להקות/אומנים שיצרו סגנון
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
yuda_gur,
אתה יכול לערוך את ההודעות שלך (כפתור "ערוך").
MartinHSabag,
יש יותר מדי, אם אתחיל למנות את הלהקות ששינו את הז'אנר באופן משמעותי, השרשור יהפוך איןסופי...
בז'אנרים "שלי": DEEP PURPLE, LED ZEPPLIN, IRON MAIDEN, ובשנים האחרונות גם NIRVANA, PEARL JAM, וכמובן TOOL.
אתה יכול לערוך את ההודעות שלך (כפתור "ערוך").
MartinHSabag,
יש יותר מדי, אם אתחיל למנות את הלהקות ששינו את הז'אנר באופן משמעותי, השרשור יהפוך איןסופי...
בז'אנרים "שלי": DEEP PURPLE, LED ZEPPLIN, IRON MAIDEN, ובשנים האחרונות גם NIRVANA, PEARL JAM, וכמובן TOOL.
לדעתי צריך להבדיל בין כאלו שפתחו דלת לסגנון חדש לבין כאלו שהיו יחודיים א ובעלי צליל יחודי.
pink floyd לא יצרו סגנון אבל היו בעלי גוון יחודי.
גם iron maiden לא יצרו את המטל
ונירוונה ? איזה סיגנון הם יצרו ?
מאוד קשה למצוא הרכבים שיצרו סגנון ,נדמה לי שסגנונות נוצרו בדרך כלל במקביל בכמה מקומות ,חלק היו פופולרים יותר וחלק פחות.
beatles כנראה כן מתאימים,ככאלו שפתחו את הדרך לרוק המתקדם \ פסיכודלי וששברו את השטאנץ של שירים בני שלוש וחצי דקות עם מבנה של בית,פזמון,בית ...
נדמה לי ש rush כנראה היו הבסיס ל metal ומשם זה התפתח אבל כמובן שהיתה השפעה גם של ההרכבים שהתחילו את הרוק הכבד Black sabath ,deep purple ו led zepelin.
POLICE דיי יצרו סיגנון משלהם לדעתי.
איך מגדירים את Thomas dolby
מעניין מי התחיל את האמביאנט ...
אולי Orbit William
pink floyd לא יצרו סגנון אבל היו בעלי גוון יחודי.
גם iron maiden לא יצרו את המטל
ונירוונה ? איזה סיגנון הם יצרו ?
מאוד קשה למצוא הרכבים שיצרו סגנון ,נדמה לי שסגנונות נוצרו בדרך כלל במקביל בכמה מקומות ,חלק היו פופולרים יותר וחלק פחות.
beatles כנראה כן מתאימים,ככאלו שפתחו את הדרך לרוק המתקדם \ פסיכודלי וששברו את השטאנץ של שירים בני שלוש וחצי דקות עם מבנה של בית,פזמון,בית ...
נדמה לי ש rush כנראה היו הבסיס ל metal ומשם זה התפתח אבל כמובן שהיתה השפעה גם של ההרכבים שהתחילו את הרוק הכבד Black sabath ,deep purple ו led zepelin.
POLICE דיי יצרו סיגנון משלהם לדעתי.
איך מגדירים את Thomas dolby
מעניין מי התחיל את האמביאנט ...
אולי Orbit William
===========================
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
להלן תשובתי המנומקת
Robert Johnson
Benny Goodman
Chet Baker
Herbie Hancock
Pat Metheny
Sex Pistols / The Clash
Pixies
Gipsy Kings
Van Morrison
Genesis של Peter Gabriel
Mike Oldfield
Robert Wyatt
Crosby Stills & Nash
Neil Young
Bob Dylan(תקופה מוקדמת)
Dream Theater
Yello
Portishead
Bee Gees
Benny Goodman
Chet Baker
Herbie Hancock
Pat Metheny
Sex Pistols / The Clash
Pixies
Gipsy Kings
Van Morrison
Genesis של Peter Gabriel
Mike Oldfield
Robert Wyatt
Crosby Stills & Nash
Neil Young
Bob Dylan(תקופה מוקדמת)
Dream Theater
Yello
Portishead
Bee Gees
- oferlaor
- מנהל

דווקא IROM MAIDEN היו הראשונים שהיה להם את הצליל המטאל המודרני ב-79.
NIRVANA + PEARL JAM בעצם יצרו את צליל ה-GRUNGE.
POLICE היו רוק-רגאיי בהתחלה, זה היה מאוד מיוחד אבל אני לא בטוח שייחודי.
NIRVANA + PEARL JAM בעצם יצרו את צליל ה-GRUNGE.
POLICE היו רוק-רגאיי בהתחלה, זה היה מאוד מיוחד אבל אני לא בטוח שייחודי.
- Booboo
- חבר ותיק

ב-Progressive Rock כמעט כל להקה פיתחה סגנון ייחודי...
ELP - שימוש ב-Moog
Genesis - שימוש במלוטרון
מלך ארגמן - מוזיקה כנסייתית
פינק פלויד - אפקטים, קולות, שיחות טלפון ומה לא
ג'טרו טול - חליל
ובטוח שכחתי משהו...
Genesis - שימוש במלוטרון
מלך ארגמן - מוזיקה כנסייתית
פינק פלויד - אפקטים, קולות, שיחות טלפון ומה לא
ג'טרו טול - חליל
ובטוח שכחתי משהו...
כל פעם שמזכירים את ה Beatles שזו ללא ספק אחת הלהקות הגדולות בהיסטוריה וטוענים שזו להקה שפרצה דרך אז כואב לי באופן אישי ששוכחים את ה BEACH BOYS ברשות בריאן וילסון הגאון שהיו חלק בלתי נפרד מפריצת הדרך הזאת ולא בכדי האלבום שלהם PET SOUNDS נחשב לאלבום הפופ הטוב בכל הזמנים , רק חבל שהיה להם חוסר מזל שה BEATLES קיימים...
booboo
נירא לי שלא מדובר בלהקות שהצליחו, אלה בלהקות שיצרו סיגנון, ולכן כמה מאלו שציינתה( וזו רשימה של שמות מכובדים ביותר בעיני), לא ממש מתאימים...
א. ובאמת א' כל, הג'יפסי קינגס!!!, ניראה לך שהם המציעו את המוסיקה של צוענים ספרדיים? חוץ מזה שברוסיה, למשל, הסיגנון פופולרי ביותר עוד ממאה ה17...
ב. Herbie Hancock, yelo, portishead, mike oldfield- מוסיקה אלקטרונית!, אולם כל אחד מהם עובד בסיגנון די שונה מהאחר, אבל זו עדיין מוסיקה אלקטרונית! ומי אבי אבות של אלקטרוניקה העולמית? kraftwerk!!! איך דילגתה על הגדולים ביותר?
ג. אפילו אני, בטור מעריץ סרוף של דפש מוד, לא בטוח שהם יצרו סיגנון חדש, למרות שהם בהכלת הלהקה המשפיע ביותר על מוסיקה אלקטרונית מכל הסוגים.
א. ובאמת א' כל, הג'יפסי קינגס!!!, ניראה לך שהם המציעו את המוסיקה של צוענים ספרדיים? חוץ מזה שברוסיה, למשל, הסיגנון פופולרי ביותר עוד ממאה ה17...
ב. Herbie Hancock, yelo, portishead, mike oldfield- מוסיקה אלקטרונית!, אולם כל אחד מהם עובד בסיגנון די שונה מהאחר, אבל זו עדיין מוסיקה אלקטרונית! ומי אבי אבות של אלקטרוניקה העולמית? kraftwerk!!! איך דילגתה על הגדולים ביותר?
ג. אפילו אני, בטור מעריץ סרוף של דפש מוד, לא בטוח שהם יצרו סיגנון חדש, למרות שהם בהכלת הלהקה המשפיע ביותר על מוסיקה אלקטרונית מכל הסוגים.
נערך לאחרונה על ידי peter ב 06/02/2006 12:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
And keep me from peace
הרשימה שלי
ואני לא חושב שהיו הרבה ממציעים של ממש...
1. אלביס פרסלי : אבי הפופ רוקנרול
2. לד זפלין : מטל וחרד רוק
3.ביטלס : אבי הפופ רוק - בוי בנד - פסיכודאלי - ומה לא?...
4. סקס פיסטולס : פנק, גרנג', אינדסטריאל, הוכיחו שלא צריך ללמוד שנים לנגן בשביל לעשות מוסיקה...
5.קראפטוורק : אלקטרוניקה בכלל, מהיפ הופ ועד טראנס.
6.FRONT242 : אינדסטריאל נטו
7.ג'ימי הנדריקס : גיטרה טכנית, רוק מתקדם , פסיכודאלי... השפעה על רוב המוסיקאים בסיגנון רוק
8. ארית'ה פרנקלין : בלוז, סול
1. אלביס פרסלי : אבי הפופ רוקנרול
2. לד זפלין : מטל וחרד רוק
3.ביטלס : אבי הפופ רוק - בוי בנד - פסיכודאלי - ומה לא?...
4. סקס פיסטולס : פנק, גרנג', אינדסטריאל, הוכיחו שלא צריך ללמוד שנים לנגן בשביל לעשות מוסיקה...
5.קראפטוורק : אלקטרוניקה בכלל, מהיפ הופ ועד טראנס.
6.FRONT242 : אינדסטריאל נטו
7.ג'ימי הנדריקס : גיטרה טכנית, רוק מתקדם , פסיכודאלי... השפעה על רוב המוסיקאים בסיגנון רוק
8. ארית'ה פרנקלין : בלוז, סול
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace
חברים אתם מפספסים מאד את הכיוון
פינק ]פלויד ללא ספק יצרו סגנון מוסיקאלי ... אי אפשר כמעט להגדיר אותם ואים שום דבר שאפילו קרוב ..
תמיד משווים משהו ל"כמו פינק פלויד אבל לא בדיוק"
עוד כמה דווקא גיטרסיטים שעשו מהפכת סגנון ...
ג'ימי הנדריקס כמובן אפילו קלפטון הגדול בזמנים האלו הלך לשמוע את מכונת היריה האמריקאית ..
רהנדי רודס ואדי ואן הלן שהתחילו את כל עיניין ה"שרדינג"
ינגווי מלמסטיין שהביא לנו את הוירטואוזיות הקלאסית על גיטרה חשמלית ויצר סגנון נאו מטאל מיוחד שהמון המון גיטריסטים רק מנסים ללא הצלחה מרובה להעתיק אותו ..
נירוונה לא ממש המציאו את הגראנג' אבל היו אבן פינה מסיאטל לג'אנר הזה .
עפר : נראה לי שמה שאתה מייחס ל IRON MAIDEN אפשר להביא לטובת JUDAS PRIEST היא באמת היית מובילת הדרך בכל מה שקשור לסאונד מטאל לפני כולם ..
אביעד
פינק ]פלויד ללא ספק יצרו סגנון מוסיקאלי ... אי אפשר כמעט להגדיר אותם ואים שום דבר שאפילו קרוב ..
תמיד משווים משהו ל"כמו פינק פלויד אבל לא בדיוק"
עוד כמה דווקא גיטרסיטים שעשו מהפכת סגנון ...
ג'ימי הנדריקס כמובן אפילו קלפטון הגדול בזמנים האלו הלך לשמוע את מכונת היריה האמריקאית ..
רהנדי רודס ואדי ואן הלן שהתחילו את כל עיניין ה"שרדינג"
ינגווי מלמסטיין שהביא לנו את הוירטואוזיות הקלאסית על גיטרה חשמלית ויצר סגנון נאו מטאל מיוחד שהמון המון גיטריסטים רק מנסים ללא הצלחה מרובה להעתיק אותו ..
נירוונה לא ממש המציאו את הגראנג' אבל היו אבן פינה מסיאטל לג'אנר הזה .
עפר : נראה לי שמה שאתה מייחס ל IRON MAIDEN אפשר להביא לטובת JUDAS PRIEST היא באמת היית מובילת הדרך בכל מה שקשור לסאונד מטאל לפני כולם ..
אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN
- Booboo
- חבר ותיק

כמישהו ששרוף על לד זפלין...
זה נכון שעליהם נאמר בפעם הראשונה שהמוסיקה שלהם נשמעת כמו "Heavy Metal",
אבל להגיד שהם יצרו ז'אנר?
אין ספק שכבר באלבום הראשון שלהם יש כמה קטעים שלא נשמעו קודם (לדעתי) כמו
Dazed and Confused ו-You Shook Me, אבל לדעתי חוץ מזה שהם הכי טובים שיש (נקודה) לא נראה לי שהם המציאו ז'אנר חדש.
מרטין, יכול להיות שצריך לחדד את השאלה, ולשאול מי המציא ז'אנר חדש, ולא נשאר היחיד שביצע אותו אלא התווה דרך למבצעים יחידים ו/או הרכבים אחרים אחריו.
פה התשובות כבר יותר קשות. לדוגמה Moody Blues ב-Prog Rock. מאוד ייתכן שהם היו הראשונים באמת, אבל לא נראה לי שאלביס לדוגמה אשכרה המציא את הרוקנ'רול
אבל להגיד שהם יצרו ז'אנר?
אין ספק שכבר באלבום הראשון שלהם יש כמה קטעים שלא נשמעו קודם (לדעתי) כמו
Dazed and Confused ו-You Shook Me, אבל לדעתי חוץ מזה שהם הכי טובים שיש (נקודה) לא נראה לי שהם המציאו ז'אנר חדש.
מרטין, יכול להיות שצריך לחדד את השאלה, ולשאול מי המציא ז'אנר חדש, ולא נשאר היחיד שביצע אותו אלא התווה דרך למבצעים יחידים ו/או הרכבים אחרים אחריו.
פה התשובות כבר יותר קשות. לדוגמה Moody Blues ב-Prog Rock. מאוד ייתכן שהם היו הראשונים באמת, אבל לא נראה לי שאלביס לדוגמה אשכרה המציא את הרוקנ'רול
אלביס דחף את הרוקנרול לסצנת הפופ, הפך אותו למוכר ומותר בכל בית... ופתח דרך לכל השער, שהם אולאי אורטודוקסאליים יותר.
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Booboo,
אולי אתה צודק.
הכוונה שלי באמת היתה למישהו ש"המציא" ז'אנר.
כלומר, סגנון שלא היה קיים קודם בכלל.
לא להקה או אמן שלקח ז'אנר שאולי לא היה פופולארי והפך אותו לכזה.
אני מתכוון למשהו שלא היה קודם בכלל.
למשל, מי היה הראשון שהתחיל עם סגנון הטכנו ?
אולי אתה צודק.
הכוונה שלי באמת היתה למישהו ש"המציא" ז'אנר.
כלומר, סגנון שלא היה קיים קודם בכלל.
לא להקה או אמן שלקח ז'אנר שאולי לא היה פופולארי והפך אותו לכזה.
אני מתכוון למשהו שלא היה קודם בכלל.
למשל, מי היה הראשון שהתחיל עם סגנון הטכנו ?
- oferlaor
- מנהל

אביעד,
צודק, אבל אני שמעתי את ה-PRIEST הרבה אחריהם אז זה השתרש לי במוח. האמת היא שהם יצאו די בצמידות. בכלל, היו המון להקות לא קשורות שהתחילו בסוף שנות השבעים ופרצו לקראת 81' (מיידן, מטאליקה, קווינסרייך, וכמובן PRIEST). האהובה עלי היתה הממציאה של ה-SPEED METAL, להקת AGENT STEEL שנשכחה כמעט בהיסטוריה. הסגנון שלהם היה כל כך שונה מכולם (היום יש המון להקות בסגנון הזה) והם הפכו את הזיוף המכוון (כלומר, זיוף שיש לו מלודיה משלו, בדומה ל-DEFTONES בשנים האחרונות) ואת השירה בקצב יריות M16 אוטומטי למקובל...
עוד להקה לא מוכרת ששינתה את פני המוזיקה המודרנית היא APOCALYPTICA, ארבעה נגני צ'לו אשר ניגנו קוברים של להקות רוק ובעצם קידמו את כל הרעיון של שילוב ORCHESTRA עם ניגון רוק (דבר שלצערי הולאם על ידי הלהקות הממוסחרות והפך לחסר תועלת בהמשך).
צודק, אבל אני שמעתי את ה-PRIEST הרבה אחריהם אז זה השתרש לי במוח. האמת היא שהם יצאו די בצמידות. בכלל, היו המון להקות לא קשורות שהתחילו בסוף שנות השבעים ופרצו לקראת 81' (מיידן, מטאליקה, קווינסרייך, וכמובן PRIEST). האהובה עלי היתה הממציאה של ה-SPEED METAL, להקת AGENT STEEL שנשכחה כמעט בהיסטוריה. הסגנון שלהם היה כל כך שונה מכולם (היום יש המון להקות בסגנון הזה) והם הפכו את הזיוף המכוון (כלומר, זיוף שיש לו מלודיה משלו, בדומה ל-DEFTONES בשנים האחרונות) ואת השירה בקצב יריות M16 אוטומטי למקובל...
עוד להקה לא מוכרת ששינתה את פני המוזיקה המודרנית היא APOCALYPTICA, ארבעה נגני צ'לו אשר ניגנו קוברים של להקות רוק ובעצם קידמו את כל הרעיון של שילוב ORCHESTRA עם ניגון רוק (דבר שלצערי הולאם על ידי הלהקות הממוסחרות והפך לחסר תועלת בהמשך).
- Booboo
- חבר ותיק

מרטין, קבל
פה זה לא שירשור המוזיקה הגדול... אפשר להשתמש ב-google
I still think Carl Cox is more tech-ish house than actual techno. Juan Atkins, Kevin Saunderson and Derrick May were the beginning of Techno, and it's sort of split off into all kinds of weird minimal/dub variations since then. Jeff Mills is the quintessence of modern techno in my opinion, while Richie Hawtin is by far the most successful minimal techno artist. I'm still an IDM guy myself, though.
I still think Carl Cox is more tech-ish house than actual techno. Juan Atkins, Kevin Saunderson and Derrick May were the beginning of Techno, and it's sort of split off into all kinds of weird minimal/dub variations since then. Jeff Mills is the quintessence of modern techno in my opinion, while Richie Hawtin is by far the most successful minimal techno artist. I'm still an IDM guy myself, though.