUDIO או שחבל על הכסף. האם הפורמטים האלה משתמשים ביציאה האופטית ? מה הסטטוס של פומטים אלה ?. מה קורה כשמנגנים דיסק כזה במכשיר רגיל ויוצאים ביציאה דיגיטלית ?
לגבי SACD, יש כיום די הרבה דיסקים בפורמט זה, ומאניינים ביותר.להזכיר, הפורמט הוא 5.1, בעל איכות טובה מDTS המקביל. אם דברים כאלו מאניינים אתך, כדאי שיהיה לך מכשיר שתומך בזה.
אני אישית, בטור מעריץ מושבע של דפש מוד, אשר מוצאים אכשיו גרסאות SACD לכל הדיסקים שלהם, נאלץ להמתין ל DTS SACD RIP הפיראטי והירוד איכות במידע מסויימת, אך ורק בגלל שאין לי כרגע תקציב למכשיר שתומך SACD... כך שאם זה מתאפשר לך, תקנה.
אני אישית, בטור מעריץ מושבע של דפש מוד, אשר מוצאים אכשיו גרסאות SACD לכל הדיסקים שלהם, נאלץ להמתין ל DTS SACD RIP הפיראטי והירוד איכות במידע מסויימת, אך ורק בגלל שאין לי כרגע תקציב למכשיר שתומך SACD... כך שאם זה מתאפשר לך, תקנה.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
And keep me from peace
peter כתב:לגבי SACD, יש כיום די הרבה דיסקים בפורמט זה, ומאניינים ביותר.להזכיר, הפורמט הוא 5.1, בעל איכות טובה מDTS המקביל. אם דברים כאלו מאניינים אתך, כדאי שיהיה לך מכשיר שתומך בזה.
אני אישית, בטור מעריץ מושבע של דפש מוד, אשר מוצאים אכשיו גרסאות SACD לכל הדיסקים שלהם, נאלץ להמתין ל DTS SACD RIP הפיראטי והירוד איכות במידע מסויימת, אך ורק בגלל שאין לי כרגע תקציב למכשיר שתומך SACD... כך שאם זה מתאפשר לך, תקנה....
חלק לא מבוטל של ה- SACD מגיע בסטריאו ולא ב- 5.1.
יואב
ברמת המחיר הזו, לא הייתי טורח לקנות מכשיר שמנגן את כל הפורמטים רק בשל התכונה הזו. היכולת לנגן פורמטים מרובים היא דבר לא טריוויאלי ועולה ליצרן כסף. מכאן יוצא שאם אתה קונה מכשיר זול שעושה את זה, אתה למעשה משלם עבור הרבה פשרות אחרות (באיכות הצליל, התמונה וכו'). זה נכון שSACD או DVD A עשוים להישמע טוב יותר מCD רגיל בנסיבות מסויימות אבל סביר להניח שאיכות הצליל במכשיר כזה לא תקל עליך את ההבחנה.
הייתי הולך על DVD מאיכות טובה שמנגן רק DVD וCD והינו בעל יכולות עיבוד תמונה משובחות. או, שהייתי קונה DVD מאוד זול ומשקיע במכשיר CD יעודי חדש.
הייתי הולך על DVD מאיכות טובה שמנגן רק DVD וCD והינו בעל יכולות עיבוד תמונה משובחות. או, שהייתי קונה DVD מאוד זול ומשקיע במכשיר CD יעודי חדש.
נועם
הפורמטים האלה מתחברים לכניסות אנלוגיות 5.1. DVD-A יכול להתחבר גם לכניסה דיגיטלית, אבל במקרה הזה איכות הצליל תהיה נמוכה יותר (downscale מ-96khz ל- 48khz). פורמט SACD מאפשר חיבור דיגיטלי מסור i-Link או Denon Link, אבל מכשירי DVD (ורסיברים) שתומכים בחיבורים האלה הם יקרים מאד.דוברמן כתב:האם הפורמטים האלה משתמשים ביציאה האופטית ?...
לגבי כדאיות רכישת DVD אשר תומך בפורמטים הנ"ל: תלוי במוסיקה שאתה אוהב. בחלק מהז'אנרים המבחר הוא דל ביותר, תעשה סקר שוק (תקליטורים) לפני הקנייה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש עדיין מעט מאוד כותרי SACD יחסית לCD'- והעתיד של הפורמט עדיין מעורפל מאוד (בלשון המעטה). בנוסף חלק גדול מהכותרים הללו שייך לכל מיני ליבלים אודיופילים שאינם מוצאים רבי מכר (ובכך אין נקיטת עמדה לגבי הטעם של מישהו אלא רק ציון עובדה).
אני בהחלט חושב שעדיף לקנות DVD זול, לחבר אותו בחיבור דיגיטלי לרסיבר (באופן כזה לנצל את הDAC העדיף של הרסיבר) ובהפרש לקנות נגן CD יעודי טוב יותר. לדעתי, CDP איכותי ישמיע CD באיכות גבוהה משל SACD בנגן אוניברסלי זול.
אני בהחלט חושב שעדיף לקנות DVD זול, לחבר אותו בחיבור דיגיטלי לרסיבר (באופן כזה לנצל את הDAC העדיף של הרסיבר) ובהפרש לקנות נגן CD יעודי טוב יותר. לדעתי, CDP איכותי ישמיע CD באיכות גבוהה משל SACD בנגן אוניברסלי זול.
נועם
לגבי דפש מוד וSACD
דפש מוד הקליטו את האלבום האחרון שלהם בSACD 5.1 וניתן להשיג אותו בהזמנה כמעת בכל חנות דיסקים (לא מחזיקים את זה במלאי...) לי אין נגן SACD, לכן הורדתי מאימיול גרסת dts sacd rip, וההבדל בין גרסת סטראו ל5.1 הוא עצום!!! יש גם שירשור שלי על הדיסק בפורום המוסיקה, אבל לא היו תגובות
דפש מוד הודיעו שהם עושים remastering לSACD של כל האלבומים שלהם, והם יופצו עד סוף שנה זו.
אכשיו, בטור מעריץ DM סרוף, רק בגלל האלבומים האלו אני כבר שוקל להוציא סכום לא מבוטל (שאגב אין לי ...) ולקנות מכשיר תומך SACD.
דפש מוד הודיעו שהם עושים remastering לSACD של כל האלבומים שלהם, והם יופצו עד סוף שנה זו.
אכשיו, בטור מעריץ DM סרוף, רק בגלל האלבומים האלו אני כבר שוקל להוציא סכום לא מבוטל (שאגב אין לי ...) ולקנות מכשיר תומך SACD.
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace
תודה לכולם, אבל אני לא ככ מעריץ ללא תנאי של DM שרק לשם כך אקנה מכשיר תומך SACD .
קניתי את ה PIONEER 383 אולם הסתבר לי כי התמיכה ב DIVX ן MP3 היא רק לדיסקים סגורים ב CDFS ואין תמיכה ב UDF כך שצריך לסגור דיסק סופית ולא ניתן להוסיף.
האם מישהו מכיר מכשיר DVD תומך UDF כך שאפשר להשתמש ב צריבה ישירה בגרירה ?
קניתי את ה PIONEER 383 אולם הסתבר לי כי התמיכה ב DIVX ן MP3 היא רק לדיסקים סגורים ב CDFS ואין תמיכה ב UDF כך שצריך לסגור דיסק סופית ולא ניתן להוסיף.
האם מישהו מכיר מכשיר DVD תומך UDF כך שאפשר להשתמש ב צריבה ישירה בגרירה ?
האמת, הוצאתי סכום דומה על הכרטיסים להופעה שלהם... נראה לי שזה ותר חשוב.
וברצינות אכשיו, באמת יש התעוררות בנושא SACD בין להקות אלקטרוניות... ואחרי שדפש מוד יתנו את הפוש, צפויה התעוררות גדולה אף יותר.
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace
דוברמן:
CD ריק עולה שקל, וDVD ריק עולה שני שקלים, על איזה UDF אפשר לדבר במחירים האלו?
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace