צריך לחבר מחשב לרסיבר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עכשיו יש לי כרטיס מובנה
אני בדרך להפוך את המחשב ל HTPC אני רוצה להתחיל עם כרטיס קול
אני צריך המלצה לכרטיס שיוצא לרסיבר 5.1
אני צריך המלצה לכרטיס שיוצא לרסיבר 5.1
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בדוק בחוברת של ה- Mother Board אם קיימת יציאת SPDIF על ה- Board אז אתה צריך לרכוש מחבר מיציאה זו ל- RCA ( או להכין לבד ) ואז לחבר לרסיבר לכניסה הקואקסיאלית.
יתכן ותמצא מתאם מיציאה זו שעל הלוח הראשי ליציאה אופטית.
כשאני רכשתי את המחשב ביקשתי לקבל לידי את כל המחברים/מתאמים שמגיעים עם הלוח הראשי, כמובן שבחנות בה הרכיבו את המחשב בהתחלה לא ידעו על מה מדובר ואח"כ שכחו לצרף את המחברים הללו, אבל לאחר התעקשות קלה מצידי קיבלתי את כל התוספות שמגיעות עם ה- Mother Board .
אוהד
יתכן ותמצא מתאם מיציאה זו שעל הלוח הראשי ליציאה אופטית.
כשאני רכשתי את המחשב ביקשתי לקבל לידי את כל המחברים/מתאמים שמגיעים עם הלוח הראשי, כמובן שבחנות בה הרכיבו את המחשב בהתחלה לא ידעו על מה מדובר ואח"כ שכחו לצרף את המחברים הללו, אבל לאחר התעקשות קלה מצידי קיבלתי את כל התוספות שמגיעות עם ה- Mother Board .
אוהד
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ירוק זה רמקולים ימין ושמאל==> אדום וכחול לסראונד(רמקולים אחוריים) + סנטר/סאבsf_haim10 כתב:לא על ה ONBOARD אין לי יציאת דיגיטלית (אני חושב שאין)
יש לי רק מיקרופון, כניסה line in, ורמקולים (אדום ,כחול, ירוק)
זה נקרא דיגיטלית?...
האמת שקצת בילבת אותי עם הצבעים - איזה לוח יש לך בדיוק (אם אתה לא יודע אז שלח צילום של החיבורים מאחור).
מה שהמליצו לך כאן זה מתחבר על הפתח של הסלוטים במארז אבל זה לא יושב ממש
על הסלוט בלוח אלא מחובר לפינים שאוליי יש לך בלוח
sf_haim10
החיבורים שבתמונה הינם:
ירוק - רמקולים שמאל/ימין
כחול - Line In
אדום - מיקרופון
לא ניתן מחיבורים אלו בלבד לקבל 6 ערוצי שמע.
האודיו הינו On-Board , כלומר קיים רכיב ( Chip ) על לוח האם שמטפל באודיו.
אם לא מצאת את החוברת של לוח האם אתה חייב לפתוח את המחשב ולחפש את הדגם של לוח האם (כיתוב בלבן/צהוב על לוח האם עצמו).
לאחר מכן חפש מידע על לוח האם הספציפי שלך (לא מספיק לחפש לפי חברה כגון Intel , Gigabyte , Asus אלא צריך את הדגם הספציפי של לוח האם).
בנתונים שתמצא קיים מידע לגבי הרכיב - Audio Codec שקיים על לוח האם, לפי מידע זה ניתן לדעת אם הוא 2 או 6 ערוצים והאם קיימת יציאה/כניסה דיגיטלית S/PDIF .
במידה ורכיב ה- Audio Codec הינו ל- 6 ערוצים, עם או בלי S/PDIF , בכל מקרה מפני שהאופציות לשימוש בערוצים הנוספים או ביציאה הדיגיטלית הינם על לוח האם בצורה של מחברים שנקראים Headers , אתה תצטרך כבלים נוספים בכדי לאפשר יכולת חיבור ושימוש בערוצים הנ"ל.
הכבל הנוסף של ה- Surround + Center + Sub הינו כבל שמתחבר בצידו האחד למחבר (Header) על לוח האם ובצידו השני לשני מחברי נקבה מסוג Stereo Jack 3.5mm (כמו בתמונה שלך) שמקובעים לפנל מתכת שמתחבר בגב המחשב לאחד מחריצי ההרחבה. מחבר אחד עבור Surround Left+Right ומחבר שני עבור Center+Sub .
הכבל של ה- S/PDIF הינו כבל שמתחבר בצידו האחד למחבר (Header) על לוח האם ובצידו השני למחברי נקבה מסוג RCA או למחבר נקבה RCA וגם למחבר אופטי שמקובעים לפנל מתכת שמתחבר בגב המחשב לאחד מחריצי ההרחבה.
דבר ראשון יש צורך לברר איזה Audio Codec קיים במחשב.
בהצלחה
ירוק - רמקולים שמאל/ימין
כחול - Line In
אדום - מיקרופון
לא ניתן מחיבורים אלו בלבד לקבל 6 ערוצי שמע.
האודיו הינו On-Board , כלומר קיים רכיב ( Chip ) על לוח האם שמטפל באודיו.
אם לא מצאת את החוברת של לוח האם אתה חייב לפתוח את המחשב ולחפש את הדגם של לוח האם (כיתוב בלבן/צהוב על לוח האם עצמו).
לאחר מכן חפש מידע על לוח האם הספציפי שלך (לא מספיק לחפש לפי חברה כגון Intel , Gigabyte , Asus אלא צריך את הדגם הספציפי של לוח האם).
בנתונים שתמצא קיים מידע לגבי הרכיב - Audio Codec שקיים על לוח האם, לפי מידע זה ניתן לדעת אם הוא 2 או 6 ערוצים והאם קיימת יציאה/כניסה דיגיטלית S/PDIF .
במידה ורכיב ה- Audio Codec הינו ל- 6 ערוצים, עם או בלי S/PDIF , בכל מקרה מפני שהאופציות לשימוש בערוצים הנוספים או ביציאה הדיגיטלית הינם על לוח האם בצורה של מחברים שנקראים Headers , אתה תצטרך כבלים נוספים בכדי לאפשר יכולת חיבור ושימוש בערוצים הנ"ל.
הכבל הנוסף של ה- Surround + Center + Sub הינו כבל שמתחבר בצידו האחד למחבר (Header) על לוח האם ובצידו השני לשני מחברי נקבה מסוג Stereo Jack 3.5mm (כמו בתמונה שלך) שמקובעים לפנל מתכת שמתחבר בגב המחשב לאחד מחריצי ההרחבה. מחבר אחד עבור Surround Left+Right ומחבר שני עבור Center+Sub .
הכבל של ה- S/PDIF הינו כבל שמתחבר בצידו האחד למחבר (Header) על לוח האם ובצידו השני למחברי נקבה מסוג RCA או למחבר נקבה RCA וגם למחבר אופטי שמקובעים לפנל מתכת שמתחבר בגב המחשב לאחד מחריצי ההרחבה.
דבר ראשון יש צורך לברר איזה Audio Codec קיים במחשב.
בהצלחה
זה מה שכתוב במפרט מתוך האתר
Integrated Audio (optional)
VIA VT1611A controller
AC'97 audio codec
One MIDI/game port
Line-in, Line-out and Mic-in ports
אני מניח שאני צריך לקנות כרטיס קול חדש לא?
http://www.tyan.com/products/html/trinity510.html
VIA VT1611A controller
AC'97 audio codec
One MIDI/game port
Line-in, Line-out and Mic-in ports
אני מניח שאני צריך לקנות כרטיס קול חדש לא?
http://www.tyan.com/products/html/trinity510.html
לפי חיפוש זריז בגוגל ה- VIA VT1611A הינו עבור 2.1 (במידה והוא מותקן, שים לב שזה אופציונלי).
בכל מקרה לא מצאתי שום איזכור לגבי יציאת S/PDIF , כדי להיות ממש בטוחים יש צורך למצוא את החוברת של לוח האם שמותקן אצלך ולעבור על כל החיבורים שקיימים על הלוח.
על פניו נראה שתצתרך לרכוש כרטיס קול שיתמוך ב- 5.1 ועדיף כמובן כרטיס עם יציאה דיגיטלית S/PDIF .
אנחנו כל הזמן מתעסקים רק בכרטיס קול ונשאלת השאלה האם המחשב שאתה מייעד ל- HTPC מתאים לצרכים ולרצונות שלך ממערכת שכזו ?
מעבד ? זכרון ? האם אתה מתכוון להקליט אליו באמצעות PVR ? מה גודל הכונן ?
לדעתי יש צורך קודם כל לאפיין את המערכת, הרצונות והציפיות בכובד ראש ולהתקדם משם.
בהצלחה
בכל מקרה לא מצאתי שום איזכור לגבי יציאת S/PDIF , כדי להיות ממש בטוחים יש צורך למצוא את החוברת של לוח האם שמותקן אצלך ולעבור על כל החיבורים שקיימים על הלוח.
על פניו נראה שתצתרך לרכוש כרטיס קול שיתמוך ב- 5.1 ועדיף כמובן כרטיס עם יציאה דיגיטלית S/PDIF .
אנחנו כל הזמן מתעסקים רק בכרטיס קול ונשאלת השאלה האם המחשב שאתה מייעד ל- HTPC מתאים לצרכים ולרצונות שלך ממערכת שכזו ?
מעבד ? זכרון ? האם אתה מתכוון להקליט אליו באמצעות PVR ? מה גודל הכונן ?
לדעתי יש צורך קודם כל לאפיין את המערכת, הרצונות והציפיות בכובד ראש ולהתקדם משם.
בהצלחה
תודה OhadH
בגדול המטרה היא בעיקר מוסיקה
לכן זה לא ממש דרישה מוגזמת מפנטיום 4 1.7
התקנתי MEEDIO.1.38 (תוכנה מעולה)
אני רק צריך שזה יתחבר לרסיבר לכן כנראה אני חייב לקנות כרטיס קול חדש
יש לך המלצה לכרטיס בתקציב נמוך שיעשה את העבודה?
לכן זה לא ממש דרישה מוגזמת מפנטיום 4 1.7
התקנתי MEEDIO.1.38 (תוכנה מעולה)
אני רק צריך שזה יתחבר לרסיבר לכן כנראה אני חייב לקנות כרטיס קול חדש
יש לך המלצה לכרטיס בתקציב נמוך שיעשה את העבודה?