אשמח לעזרת חברי הפורום ולחוות דעת על משחק חדש שאנו מעלים
מדובר במשחק לשיפור אוצר המילים באנגלית/עברית למבחן פסיכומטרי.
הרעיון של המשחק הוא להיות שבירת שגרה לתלמידים ובמקביל שיוכלו לתרגל אוצר מילים תוך תחושה של משחק.
http://www.ezway.co.il/64906/תותח-אוצר-מילים-1
כל פידבק יתקבל בברכה.
הרעיון של המשחק הוא להיות שבירת שגרה לתלמידים ובמקביל שיוכלו לתרגל אוצר מילים תוך תחושה של משחק.
כל פידבק יתקבל בברכה.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
יפה מאוד!
בהחלט דרך מעניינת לשבור שגרת לימודים.
שלוש הערות זריזות:
1. אני מניח שמי שלומד אצלכם יודע מה זה "יחידות"... - הנחתי שזה פרקים במילון (אותיות).
בנוסף, מה אומרת הרמה (אני שיחקתי ברמת פטור - כי זה מה שקיבלתי בבחינה...) - איזה רמה המילים שמתקבלות?
יש מילים שמי שלא מכוון לפטור לא אמור לדעת?
2. בשלב שני - לפעמים לא מופיעה המילה של הטנק הקדמי, כשהוא ממשיך להתקדם - אז אין דרך למנוע ממנו להגיע, חוץ מלטעות בכוונה.
3. הייתי נותן כמה עשיריות שנייה יותר לחשוב לפני תחילת התזוזה של הטנקים.
אגב - עובד יפה מאוד על גוגל כרום, למרות שהייתי מוסיף הערה במסך הטעינה של "אנא המתן" - יש כאלו שזה ייקח כמה שניות עד תחילת הטעינה, וכרגע נראה שאין שום דבר במרכז החלון.
בהחלט דרך מעניינת לשבור שגרת לימודים.
שלוש הערות זריזות:
1. אני מניח שמי שלומד אצלכם יודע מה זה "יחידות"... - הנחתי שזה פרקים במילון (אותיות).
בנוסף, מה אומרת הרמה (אני שיחקתי ברמת פטור - כי זה מה שקיבלתי בבחינה...) - איזה רמה המילים שמתקבלות?
יש מילים שמי שלא מכוון לפטור לא אמור לדעת?
2. בשלב שני - לפעמים לא מופיעה המילה של הטנק הקדמי, כשהוא ממשיך להתקדם - אז אין דרך למנוע ממנו להגיע, חוץ מלטעות בכוונה.
3. הייתי נותן כמה עשיריות שנייה יותר לחשוב לפני תחילת התזוזה של הטנקים.
אגב - עובד יפה מאוד על גוגל כרום, למרות שהייתי מוסיף הערה במסך הטעינה של "אנא המתן" - יש כאלו שזה ייקח כמה שניות עד תחילת הטעינה, וכרגע נראה שאין שום דבר במרכז החלון.
תודה על התגובה הזריזה
היחידות מקבילות ליחידות במילונים הפיזיים ובמשחקי הלמידה האחרים.
לגבי המילונים - חלק מהתלמידים לא מספיקים את כל המילונים (בכל זאת יותר מ- 6,000 מילים זה לא הולך ברגל), אז חילקנו אותם למילונים לפי סדר חשיבות או רמה.
למשל מילון הפטור באנגלית הוא לחבר'ה ברמה גבוהה יותר יחסית.
לגבי מה שאמרת על הטנק שנע ללא מילה. נשמע לי כמו באג. בכל מקרה טנק שלא נושא את המילה הנכונה יכול להתקדם והוא לא פוגע בך (הוא אפילו מרים דגל לבן כשהוא עובר).
ותודה גם על ההערה לגבי גוגל כרום - אבדוק את זה.
לגבי המילונים - חלק מהתלמידים לא מספיקים את כל המילונים (בכל זאת יותר מ- 6,000 מילים זה לא הולך ברגל), אז חילקנו אותם למילונים לפי סדר חשיבות או רמה.
למשל מילון הפטור באנגלית הוא לחבר'ה ברמה גבוהה יותר יחסית.
לגבי מה שאמרת על הטנק שנע ללא מילה. נשמע לי כמו באג. בכל מקרה טנק שלא נושא את המילה הנכונה יכול להתקדם והוא לא פוגע בך (הוא אפילו מרים דגל לבן כשהוא עובר).
ותודה גם על ההערה לגבי גוגל כרום - אבדוק את זה.
נראה רעיון טוב וממומש יפה.
1) כשאני לא מצליח, אז איך אני אדע מה הפתרון ? כדי שזה יהיה גם כלי לימודי ולא רק כלי לבחינת יכולת, כדאי שאם לא הצלחת, שמייד תראה את התשובה הנכונה כדי שתדע פעם הבאה.
(אולי מימשתם את הקטע הזה אחרת, לא ממש התעמקתי בכל הפיצ'רים).
2) סתם שאלה, נפלתי בשאלה הבאה (עברית משני, 1-3, קשה) . המילה הייתה "אקדח", את התשובות איני זוכר, אך אף אחת לא הייתה קשורה ל pistol . האם יש משמעות נוספת ל"אקדח"? אם לא, אז זה באג בדאטא.
1) כשאני לא מצליח, אז איך אני אדע מה הפתרון ? כדי שזה יהיה גם כלי לימודי ולא רק כלי לבחינת יכולת, כדאי שאם לא הצלחת, שמייד תראה את התשובה הנכונה כדי שתדע פעם הבאה.
2) סתם שאלה, נפלתי בשאלה הבאה (עברית משני, 1-3, קשה) . המילה הייתה "אקדח", את התשובות איני זוכר, אך אף אחת לא הייתה קשורה ל pistol . האם יש משמעות נוספת ל"אקדח"? אם לא, אז זה באג בדאטא.
משה
אם תצדק בסוףuriler כתב:לגבי 1 - אתה פשוט מנסה שוב... עד שאתה צודק. כל טעות - מורידה נקודות....
בדקתי שוב. במקרה שאתה מפספס כמה פעמים פשוט תפסיד והמשחק יסתיים.
המקרה שיהיה יותר נפוץ הוא, שתחשוב הרבה ובינתיים ייגמר הסיבוב.
מכיוון שהמטרה הסופית של כל העיניין היא שתעבור את הפסיכומטרי, שווה לרשום את התשובה הנכונה, לפני שמתחיל הסיבוב הבא.
משה
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
משחק מאוד נחמד
כמה הערות:
1. גם לי לא ממש ברור עניין הדגל הלבן.
2. כדאי לבדוק את הרנדומליות. המילה "ארבה" הופיעה לי 3 פעמים רצוף
3. כדאי להוסיף כפתור pause ברור
4. בסוף כל שלב כדאי לכתוב באופן ברור את המילים שלא הצלחתי במכה ראשונה ואת משמעותן, ובצורה שאוכל לעשות להן copy&paste
5. בשלב הבא כדאי לחזור על המילים שלא ידעתי נכון בשלב הקודם
6. כדאי שתהיה אפשרות לשמור את המצב הנוכחי במשחק, כדי שאוכל לחזור אליו מאוחר יותר, ולא אתחיל מההתחלה
כמה הערות:
4. בסוף כל שלב כדאי לכתוב באופן ברור את המילים שלא הצלחתי במכה ראשונה ואת משמעותן, ובצורה שאוכל לעשות להן copy&paste
6. כדאי שתהיה אפשרות לשמור את המצב הנוכחי במשחק, כדי שאוכל לחזור אליו מאוחר יותר, ולא אתחיל מההתחלה
תודה על ההערות והפידבקים, אין על חברי הפורום
שלנו
אענה לשאלות בגוף הטקסט ואני מקווה שלא החמצתי דבר.
אגב, אם מצליחים וצוברים נקודות, אז לא יהיה מצב ש- 4 טעויות ונפסלים, מה שכן קורה בהתחלה.
תשובה: בעקרון, פה זה יותר משחק ופחות לימודי. יש לנו משחקים אחרים ובהם כל טעות מכניסה את הביטוי בו שגיתם למאגר "גדול עליי" ומשם יש כמה דרכים באמת נחמדות ללמוד את המילים (טריוויה, מחולל תשבצים, כרטיסיות אוצר מילים...).
Gun למשל
2. צודק - בגרסה הבאה יש לזה פתרון.
4. רעיון מצוין
. אבדוק אם אפשר לממש אותו.
תודה
. תשחקו ותיהנו ואם יש עוד הערות בכיף, אני מרכז אותן למתכנת לסופ"ש.
קישור למשחק:
אענה לשאלות בגוף הטקסט ואני מקווה שלא החמצתי דבר.
אגב, אם מצליחים וצוברים נקודות, אז לא יהיה מצב ש- 4 טעויות ונפסלים, מה שכן קורה בהתחלה.
תשובה: בעקרון, פה זה יותר משחק ופחות לימודי. יש לנו משחקים אחרים ובהם כל טעות מכניסה את הביטוי בו שגיתם למאגר "גדול עליי" ומשם יש כמה דרכים באמת נחמדות ללמוד את המילים (טריוויה, מחולל תשבצים, כרטיסיות אוצר מילים...).
Gun למשל
1. זה כאילו הטנק נכנע ומרים ידיים.יוני_א כתב:משחק מאוד נחמד![]()
כמה הערות:
6. כדאי שתהיה אפשרות לשמור את המצב הנוכחי במשחק, כדי שאוכל לחזור אליו מאוחר יותר, ולא אתחיל מההתחלה...
2. צודק - בגרסה הבאה יש לזה פתרון.
4. רעיון מצוין
תודה
קישור למשחק:
תגובה לתשובות:
1) ברור שזה משחק. רק הבנתי שזה משחק שהוא בקונטקסט של התכוננות לפסיכומטרי, אז למה גם לא ללמד על הדרך?
2) לא הבנתי אותך. מה Gun קשור לעיניין? ציינתי שזה ב"עברית משני" ושאף אחד מהפירושים לא התאימו למילה אקדח . ציינתי pistol באנגלית רק להסביר שזה המובן היחידי שאני מכיר ל"אקדח".
תבדקו בדטבייס מה מציעים לאקדח.
1) ברור שזה משחק. רק הבנתי שזה משחק שהוא בקונטקסט של התכוננות לפסיכומטרי, אז למה גם לא ללמד על הדרך?
2) לא הבנתי אותך. מה Gun קשור לעיניין? ציינתי שזה ב"עברית משני" ושאף אחד מהפירושים לא התאימו למילה אקדח . ציינתי pistol באנגלית רק להסביר שזה המובן היחידי שאני מכיר ל"אקדח".
תבדקו בדטבייס מה מציעים לאקדח.
משה
תגובה לתגובה לתשובות
1. באמת למה לא? לתת פירוש נכון כשטועים, יהפוך את המשחק למסורבל ואז הוא לא יהיה "שמיש". העלו כאן הצעה יפה שבסוף המשחק, תוכל להעתיק את המילים שבהן שגית. ככה גם תוכל לשחק וגם תוכל ללמוד, מבלי שהאחד "מתנגש" עם השני. נראה עם המתכנת אם זה ישים, כי זה רעיון שמצא חן בעיניי.moco כתב:תגובה לתשובות:
תבדקו בדטבייס מה מציעים לאקדח....
2. אקדח = אבן אדומה יקרה (גם אני לא ידעתי את זה).
Re: תגובה לתגובה לתשובות
וואלהtheezway כתב:1. באמת למה לא? לתת פירוש נכון כשטועים, יהפוך את המשחק למסורבל ואז הוא לא יהיה "שמיש". העלו כאן הצעה יפה שבסוף המשחק, תוכל להעתיק את המילים שבהן שגית. ככה גם תוכל לשחק וגם תוכל ללמוד, מבלי שהאחד "מתנגש" עם השני. נראה עם המתכנת אם זה ישים, כי זה רעיון שמצא חן בעיניי.moco כתב:תגובה לתשובות:
תבדקו בדטבייס מה מציעים לאקדח....
2. אקדח = אבן אדומה יקרה (גם אני לא ידעתי את זה)....
"בתנ"ך מופיעות מספר אבני חן נוספות פרט לאבני החושן: אקדח, כדכוד, ראמות, פנינים, גביש ובדולח. "
לגבי (2), אני מעדיף את הרעיון שלי (נו, כמובן
משה
על FF חלונות רץ חלק וטוב.
מספר הערות :
1. כשאני פוגע במילה נכונה בלי שאני יודע, אני שוכח אותה מיידית. רצוי שיהיה למטה ליד ה"שאלה" גם חלון ה"תשובה הנכונה" אחרי הפגיעה הנכונה. ככה ויזואלית אני זוכר אותה.
2. (כבר כתבו בצורה דומה) רצוי שהמילה שלא ידעתי תחזור על עצמה בשלבים הבאים.
3. כאשר אני מפספס 3 פעמים ומפסיד, רצוי שתופיע התשובה הנכונה במשבצת ה"תשובה הנכונה". (מתקשר לסעיף 1)
4. בעיקר באנגלית - כשמופיע שם עצם, הרבה פעמים הטנקים שבאים הם בכלל פועל, תואר הפועל וההפך. לא קשה לנחש את המילה גם בלי לדעת אותה.
5. יצא כמה פעמים טנק עם ג'יבריש. הופיע רק בצירוף עם עוד מילה עם סלש רגיל ( / ).
10 אגורות שלי.
מספר הערות :
1. כשאני פוגע במילה נכונה בלי שאני יודע, אני שוכח אותה מיידית. רצוי שיהיה למטה ליד ה"שאלה" גם חלון ה"תשובה הנכונה" אחרי הפגיעה הנכונה. ככה ויזואלית אני זוכר אותה.
2. (כבר כתבו בצורה דומה) רצוי שהמילה שלא ידעתי תחזור על עצמה בשלבים הבאים.
3. כאשר אני מפספס 3 פעמים ומפסיד, רצוי שתופיע התשובה הנכונה במשבצת ה"תשובה הנכונה". (מתקשר לסעיף 1)
4. בעיקר באנגלית - כשמופיע שם עצם, הרבה פעמים הטנקים שבאים הם בכלל פועל, תואר הפועל וההפך. לא קשה לנחש את המילה גם בלי לדעת אותה.
5. יצא כמה פעמים טנק עם ג'יבריש. הופיע רק בצירוף עם עוד מילה עם סלש רגיל ( / ).
10 אגורות שלי.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
נהדר..
תודה על כל ההערות
ובאמת בודקים לי עכשיו אם בסוף המשחק ניתן יהיה לייצא/להדפיס רשימה של השגיאות (להציג את הפירוש הנכון באמצע קצת יסרבל וישבור את הרציפות של המשחק).
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
כמה הערות:
הסאונד מציק בשלב מסויים, אפשר שתגוונו עם מוזיקת רקע בלופ (משהו רגוע, כמו שעושים בהרבה משחקי פלאש).
אם לא הייתי מרוכז ופספתי את המילה שאני אמור להכיר (שיחקתי באנגלית), היא לא מופיעה בשום מקום על המסך. אולי כדאי לכתוב אותה בקטן איפשהו.
התרגום ל decentralized הוא "דה-צנטרליסטי"?? עברית שפה קשה
שיחקתי 2 דקות והיו כמה וכמה מילים שחזרו על עצמן, שווה לגוון יותר.
גם לדעתי חשוב להציג את המילה הנכונה או מילים שטעיתי בהן, בסוף הסיבוב. לא חייב להיות כולן - אולי ה-10 הכי חשובות/קריטיות/קשות.
הסאונד מציק בשלב מסויים, אפשר שתגוונו עם מוזיקת רקע בלופ (משהו רגוע, כמו שעושים בהרבה משחקי פלאש).
אם לא הייתי מרוכז ופספתי את המילה שאני אמור להכיר (שיחקתי באנגלית), היא לא מופיעה בשום מקום על המסך. אולי כדאי לכתוב אותה בקטן איפשהו.
התרגום ל decentralized הוא "דה-צנטרליסטי"?? עברית שפה קשה
שיחקתי 2 דקות והיו כמה וכמה מילים שחזרו על עצמן, שווה לגוון יותר.
גם לדעתי חשוב להציג את המילה הנכונה או מילים שטעיתי בהן, בסוף הסיבוב. לא חייב להיות כולן - אולי ה-10 הכי חשובות/קריטיות/קשות.