אולם האופרה בתל אביב- *** של סאונד
קודם כל אני חושב שהפוסט הזה מתאים לתת פורום של אודיו יוקרתי היות וכמות הכסף שבזבזתי עד עתה בקניית כרטיסים להופעות שם מתקרב ל 3000$ וזה כולל את הכסף ששילמתי מכיסי הפרטי כמשלם מיסים לעריית תל אביב ולמדינת ישראל –כדי לבנות את הפיל הלבן הזה.
לפי יומיים שהייתי באולם מספר שעות בהופעות הפתיחה של פסטיבל הג'אז של תל אביב.
שורה 10 ו 11 במרכז האולם. מחיר כרטיס 199 לאחד (קניתי פעמים לשתי הופעות). אילו הכרטיסים היקרים.
ההופעה הראשונה חמשיית גימס קרטר- הפסנתר נשמע נורא. כמו איזה הקלטת בוטלג משנות החמישים. כמו איך שהוקלט הפסנתר של מונק
http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... overy!.htm
גם הבסיסט נשמע גרוע. לגבי הנשפנים- אני מניח שחלק מהסאונד הגיע לאוזני ישירות ולא רק דרך ההגברה-היה סביר.
הקטע הראשון הייה בלתי שמיע וגם אחרי תיקוני הסאונד –עדיין גרוע.
הופעה שיניה- מחווה ללי מורגן: 4 נשפנים פסנתר תופים בס.
היה שיפור חלקי הסאונד של הפסנתר, הצלחתי להבין שמה שנשמע זה פסנתר ולא קסילופון , אבל עדיין הפסנתר נשמע גרוע. הבס- היה בדיחה. היה לו איזו בעיה במגבר, חסר לו איזו כבל , שאחד הנגנים היה צריך לרדת מהבמה ולחפש את איש הקשר כדי שיספק לו את הכבל הרצוי. גם לאחריו לא שמענו משהו מדהים. בכלל הבאלנס של הנגנים השונים- על הפנים.
זו לא ההופעה הראשונה שלי שם וכמעט תמיד יש בעיות חמורות בסאונד.
כפראייר שמשלם עבור החארטה הזו- אני קורא לכל מי שהכסף חשוב לו (ורוצה לחסוך אותו לשדרוג הבא) לא לבוא למשכן ובטח לא לקנות כרטיסים עבור הופעות שם.
אני חושב שלמאזינים בארץ מגיע יותר. זה שהארכיטקט עשה שם קופה וגם הקבלן ואולי עוד כמה אנשים בדרך, לא אומר שאנחנו צרכים לסבול כל חיינו.
הפיל הלבן הזה הוא בידיוק דוגמא לחוסר מקצועיות וללבנטיניות המקומית.
אודיופיל לא ידע להסביר לאדם מהיישוב למה צריך מערכת מאוד יקרה(כן דורון3, יקרה) בכדי לשמוע מוזיקה טוב, בעוד רוב הציבור יודע שמספיק מערכת בשקם אלקטריק.
כך , באותה צורה , ההתיחסות של פרנסי העיר לגבי הצרכים של סאונד באולם המיועד למוזיקה. חובבנות, חארטה, שקם אלקטריק.
מי שלא מכיר מהו סאונד טוב- יסתפק בתחלופות בינוניות , כפי שסיפקו לנו כאן.
השאו אווף של המבנה יותר חשוב מהפונקצינאליות שלו.
הפיל הלבן הזה יותר גרוע ממה שעשו מכיכר דיזינגוף או כיכר אתרים.
מאוד עצוב שהסיכוי היחיד שהמקומות הללו יתאיידו מחיינו תלוי באיתני הטבע או באירנים.
ההמלצה שלי- תחסכו את הכסף לכבלים אודיופילים ולא לבדיחה שנקראת
המשכן לאמנויות הבמה
לפי יומיים שהייתי באולם מספר שעות בהופעות הפתיחה של פסטיבל הג'אז של תל אביב.
שורה 10 ו 11 במרכז האולם. מחיר כרטיס 199 לאחד (קניתי פעמים לשתי הופעות). אילו הכרטיסים היקרים.
ההופעה הראשונה חמשיית גימס קרטר- הפסנתר נשמע נורא. כמו איזה הקלטת בוטלג משנות החמישים. כמו איך שהוקלט הפסנתר של מונק
http://www.cduniverse.com/search/xx/mus ... overy!.htm
גם הבסיסט נשמע גרוע. לגבי הנשפנים- אני מניח שחלק מהסאונד הגיע לאוזני ישירות ולא רק דרך ההגברה-היה סביר.
הקטע הראשון הייה בלתי שמיע וגם אחרי תיקוני הסאונד –עדיין גרוע.
הופעה שיניה- מחווה ללי מורגן: 4 נשפנים פסנתר תופים בס.
היה שיפור חלקי הסאונד של הפסנתר, הצלחתי להבין שמה שנשמע זה פסנתר ולא קסילופון , אבל עדיין הפסנתר נשמע גרוע. הבס- היה בדיחה. היה לו איזו בעיה במגבר, חסר לו איזו כבל , שאחד הנגנים היה צריך לרדת מהבמה ולחפש את איש הקשר כדי שיספק לו את הכבל הרצוי. גם לאחריו לא שמענו משהו מדהים. בכלל הבאלנס של הנגנים השונים- על הפנים.
זו לא ההופעה הראשונה שלי שם וכמעט תמיד יש בעיות חמורות בסאונד.
כפראייר שמשלם עבור החארטה הזו- אני קורא לכל מי שהכסף חשוב לו (ורוצה לחסוך אותו לשדרוג הבא) לא לבוא למשכן ובטח לא לקנות כרטיסים עבור הופעות שם.
אני חושב שלמאזינים בארץ מגיע יותר. זה שהארכיטקט עשה שם קופה וגם הקבלן ואולי עוד כמה אנשים בדרך, לא אומר שאנחנו צרכים לסבול כל חיינו.
הפיל הלבן הזה הוא בידיוק דוגמא לחוסר מקצועיות וללבנטיניות המקומית.
אודיופיל לא ידע להסביר לאדם מהיישוב למה צריך מערכת מאוד יקרה(כן דורון3, יקרה) בכדי לשמוע מוזיקה טוב, בעוד רוב הציבור יודע שמספיק מערכת בשקם אלקטריק.
כך , באותה צורה , ההתיחסות של פרנסי העיר לגבי הצרכים של סאונד באולם המיועד למוזיקה. חובבנות, חארטה, שקם אלקטריק.
מי שלא מכיר מהו סאונד טוב- יסתפק בתחלופות בינוניות , כפי שסיפקו לנו כאן.
השאו אווף של המבנה יותר חשוב מהפונקצינאליות שלו.
הפיל הלבן הזה יותר גרוע ממה שעשו מכיכר דיזינגוף או כיכר אתרים.
מאוד עצוב שהסיכוי היחיד שהמקומות הללו יתאיידו מחיינו תלוי באיתני הטבע או באירנים.
ההמלצה שלי- תחסכו את הכסף לכבלים אודיופילים ולא לבדיחה שנקראת
המשכן לאמנויות הבמה
קצת אוף טופיק - יש היום במעריב כתבה על זמרות האופרה "המודרניות". עושה רושם שיצטרכו
לשנות את המונח until the fat lady sings ל until the thin lady sings...
לשנות את המונח until the fat lady sings ל until the thin lady sings...
דיז, מה תעשה עם בולאני...?
ראיון בהקשר זה לפני תקופה מסוימת...למי שלא קרא בזמנו, מעניין...
מתייחס גם לבעייתיות של המשכן..
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item ... 1111,.aspx
עכשיו השאלה דיז, אחרי מה שאמרת, מה אתה עושה עם סטאפנו בולאני ביוני...
עכשיו השאלה דיז, אחרי מה שאמרת, מה אתה עושה עם סטאפנו בולאני ביוני...
הייתי בהופעה הזאת ואני מסכים עם כל מילה. היה *** של סאונד וישבתי במיקום שאמור להיות טוב (שורה 11 באמצע). את הבסיסיט אכן לא שמעו וכיוון שלא היה סולו בס עד עכשיו אין לי מושג איך הוא ניגן למרות שהוא נראה מאוד מתלהב כל מהלך הנגינה. גם כל העניין עם חוסר הכבל היה מעצבן.diz1 כתב: הופעה שיניה- מחווה ללי מורגן: 4 נשפנים פסנתר תופים בס.
היה שיפור חלקי הסאונד של הפסנתר, הצלחתי להבין שמה שנשמע זה פסנתר ולא קסילופון , אבל עדיין הפסנתר נשמע גרוע. הבס- היה בדיחה. היה לו איזו בעיה במגבר, חסר לו איזו כבל , שאחד הנגנים היה צריך לרדת מהבמה ולחפש את איש הקשר כדי שיספק לו את הכבל הרצוי. גם לאחריו לא שמענו משהו מדהים. בכלל הבאלנס של הנגנים השונים- על הפנים....
ועוד משהו, חוץ מהמתופף שהיה פשוט מדהים הנגנינה היית לטעמי זרקנית ביותר. גם המלמול של מנהיג הלהקה שהציג את הנגנים כל שיר היה מגוחך. עד עכשיו אין לי מושג איך קוראים לכל אחד.
בנוסף לכל הצרות בקושי היו שני שירים של לי מורגן. זה מחווה זה ?
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
רציתי להגיע, קיוויתי להגיע, תכננתי להגיע, אבל הייתי כל כך עייף שבשעה 22:00 הסדין כבר נקרע מהנחירות.
ועוד יש אנשים שלא מאמינים בניסים...
ועוד יש אנשים שלא מאמינים בניסים...
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
בשורה שלישית במרכז, (270 ש"ח לשתי ההופעות), הסאונד עדיף בהרבה על שורות 10 ומעלה ועדיין זה ממש לא זה! במיוחד ובמיוחד הפסנתר והבאס
אני עם המשכן הזה סיימתי! כפי שכתב מי שכתב - "גם עם ג'ון קולטריין יופיע שם אני לא אלך"
, אני איתו.
ו"המתופף" הינו בילי הארט/ Billy Hart אז..תנו כבוד לווטרן
לראיה עד כמה הוא יכול להיות גם רומנטי-
אני עם המשכן הזה סיימתי! כפי שכתב מי שכתב - "גם עם ג'ון קולטריין יופיע שם אני לא אלך"
ו"המתופף" הינו בילי הארט/ Billy Hart אז..תנו כבוד לווטרן
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')על זה נאמר "אין דברים כאלה". הבן אדם מתופף כל הזמן מסביב לקצב בלי ממש לגעת בו (חוץ מה Hi Hat והבס). כל ההופעה אמרתי לעצמי שגם אם הייתי מתאמן 50 שנה רצוף בלי הפסקות לא הייתי מתקרב לציפורן של הרגל שלו. גאון וכישרון אמיתי.zy כתב:בשורה שלישית במרכז, (270 ש"ח לשתי ההופעות), הסאונד עדיף בהרבה על שורות 10 ומעלה ועדיין זה ממש לא זה! במיוחד ובמיוחד הפסנתר והבאס![]()
אני עם המשכן הזה סיימתי! כפי שכתב מי שכתב - "גם עם ג'ון קולטריין יופיע שם אני לא אלך", אני איתו.
ו"המתופף" הינו בילי הארט/ Billy Hart אז..תנו כבוד לווטרן![]()
...
Re: דיז, מה תעשה עם בולאני...?
לגבי בולאני וההופעה שלו בארץ ביוני- את הכרטיסים רכשתי לפני כמה חודישים.extrabeat כתב:ראיון בהקשר זה לפני תקופה מסוימת...למי שלא קרא בזמנו, מעניין...
עכשיו השאלה דיז, אחרי מה שאמרת, מה אתה עושה עם סטאפנו בולאני ביוני......
האם אני אבטל אותם? שאלה טובה.
קודם כל בולאני לא איזה אורים ותומים עבורי .
דבר שני , לטעמי, בולאני כבר מזמן מעבר לשיאו, למרות גילו, עד שלא יוכיח אחרת.
יש משהו בכל אותם אומנים שמגיעים להקליט ב ECM
את ההקלטות היחסית משעממות שלהם.
לבולאני אין שום שיא בהקלטותיו בחברה הזו (כנ"ל גם לגבי אנריקו ראבה ורבים אחרים)
בשני הביקורים הקודמים שלו שבו הופיע כטריו- זכיתי לשמוע אותו מנגן ביום בצהרי יום שישי , לפני המופע במעין כיתת אומן
בהופעה במשכן- הטריו ביצע כיתת אומן בחדר החזרות במשכן- בפסנתר רגיל, חדר לא מטופל אקוסטית, כיסאות פלסטיק 2מטר שישים ושש המרחק בין הנגנים לכסאות הפלסטיק- אבל שם הם היו מאוד משוחררים , ניגנו וענו על שאלות וממש נהנו מהקטע(המשכן גבה אז 15 ש"ח עבור השעתיים הללו, דמי שימוש בחשמל, שומר ולא יודע מה עוד).
לטעמי-מה שניגנו שם היה הרבה יותר טוב ונחמד מההופעה שגם היא הייתה מצוינת.
בהופעה אחרת שלו בארץ הוא עשה כיתת אומן לתלמידים מתלמה ילין באחד האולמות בסינמטק- הפעם סולו פסנתר. הילדים שאלו שאלות והוא נתן בפסנתר. גם כאן היה ניכר שהוא נהנה מהקטע והדו שיחה וההדגמות למשל את הקטע הבא (שהוא לקח אותו גם לבלוז)
כל זה כדי לומר 2 דברים- אחד שעדיין לא החלטתי לגבי ההופעה הזו אבל אם להיות אמיתי-כנראה אלך לא בגלל בולאני אלא בגלל סשה ארגוב
דבר שני- חוויות מוזיקאליות מתרחשות לעיתים לא בזמן הרשמי .
אני לא זוכר הרבה מופעי ג'אז במשכן שהתעלו על עצמם (וזה עוד לפני העניין של האקוסטיקה).
המשכן הוא לא מקום טוב לג'אז.
מה זה התעלו על עצמם? בג'אז זה כאשר משהו קורה באותה הופעה, באותו יום, במפגש עם אותו קהל- שלא היה קורה יום קודם או יום אחר כך.
חזרה למשכן- צלצלתי לפני יומיים לעשות שם רעש ובלגן על המוצר הפגום שמכרו לי- וביום ראשון יחזרו אלי עם תשובות, תירוצים ומריחות
אני ביקשתי את הכסף בחזרה.
מצחיק ועלוב
בהמשך לתלונה על איכות הצליל בהופעה המודברת החלה התכתבות עם הנוגעים בדבר שאותה אפרוס בהמשך.
כדי לסכם את המלל אומר ככה- חבל על הזמן
ממליץ לכל מי שלא חייב להיות במופעים שעירית תל אביב מארגנת במסגרת מוזיקת ג'אז- לא להיות אם איכות הסאונד חשובה לכם. אם איכות הסאונד פחות חשובה-לכו.
אני אמנע כמה שיותר .
מכתב 1
נשלח March 05, 2009
אל: משכן האופרה ועירית תל אביב
הנידון : איכות סאונד בלתי נסבלת במופעי ג'אז במשכן
שלום רב,
לאורך השנים אני מגיע להופעות מוזיקה במשכן ובמיוחד למופעי ג'אז.
השנה רכשתי כרטיס לשתי ההופעות שפתחו את פסטיבל הג'אז של תל אביב בתאריך 24,2,2009
שני הכרטיסים נרכשו מבעוד מועד למקומות היקרים ביותר (מחיר של 199 ₪) בשורה 10\11 באמצע.
איכות הצליל, קרי הסאונד , בהופעות אילו היה בלתי נסבל בעליל. במופע הראשון הבס לא נשמע כמעט לחלוטין וצליל הפסנתר היה נוראי ועמום. דברים אילו נמשכו גם אל תוך המופע השני .
זה לא מקצועי וגובל בחוצפה , שמוכרים כרטיסים במחיר משמעותי למוצר כל כך פגום באופן בסיסי. זאת עוד לפני בזבוז הזמן והמאמץ שמופעים פוגומים אילו גרמו לי.
אני חייב לציין שמעולם לא פניתי לשום אולם בתלונה דומה (ואני צרכן של כמה עשרות הופעות בשנה).
לטעמי יש כאן מצג שווא של מוצר פגום, חלטורה וחוסר רצינית.
אני מבקש החזר מלא של מחירי הכרטיסים ששולמו כולל עלות השהיה של מכוניתי בחניון של משכן האופרה.
אני מצרף לינקים של אתרים בו גם אנשים אחרים מבטאים את תסכולם מאיכות הצליל במופע.
http://www.agenda.co.il/220/forum/177824/
http://www.hometheater.co.il/vt78537
מבקש לטפל בענייני ברצינות והמהירות הנדרשת
כדי לסכם את המלל אומר ככה- חבל על הזמן
ממליץ לכל מי שלא חייב להיות במופעים שעירית תל אביב מארגנת במסגרת מוזיקת ג'אז- לא להיות אם איכות הסאונד חשובה לכם. אם איכות הסאונד פחות חשובה-לכו.
אני אמנע כמה שיותר .
מכתב 1
נשלח March 05, 2009
אל: משכן האופרה ועירית תל אביב
הנידון : איכות סאונד בלתי נסבלת במופעי ג'אז במשכן
שלום רב,
לאורך השנים אני מגיע להופעות מוזיקה במשכן ובמיוחד למופעי ג'אז.
השנה רכשתי כרטיס לשתי ההופעות שפתחו את פסטיבל הג'אז של תל אביב בתאריך 24,2,2009
שני הכרטיסים נרכשו מבעוד מועד למקומות היקרים ביותר (מחיר של 199 ₪) בשורה 10\11 באמצע.
איכות הצליל, קרי הסאונד , בהופעות אילו היה בלתי נסבל בעליל. במופע הראשון הבס לא נשמע כמעט לחלוטין וצליל הפסנתר היה נוראי ועמום. דברים אילו נמשכו גם אל תוך המופע השני .
זה לא מקצועי וגובל בחוצפה , שמוכרים כרטיסים במחיר משמעותי למוצר כל כך פגום באופן בסיסי. זאת עוד לפני בזבוז הזמן והמאמץ שמופעים פוגומים אילו גרמו לי.
אני חייב לציין שמעולם לא פניתי לשום אולם בתלונה דומה (ואני צרכן של כמה עשרות הופעות בשנה).
לטעמי יש כאן מצג שווא של מוצר פגום, חלטורה וחוסר רצינית.
אני מבקש החזר מלא של מחירי הכרטיסים ששולמו כולל עלות השהיה של מכוניתי בחניון של משכן האופרה.
אני מצרף לינקים של אתרים בו גם אנשים אחרים מבטאים את תסכולם מאיכות הצליל במופע.
http://www.agenda.co.il/220/forum/177824/
http://www.hometheater.co.il/vt78537
מבקש לטפל בענייני ברצינות והמהירות הנדרשת
תגובה של האופרה- התגובות של המשכן(כולל שיחות טלפון) לאורך כל הסיפור היו בזמן, הוגנות ורצינית
שלום
אני מודה לך על המייל מיום 5 מרץ.
ברצוני ליידע אותך, כי אני מעבירה את תלונתך למח' אירועים בעיריית תל-אביב,
שארגנה את המופע בבקשה לקבל מענה לדברים שהעלית.
ברגע שאקבל תשובה, אעביר אליך.
אני מקווה כי זו היתה אכזבתך היחידה וכי תמשיך להגיע לבית האופרה
ולהנות מהמופעים הרבים והמגוונים שאנו מעלים על בימתנו.
בברכה,
חנה מוניץ
מנכ"ל האופרה הישראלית
היות וחלף זמן וכנראה האנשים בעיריה מאוד מאוד עסוקים שלחתי לחנה מהאופרה מייל נוסף ב 3\16 חנה שלום
לצערי עדיין לא קיבלתי שום תגובה ממחלקת האירועים בעיריית תל אביב.
היות ואני בטוח שהם לא עד כדי כך עסוקים וכי ניתן להם מספיק זמן להגיב- אני סבור שחוסר התשובה עד עתה הוא המשך זילזול בציבור שכביכול הם אמורים לשרת.
אשמח אם תוכלי לברר מה קורה עם תלונתי.
ובאותו יום ממש קיבלתי תשובה מהמשכן:
שלום רב,
העברנו את הודעתך לגורם נוסף במחלקת האירועים בעיריית תל אביב
ואני תקווה כי יענו לך בהקדם.
אנא עדכן אותי במידה ולא תזכה לתגובה תוך מספר ימים.
בברכה,
חנה מוניץ
שלום
אני מודה לך על המייל מיום 5 מרץ.
ברצוני ליידע אותך, כי אני מעבירה את תלונתך למח' אירועים בעיריית תל-אביב,
שארגנה את המופע בבקשה לקבל מענה לדברים שהעלית.
ברגע שאקבל תשובה, אעביר אליך.
אני מקווה כי זו היתה אכזבתך היחידה וכי תמשיך להגיע לבית האופרה
ולהנות מהמופעים הרבים והמגוונים שאנו מעלים על בימתנו.
בברכה,
חנה מוניץ
מנכ"ל האופרה הישראלית
היות וחלף זמן וכנראה האנשים בעיריה מאוד מאוד עסוקים שלחתי לחנה מהאופרה מייל נוסף ב 3\16 חנה שלום
לצערי עדיין לא קיבלתי שום תגובה ממחלקת האירועים בעיריית תל אביב.
היות ואני בטוח שהם לא עד כדי כך עסוקים וכי ניתן להם מספיק זמן להגיב- אני סבור שחוסר התשובה עד עתה הוא המשך זילזול בציבור שכביכול הם אמורים לשרת.
אשמח אם תוכלי לברר מה קורה עם תלונתי.
ובאותו יום ממש קיבלתי תשובה מהמשכן:
שלום רב,
העברנו את הודעתך לגורם נוסף במחלקת האירועים בעיריית תל אביב
ואני תקווה כי יענו לך בהקדם.
אנא עדכן אותי במידה ולא תזכה לתגובה תוך מספר ימים.
בברכה,
חנה מוניץ
יומיים אחר המכתב מהאופרה-סיירת מטכל של שירות בעריית תל אביב
קודם כל , כמישהו שבילה את 90% מזמנו בתל אביב ושילם דוחות חניה , ארנונה ועוד עבור החברים שעובדים שם בעיריה-אחרי 100 שנים שהעיר קיימת- אני, אישית, לא נפלתי מאיכות השירות שלהם . היות והם עובדי ציבור אתיחס אילהם בזהירות המתבקשת ולא אכתוב מה באמת אני חושב .
שלום רב,
קיבלתי את פנייתך לגב' חנה מוניץ, מנכ"ל האופרה הישראלית בדבר איכות הסאונד במופעי הג'אז שהתקיימו במשכן לאמנויות הבמה.
במסגרת המופע הוצבה במשכן מערכת סאונד מקצועית שהופעלה על ידי חברת הגברה, מהחברות הטובות הפועלות בתחום.
ע"פ מיטב ידיעתנו ומבדיקה שערכנו בעקבות מכתבך עם אנשי מקצוע שנכחו באולם לא נמצא כי היתה בעיה באיכות הסאונד במהלך המופע.
צר לנו כי לא פנית אלינו או למי מאנשי ההפקה בתום המופע הראשון בנושא איכות הסאונד.
עיריית תל-אביב-יפו פועלת רבות לטובת מופעי תרבות בתל-אביב ומשקיעה משאבים רבים למען הצלחת המופעים.
אנו מצטערים על עוגמת הנפש שנגרמה לך ומקווים כי תמשיך להינות מהמופעים והאירועים אותם מקיימת העירייה לטובת תושביה ולטובת כלל האוכלוסיה.
בברכה,
רויטל עוז
המחלקה למופעים
העתקים:
שאבי מזרחי - ס. מנהל אגף התרבות והאמנויות ומנהל המחלקה למופעים
חנה מוניץ - מנכ"ל האופרה הישראלית
אני לא בטוח בעובדה הבאה ,אבל ,נאמר לי מהעיריה (בשיחת טלפון עם מזכירה שם) שהגברת המכובדת רויטל היא זו שבחרה בחברת ההגברה ואחראית על האופרציה שם מהעיריה.
מקווה שאני מתבלבל כי לא הגיוני שיתנו בעיריה למי שאחראי, להסביר למה הוא עשה הכול מצויין ואני הוא זה שמדמיין.
כמובן שרויטל מסיירת מטכל של העיר העברית הראשונה- איננה מציינת את שם חברת ההגברה, או אנשים ספציפים (אני מתפלל כל ערב שלא יצוץ מתוכם וענונו קטן שיכתוב על כף ידו את שמות האחראים .)
דרך אגב-שבי מזרחי הוא ראש היחידה שניתנת לו האפשרות להופיע על הבמה בכל מופע ולהסביר מי הם הנגנים(למי שקנה כרטיס ולא יודע עד אותו זמן מי יופיע).
יש דרכים רבות להגיע ולעמוד על במה מול קהל. יש אנשים שיעשו הרבה כדי לזכות במעמד כזה.
דרך אגב- הבחור מחוץ לבמה הוא מאוד "שושו" , לא עונה למיילים של אזרחים רגילים ויש מזכירה ששמסננת כדי לא להפריע לו לחשוב ולהגות תוכניות.
שלום רב,
קיבלתי את פנייתך לגב' חנה מוניץ, מנכ"ל האופרה הישראלית בדבר איכות הסאונד במופעי הג'אז שהתקיימו במשכן לאמנויות הבמה.
במסגרת המופע הוצבה במשכן מערכת סאונד מקצועית שהופעלה על ידי חברת הגברה, מהחברות הטובות הפועלות בתחום.
ע"פ מיטב ידיעתנו ומבדיקה שערכנו בעקבות מכתבך עם אנשי מקצוע שנכחו באולם לא נמצא כי היתה בעיה באיכות הסאונד במהלך המופע.
צר לנו כי לא פנית אלינו או למי מאנשי ההפקה בתום המופע הראשון בנושא איכות הסאונד.
עיריית תל-אביב-יפו פועלת רבות לטובת מופעי תרבות בתל-אביב ומשקיעה משאבים רבים למען הצלחת המופעים.
אנו מצטערים על עוגמת הנפש שנגרמה לך ומקווים כי תמשיך להינות מהמופעים והאירועים אותם מקיימת העירייה לטובת תושביה ולטובת כלל האוכלוסיה.
בברכה,
רויטל עוז
המחלקה למופעים
העתקים:
שאבי מזרחי - ס. מנהל אגף התרבות והאמנויות ומנהל המחלקה למופעים
חנה מוניץ - מנכ"ל האופרה הישראלית
אני לא בטוח בעובדה הבאה ,אבל ,נאמר לי מהעיריה (בשיחת טלפון עם מזכירה שם) שהגברת המכובדת רויטל היא זו שבחרה בחברת ההגברה ואחראית על האופרציה שם מהעיריה.
מקווה שאני מתבלבל כי לא הגיוני שיתנו בעיריה למי שאחראי, להסביר למה הוא עשה הכול מצויין ואני הוא זה שמדמיין.
כמובן שרויטל מסיירת מטכל של העיר העברית הראשונה- איננה מציינת את שם חברת ההגברה, או אנשים ספציפים (אני מתפלל כל ערב שלא יצוץ מתוכם וענונו קטן שיכתוב על כף ידו את שמות האחראים .)
דרך אגב-שבי מזרחי הוא ראש היחידה שניתנת לו האפשרות להופיע על הבמה בכל מופע ולהסביר מי הם הנגנים(למי שקנה כרטיס ולא יודע עד אותו זמן מי יופיע).
יש דרכים רבות להגיע ולעמוד על במה מול קהל. יש אנשים שיעשו הרבה כדי לזכות במעמד כזה.
דרך אגב- הבחור מחוץ לבמה הוא מאוד "שושו" , לא עונה למיילים של אזרחים רגילים ויש מזכירה ששמסננת כדי לא להפריע לו לחשוב ולהגות תוכניות.
...אבל האזרח DIZ1 הוא מהנאג'גסים שיגיעו לגיל 70 יכתבו....
במדור התגובות הקוראים של עיתון הארץ כל מיני דברים כמו "למה לא הכניסו את גדעון לוי לתוכנית האח הגדול, הוא היה מקבל תשומי ואנחנו היינו מקבלים חופש מהביכנות שלו איך אנחנו כל הזמן דופקים את הפלסטנאים וכמה זה לא יפה ולא יאה"...
אז חזרתי במייל לחנה מאופרה וכתבתי שעושים צחוק מהעבודה:
3\29
חנה מוניץ שלום רב,
אני מצטער לגלות שתלונה שלי נגררת במסדרונות עיריית תל אביב והמשכן לאומנויות הבמה.
התשובה האחרונה שטענה שיש אנשים "סודיים" הטוענים שהסאונד בהופעה היה מצוין היא לא ראויה מאחר ואותם אנשים אינם מופעים בשמותיהם ולא ניתן לברר את אמינותם .
מאז המכתב הראשון אליך- יצרתי קשר עם מעל לתריסר אנשים ששהו באותם הופעות ולטענתם איכות הצליל הייתה חריגה מבחינת האיכות הירודה.
האם אני צריך להגיע לתקשורת, להגיע לבית המשפט כדי לאפשר לכם להתייחס לדברי ביתר רצינות?
אשמח אם תעבירי את זה לכל הנוגעים בדבר וכן אשמח לקבל שמות וטלפונים של האחראים(לא פקידים או מזכירות) לעניין.
חנה היא חנה- משרתת ציבור מהדרגה הגבוהה ביותר- החזירה לי מייל עוד באותו יום:
שלום רב,
לבקשתך, אעביר את תגובתך זו לשאבי מזרחי, סגן מנהל אגף התרבות והאמנויות ומנהל המחלקה למופעים
ולרויטל עוז, המחלקה למופעים.
מספר הטלפון של שאבי מזרחי - 5218210 שלוחה 5.
בברכה,
חנה מוניץ
ולאחר שחנה גילתה לי את מספר הטלפון הסודי של אדון שאבי, אז בפקק באילון-מצלצלים לשאבי- אבל שאבי איננו או שהמזכירה אמרה שהוא ממש הרגע יצא ואם למסור לו משהו, כי איליו רק מוסרים ולא מדברים
מצחיק איך כל הפקידים האילו חושבים שהם מורחים את כל העולם. למה שלא תגיד "ששאבי לא בא וושאבי גם לא יצלצל"
. בקיצור חארטה.
נדמה לי שגם בשיחה זו טענו מהצד השני של הקו שבעצם רויטל שלנו היא האחרית לסאונד באותו אירוע. אם זה נכון אז באמת נשמע הגיוני שהיא תגיד שהסאונד היה מעולה.
אהה - זה הכי חשוב. אם אתם רוצים שהפקידים ויתיחסו אילכם יפה , בשפה יפה -תציינו את התוארים האקדמאים שלכם בפניות אילהם ותשדלו לא להרים את הקול ולדבר יפה. מצאתי שבארץ זה עושה עליהם רושם רב.
אבל כאן קרה מפנה מדהים בעלילה .
8 וחצי דקות אחר ששלחתי את המייל לחנה,במקרה אני גולש בפורום ג'אז ויש שם גם ניג'ס שכותב כאילו הסאונד במשכן לא טוב בהופעה הספציפית וכו'
עונה לו המנהל האומנותי של הפסטיבל, אדם מאוד מאוד יקר (על באמת הפעם) ושאני יודע שהוא לא אודיופיל ויש לו מערכת בבית שנחשבת אודופילית רק בפורום הכתום ומספר שהסאונד באמת לא היה משהו בהופעה הזו.
אז שלחתי לחנה עוד באותו יום את המייל הבא
חנה שלום
מצורף לינק לפורום בו ניצן קרמר המנהל האומנותי של הפסטיבל מודה שהסאונד בקונצרט של המחווה ללי מורגן אינו תקין
http://www.agenda.co.il/220/forum/198689/
הוכחה טובה מזו אין. הלינק הזה נשמר אצלי למקרה שהפקידים מעריית תל אביב יאיימו על ניצן קרמר בכדי שישנה את מה שכתב מעל דפי הפורום
אבקש להעביר את המייל הזה לעיריית תל אביב ולבחורה שענתה על טענותי בשמם וכתבה כאילו אני טועה.
אני חושב שזו חוצפה שאתם מטרטרים אותי לאורך ימים רבים ומיילים כאשר האמת כתובה על הקיר בצורה ברורה וצורמנית
אני באמת לא צריך להסביר לכם ארוכות למה עליכם להחזיר לי מיידית את התשלומים ששלמתי עבור המוצר הפגום שסיפקתם.
אז חזרתי במייל לחנה מאופרה וכתבתי שעושים צחוק מהעבודה:
3\29
חנה מוניץ שלום רב,
אני מצטער לגלות שתלונה שלי נגררת במסדרונות עיריית תל אביב והמשכן לאומנויות הבמה.
התשובה האחרונה שטענה שיש אנשים "סודיים" הטוענים שהסאונד בהופעה היה מצוין היא לא ראויה מאחר ואותם אנשים אינם מופעים בשמותיהם ולא ניתן לברר את אמינותם .
מאז המכתב הראשון אליך- יצרתי קשר עם מעל לתריסר אנשים ששהו באותם הופעות ולטענתם איכות הצליל הייתה חריגה מבחינת האיכות הירודה.
האם אני צריך להגיע לתקשורת, להגיע לבית המשפט כדי לאפשר לכם להתייחס לדברי ביתר רצינות?
אשמח אם תעבירי את זה לכל הנוגעים בדבר וכן אשמח לקבל שמות וטלפונים של האחראים(לא פקידים או מזכירות) לעניין.
חנה היא חנה- משרתת ציבור מהדרגה הגבוהה ביותר- החזירה לי מייל עוד באותו יום:
שלום רב,
לבקשתך, אעביר את תגובתך זו לשאבי מזרחי, סגן מנהל אגף התרבות והאמנויות ומנהל המחלקה למופעים
ולרויטל עוז, המחלקה למופעים.
מספר הטלפון של שאבי מזרחי - 5218210 שלוחה 5.
בברכה,
חנה מוניץ
ולאחר שחנה גילתה לי את מספר הטלפון הסודי של אדון שאבי, אז בפקק באילון-מצלצלים לשאבי- אבל שאבי איננו או שהמזכירה אמרה שהוא ממש הרגע יצא ואם למסור לו משהו, כי איליו רק מוסרים ולא מדברים
מצחיק איך כל הפקידים האילו חושבים שהם מורחים את כל העולם. למה שלא תגיד "ששאבי לא בא וושאבי גם לא יצלצל"
. בקיצור חארטה.
נדמה לי שגם בשיחה זו טענו מהצד השני של הקו שבעצם רויטל שלנו היא האחרית לסאונד באותו אירוע. אם זה נכון אז באמת נשמע הגיוני שהיא תגיד שהסאונד היה מעולה.
אהה - זה הכי חשוב. אם אתם רוצים שהפקידים ויתיחסו אילכם יפה , בשפה יפה -תציינו את התוארים האקדמאים שלכם בפניות אילהם ותשדלו לא להרים את הקול ולדבר יפה. מצאתי שבארץ זה עושה עליהם רושם רב.
אבל כאן קרה מפנה מדהים בעלילה .
8 וחצי דקות אחר ששלחתי את המייל לחנה,במקרה אני גולש בפורום ג'אז ויש שם גם ניג'ס שכותב כאילו הסאונד במשכן לא טוב בהופעה הספציפית וכו'
עונה לו המנהל האומנותי של הפסטיבל, אדם מאוד מאוד יקר (על באמת הפעם) ושאני יודע שהוא לא אודיופיל ויש לו מערכת בבית שנחשבת אודופילית רק בפורום הכתום ומספר שהסאונד באמת לא היה משהו בהופעה הזו.
אז שלחתי לחנה עוד באותו יום את המייל הבא
חנה שלום
מצורף לינק לפורום בו ניצן קרמר המנהל האומנותי של הפסטיבל מודה שהסאונד בקונצרט של המחווה ללי מורגן אינו תקין
http://www.agenda.co.il/220/forum/198689/
הוכחה טובה מזו אין. הלינק הזה נשמר אצלי למקרה שהפקידים מעריית תל אביב יאיימו על ניצן קרמר בכדי שישנה את מה שכתב מעל דפי הפורום
אבקש להעביר את המייל הזה לעיריית תל אביב ולבחורה שענתה על טענותי בשמם וכתבה כאילו אני טועה.
אני חושב שזו חוצפה שאתם מטרטרים אותי לאורך ימים רבים ומיילים כאשר האמת כתובה על הקיר בצורה ברורה וצורמנית
אני באמת לא צריך להסביר לכם ארוכות למה עליכם להחזיר לי מיידית את התשלומים ששלמתי עבור המוצר הפגום שסיפקתם.
לא להתייאש -אני כמעט גומר
אז מאז הפרק הקודם עברו כמה ימים
באמצע אני מקבל טלפון סודי (שיחה לא מזוהה ממפקדת מטכל בעירייה)
המזכירה על הקו. היא מודיע לי שהם עדיין לא ענו לי אבל הם עובדים על זה ושאני לא אתייאש ומיד אחרי החג אני אקבל תשובה רישמית מנומקת ורצינית.
מה אומר ומה אגיד- שירות אלף אלף. יש תמורה בעד האגרה. החברה שם השתפרו וכל זאת בזכותי (מקווה להדליק משואה ביום העצמאות)
היום קיבלתי את אותה תגבוה שהם עבדו עליה רבות(לא תאמינו מי חתום עליה
- עבודה עברית ):
בהמשך למכתבך בעניין איכות הסאונד במופע במשכן במסגרת פסטיבל הג'אז
ערכנו שוב בדיקות עם אנשי הצוות שלנו שהיו נוכחים במופעים ולא מצאנו כי איכות המופע נפגמה מאיכות הסאונד או מכל סיבה אחרת.
יחד עם זאת, היות ולטענתך, נפגעה הנאתך מהמופע ונגרמה לך עוגמת נפש נשמח להזמינך למופע ג'אז
Jazz + Beatles
המתקיים במשכן לאמנויות ביום שישי, 24.4 בשעה 22:00.
לקבלת זוג הזמנות ניתן לפנות לענת קול טלפון – 6927808
אנו תקווה כי תמשיך להנות מאירועי המחלקה למופעים.
בברכת חג שמח
רויטל עוז
המחלקה למופעים
התגובה שלי במייל מהיום:
שלום
את שוב חוזרת על זה שבדקתם עם "אנשיכם" ולא הייתה בעיה .
האם מותר לדעת מי הם אותם אנשים?
אילו שהגבירו את המופע בצורה לקויה?
האם את זו שהייתה אחראית עליהם או על שכירתם?
המנהל האומנותי של האירוע שטען בלינק ששלחתי לך שהצליל בהופעה היה גרוע- אני מבין שלדעתכם הוא לא מבין.
כל הסודיות הזו "והבדיקות המעמיקות" אינם רציניות
צר לי שאת ואדון מזרחי שבי חושבים שההסבר הלקוי הזה מספיק.
תודה על הכרטיסים- אני מוותר. לא רוצה שזמני שוב יבוזבז לריק.
אני לא מבקש פיצוי או משהו בחינם.
אני מבקש את כספי בחזרהעל שירות לקוי.
לצערי לא הצלחתי לגרום לכם להבין שאתם פועלים לא במקצועיות.
לצערי לא הצלחתי לגרום לכם להבין שיש בעיה אמיתית ואתם צרכים לתת את הדעת עליה - לפחות לגבי המופעים הבאים.
לצערי כל הסתכלותכם אל תלונתי היא כאל מישהו שרוצה כרטיסים בחינם.
בברכה וחג שמח
באמצע אני מקבל טלפון סודי (שיחה לא מזוהה ממפקדת מטכל בעירייה)
המזכירה על הקו. היא מודיע לי שהם עדיין לא ענו לי אבל הם עובדים על זה ושאני לא אתייאש ומיד אחרי החג אני אקבל תשובה רישמית מנומקת ורצינית.
מה אומר ומה אגיד- שירות אלף אלף. יש תמורה בעד האגרה. החברה שם השתפרו וכל זאת בזכותי (מקווה להדליק משואה ביום העצמאות)
היום קיבלתי את אותה תגבוה שהם עבדו עליה רבות(לא תאמינו מי חתום עליה
בהמשך למכתבך בעניין איכות הסאונד במופע במשכן במסגרת פסטיבל הג'אז
ערכנו שוב בדיקות עם אנשי הצוות שלנו שהיו נוכחים במופעים ולא מצאנו כי איכות המופע נפגמה מאיכות הסאונד או מכל סיבה אחרת.
יחד עם זאת, היות ולטענתך, נפגעה הנאתך מהמופע ונגרמה לך עוגמת נפש נשמח להזמינך למופע ג'אז
Jazz + Beatles
המתקיים במשכן לאמנויות ביום שישי, 24.4 בשעה 22:00.
לקבלת זוג הזמנות ניתן לפנות לענת קול טלפון – 6927808
אנו תקווה כי תמשיך להנות מאירועי המחלקה למופעים.
בברכת חג שמח
רויטל עוז
המחלקה למופעים
התגובה שלי במייל מהיום:
שלום
את שוב חוזרת על זה שבדקתם עם "אנשיכם" ולא הייתה בעיה .
האם מותר לדעת מי הם אותם אנשים?
אילו שהגבירו את המופע בצורה לקויה?
האם את זו שהייתה אחראית עליהם או על שכירתם?
המנהל האומנותי של האירוע שטען בלינק ששלחתי לך שהצליל בהופעה היה גרוע- אני מבין שלדעתכם הוא לא מבין.
כל הסודיות הזו "והבדיקות המעמיקות" אינם רציניות
צר לי שאת ואדון מזרחי שבי חושבים שההסבר הלקוי הזה מספיק.
תודה על הכרטיסים- אני מוותר. לא רוצה שזמני שוב יבוזבז לריק.
אני לא מבקש פיצוי או משהו בחינם.
אני מבקש את כספי בחזרהעל שירות לקוי.
לצערי לא הצלחתי לגרום לכם להבין שאתם פועלים לא במקצועיות.
לצערי לא הצלחתי לגרום לכם להבין שיש בעיה אמיתית ואתם צרכים לתת את הדעת עליה - לפחות לגבי המופעים הבאים.
לצערי כל הסתכלותכם אל תלונתי היא כאל מישהו שרוצה כרטיסים בחינם.
בברכה וחג שמח