הקרנה מקיר אחורי או תליית תקרה?
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 274
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני מתכוון לרכוש את הפאנאסוניק 700 או את את ה-900.
יש לי אפשרות לארגן תליית תקרה במרחק של 3-5 מטרים מהמסך (מתכנן הקרנה לרוחב 210 ס"מ) במרתף (תקרה 210 ס"מ) או לחלופין להקרין מקיר אחורי במרחק של 4.5 לערך מהמסך. כמובן שהקרנה מקיר אחורי תאפשר לי מיקום נמוך יותר מבחינת זוית ההקרנה וכמובן תחסוך לי מתיחת כבלים או חציבה מיותרת בתקרה.
אפשר לקבל המלצות בעלי נסיון בעניין?
תודה מראש לכולם (מרטין ועופר בפרט)
אלון
נ.ב. המקרן ישמש בעיקר לסרטי קולנוע (480P) ועם הזמן דרך מחשב ו-XBOX קטעי 720P או 1080I כפי שאצליח להשיג.
המרתף ניתן להחשכה והתכנון לצפייה בעיקר בשעות הערב.
מסך ההקרנה לא נקנה עדיין כך שאם נדרש GAIN גבוה יותר לצורך חלופת התלייה מקיר אחורי זה כמובן בא בחשבון.
יש לי אפשרות לארגן תליית תקרה במרחק של 3-5 מטרים מהמסך (מתכנן הקרנה לרוחב 210 ס"מ) במרתף (תקרה 210 ס"מ) או לחלופין להקרין מקיר אחורי במרחק של 4.5 לערך מהמסך. כמובן שהקרנה מקיר אחורי תאפשר לי מיקום נמוך יותר מבחינת זוית ההקרנה וכמובן תחסוך לי מתיחת כבלים או חציבה מיותרת בתקרה.
אפשר לקבל המלצות בעלי נסיון בעניין?
תודה מראש לכולם (מרטין ועופר בפרט)
אלון
נ.ב. המקרן ישמש בעיקר לסרטי קולנוע (480P) ועם הזמן דרך מחשב ו-XBOX קטעי 720P או 1080I כפי שאצליח להשיג.
המרתף ניתן להחשכה והתכנון לצפייה בעיקר בשעות הערב.
מסך ההקרנה לא נקנה עדיין כך שאם נדרש GAIN גבוה יותר לצורך חלופת התלייה מקיר אחורי זה כמובן בא בחשבון.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה שאתה צריך הוא להיכנס למחשבון באתר PROJECTORCENTRAL.COM ולחשב האם אתה יכול לפתוח תמונה ברוחב הזה מהמרחקים שציינת.
לדעתי לא תהיה לך בעיה בכלל (אם אני זוכר נכון את הבדיקות שעשיתי בשביל עצמי).
אני מדבר על הפנסוניק 900 שיש לו טווח הגדלות מאוד רחב יחסית.
ל-900 אין צורך במסך עם GAIN גבוה, יש לו עוצמת הארה יותר ממספקת עבור מסכים עם GAIN 1 או סביב זה.
לדעתי לא תהיה לך בעיה בכלל (אם אני זוכר נכון את הבדיקות שעשיתי בשביל עצמי).
אני מדבר על הפנסוניק 900 שיש לו טווח הגדלות מאוד רחב יחסית.
ל-900 אין צורך במסך עם GAIN גבוה, יש לו עוצמת הארה יותר ממספקת עבור מסכים עם GAIN 1 או סביב זה.
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

טריביאלי
מרטין,
טריביאלי. ברור שבררתי זאת במקור.
בוא לא נשכח שזאת הפואנטה במקרנים שהיום יוצאים עם ZOOM של X2.
השאלה היא מה עדיף? מטעמי נוחות הייתי מעדיף למקם על קיר אחורי (פחות טרחה ואסתטיקה גבוהה יותר). השאלה היא האם ישנו קומפרומיס באיכות ?
אלון
טריביאלי. ברור שבררתי זאת במקור.
בוא לא נשכח שזאת הפואנטה במקרנים שהיום יוצאים עם ZOOM של X2.
השאלה היא מה עדיף? מטעמי נוחות הייתי מעדיף למקם על קיר אחורי (פחות טרחה ואסתטיקה גבוהה יותר). השאלה היא האם ישנו קומפרומיס באיכות ?
אלון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אשמח לשמוע מה עשית באותה התלבטות
לא הבנתי מה היתרון בתלייה יותר נמוכה מהקיר ביחס לתקרה (לגבי החציבה של הכבלים הבנתי כמובן).
תודה
דן
תודה
דן
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד

תלייה מקיר אחורי
מרטין,
תודה , זה גם מה שאני חשבתי (ישנו גם שרשור בעניין בפורום של AVS שתומך בכך).
יתרון בתליה ממדף, לזה ששאל, הינה בצמצום הצורך לבצע תיקוני KEYSTONE במידה והזוית הדרושה היא לא בזוית ההטלה הטבעית של המקרן. נוסף לכך, פיזור האור על המסך הינו אחיד יותר בגלל שיותר אלומות אור מגיעות במאונך באופן יחסית להקרנה מטווח קצר.
הקרנה מטווח קצר תתאים בעיקר לחדרים ואזורי הקרנה קטנים להערכתי.
אלון
תודה , זה גם מה שאני חשבתי (ישנו גם שרשור בעניין בפורום של AVS שתומך בכך).
יתרון בתליה ממדף, לזה ששאל, הינה בצמצום הצורך לבצע תיקוני KEYSTONE במידה והזוית הדרושה היא לא בזוית ההטלה הטבעית של המקרן. נוסף לכך, פיזור האור על המסך הינו אחיד יותר בגלל שיותר אלומות אור מגיעות במאונך באופן יחסית להקרנה מטווח קצר.
הקרנה מטווח קצר תתאים בעיקר לחדרים ואזורי הקרנה קטנים להערכתי.
אלון
-
alon_fleischer
- חבר פעיל מאוד