מעוניין להתחיל בפרוייקט בית חכם, צריך את עזרתכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
nadavbaba פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אז ככה, זהו בית קיים.

המטרה היא קודם הקומה הראשונה שבנויה מחדר שינה (שלי), סלון ומטבח (מטבח כרגע נשאיר בצד).

1. אני רוצה שכל האורות בקומה יישלטו ע"י מחשב (ו/ או שלט) אבל גם ידני.
2. תריס חשמלי אחד (היציאה מהסלון לגינה) אם אפשרות לכתיבת תרחיש שיפתח אוטומטית בזמן שאני אגדיר לו.
3. מערכת אזעקה לבית ( חיישני מגע בכניסה לכל חדר שאולי ישמשו גם בשביל האורות)

כרגע זהו....

אין לי תקציב אבל אני מעדיף כמה שפחות כסף, התקנה של כל הרכיבים אני אעשה לבד, אולי גם תכנות אבל זה לא כ"כ בטוח כי אין לי זמן...

יש הצעות כלשהן?

*חייבים לעשות תעלות נפרדות לכל העסק או שאפשר להשתמש בתעלות של החשמל?
**יש תשתית WIFI בבית אם זה עוזר

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נשמע כמו אתגר מעניין

שליחה #2 

אם אין תשתית ואין תקציב, אז מה נשאר... :wink:
בכל אופן, ייתכן שדווקא בגלל זה, תוכל למצוא עניין במוצרים באתר הזה:
www.igreen.co.il
נכון שזה לא ממש בית חכם, אבל זה עונה לכל מה שתיארת כאן. כולל עניין התקציב הנמוך.
בנוסף, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להתקין ולהגדיר את המוצרים האלה.

בהצלחה.

nadavbaba פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אין תקציב כי אני לא יודע כמה להשקיע בכל העסק, אני מוכן להקציב לפחות אלף שקל (אפילו יותר במידת הצורך), בכל זאת- זה רק חדר שינה וסלון.

אם צריך להעביר כבלים בתעלות של החשמל אני יכול.

יש בקומה 5 מתגים של אורות שממוקמים ב3 נקודות ותריס חשמלי אחד, כמה כבר זה יכול להיות מסובך...

ד"א, דימרים זה רק מתג או שצריך גם מנורות מיוחדות?

אני מעדיף לשלוט על החשמל בעיקר ע"י מחשב ופחות ע"י שלט (בעיקר כתיבת תרחישים).

יש חיישנים יותר קטנים? אני לא רוצה שהם יבלטו לעין ...

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול לעבוד עם misterhouse עבור הבקרה.

http://misterhouse.sourceforge.net/ אבל תצתרך מערכת לינוקס מותקנת. אם אין לך כזו תוכל להתקין את
http://linuxmce.com/ (זו מערכת הפעלה מלאה שכוללת מדיה סנטר, התממשקות למערכות בית חכם, ועוד ועוד ועוד..)
החיסרון שלה שהיא טיפה כבדה על מנת להריץ אותה על מחשבים מוקטנים, אבל אם יש לך מדיה סנטר שגם ככה עובד 24/7 אז היא דווקא תהיה בחירה טובה. וקלה יחסית לקינפוג עם אופציה נוחה לגדילה של המערכת.
זה הWIKI שלהם http://wiki.linuxmce.org/index.php/Main_Page

שניהם כוללות התממשקות לתקני X10 ועוד הרבה תקנים נפוצים, לצורך הבקרה אתה יכול להשתמש בפרוטוקול של OneWire ואז רק צריך להעביר זוג חוטים שעליהם משורשרים כל החיישנים - החיסרון שלו שהפרוטוקול שלו טיפה מעצבן..

אם אתה רוצה לרתום את הרשת לעסק אז אתה יכל להשתמש בhttp://en.wikipedia.org/wiki/NSLU2 אבל זה יצריך ממך שיפצורים רבים והתקנת לינוקס עליו, ובעצם להפך אותו למעין יחידת מחשב קטנה שתתחבר לבקר או תריץ עליה את התוכנה של הבית החכם. (יתכן ותצתרך לבצע אובר קלוק לslug כדי שהוא ירוץ בצורה טובה)

ואז כל הרעיון זה לפזר כמה יחידות של slug בבית שכולם מחוברת לרשת. היתרון הוא שהמהירות היא עצומה וכמעט אין דיליי.

על מנת לשלוט על כל שאר המנורות אתה תצתרך בקר או כרטיס I/O/ או לעבוד בצורה הזולה ביותר (יציאת LPT)

אם אתה אוהב את הקטע של DIY אז לא חסר אופציות לבנות מערך בית חכם טובה וזולה משמעותית.

!!כל מה שכתבתי כאן פועל על לינוקס בלבד, ואין לו שום סיכוי לעבוד בחלונות!!
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

התקנים המבוססים על X10 לא נפוצים בארץ

שליחה #5 

ואם כבר מחפשים פתרון לטכנולוגיה דומה, עדיף ללכת על Plc-bus כי הוא יותר אמין באופן משמעותי (יש ללב אופיר ולאיי-פיל, שניהם מביאים את אותו רעיון בצורות שונות).

עדיין אני חושב שבמסגרת תקציב של 1000 ש"ח תוכל להשתמש במוצרים של איי-גרין. אחד השלטים שלהם כולל תכנות עם תזמוני הפעלות וכו'.

לגבי גודלם של הגלאים, הבנתי מהם שבקרוב הם הולכים לייבא עוד כמה סוגים (הם נמצאים בתהליכי אישור שונים). אז אולי שווה לך להמתין.

בנוגע לדימר- נורה רגילה יכולה להתעמעם אם אתה מתקין לה דימר (נורת ליבון, הלוגן וכו'). צריך לקחת בחשבון שדימר רגיל אינו יודע לעמעם פלורסנט.

nadavbaba פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אמממ

שליחה #6 

אני יכול לארגן מחשב שיהיה הבקרה, זה מחוץ לתקציב, או לחלופין מחשב כף יד שיהיה מחובר קיר כמו שראיתי בכמה פרוייקטים פה.

דימרים ירדו מהפרק מכיוון שכל הנורות הן פלורסנטים.

יש לי רשת אלחוטית אז לא צריך לרשת את כל הבית.

איזה רכיבים אני צריך כדי לחבר את הכל למחשב שישלוט על הכל?

צריך את המתגים החכמים האלה לחשמל, מה עדיף?

מחברים אותם לבקר שיקושר עם המחשב, נכון? איזה בקר עדיף?

מצורף שרטוט של הקומה הראשונה, בחדר שינה ובסלון יש מחשב.
עיגולים אדומים- מתגי אור.
<br />עיגול אדום מלא- מפסק של התריס החשמלי.
<br />עיגולים צהובים- מנורות.
 עיגולים אדומים- מתגי אור.
עיגול אדום מלא- מפסק של התריס החשמלי.
עיגולים צהובים- מנורות.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

פתרון שיכול להיות נוח מאד

שליחה #7 

הנה דוגמה למשהו שיכול להיות רלוונטי עבורך:
http://www.i-feel.co.il/ShowDoc.asp?Dyn ... tentID=986
מדובר על שילוב של מודולי PLC-Bus ברשת החשמל. מאחורי כל מפסק של תריס או תאורה שאתה רוצה לשלוט עליו בצורה חכמה קיים מודול שתפקידו להעביר פקודות למערכת באמצעות רשת החשמל. גם המחשב מחובר לרשת החשמל באמצעות מתאם USB ויודע לשלוט על האלמנטים החשמליים באמצעות תוכנה של Superna.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

ניתן לבצע עמום למנורות פלורוסנט אבל ש צורך במשק דיגיטלי.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”