חשיבה עתידנית
-
זיזי_טריפו
- עוסק בתחום

- תגובות: 153
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם ,
אם מסתכלים על עולם האינטרנט , טלוויזיה והתקשורת סביבנו אפשר להבין שהברדק הזה לא ימשך לעד , עומד להיות שינוי מהפכני בשירותים אותם מקבל הצרכן .
היום הלכה למעשה כל נושא ה UNIFIED (טלוויזה שהיא גם מחשב , או סלולרי שהוא גם טלוויזה וכו) מתפתח אבל עדיין טרם קרה וכנראה לא יקרה .
כמעט בטוח שתהיה קפיצת מדרגה, השאלה הגדולה מה יהיה הדבר הבא ?
האם הוא יהיה שילוב של להיטים קודמים כמו סלולר או האינטרנט או שמדובר במשהו אחר לגמרי.
אשמח לשמוע רעיונות מכולכם ! תודה .
אם מסתכלים על עולם האינטרנט , טלוויזיה והתקשורת סביבנו אפשר להבין שהברדק הזה לא ימשך לעד , עומד להיות שינוי מהפכני בשירותים אותם מקבל הצרכן .
היום הלכה למעשה כל נושא ה UNIFIED (טלוויזה שהיא גם מחשב , או סלולרי שהוא גם טלוויזה וכו) מתפתח אבל עדיין טרם קרה וכנראה לא יקרה .
כמעט בטוח שתהיה קפיצת מדרגה, השאלה הגדולה מה יהיה הדבר הבא ?
האם הוא יהיה שילוב של להיטים קודמים כמו סלולר או האינטרנט או שמדובר במשהו אחר לגמרי.
אשמח לשמוע רעיונות מכולכם ! תודה .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
העלית נושא לדיון אבל בצורה מאוד מפוזרת. נושא התקשורת האחידה בחיתולים, כל עוד יש כמה יצרנים הוא ימשיך להיות בחיתולים. תוסף לזה את העובדה שלכל צרכן יש את ההעדפות שלו וקיבלת למעשה תשובה ל"למה יש ברדק". עד שלא ייצא מודל עיסקי מסודר העונה בצורה טובה לצרכי האוכלוסיה, משהו ברמת קונצנזוס (רדיו, טלוויזיה, עיתון) לא תהיה התקדמות.
פתרון ? תגדיר מה הבעייה מבחינתך.
פתרון ? תגדיר מה הבעייה מבחינתך.
Vocare Ad Regnum
-
זיזי_טריפו
- עוסק בתחום

- תגובות: 153
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מה זה ברדק ?
אני אסביר :
אם היום עשיתי עליה לישראל בואו נבחן מה עליי לעשות :
1. למצוא וחתום עם ספק אינטרנט
2. למצוא ולחתום עם ספק תשתיות
3. למצוא ולחתום עם ספק טלפון
4. למצוא ולחתום עם ספק טלפון לחו"ל
5. למצוא ולחתום עם ספק סלולר
6. למצוא ולחתום עם ספק תכני טלוויזה (HOT \ YES )
לעשות השוואת מחירים לכל אלו - זה ברדק
לקבוע התקנה עם כל ספק - זה ברדק
לפתור תקלות משולבות ספקים - זה ברדק
מציאות אלטרנטיבית -
אם אני מגיע היום לבית קפה - אני מוציא את הלפטופ , מתקשר ב SKYPE לחברים , צופה בטלווזיה דרך האינטרנט לארץ ובחו"ל וכמה שילמתי על זה ? חינם , כמה התאמצתי ? לא התאמצתי בכלל .
על אותו משקל של בית הקפה צריך להיות איזה פתרון מאוחד מבוסס תקשורת אלחוטית אמינה ( אולי בעתיד WIMAX) ועליו ייבנו כל השירותים הנלווים .
במציאות כזו אם אני יעשה עלייה , כל מה שאני אצטרך לעשות זה להיכנס לאתר של ספק מסויים (אני אשב בבית קפה כי אין לי עדיין אינטרנט ....) לסמן וי על השירותים הדרושים (טלווזיה , טלפון ,סלולר , אינטרנט , רדיו לוויני ועוד אין סוף רעיונות ) - לקבל שורה תחתונה למחיר מומלץ וזהו .
כל חברה תרצה שהשורה התחתונה תהיה זולה יותר ומכאן אנו כצרכנים נרוויח .
חברה שתרצה להגדיל מהירות תוסיף זאת כ ADD ON ולא תשתול את זה במחיר ותעבוד עלינו .
עברת דירה ? אין הבדל
תוספות של טכנולוגיה תצריך את החברות להתאים עצמם לטופולוגיה החדשה ולא יהיה מצב כמו ביום שאנו משלמים ומתקינים מוצרים חדשים כל היום (מעבר ל HD דורש ממיר חדש לדוגמא ) .
אם לכך מצרפים מחירי מסכים (מסכים שכוללים מחשב בתוכם ) יורדים אנו נגלה שטלפון נייד ומסך טלווזיה זה כל מה שנצטרך .
כל העליות של צלחות לווין , תשתיות יעלמו , המחיר לצרכן יצתמצם , כמות האנשים שתוכל להרשות לעצמה את הטכנולוגיה תגדל.
מבצעים הזויים כמו המבצע של 012 (הגדלה חינם ל 2.5 ) לא יהיו , כי מה יעזור לי 2.5 אם התשתית היא 1.5 ......
בקיצור לכך התכוונתי ואני אשמח לשמוע רעיונות אחרים
אם היום עשיתי עליה לישראל בואו נבחן מה עליי לעשות :
1. למצוא וחתום עם ספק אינטרנט
2. למצוא ולחתום עם ספק תשתיות
3. למצוא ולחתום עם ספק טלפון
4. למצוא ולחתום עם ספק טלפון לחו"ל
5. למצוא ולחתום עם ספק סלולר
6. למצוא ולחתום עם ספק תכני טלוויזה (HOT \ YES )
לעשות השוואת מחירים לכל אלו - זה ברדק
לקבוע התקנה עם כל ספק - זה ברדק
לפתור תקלות משולבות ספקים - זה ברדק
מציאות אלטרנטיבית -
אם אני מגיע היום לבית קפה - אני מוציא את הלפטופ , מתקשר ב SKYPE לחברים , צופה בטלווזיה דרך האינטרנט לארץ ובחו"ל וכמה שילמתי על זה ? חינם , כמה התאמצתי ? לא התאמצתי בכלל .
על אותו משקל של בית הקפה צריך להיות איזה פתרון מאוחד מבוסס תקשורת אלחוטית אמינה ( אולי בעתיד WIMAX) ועליו ייבנו כל השירותים הנלווים .
במציאות כזו אם אני יעשה עלייה , כל מה שאני אצטרך לעשות זה להיכנס לאתר של ספק מסויים (אני אשב בבית קפה כי אין לי עדיין אינטרנט ....) לסמן וי על השירותים הדרושים (טלווזיה , טלפון ,סלולר , אינטרנט , רדיו לוויני ועוד אין סוף רעיונות ) - לקבל שורה תחתונה למחיר מומלץ וזהו .
כל חברה תרצה שהשורה התחתונה תהיה זולה יותר ומכאן אנו כצרכנים נרוויח .
חברה שתרצה להגדיל מהירות תוסיף זאת כ ADD ON ולא תשתול את זה במחיר ותעבוד עלינו .
עברת דירה ? אין הבדל
תוספות של טכנולוגיה תצריך את החברות להתאים עצמם לטופולוגיה החדשה ולא יהיה מצב כמו ביום שאנו משלמים ומתקינים מוצרים חדשים כל היום (מעבר ל HD דורש ממיר חדש לדוגמא ) .
אם לכך מצרפים מחירי מסכים (מסכים שכוללים מחשב בתוכם ) יורדים אנו נגלה שטלפון נייד ומסך טלווזיה זה כל מה שנצטרך .
כל העליות של צלחות לווין , תשתיות יעלמו , המחיר לצרכן יצתמצם , כמות האנשים שתוכל להרשות לעצמה את הטכנולוגיה תגדל.
מבצעים הזויים כמו המבצע של 012 (הגדלה חינם ל 2.5 ) לא יהיו , כי מה יעזור לי 2.5 אם התשתית היא 1.5 ......
בקיצור לכך התכוונתי ואני אשמח לשמוע רעיונות אחרים
ואם אני רוצה שירותי תחבורה מגווונים אני צריך:
1) לקנות מכונית
2) למצוא תחנות תדלוק ןמוסכים
2) לברר את קוי האוטובוסים לידי
3) לאסוף מספרי טלפון של תחנות מוניות לידי
שתבין, אני בהחלט מעריך שירותים מאוחדים ואם יהיה להם ערך מוסף הם יצליחו, אבל מה שכינית ברדאק זה לא יותר מהשוק. כשיאחדו חלק מהשירותים, יצוצו גם שירותים חדשים וה"ברדאק" יישמר.
טוב שיש ברדאק כי אם הכל יאוחד, ברור לך מי בעיקר יידפק
למשל, זה שהפרידו רגולטורית תשתיות אינטרנט מספקים, מנע מונופוליזם והוריד מחירים.
ואגב, זוכר כמה עלה להתקשר לחו"ל (טרום אינטרנט) כשהשירות הזה היה מאוחד מקו הבזק שלך?
1) לקנות מכונית
2) למצוא תחנות תדלוק ןמוסכים
2) לברר את קוי האוטובוסים לידי
3) לאסוף מספרי טלפון של תחנות מוניות לידי
שתבין, אני בהחלט מעריך שירותים מאוחדים ואם יהיה להם ערך מוסף הם יצליחו, אבל מה שכינית ברדאק זה לא יותר מהשוק. כשיאחדו חלק מהשירותים, יצוצו גם שירותים חדשים וה"ברדאק" יישמר.
טוב שיש ברדאק כי אם הכל יאוחד, ברור לך מי בעיקר יידפק
למשל, זה שהפרידו רגולטורית תשתיות אינטרנט מספקים, מנע מונופוליזם והוריד מחירים.
ואגב, זוכר כמה עלה להתקשר לחו"ל (טרום אינטרנט) כשהשירות הזה היה מאוחד מקו הבזק שלך?
משה