כיול באמצעות Yes Impact - מספר הערות
-
Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
למרות שיש כבר מספר נושאים המוקדשים לעניין זה, אולי נרכז פה את הטיפים ולא את השאלות. אז ככה:
- מה לעשות כשלא מופיעים האובלים הכהים על רקע אפור במסך הראשון - brightness/contrast ? - לא הצלחתי לראות אותם עד שכיביתי את "Black stretch" - פונקציה ל"העמקת השחורים". ברגע שעשיתי זאת, ראיתי את האובלים כמעט בכל מצב, אז התאפסתי על קונטרסט 70. אם יש בטלוויזיה שלכם פונקציה דומה - תנסו לכבות אותה. אני באותה הזדמנות קיבלתי גם הפרדה הרבה יותר טובה בין 0% ל- 10% של ה- grayscale.
- הבנתי שגם לעפר הייתה בעיה ב- positioning כי הקצה הימני של התמונה נחתך. אצלי אותו דבר, נאלצתי להזיז את התמונה קצת שמאלה. אולי זו בעיה של השידור או של הממיר ולא של הטלוויזיות שלנו? כדאי לבדוק!
- אני מחפש טיפ לאיזה כיוון לשנות את ה- brightness כדי לקבל אובלים על רקע לבן. כעת ה- brightness וה- backlight שניהם על 50. יש בקושי הפרדה הין 90% ל- 100%, ואת האובלים אני לא מצליח לראות (אולי מישהו אחר כן יצליח?..)
- עוד הערה: משום מה קיים רעש סביב האותיות הכחולות הקטנות של אחוזי ה grayscale. עוד מישהו שם לב?
ה- setup שלי: טושיבה 32WL58 מחוברת דרך SVideo ל- 3100.
- מה לעשות כשלא מופיעים האובלים הכהים על רקע אפור במסך הראשון - brightness/contrast ? - לא הצלחתי לראות אותם עד שכיביתי את "Black stretch" - פונקציה ל"העמקת השחורים". ברגע שעשיתי זאת, ראיתי את האובלים כמעט בכל מצב, אז התאפסתי על קונטרסט 70. אם יש בטלוויזיה שלכם פונקציה דומה - תנסו לכבות אותה. אני באותה הזדמנות קיבלתי גם הפרדה הרבה יותר טובה בין 0% ל- 10% של ה- grayscale.
- הבנתי שגם לעפר הייתה בעיה ב- positioning כי הקצה הימני של התמונה נחתך. אצלי אותו דבר, נאלצתי להזיז את התמונה קצת שמאלה. אולי זו בעיה של השידור או של הממיר ולא של הטלוויזיות שלנו? כדאי לבדוק!
- אני מחפש טיפ לאיזה כיוון לשנות את ה- brightness כדי לקבל אובלים על רקע לבן. כעת ה- brightness וה- backlight שניהם על 50. יש בקושי הפרדה הין 90% ל- 100%, ואת האובלים אני לא מצליח לראות (אולי מישהו אחר כן יצליח?..)
- עוד הערה: משום מה קיים רעש סביב האותיות הכחולות הקטנות של אחוזי ה grayscale. עוד מישהו שם לב?
ה- setup שלי: טושיבה 32WL58 מחוברת דרך SVideo ל- 3100.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78760
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
הבעיה שאתה מתאר היא כנראה באנקודר. עדיין מנסים לאתר אותה עבורי.
אם לא תהיה ברירה, אאלץ לשנות את ה-TEST PATTERNS בכדי להתאים ל-ENCODER.
לגבי ההפרדה בין 90IRE ל-100IRE. אם אתה רואה הפרדה כלשהי (לא משנה עד כמה עדינה), אתה מסודר.
אותו דבר לגבי השחורים, רצוי שההפרדה בין 0IRE ל-10IRE (אין דרך להעביר ב-IFRAME כראוי 5IRE או 7.5IRE) תהיה בולטת אך לא יותר מדי.
לגבי הרעש, זה תוצאה של הכיווץ שה-TEST PATTERN עובר לפני השידור.
אם לא תהיה ברירה, אאלץ לשנות את ה-TEST PATTERNS בכדי להתאים ל-ENCODER.
לגבי ההפרדה בין 90IRE ל-100IRE. אם אתה רואה הפרדה כלשהי (לא משנה עד כמה עדינה), אתה מסודר.
אותו דבר לגבי השחורים, רצוי שההפרדה בין 0IRE ל-10IRE (אין דרך להעביר ב-IFRAME כראוי 5IRE או 7.5IRE) תהיה בולטת אך לא יותר מדי.
לגבי הרעש, זה תוצאה של הכיווץ שה-TEST PATTERN עובר לפני השידור.
במידה ויש לך ממיר נוסף מדגם אחר נסה אותו
לאחר שחיברתי adb6642 דרך קומפוזיט - ראיתי את אותם אובלים ברקע הלבן - דרך svideo ב 3100 פשוט לא הצלחתי!
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
הצעה
מכיוון שלהרבה אנשים יש את אותם סוגים של LCD או פלזמות האם זה יהיה נכון לשתף את תוצאות הבדיקה באתר עם כלל האנשים?
למשל...אני בדקתי בבוקר והתוצאה היתה גרועה ולאחר שקראתי את הוראותיו של עופר לבדוק בחושך המתנתי בסבלנות עד רדת החמה ובבדיקה שניה התוצאות היו אחרות לחלוטין. עדיין אני לא בטוח שהתוצאה היא אופטימלית אם כי חל שיפור.
ומילה אחרונה לעופר.
תודה!
למשל...אני בדקתי בבוקר והתוצאה היתה גרועה ולאחר שקראתי את הוראותיו של עופר לבדוק בחושך המתנתי בסבלנות עד רדת החמה ובבדיקה שניה התוצאות היו אחרות לחלוטין. עדיין אני לא בטוח שהתוצאה היא אופטימלית אם כי חל שיפור.
ומילה אחרונה לעופר.
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הם לחלוטין אובלים
MartinHSabag כתב:תיקון קטן, לא "אובלים" אלא עיגולים.
אם זה אובלים אז יחס התמונה לא נכון.......
(סגלגלים בעברית
אלא אם כן אני עובר למצב normal שזה בעצם ב pw8 שזה בעצם 3:4 (פסים
אפורים בצדדים) אז הם נהיים עגולים
במסך כיוונון הגיאומטריה הם אמורים להיות עגולים ............לא
- oferlaor
- מנהל

nirgen,
העיגולים במסך ה-BRIGHTNESS CONTRAST אינם עיגולים מושלמים. האמת היא שהם כן, אבל ב-SQUARE ASPECT RATIO (כלומר 1.25:1), וזה לא מיועד לבחון גיאומטריה.
אגב, יש לי רעיון די פסיכי לשיפור ה-TEST PATTERN הזה... במקור רצינו אותו ANIMATED, אבל אין מספיק BANDWIDTH עבור הערוץ בכדי להעביר יותר מ-FRAME אחד. אבל אם אני אעשה את העיגולים INTERLACED (כלומר, שורה כן, שורה לא) הם יהבהב נורא במסכי CRT, מה שיגרום לכאילו אנימציה...
זה כמובן לא יעבוד במסכי LCD ופלאזמה (חוץ מכאלה שעושים BOB/WEAVE והיה צריך מזמן להשמיד אותם).
הבעיה היא שזה עלול להתבזבז גם בגלל הכיווץ וגם בגלל בעיות שזה עלול לגרום בזיהוי העיגול בפלאזמות.
אני מתלבט...
העיגולים במסך ה-BRIGHTNESS CONTRAST אינם עיגולים מושלמים. האמת היא שהם כן, אבל ב-SQUARE ASPECT RATIO (כלומר 1.25:1), וזה לא מיועד לבחון גיאומטריה.
אגב, יש לי רעיון די פסיכי לשיפור ה-TEST PATTERN הזה... במקור רצינו אותו ANIMATED, אבל אין מספיק BANDWIDTH עבור הערוץ בכדי להעביר יותר מ-FRAME אחד. אבל אם אני אעשה את העיגולים INTERLACED (כלומר, שורה כן, שורה לא) הם יהבהב נורא במסכי CRT, מה שיגרום לכאילו אנימציה...
זה כמובן לא יעבוד במסכי LCD ופלאזמה (חוץ מכאלה שעושים BOB/WEAVE והיה צריך מזמן להשמיד אותם).
הבעיה היא שזה עלול להתבזבז גם בגלל הכיווץ וגם בגלל בעיות שזה עלול לגרום בזיהוי העיגול בפלאזמות.
אני מתלבט...
עופר בסוף חברות הכבלים יבצעו בך סיכול ממוקד
oferlaor כתב:nirgen,
אני מתלבט......
ד"א היום דיברתי עם yes לגבי בעיה שלא רואים את האפור ברקע הלבן
וקיבלתי תשובה "עקומה"
"בגלל שאני מחובר ב SVIDEO הסיגנל קרוב למושלם ולכן לא רואים האפורים ברקע הלבן "
תשובה זו ניתנה לי ממוקדנית נחמדה ולא לפני השתהות ארוכה ארוכה דקות בחיפוש אחר תשובה
אני לא ממש קונה את זה
ווס זוגטע עופר על התשובה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מופרחת ככל שתהא זו התשובה היחידה שקיבלתי עד כה
MartinHSabag כתב:היא פשוט לא יודעת.
חבל שהיא "שלפה" תשובה....
באמת ציפית לשמוע תשובה יותר טובה מזה שתיכנן את המערכת ?!...
לאחר בדיקה נוספת, ומשחק עם הברייטנס, קונטרסט וגאמא,
וללא אלכוהול - התגלו העגולים האפורים ב PW7 מחוברת ל- S VIDEO.
(או שזה כמו ההבדל שאני חושב שאני שומע בין הגברות
) 
(או שזה כמו ההבדל שאני חושב שאני שומע בין הגברות
- oferlaor
- מנהל

nirgen,
תוכל להעביר לי את כל הפרטים (סוג מסך, ממיר וכו')?
ביקשתי מהם שיבדקו שוב את הרמות אות בממירים השונים במצב SVIDEO (בשבילי זה חתיכת פרוייקט לעבור ל-SVIDEO כרגע).
ביקשתי מהם שיבדקו שוב את הרמות אות בממירים השונים במצב SVIDEO (בשבילי זה חתיכת פרוייקט לעבור ל-SVIDEO כרגע).
טושיבה 42WP56
לאחר שכיביתי את ה black stretch הצלחתי לראות את ההפרדה בקונטרסט בין 80% ל90% אך לא בין 90 ל100.ואין אפשרות לראות את העיגול BRIGHTNESS .
מסך : pwd8oferlaor כתב:nirgen,
ביקשתי מהם שיבדקו שוב את הרמות אות בממירים השונים במצב SVIDEO (בשבילי זה חתיכת פרוייקט לעבור ל-SVIDEO כרגע)....
ממיר 3100 מחובר ב SVIDEO