בקרוב: יותר מצלמות, פי שלושה קנסות
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
HuberHuber כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 83,00.html
מדובר בפריסת מצלמות המתעדות עבירות תנועה ומשגרות אותן בזמן אמת למשטרה. היקף הפרויקט מוערך במאות מיליוני שקלים....
אני חייב לציין שבזכות העדכונים שלך כבר לא צריך לקרוא עיתונים
תכלס אתה צודקyairf כתב:HuberHuber כתב:http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 83,00.html
מדובר בפריסת מצלמות המתעדות עבירות תנועה ומשגרות אותן בזמן אמת למשטרה. היקף הפרויקט מוערך במאות מיליוני שקלים....
אני חייב לציין שבזכות העדכונים שלך כבר לא צריך לקרוא עיתונים...
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73208
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
כשיש משהו שמעניין אותי אישית אני עוקב אחריו ואם אני חושב שזה משהו שיעניין גם את שאר הגולשים אני מעדכן 
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
צר לי לאכזב אתכם..Huber כתב:oferlaor כתב:כגורם מתריע אין ספק שזה יעשה את העבודה.
אני בספק. במקרה ה"טוב" יאטו לפני המצלמה ויגבירו את המהירות לאחריה - מצב אבסורדי לכל הדיעות.
......
אבל המצלמות החדשות יהיו הרבה יותר "חכמות" מהמצלמות כיום (שניתן לחלוף על פניהן באיטיות).
המערכת מתוכננת לחשב את המהירות הממוצעת של כל רכב ורכב בקטע מסוים.
ע"י צילום כל כלי הרכב בכניסה וביציאה מקטע מסוים
ומדידה של הזמן שלקח לכם לחלוף בין שתי המצלמות.
חישוב פשוט ייספק את המהירות הנסיעה הממוצעת שלכם בקטע.
(המרחק בין שתי המצלמות יהיה קבוע וידוע)
אז.. להאט מול המצלמות...כבר לא יהיה יעיל כבעבר
הג'ינג'י

-
Huber
- חבר במועדון HT

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3681048,00.html
מי צריך מצלמות מהירות ב-350 מיליון?
מדינת ישראל מתקדמת לקראת השלמת פרויקט אכיפה אלקטרונית בסכום עתק של 350 מיליון שקל. בדיקת ynet מעלה כי החלטות המדינה מבוססות על הערכות שאינן רלוונטיות למדינת ישראל.
מאמר מאוד מעניין ואינפורמטיבי, רק חבל שאף אחד במשרד התחבורה שקשור לפרויקט הזה לא טרח לבדוק את העובדות הללו.
מי צריך מצלמות מהירות ב-350 מיליון?
מדינת ישראל מתקדמת לקראת השלמת פרויקט אכיפה אלקטרונית בסכום עתק של 350 מיליון שקל. בדיקת ynet מעלה כי החלטות המדינה מבוססות על הערכות שאינן רלוונטיות למדינת ישראל.
מאמר מאוד מעניין ואינפורמטיבי, רק חבל שאף אחד במשרד התחבורה שקשור לפרויקט הזה לא טרח לבדוק את העובדות הללו.
- HaGingi
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 71 פעמים
http://www.auto.co.il/כתבה-22644-בקרוב ... הירו.aspxיצוין כי מלבד לכידת רכב "בזמן אמת"
מאפשרת המערכת להשתמש במצלמות כדי לחשב מהירות מתמשכת.
ניתן לצלם רכב בנקודה מוגדרת, ולצלם אותו שוב במצלמה
שנמצאת כמה קילומטרים משם
ועל פי זמן ההגעה להעריך את מהירותו בקטע....
הג'ינג'י

-
Huber
- חבר במועדון HT

שאלוהים יעזור לנו. יצא לי לנהוג בו לאחרונה וזה כביש שאי אפשר ולא צריך ליסוע בו 90/100 קמ"ש. זה כביש "נקי" בלי שום דבר שיכול להפריע לנסיעה ב 120 קמ"ש לפחות, לשים שם מצלמות זה נטו סחיטת כספים.
מזמן לא הייתי שם אבל עד כמה שזכור לי אין שם הפרדה בין הנתיבים.Huber כתב:שאלוהים יעזור לנו. יצא לי לנהוג בו לאחרונה וזה כביש שאי אפשר ולא צריך ליסוע בו 90/100 קמ"ש. זה כביש "נקי" בלי שום דבר שיכול להפריע לנסיעה ב 120 קמ"ש לפחות, לשים שם מצלמות זה נטו סחיטת כספים....
אם זה עדיין כך, אז זה בלתי סביר לנהוג שם מעל 100.
120 קמ"ש לפחות?
אין שום מדינה שקיים דבר כזה.
120 קמ"ש ומעלה זה אך ורק לכבישים מהירים, ולאלה יש הגדרה ברורה שכוללת הפרדה בין נתיבים, שוליים ברוחב נתיב, גדרות למניעת כניסת חיות ועוד.
מרוב האנטי לפיקוח על המהירות נכתבים פה דברים בלתי סבירים בעליל.
אין שום ספק שבמהירות גבוהה יותר יכולת תיקון טעויות או הימנעות מהפתעות קטנה יותר + תוצאות של התנגשות קטלניות יותר.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

MOCO, אני לא יודע אם אתה זוכר, אבל זה כביש חלק לחלוטין (קרי ישנם מיקטעים ארוכים מאוד של כביש ישר לגמרי ללא שום פניה, הצטלבויות או כל דבר שיכול להפריע לנסיעה) וברב שעות היום הוא כמעט ריק, ככה שתנאי הדרך בהחלט מאפשרים נסיעה ב 120 קמ"ש במקטעים גדולים ממנו (לפחות לפי ניסיוני מהנסיעה לאילת לפני זמן קצר). נסעתי שם כ 110 בממוצע ונעקפתי ללא הפסקה.
ואיך אתה משווה אותנו לחו"ל? ישנם לא מעט מדינות בהן בכבישים בינעורניים אין הגבלת מהירות, אם כבר להיפך, יקנסו אותך אם תיסע במהירות נמוכה מידיי, רק פה בארץ בכל כביש אפשרי לא כל הקבלה לתנאי הדרך יש מדגבלת מהירות שרירותית.
כבר הוכח בכל מחקר שנערך כי המהירות היא הגורם המישני ביותר בגרימת תאונות דרכים, רק פה בארץ ממשיכים להיאחז בקרנות המזבח - הרי זה קל ונוח.
ואיך אתה משווה אותנו לחו"ל? ישנם לא מעט מדינות בהן בכבישים בינעורניים אין הגבלת מהירות, אם כבר להיפך, יקנסו אותך אם תיסע במהירות נמוכה מידיי, רק פה בארץ בכל כביש אפשרי לא כל הקבלה לתנאי הדרך יש מדגבלת מהירות שרירותית.
כבר הוכח בכל מחקר שנערך כי המהירות היא הגורם המישני ביותר בגרימת תאונות דרכים, רק פה בארץ ממשיכים להיאחז בקרנות המזבח - הרי זה קל ונוח.
Huber,
כדאי שתבדוק את העובדות קודם.
אני חוזר שוב על מה שכתבתי:
בשום מדינה מערבית שאני נסעתי בה (ונהגתי בלא מעט מדינות באירופה וצפון אמריקה) אין מדינה שבה מותר ליסוע מעל 120 (זה אני כותב לביטחון, אני חושב שגם נכון להגיד מעל 100) בכביש שאינו מוגדר כדרך מהירה.
דרך מהירה (autostrade, autobahn, motorway, expressway) מוגדרת בחוק ככזו וצריכה לעמוד בכל מיני תנאים, דוגמאת מה שכתבתי בהודעה הקודמת.
אני חושב שדרך מהירה בארץ זה רק כביש 6 וכמה קטעים של כביש ת"א-אשדוד ושל כביש 1.
כביש הערבה לא מתקרב בכלל לעמוד בתנאים של דרך מהירה, כשהמכשול הברור ביותר זה שאין הפרדה בין הנתיבים. במהירויות גבוהות קשה לתקן סטיית רכב לנתיב שמנגד קטן לפני ההתנגשות האפשרית.
בכביש הערבה יש לו מעט תאונות קטלניות, שבכמעט כולן היה סיכוי שלא יקרו אם היו נוהגים יותר לאט. (זה שנכון שלא המהירות גורמת לתאונה זה פשוט לא רלוונטי. השאלה היא האם היא מאפשרת לתקן טעויות).
לא מכיר כבישים (חוץ מכבישים צפופים באזורים עירוניים) שמגבלת המהירות הרשמית היא תלויה בעומס התנועה. לידיעתך, כביש הערבה עמוס לפעמים בערבי חג ומוצאי חג.
המדינה שבה מותר לנהוג בלי מגבלה (שוב, רק באוטובנים, לא בכל דרך בין עירונית ישרה וטובה) היא גרמניה.
במדינה הזו יש כל הזמן ויכוח ציבורי האם להגביל את המהירות וזאת עקב התאונות הקטלניות שמתרחשות שם. שוב, המהירות לא גורמת לתאונה, אך היא לא נותנת אפשרות תיקון טעויות + התנגשות או התהפכות ב160 קמ"ש ומעלה כמעט תמיד נגמרת במוות.
הטיעון נגד הוא בשם "החופש". זה דומה מאוד לדיון הבלתי נגמר בארה"ב על הזכות להחזיק נשק. גם שם הטיעון הוא בשם "החופש" ומנגד יש מלא אנשים מתים.
כדאי שתבדוק את העובדות קודם.
אני חוזר שוב על מה שכתבתי:
בשום מדינה מערבית שאני נסעתי בה (ונהגתי בלא מעט מדינות באירופה וצפון אמריקה) אין מדינה שבה מותר ליסוע מעל 120 (זה אני כותב לביטחון, אני חושב שגם נכון להגיד מעל 100) בכביש שאינו מוגדר כדרך מהירה.
דרך מהירה (autostrade, autobahn, motorway, expressway) מוגדרת בחוק ככזו וצריכה לעמוד בכל מיני תנאים, דוגמאת מה שכתבתי בהודעה הקודמת.
אני חושב שדרך מהירה בארץ זה רק כביש 6 וכמה קטעים של כביש ת"א-אשדוד ושל כביש 1.
כביש הערבה לא מתקרב בכלל לעמוד בתנאים של דרך מהירה, כשהמכשול הברור ביותר זה שאין הפרדה בין הנתיבים. במהירויות גבוהות קשה לתקן סטיית רכב לנתיב שמנגד קטן לפני ההתנגשות האפשרית.
בכביש הערבה יש לו מעט תאונות קטלניות, שבכמעט כולן היה סיכוי שלא יקרו אם היו נוהגים יותר לאט. (זה שנכון שלא המהירות גורמת לתאונה זה פשוט לא רלוונטי. השאלה היא האם היא מאפשרת לתקן טעויות).
לא מכיר כבישים (חוץ מכבישים צפופים באזורים עירוניים) שמגבלת המהירות הרשמית היא תלויה בעומס התנועה. לידיעתך, כביש הערבה עמוס לפעמים בערבי חג ומוצאי חג.
המדינה שבה מותר לנהוג בלי מגבלה (שוב, רק באוטובנים, לא בכל דרך בין עירונית ישרה וטובה) היא גרמניה.
במדינה הזו יש כל הזמן ויכוח ציבורי האם להגביל את המהירות וזאת עקב התאונות הקטלניות שמתרחשות שם. שוב, המהירות לא גורמת לתאונה, אך היא לא נותנת אפשרות תיקון טעויות + התנגשות או התהפכות ב160 קמ"ש ומעלה כמעט תמיד נגמרת במוות.
הטיעון נגד הוא בשם "החופש". זה דומה מאוד לדיון הבלתי נגמר בארה"ב על הזכות להחזיק נשק. גם שם הטיעון הוא בשם "החופש" ומנגד יש מלא אנשים מתים.
משה