חיבור זוג רמקולים לשני מגברים שונים
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני מתחיל להריח את סיום פרויקט ה DIY שלי לבנית זוג רמקולי PMS (תמונות בקרוב)
האם אני יכול לחבר את זוג הרמקולים למגבר סטריאו ולרסיבר קולנוע ביתי במקביל.
כלומר, להעביר זוג כבלי רמקול ממגבר הסטריאו אל הרמקולים ועוד זוג כבלים מהרסיבר אל הרמקולים. נניח זוג כבלים עם ספיידים וזוג כבלים עם בננות
בצורה כזו, הרמקולים יוכלו לשמש אותי הן כרמקולים להאזנה למוסיקה והן כזוג רמקולים קדמי לקולנוע ביתי.
כמובן שהרק אחד המגברים יעבוד בכל זמן נתון.
האם עלולים להגרם נזקים למגברים/הרמקולים?
האם תהיה פגיעה באיכות הסאונד?
הצעות לפתרונות אחרים, מוצלחים יותר, יתקבלו בברכה
כלומר, להעביר זוג כבלי רמקול ממגבר הסטריאו אל הרמקולים ועוד זוג כבלים מהרסיבר אל הרמקולים. נניח זוג כבלים עם ספיידים וזוג כבלים עם בננות
בצורה כזו, הרמקולים יוכלו לשמש אותי הן כרמקולים להאזנה למוסיקה והן כזוג רמקולים קדמי לקולנוע ביתי.
הצעות לפתרונות אחרים, מוצלחים יותר, יתקבלו בברכה
-
yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
הרסיבר הוא אונקיו 604. אין לו יציאות PRE.
הסאונד של מגברי קולנוע ביתי נחות משמעותית מסאונד של מגברי סטריאו, ואני רוצה להינות מכל העולמות.
העמדת 4 רמקולים קדמיים (2 לק"ב ו2 לסטריאו) נורא מעמיסה את הסלון.
הסאונד של מגברי קולנוע ביתי נחות משמעותית מסאונד של מגברי סטריאו, ואני רוצה להינות מכל העולמות.
העמדת 4 רמקולים קדמיים (2 לק"ב ו2 לסטריאו) נורא מעמיסה את הסלון.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
אפשר - אבל מתכון בדוק לדפיקת המגבר או הרסיבר
ברסיבר (מודרני) לפחות יש מערכת ממסרים שמנתקת את יציאות הרמקולים בכיבוי, או בעת חיבור אוזניות. במגבר סטריאו זה תלוי, בדגמים ישנים או בדגמים אודיופילים לפעמים איןyanivol כתב:אני מתחיל להריח את סיום פרויקט ה DIY שלי לבנית זוג רמקולי PMS (תמונות בקרוב)
הצעות לפתרונות אחרים, מוצלחים יותר, יתקבלו בברכה...
ממסרים.
(כאילו הם פוגעים באיכות הצליל)
אם אין ממסרים במגבר, אז אסור בכלל לחשוב על כך, אך גם אם יש, תמיד יקרה מצב שהו תפעיל בטעות את שניהם ולך תדע מה יקרה.
זכור את חוק מרפי:
אם ישנה אפשרות לעשות שגיאה פטלית, תמיד ימצא הטיפש האידיוט שיעשה אותה.
פתרון מוצלח יותר, בדוק שעובד מצוין:
ברסיבר אמורה להיות יציאת PRE. חבר את יציאת ה- PRE של R/L לאחת מכניסות AUX במגבר הסטריאו. במצב זה תמיד הרמקולים הקדמיים יפעלו ממגבר הסטריאו כולל קולנוע ביתי, ולא יחוברו רמקולים קדמיים לרסיבר. זאת כמובן בהנחה שמגבר הסטריאו נותן תוצאה עדיפה בהפעלת הרמקולים הללו.
אצל חבר שלי בצענו אפילו סידור יותר מורכב. הבעיה היתה להפוך מערכת סטריאו עם נגן CD יקר מאוד, קדם מגבר ייעודי ומגבר הספק ענקי לדחיפת רמקולי ריבון מגנהפלנר, למערכת קולנוע ביתי.
הוספנו DVD, רסיבר של אונקיו, סאב, סנטר ורמקולים אחוריים. רמקולים קדמיים לא מחוברים לרסיבר.
יציאת הפרה ברסיבר חוברה לכניסה פנויה באותו קדם מגבר שהוזכר לעיל. הווליום של הקדם כוון לשעה 9 והודבק שם סימון. כך כוילה המערכת עבור קולנוע ביתי.
בשמיעת סטריאו מפעילים את הקדם מגבר ונגן CD ועוצמה נשלטת על ידי הקדם מגבר. הרסיבר יכול להיות דלוק או מכובה, זה לא משנה.
לקולנוע ביתי, מחליפים כניסה בקדם, מביאים ווליום בקדם לנקודה המוסמנת מפעלים DVD ורסיבר, עוצמה נשלטת ברסיבר וזה פועל להפליא. לרסיבר יש שלט לומד, כך שכמעט הכל נשלט אפילו משלט אחד.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
תחליף רסיבר
אפילו יד שניה היום יכלול PREyanivol כתב:הרסיבר הוא אונקיו 604. אין לו יציאות PRE.
העמדת 4 רמקולים קדמיים (2 לק"ב ו2 לסטריאו) נורא מעמיסה את הסלון....
אל תסתכן ברעיון העיוועים שלך
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג