אינוורטר - למי זה מיועד??

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
nimrodg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1299
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #21 

הכדאיות בקניית המזגן מסתכמת בגודל הסלון, לדוגמה אצלנו יש 5 מקומות של בריחת קור וחום [דלת הזזה למרפסת+3 חלונות+כניסה ויציאה לסלון], מה גם היציאה והכניסה לסלון די רחבה בערך 1.5 מטר. הגודל של הסלון שלנו הוא 4*5 בערך. אז מזגן אינוורטר הזה בכלל לא כדאיי לנו.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #22 

theAman כתב:יש עוד שיקול שדווקא מאד רלוונטי לאנשי האתר כאנשים שמשקיעים בכל מה שיכול לשפר להם את הצליל של המערכת ומשקיעים בכל מיני אמצעי הגנה למערכות שלהם.
מזגן רגיל, בגלל פעילותו הבינרית (כבוי/דלוק, כפי שהסבירו לפני), נותן פיק של חשמל בכל פעם שהוא נכנס לפעולה.
מעבר לכך שזה רגע הבזבוז הגדול של החשמל, תחשבו על העומס של החשמל בבית ועל ההשפעה שיש לרכיבים אלקטרוניים עדינים שמחוברים לחשמל.

אם מישהו מעוניין לדעת, לי יש מזגן אינוורטר אחד גדול בסלון (3.5 של חברת פוג'יטסו) ו-2 מזגני אינוורטר קטנים יותר בחדרים (1.25 של אלקטרה).

אני פחות מבין בחשמל, ואלו המזגנים הראשונים שיש לי בבית (בית חדש יחסית),כך שאין לי למה להשוות, אבל הבאתי חבר מנוסה עם מכשירי מדידה, ולאחר כ-15 דקות שימוש באינוורטר של פוג'יטסו, כשהטמפרטורה כבר התייצבה, הוא מדד את הצריכה ואמר שהוא מעולם לא ראה דבר כזה, הצריכה הייתה אפסית.

ד"א, גם אני גר באיזור קריר יחסית ועיקר הפעילות של המזגנים היא דווקא בחורף לצרכי חימום ואז יש ימים שלמים שהמזגנים עובדים ולא מייבשים את האוויר כמו מזגנים רגילים.
...
לא קשור לעיקר דבריך, אבל 2 הערות :
1) אין ולא יכול להיות "רגע הבזבוז הגדול של החשמל", בדיוק בגלל שזה רק "רגע". אותה טעות יש גם לאנשים בקשר להדלקת נורות פלורסנטיות. נכון שיש צריכת הספק שיא באותו רגע, אבל מכיוון שזה רק לרגע, אז מבחינת צריכת אנרגיה, קרי חשבון החשמל, זה חסר משמעות. מספיק להביט בהתנהגות שעון החשמל כדי לוודא זאת.
החיסכון באנרגיה נובע מההספק הממוצע לאורך שעות העבודה הרבות.

2) אם המזגנים הללו מייבשים פחות בחימום, זה יכול להיות אך ורק אם הם מחממים פחות.
למזגן בקירור יש אומנם פעולת ייבוש. אדי מים מתוך החדר מתעבים, ונפלטים החוצה בצינור.
למזגן בחימום אין פעולה כזו. הלחות היחסית אומנם יורדת, אבל זה פשוט כי הטמפרטורה בחדר עולה והלחות המוחלטת (כמות המים באויר) נשארת. זה לא משנה אם החדר חומם עם מזגן או עם כל אמצעי אחר.
זה שאומרים שחימום במזגן מייבש נובע מזה שמזגנים פשוט מחממים הרבה יותר מאשר האמצעים שאותם הם החליפו .
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #23 

moco,
בקשר לחלק השני של דברייך, אין לי שום וויכוח, רק הערה.
בגלל אופי הפעילות של מזגן רגיל (תפוקה מלאה, ואז הפסקה מלאה), מה שבעצם קורה זה שבחימום, הוא מחמם הרבה יותר ממזגן אינוורטר, ומפסיק ושוב מחמם בתפוקה מלאה ושוב מפסיק, וכך בהכרח, למשך זמן פעולתו הוא מחמם הרבה יותר ממה שצריך ומייבש את האוויר.
מזגן בטכנולוגית אינוורטר יעשה את הפעולה לפעם אחת (חימום בתפוקה מלאה, וגם זה לא תמיד, תלוי בכיוון שלך) ולאחר מכן פשוט ישמור על טמפ' קיימת ע"י משחק בעוצמות וללא כיבוי והדלקה, כך שאחרי הפיק של החימום הראשוני, המזגן בעצם ישמור +- על אותה עוצמה (לא עוצמה מקסימלית, אלא הרבה פחות ממנה).

לא קשור לייבוש, אלא הערה לכל מי שמנסה להבין את הטכנולוגיה.
ניתן לדמות את פעולת המזגן לפעולה של רכב, נניח שהגדרנו לו שאנחנו רוצים להגיע ל-100 קמ"ש,
הטכנולוגיה הרגילה תעבוד בצורה הבאה:
פול גז עד אשר נגיע ל-100 קמ"ש ואז נדומם את המנוע, כאשר המהירות תרד מבערך 90 קמ"ש (בהשוואה לטרמוסטט של מזגן) שוב נניע את האוטו וניתן פול גז עד שנגיע ל-100 קמ"ש ושוב נדומם וחוזר חלילה.

טכנולוגית אינוורטר תעבוד בצורה הבאה:
פול גז עד 100 קמ"ש, שחרור איטי של דוושת הגז ואז רק משחק עם דוושת הגז כאשר אנו נמצאים תמיד סביב המהירות הרצויה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #24 

אבל היובש הוא פונקציה אך ורק של הטמפרטורה (ה100 קמ"ש :-) ).
אם אתה מכוון מזגן מסוג רגיל לעבור את הטמפרטורה הממוצעת אז אומנם יהיה פרקי זמן יותר יבשים.
ההבדל בין המזגנים ברורה.
כשאתה אומר שהאחד מייבש יותר זה נשמע כאילו יש עוד איזה אפקט. כל מה שהתכוונת זה שבמזגן רגיל תגיע גם לטמפרטורות גבוהות מהטמפרטורה הממוצעת. (מצד שני יהיה פחות יבש בקטע הקר עד שהתרמוסטט מפעיל את המזגן הרגיל שוב).
אם מישהו עם מזגן רגיל מתלונן על יובש, אז הפתרון (לתלונה הספציפית הזו) זה פשוט להוריד קצת את התרמוסטט.
אם הוא מתלונן על טמפרטורה לא קבועה, רעש או חשבון חשמל גבוה אז הוא צריך לשקול אינוורטר.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #25 

moco כתב:אבל היובש הוא פונקציה אך ורק של הטמפרטורה (ה100 קמ"ש :-) ).
אם אתה מכוון מזגן מסוג רגיל לעבור את הטמפרטורה הממוצעת אז אומנם יהיה פרקי זמן יותר יבשים.
ההבדל בין המזגנים ברורה.
כשאתה אומר שהאחד מייבש יותר זה נשמע כאילו יש עוד איזה אפקט. כל מה שהתכוונת זה שבמזגן רגיל תגיע גם לטמפרטורות גבוהות מהטמפרטורה הממוצעת. (מצד שני יהיה פחות יבש בקטע הקר עד שהתרמוסטט מפעיל את המזגן הרגיל שוב).
אם מישהו עם מזגן רגיל מתלונן על יובש, אז הפתרון (לתלונה הספציפית הזו) זה פשוט להוריד קצת את התרמוסטט.
אם הוא מתלונן על טמפרטורה לא קבועה, רעש או חשבון חשמל גבוה אז הוא צריך לשקול אינוורטר.
...
(Y)
שוב, לא התווכחתי איתך, וההסבר שלך הוא נכון בעיקרו.

בלי קשר, למתלבטים, בחדרים אצלי האינוורטר הרבה יותר אפקטיבי מאשר בסלון, הסלון שלי בנוי כסלון ישראלי טיפוסי ומחובר בעצם לפינת האוכל שמחוברת למטבח, כך שהשטח הוא ענק ביחס לגודל המזגן.
אני בחרתי לקנות את המזגן הספציפי הזה מתוך מחשבה להוסיף עוד מזגן באיזור של פינת האוכל ואז האפקט של שניהם יהיה הרבה יותר משמעותי.
אני שמח לומר שבינתיים אני לא רואה שום צורך להוסיף את המזגן השני כי כל השטח מתחמם ומתקרר כשצריך וחשבון החשמל לא בשמיים (נכון שאני לא הולך ערום בחורף, או מתכסה בפוך באמצע הקיץ, אבל נעים לי מאד כל זמן שהוא דלוק).
אבל מי שיש לו שטחים גדולים לחמם/לקרר, בהחלט צריך לעשות חשבון אם זה שווה לו או לא, מזגני האינוורטר היפנים יקרים משמעותית מאחיהם הקוריאנים, ויאטנמים ועוד... לא לכל אחד זה מתאים.

lamama
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 29
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם
יצירת קשר:

מזגן אינוורטר

שליחה #26 

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #27 

זה נראה יותר כמו פרסומת מאשר מאמר :roll:

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #28 

אבי-ממתי קרית שמונה זה איזור קריר? :)
אמן מייסר

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #29 

ילדיעפים כתב:אבי-ממתי קרית שמונה זה איזור קריר? :)
...
אני גר ביציאה מקרית שמונה לכיוון צפון, על ההר (ליד תל חי), זה יותר מחצי הגובה לכיוון מרגליות, הרבה יותר קריר שם מאשר בתוך העיר עצמה ובגלל שהמקום חשוף ונמצא על צלע ההר, יש רוחות די חזקות וקרירות, גם בקיץ.
זה אמנם לא צפת, אבל עדיין (למרות שהימים האחרונים היו בלתי נסבלים אפילו אצלנו).
יורם, קפוץ לביקור ותהנה מהנוף.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #30 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3747726,00.html

מדריך: כך נקנה מזגן

מה גובה התקרה בדירה? יש לכם קיר דרומי בבית? מה זה BTU ולמה כולם מדברים על טכנולוגיית אינברטר? מישל דור מגיש עצות קרירות לימים ההבילים

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #31 

theAman כתב:
ילדיעפים כתב:אבי-ממתי קרית שמונה זה איזור קריר? :)
...
אני גר ביציאה מקרית שמונה לכיוון צפון, על ההר (ליד תל חי), זה יותר מחצי הגובה לכיוון מרגליות, הרבה יותר קריר שם מאשר בתוך העיר עצמה ובגלל שהמקום חשוף ונמצא על צלע ההר, יש רוחות די חזקות וקרירות, גם בקיץ.
זה אמנם לא צפת, אבל עדיין (למרות שהימים האחרונים היו בלתי נסבלים אפילו אצלנו).
יורם, קפוץ לביקור ותהנה מהנוף.
...
אני יודע על השכונה, לא הייתי שם-אבל היא באמת יותר גבוהה בהרבה מהעיר-אקפוץ יום אחד (Y)
אמן מייסר

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”