מותגי "מדבקה" שכדאי להיזהר מהם.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
מצטער שאני מקפיץ ת'רד כל כך ישן .
אתמול היה מפגש חברים אצלי וראינו סרט .
הסט שלי כולל רסיבר ק"ב פיוניר ax3 . זוג b&w 684 ואחוריים וסנטר של טנוי mx2 ו mxc .
בכל מקרה , כשהסתיים הסרט שניים מהחברים שלי טענו בתוקף שאני פלצן וקונה רק מותגים (הם טענו שמה שאני שומע זה בעצם מותג ולא את הרמקול עצמו) . לטענתם אין הם מרגישים שום הבדל מהמערכת שיש להם בבית (שותפים לדירה ברחובות) שהיא מורכבת מרמקולים של פירלס וסאב של ADC . ואם קיים הבדל הוא כל כך קטן שלא שווה להשקיע עליו הרבה כסף
(אין לי מושג לגבי רסיבר ומקור , אבל ציפיותי לא בשמים ) . זה מדהים איך אני נקלע כל פעם לאותם ויכוחים עם האנשים האלו .
הם טענו שאני נמצא במעין גיהינום של חכמים (להבדיל מגן עדן של טיפשים ) ואני קונה "מותגים" . להצדקה הם העלו את אתר זאפ ונתנו לי לראות שחוות הדעת של אנשים לגבי הרמקולים הללו יחסית טובות
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=11035
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=21376
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=5650
למה אני מעלה את זה?
כנראה שלרוב האנשים מספיקים מותגי מדבקה גרועים , רוב האנשים לא מבדילים בין איכות צליל של קופסת נעליים לבין רמקול איכותי . רוב הישראלים חושבים שהם עושים דיל שהם קונים את הרמקולים האלו במחיר זול , חוסר היכולת להודות בטעות ואובדן האגו שנגרם עקב כך גורמות למוצרים אלו לשגשג בקרב הישראלים .
זה שהמוצרים של חברות מדבקה גרועים מאוד אני יודע , אבל , העניין שהרבה אנשים לא מוכנים להשקיע יותר כסף כדי לשמוע "קצת " יותר טוב (זה התיאור שקיבלתי לגבי הרמקולים שלי- כמובן שאיני מסכים איתו)
זו הסיבה שמותגי מדבקה משגשגים בארץ - ישראלים לא רוצים להיות פראיירים אבל הם בעצם הפרייארים הכי גדולים!
הסט שלי כולל רסיבר ק"ב פיוניר ax3 . זוג b&w 684 ואחוריים וסנטר של טנוי mx2 ו mxc .
בכל מקרה , כשהסתיים הסרט שניים מהחברים שלי טענו בתוקף שאני פלצן וקונה רק מותגים (הם טענו שמה שאני שומע זה בעצם מותג ולא את הרמקול עצמו) . לטענתם אין הם מרגישים שום הבדל מהמערכת שיש להם בבית (שותפים לדירה ברחובות) שהיא מורכבת מרמקולים של פירלס וסאב של ADC . ואם קיים הבדל הוא כל כך קטן שלא שווה להשקיע עליו הרבה כסף
(אין לי מושג לגבי רסיבר ומקור , אבל ציפיותי לא בשמים ) . זה מדהים איך אני נקלע כל פעם לאותם ויכוחים עם האנשים האלו .
הם טענו שאני נמצא במעין גיהינום של חכמים (להבדיל מגן עדן של טיפשים ) ואני קונה "מותגים" . להצדקה הם העלו את אתר זאפ ונתנו לי לראות שחוות הדעת של אנשים לגבי הרמקולים הללו יחסית טובות
למה אני מעלה את זה?
כנראה שלרוב האנשים מספיקים מותגי מדבקה גרועים , רוב האנשים לא מבדילים בין איכות צליל של קופסת נעליים לבין רמקול איכותי . רוב הישראלים חושבים שהם עושים דיל שהם קונים את הרמקולים האלו במחיר זול , חוסר היכולת להודות בטעות ואובדן האגו שנגרם עקב כך גורמות למוצרים אלו לשגשג בקרב הישראלים .
זה שהמוצרים של חברות מדבקה גרועים מאוד אני יודע , אבל , העניין שהרבה אנשים לא מוכנים להשקיע יותר כסף כדי לשמוע "קצת " יותר טוב (זה התיאור שקיבלתי לגבי הרמקולים שלי- כמובן שאיני מסכים איתו)
זו הסיבה שמותגי מדבקה משגשגים בארץ - ישראלים לא רוצים להיות פראיירים אבל הם בעצם הפרייארים הכי גדולים!
אתה צודק, אבל יש פה עניין תרבותי של השלמת פערים. הישראלי (היהודי הנודד במקור) רוצה להיות כמו כל העולם סוג של תסביך שחלקו קשור גם לזה שאנחנו מבודדים פה בחלקה קטנה, מצד שני לישראלי לא תמיד יש את התקציב והחינוך לאיכות ומכאן שבהחלט מותגי מדבקה פורחים כאן. עלות-תועלת מגדירה את זה בצורה הטובה ביותר, אתה משלם מעט מאוד ומקבל יחסית הרבה, תוסיף עוד כסף למותג רציני, הפער הכספי הוא משמעותי, התוספת באיכות חשובה אבל לא בולטת ביחס למחיר. ולכן כל עוד זה המצב, הישראלי יתפשר על איכות בתמורה לכמות, וככל שמותגי המדבקה משתפרים (וזה הגיוני כי חלק מהמפעלים משמשים את החברות הגדולות) התופעה רק תתרחב, מצד שני התרחבות התופעה תגרום לירידת מחירים של המותגים ו"תקרב אותם לעם" כפי שקורה היום עם מותגי הביניים בתחום הטלוויזיות הדקות.sagyle כתב:מצטער שאני מקפיץ ת'רד כל כך ישן .
למה אני מעלה את זה?
זו הסיבה שמותגי מדבקה משגשגים בארץ - ישראלים לא רוצים להיות פראיירים אבל הם בעצם הפרייארים הכי גדולים!...
אז הוויכוח מראש עקר מכיוון שמדובר בשתי נקודות מבט וחינוך שונה, הבעיה שמתערבבת פה תופעה נוספת והיא "שופוני" המקרה של הישראלי שקונה טכנולוגיה בשביל להראות, לא בשביל להבין ולרוב גם לא באמת נהנה ממנה (כמה פעמים ראיתם בשכונה שלכם דירות שלמות עם פלזמות תלויות על הקיר אבל מסביבם כסאות פלסטיק, ריהוט מאיקאה ומנורות קבלן) ואם אתם מחפשים דוגמא קלאסית, חכו שהאייפון ייכנס לארץ, כל אלו שלא חובבים את הטכנולוגיה יפטרו במהירות מהאייפון שברשותם כי הוא יהפוך להיות עממי ויעברו ל"שופוני" הבא.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
רוב הישראלים חושבים שהם הכי פחות פריירים
sagyle שלום לך .
מה שכתבת זה די נכון .
ואתן לך עוד דוגמא לישראלי הכי פחות פראייר שיש ככה הם חושבים .
קונים מזדה 3 או כל דגם אחר של רכב באותה קטגריה .בסכום די נכבד .
ושמגיע הטיפול לרכב הם עושים אותו לבד . נכנסים לסופר קונים שמן מנוע סיני ב30 שקלים . וככה הם לא פראיירים .
אין מה לעשות זה חלק מתרבות מסויימת .
מה שכתבת זה די נכון .
ואתן לך עוד דוגמא לישראלי הכי פחות פראייר שיש ככה הם חושבים .
קונים מזדה 3 או כל דגם אחר של רכב באותה קטגריה .בסכום די נכבד .
ושמגיע הטיפול לרכב הם עושים אותו לבד . נכנסים לסופר קונים שמן מנוע סיני ב30 שקלים . וככה הם לא פראיירים .
אין מה לעשות זה חלק מתרבות מסויימת .
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: fujicom
זה לא מדבקה.rambox כתב:פוג'יקום של יניר מוצר מדבקה ותיק בענף ואף אחד לא עלה על זה ?
אלו מסכי LG ו- SAMSUNG משני דורות אחורה.
כנ"ל לגבי ה-LCDים שלהם....
זה מותג פרטי של חברת יניר מערכות.
תבדיל בין מותג שהוא ידוע ומדביקים אותו על מוצר שלא קשור יותר ליצרן (כמו ITT ו-GRUNDING למשל) לבין מותג שיבואן/יצרן "המציא" לעצמו וזה לגיטימי לחלוטין.
MartinHSabag כתב:זה לא מדבקה.rambox כתב:פוג'יקום של יניר מוצר מדבקה ותיק בענף ואף אחד לא עלה על זה ?
תבדיל בין מותג שהוא ידוע ומדביקים אותו על מוצר שלא קשור יותר ליצרן (כמו ITT ו-GRUNDING למשל) לבין מותג שיבואן/יצרן "המציא" לעצמו וזה לגיטימי לחלוטין....
אז אם פוג'קום לא נכלל בהגדרתו כמוצר מדבקה, אז מה הוא - הרי הוא לא מיוצר בארץ
האם הוא נחשב למוצר ששווה לרכוש?
מרגיש כמעט גאה לצרף לרשימה הזאת מדבקה.
SONAB ?
וואלה שופס, סביבות 2005, נראה לי שהם דיברו אז על "מוצר שוודי איכותי" ונפלתי. סט של שני אחוריים וסנטר ב399...
הסנטר עדיין אצלי, ולא משנה מה תגידו, הוא אחד הטובים, באמת, שנים שלא מצאתי משקולת נייר יותר טובה.
SONAB ?
וואלה שופס, סביבות 2005, נראה לי שהם דיברו אז על "מוצר שוודי איכותי" ונפלתי. סט של שני אחוריים וסנטר ב399...
הסנטר עדיין אצלי, ולא משנה מה תגידו, הוא אחד הטובים, באמת, שנים שלא מצאתי משקולת נייר יותר טובה.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אצלי סנטר דומה שימש מיסתור למצלמה זעירה כדי לראות מה המטפלת עושה לילד כשאנחנו לא בבית ...
אף אחד עוד לא שאל אותי למה יש לי רמקול סנטר בפינת החדר
בכל-אופן, את ההקלטות מעולם לא התפננו לראות....ובכל זאת הילד יצא אחלה
אף אחד עוד לא שאל אותי למה יש לי רמקול סנטר בפינת החדר
בכל-אופן, את ההקלטות מעולם לא התפננו לראות....ובכל זאת הילד יצא אחלה
אז לפי שיטתך אין מוצרי מדבקה אלא רק "מותגים פרטיים"?MartinHSabag כתב:זה לא מדבקה.rambox כתב:פוג'יקום של יניר מוצר מדבקה ותיק בענף ואף אחד לא עלה על זה ?
תבדיל בין מותג שהוא ידוע ומדביקים אותו על מוצר שלא קשור יותר ליצרן (כמו ITT ו-GRUNDING למשל) לבין מותג שיבואן/יצרן "המציא" לעצמו וזה לגיטימי לחלוטין....
נו באמת. ולשם פוג'י אין שום אסוציאסיות מוכרות? מותג פרטי זה היה לכתוב YANIR על המוצרים שלהם.
מותגי המדבקה זוכים לשמם גם עקב היותם לעיתים מחורבנים, ומהבחינה הזאת פוג'יקום מרוויחים את מקומם בכבוד.
(לפחות לגבי איזה DVD זול שלהם).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
שרווד בעיקרון זה לא מדבקה אלא חברה קיימת (גם אם לא משובחת במיוחד בלשון המעטה), אבל את מערכת המיקרו הזאת גם אני לא מצאתי באתרים הרשמיים שלהם (וגם לא אף מערכת מיקרו אחרת). היות שלפי אתרי המכירה הישראליים המוצר הזה מיובא ע"י SG שהיא אכן נציגת שרווד, לדעתי יש 2 הסברים אפשריים: או שזה דגם ישן שכבר אינו מיוצר ע"י החברה (בזאפ רשום שהוא מופיע באתר מעל שנה וחצי, שזה יכול להיות גם מספר שנים), או שזו קומבינה כלשהי של היבואן שמוכר מוצר ממקור אחר אבל עם סמל שרווד. בעוד שבאתר היבואן מופיעה רק מערכת מיקרו אחת ומדגם אחר של שרווד, הרי שבאתרי החברה בחו"ל אין כלל מוצרים מהקטגוריה הזו. אגב, זו לא תופעה חדשה בישראל.
אני מחפש מערכת מיני/מיקרו עם יכולות DVD, DIVX וכו' לתקציב באזור של 1000 ש''ח. אשמח לקבל המלצות.dragon כתב:שרווד בעיקרון זה לא מדבקה אלא חברה קיימת (גם אם לא משובחת במיוחד בלשון המעטה), אבל את מערכת המיקרו הזאת גם אני לא מצאתי באתרים הרשמיים שלהם (וגם לא אף מערכת מיקרו אחרת). היות שלפי אתרי המכירה הישראליים המוצר הזה מיובא ע"י SG שהיא אכן נציגת שרווד, לדעתי יש 2 הסברים אפשריים: או שזה דגם ישן שכבר אינו מיוצר ע"י החברה (בזאפ רשום שהוא מופיע באתר מעל שנה וחצי, שזה יכול להיות גם מספר שנים), או שזו קומבינה כלשהי של היבואן שמוכר מוצר ממקור אחר אבל עם סמל שרווד. בעוד שבאתר היבואן מופיעה רק מערכת מיקרו אחת ומדגם אחר של שרווד, הרי שבאתרי החברה בחו"ל אין כלל מוצרים מהקטגוריה הזו. אגב, זו לא תופעה חדשה בישראל....
תודה.
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: