truejoker כתב:בובו , אולי אתה" עוסק בתחום" ,אבל עדיין אתה מגן על משהו שאי אפשר להגן עליו. כי כולנו רואים היכן בדיוק נמצאות ניידות , והיכן לא , ומה בדיוק הן אוכפות. ועם כול הכבוד זה נועד או לשם יחסי ציבור להודיע שאנו עובדים או שהם ידם הארוכה של נערי האוצר
ולכול אלו שחושבים שהמהירות היא הבעיה , אני אפנה אתכם לתרד' בפורום אחר שמדבר על הנושא , אני חושב שהדברים מדברים בעד עצמם :
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=262950
בנוסף לכך אתם יכולים לאתר באתר המשטרה את התפלגות תאונות הדרכים הקטלניות , אני בטוח שהקריאה שם תשנה קצת את הדעות שלכם
...
אני רוצה להביא לך כמה דברים בשם אומרם, שנאמרו לי בשיחות עם פונקציונרים בכירים באת"ן:
א. כמעט כל דבר מגובה במחקר של הרשות הלאומית למלחמה בתאונות הדרכים. לרשות יש תקציב מחקר שנתי עצום (הלוואי על המשטרה). על כל כתבה ב-Ynet שמראה תוצאות של מחקר שקוטלות מיזם מסויים, הרשות תראה לכם תוצאות של עשרה מחקרים אחרים על אותו מיזם בדיוק שמהללות וממליצות לבצע.
ב. המהירות עצמה היא בעיה, נקודה. התוצאות של תאונת דרכים ב-90 קמ"ש יהיו מבחינה פיזיקאלית פחות גרועות מתאונה זהה לחלוטין במהירות 120 קמ"ש.
ג. בוא נגיד שהכביש ריק לחלוטין. הסיכוי של הנהג הממוצע להשתלט על מפגע בדרך (כתם שמן, בעל חיים שמתפרץ לכביש, צמיג שהתפוצץ וכדו') ב-90 קמ"ש גדול הרבה יותר מאשר ב-120 קמ"ש. ככל שהמהירות עולה קטן הסיכוי לשרוד בשלום מפגע כזה. מה זה לשרוד בשלום? לא להיתקע בקיר, לא להיתקע במעקה בטיחות ולעבור לנתיב הנגדי, לא להתהפך, לא ליפול לתעלה בצד וכו'.
ד. ככל שהמהירות עולה אחיזת הכביש יורדת. ולא, לא לכל אחד יש מרצדס 600 או פרארי F40
ה. המכשירים מכויילים לאכוף עבירות רק ב-20 קמ"ש מעל המותר, שזה מביא אותנו ל-110 קמ"ש בכביש בין עירוני רגיל ועד ל-130 קמ"ש בכביש 6. אז מי שרגיל לנסוע 120 קמ"ש בבין עירוני רגיל ו-140 קמ"ש בכביש 6 צריך להאט רק טיפ טיפה בשביל לא להיתפס. זה הכל.
ו. הרבה מצלמות דרך (לא רמזורים) ממוקמות לפני או ביציאה מסיבובים, ש"הוכיחו את עצמם" בעבר כסיבובים מסוכנים במהירויות גבוהות ולכן שמו מצלמות דווקא שם. בקטעים ישרים המצב דומה - ריבוי תאונות בעבר באותם קטעי כביש.
ז. ואולי הכי חשוב - צריך להבין את תפיסת ההפעלה של משטרת התנועה. מלחמה בתאונות דרכים זה לא דיכוטומיה של שחור ולבן, ולכן ירידה של 10% בתאונות טובה מ-0%, ו-50% טובה מ-30%.
לכן צריך להבין שמבחינת משטרת התנועה אם יש ניידת תנועה או מצלמה בנקודה X הסיכוי שבאותה נקודה X תתרחש תאונה כתוצאה ממהירות מופרזת ירדה בעשרות אחוזים אם לא לאפס, ולכן העובדה שקילומטר בלבד אחרי נקודה X נהגים ממשיכים להשתולל כרגיל לא רלוונטי.