מכרז הרדיו הדיגיטלי נכשל - העתיד לא ברור

חדשות ועדכונים של HT Magazine
drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #21 

קודם כל אני חולק עליך לחלוטין לגבי הוט. אין מה להשוות בין הכבלים של פעם לכבלים של היום. אולי התוכן לא מעניין אותך אישית, אבל זה לא אומר שום דבר. דבר שני, אתה לא רוצה להקשיב לרדיו ממומן פרסומות? אל תקשיב. אבל יש בארץ הזאת עוד אנשים, ויש גם חשיבות לדבר קטן כזה שקוראים חופש הביטוי, שבמצב של מיעוט תחנות רדיו הוא מוגבל. יש חשיבות לחופש הביטוי מעבר לשאלה האישית שלך, והאמת שאפילו אם אתה לא חושב שזה חשוב לך, זה בכל זאת חשוב לך. לא נראה לי שהיית רוצה לגור בצפון קוריאה.
ואם לא יהיו מפרסמים ולא יהיו ערוצים, אז מה קרה? כלום. לפחות ניסינו ואיכות השידור (הטכנית) השתפרה ופינינו תדרים למשהו אחר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

אתה תמיד נוהג לדלג על קריאת פסקאות או שזה רק כשאתה קורא את התגובות שלי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #23 

לגבי פרסומות - מה המודל בארה"ב?
למה שם יש מלא תחנות ב-FM ומעט פרסומות (נגיד באזור CA?)
וגם הפרסומות לא כאלה מגעילות כמו בארץ.. וקצרות.. זה לא כ"כ מפריע
:?:

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

לא מדלג ולא כלום. לא לכל דבר צריך להתייחס. אז יש בעיה במכוניות. יום אחד לא תהיה. זו לא סיבה לא לשדרג. גם כשהתחילו שידורי FM אני בטוח שהיו אנשים כמוך שאמרו בשביל מה צריך את זה, מה שיש מספיק, למי יש רדיו FM במכונית וכו' וכו' וכו'. וצבע בטלויזיה. וHD. וסלולר. הבהרת שהשידורים האלה לא מיועדים אליך, אז למה זה מפריע לך כל כך? שים קסטה ב 8TRACK וזהו. (אגב, אין תקנות של משרד התחבורה לגבי AUX.)

Steve
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

[quoteמעבר לדיגיטציה ישפר את הכמות, ולפי הסטנדרט שקבעו, גם את האיכות[/quote]

DAB as in UK and many parts of Europe is lower quality then FM - it doesn't have to be that way but it can be

As for choice surely the way forward is Internet radio stations which are very cheap to set up and are not limited to a local broadcast.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #26 

drixie, מבלי לפגוע נראה ל שאתה עושה מאמצים מאוד גדולים כדי לא להבין אותי. אולי ננסה להתחיל מהסוף להתחלה?

א. תקנות משרד התחבורה מתיחסות לדיבורית לסלולאר. אצלי, כמו אצל רבים אחרים היא מחוברת לכניסת ה AUX ברדיו של המכונית

ב. מעולם לא הבהרתי שהשידורים הם לא בשבילי. ניסיתי, בחוסר הצלחה רב, לנסות להבהיר שהמעבר לדיגיטאל אינו בהכרח הפתרון היחיד למצוקת חוסר התחנות היות וזו בעיה פיננסית ולא בעייה טכנולוגית.

ג. אין לי שום כוונה לעבור לגור בצפון קוריאה - וגם לא בדרומה. גם איכפת לי מהאנשים האחרים בארץ זו לכן אני מעלה סוגיות של בדיקת עלות כנגד תועלת והיתכנות הפרוייקט בכלל. זה שאתה לא רוצה לשמוע זה כבר סיפור אחר. אין לי בעיה שתממן את הפרוייקט כולו מכספך האישי.

ד. נכון, אני לא רוצה להקשיב לרדיו ממומן פרסומת כשהפרסומת מהוות מעל ל 30% של זמן השידור. מה שיהיה כורח המציאות.

ה. השידורים הדיגיטליים של הוט בראשית המעבר היו בהחלט באיכות נחותה בהרבה מהאנלוגיים. בנוסף לאיכות השידור המחפירה נאלצנו גם לראות את ה mpeg compression artifacts. אולי לך זה לא הפריע אבל לי זה הספיק כדי לעבור ליס. אני שמח לשמוע שהמצב השתפר מאז.

ו. למרות שאתה מנסה להסיט את הדיון לפסים אישיים כמו בחירת מקום מגורים עבורי או קביעת הערוצים שאינם מעניינים אותי, העובדה היא שעדיין לא ברור לי מה ייצא לי מזה שיקימו כאן תשתית שידורי רדיו דיגיטלית. אולי כפרס אקבל סיור למזרח הרחוק שימומן מפרסומות להם נוכל להקשיב באמצעות מקלטים דיגיטליים שיעלו סכום צנוע כל עוד יסובסדו מכספי הנישומים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zvir1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

+steve- uk is using the old dab' israel will use dab

שליחה #27 

DAB+ is a different story.[/eng]

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

אתה התחלת עם הפסים האישיים, כשאתה שואל "מה יצא לי" ולא "מה יצא לציבור בארץ". כבר בהתחלת הת'רד בדקת את השאלה אם השידורים האלה יסדרו לך ****. צר לי, תצטרך להסתדר לבד לגבי זה. וגם לגבי רדיו לא יודע מה יצא לך כי אתה לא רוצה להקשיב לרדיו מבוסס פרסומות. לי ולשאר הציבור תצא תשתית שמאפשרת שידור ערוצים רבים יותר מאשר היום, באיכות קליטה יציבה, וניצול יעיל יותר של תדרים. מתאים לי.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #29 

אם השידורים ינתנו מידע חזותי על שם התוכנית המתנגנת ... (דפדוף קדימה ה לוח השידורים וכו') אז לפי דעתי זה יהיה נחמד ויעיל מאוד!!

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #30 

חבל על הכסאח הזה על גבי השרשור.
מה שיש לי לומר בנושא:
1) אין כמעט טכנולוגיה שיוצאת חדשה ולא מצריכה מימון מצד המשתמשים בה, בצורה ישירה או עקיפה. עובדתית - היא נהיית זולה בהמשך.
2) יש חבלי לידה לכל הטמעה טכנולוגית בכל שלב שהוא, לא משנה כמה השקיעו בה, השימושים השונים שעושים אנשים בטכנולוגיה מעלים תקלות, מה גם שכמה שיש יותר פונקציות יהיו יותר מקומות לתקלות.
3) מה התועלת עבורך ? אני לא יודע, אני מחפש פתרונות במסגרת העבודה (ברמה הטכנולוגית), תמיד נמצא אדם שיגיד שזה לא עבורו, חלק משתכנעים, חלקם לא. סבתי עדיין נמצאת עם ממיר אנלוגי, זה מספיק לה לקלוט תכניות בערבית. אין לי ספק שכאשר יפסיקו תמיכה בתכניות אלו הן מצד המשדר והן מצד המקבל ויעבירו אותן לדיגיטלי היא גם תעבור לדיגיטלי.
4) לוקח זמן לבצע הטמעה ברמה הטכנולוגית, בוודאי שבקנה מידה שכזה. אבל היתרונות ברמה הרעיונית הן גדולים. החל מלוח שידורים ורשימת השמעה נגישים לכל (גלגל"צ יחטפו חזק), שמות שירים מתנגנים, איכויות השמעה, קליטה טובה, פתיחה לעוד מתחרים להיכנס לתחום ואני בטוח שישנם עוד שימושים שיצופו.
5) עם כל טוב יש רע. עבורי ועבורך אלו הפרסומות. יש כאלו שמתחרשים להן ויש כאלו שמשתגעים מהן. אני מהסוג השני. ייתכן ויצמח מודל משופר לנושא זה.
הפכנו את הדיון ל"למה זה טוב" כשהנושא המרכזי היה בכלל שהמכרז נכשל. אני כולי תקווה שמדינת ישראל כן תמצא את היזמית להקמת פרוייקט מסובך כזה, כמו כן שעם השנים הוא יוכיח עצמו כעובד ומועיל.
Vocare Ad Regnum

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”