moco כתב:מישהו כאן זוכר את שומר המסך מלפני כעשור (אני חושב שהופץ על ידי HP), שבו נוספו דגים על פני סקלת זמן של חודשים?
זה היה מהפכני בזמנו מבחינת ההשקעה בשומר מסך.
...
היה להם עוד שומר מסך עם אקוורים.
היה צריך להדפיס דפים (אפשר היה להשאיר את המדפסת כבויה), ואז נוספו חפצים לאקווריום.
וגם כאן יש חלוקה -כאשר הHIGH-END זה אקווריום מיים מלוחים
ציוד יקר מאוד וטיפול יומי בכדי להגיע לרמות הגבוהות ביותר.
יש אנשים שמייבאים דגים ביבוא אישי ומחכים להם בשדה התעופה
אני ועוד שלשה חברה לדוגמא ייבאנו איזה 1000 דגי ניאון קרדינל מדרום אמריקה
אלו זולים -אבל יש אנשים שמביאים 2-3 דגים ב10000 שח.
גם בתחום הזה טעויות עולות ביוקר!!!
אבל יש סיפוק אדיר.
אני מאוד אוהב דגים, אבל איזה קטע זה שאני נגיד בונה אקווריום מי מלח, משקיע איזה 5-6K שזה המון בשביל הקנה מידה שלי, והולך קונה דג מהמם ב- 1500 ש"ח, ואחרי שבוע הוא מת לי, לך תדע למה..... מזה אני מפחד...
אל תסמוך על בעלי החנויות (רובם לפחות...אם להיות פייר)
כשלא ידעתי מכרו לי פעם אוסקרים(שזה שווה ערך לרוטווילרים..)
עם דגים עדינים בהרבה(שווה ערך לצ'יואואה)בשקיות נפרדות ולאותו אקווריום בטוענה שאין בעיה שהם יחיו ביחד.....
אחרי 10 דקות -הם עשו איחוד נצחי ,הדגים היו בבטן של האוסקרים.
במיים מלוחים הדבר חמור עוד יותר-הדגים יקרים וחייבים לדעת לשלב
זה כמו בתחום האודיו...תשאל אנשים מהתחום שבטוח יעזרו לך מכל הלב ותבוא מוכן לחנויות
האקווריום צריך להיות מאוזן פיקס וזה לוקח לפעמים חודשים-יש קיטים לבדוק את זה
אל תמהר כי זה גם גורם לתמותה,אל תחסוך בציוד כי אלו דגים רגישים.
כשהאקווריום מאוזן והדגים חיים בהרמוניה ועברו יחד את החודש הראשון-העסק יסתדר לזמן רב ומובטחת לך הנאה שלא ניתן לתאר במילים
מיים מתוקים סלחניים יותר
בהצלחה
היה לי אוסקר במשך 4 שנים... הוא הגיע למימדים של ליווייתן כל דבר שהייתי שם לו באקווריום היה מתאדה כלא היה וזה כולל שניצלים, נקניקים, נקניקיות ועוד שלל סוגי דגים אחרים.... היה מדהים אבל אחרי ש-4 שנים אתה נקשר לדג, והוא מת לך, אי אפשר להביא עכשיו דגי זהב או ציקלידים וכאלה... השלב הבא זה רק מי מלח... אבל לפני שאני משקיע כזה סכום אני חייב קודם כל לשדרג את המערכת ק"ב... נו מה לעשות, זה ג'וק יותר גדול אצלי כרגע
keyser כתב:אני מאוד אוהב דגים, אבל איזה קטע זה שאני נגיד בונה אקווריום מי מלח, משקיע איזה 5-6K שזה המון בשביל הקנה מידה שלי, והולך קונה דג מהמם ב- 1500 ש"ח, ואחרי שבוע הוא מת לי, לך תדע למה..... מזה אני מפחד...
...
מצטער לאכזב אותך אבל מים מלוחים לא עולים 5-6K יותר לכיוון 10-17K ויש מי שמשקיע ב ק"ב ויש מי שמשקיע באקווריומים כל אחד והג'וק שלו
הבעיה שלי שכנראה שיש לי 2 ג'וקים בראש וגם לאישתי יש גוקים
אז פשוט השקענו הרבה בשניהם...
וזה לא שיש לנו כסף אנחנו פשוט חוסכים למה שאנחנו אוהבים
תאמינו לי זה מדהים...
עכשיו במקום לדלג בין הפורום שלנו והפורום של הדגים אני מקבל כאן את שני התחביבים הגדולים שלי בלי לדלג...
מרטין עופר וחיים!
אבקש לשנות את שם הפורום ל-"קולנוע ביתי ודגים"
רק חסר נושא אחד שמעניין אותי אבל אני בספק אם יהיה אפשר להכניס אותו לכאן...
הייחוד בזמנו של השומר מסך של HP (שהיה עם דגי תוכי) זה שהם היו עם "בינה מלאכותית" כביכול.
מן גירסה התחלתית של טמאגוצ'י.
היה צריך להאכיל אותו ולשחק איתו (אבל לא יותר מידי כי הוא היה נכנס לחרדות וצף הפוך...).