תאורה אחורית - עוד פתרון
שלום לכולם,
אני יודע שדובר על כך רבות בפורום בעבר, אבל כרגע סיימתי להתקין משהו די מגניב ורציתי לשתף בו את כולם.
באיקאה התחילו למכור מנורות פלורסנט קטנות. מדובר על בית מנורה באורך של 40 ס"מ, ובעובי של בערך 4 על 2 ס"מ. הנורה עצמה היא פלורסנט דקה (T5), ובהספק של 8 וואט. את הבית מנורה מכסה פלסטיק שקוף "מט". (מאוד מזכיר את התמונות של ה - AMBILIGHT של פיליפס). בכל מקרה, מאחר ומדובר בהספק נמוך, ובמנורה קטנה, החום המופק אינו גבוה במיוחד.
אז, פשוט הדבקתי שתי מנורות כאילו בעזרת דבק דו"צ למתלה על הקיר, מאחורי הרמקולים של המסך. (Aquos).
יש גם את אותו בין המנורה באורך של 63.5 ס"מ, ובהספק של 13 וואט.
לכל מי ששאל על תאורה אחורית, זה יכול להיות רעיון נחמד.
אני יודע שדובר על כך רבות בפורום בעבר, אבל כרגע סיימתי להתקין משהו די מגניב ורציתי לשתף בו את כולם.
באיקאה התחילו למכור מנורות פלורסנט קטנות. מדובר על בית מנורה באורך של 40 ס"מ, ובעובי של בערך 4 על 2 ס"מ. הנורה עצמה היא פלורסנט דקה (T5), ובהספק של 8 וואט. את הבית מנורה מכסה פלסטיק שקוף "מט". (מאוד מזכיר את התמונות של ה - AMBILIGHT של פיליפס). בכל מקרה, מאחר ומדובר בהספק נמוך, ובמנורה קטנה, החום המופק אינו גבוה במיוחד.
אז, פשוט הדבקתי שתי מנורות כאילו בעזרת דבק דו"צ למתלה על הקיר, מאחורי הרמקולים של המסך. (Aquos).
יש גם את אותו בין המנורה באורך של 63.5 ס"מ, ובהספק של 13 וואט.
לכל מי ששאל על תאורה אחורית, זה יכול להיות רעיון נחמד.
אבל הפלורסנט מהבהב ...
הייתי רוצה לראות תמונה של זה אם אפשר .
והאם בחנת את התאורה בצפייה בסרט? לא הפריע לך משהו?
והאם בחנת את התאורה בצפייה בסרט? לא הפריע לך משהו?
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
pictures please
flourescents are problematic because of flickering, although they are usually almost exactly 6500K' which is very good.
flourescents are problematic because of flickering, although they are usually almost exactly 6500K' which is very good.
פתרון נוסף - וכן, תמונות:)
אז ככה, לאחר ניסויים רבים, הגעתי למסקנה שהכי נוח בעיני הוא השימוש בפלטות של לדים.
אני אסביר:
באיקאה, מוכרים סט של 4 פלטות של לדים וטרנספורמטור. הלדים מאירים באור לבן, זהה לאור של פלורסנט.
כל פלטה כזאת מורכבת בעצם מ - 6 או 8 לדים, (אני לא ממש זוכר), והיא צורכת 0.5 ווט.
כלומר, גם אחרי פעילות שוטפת של כמה ימים (בדקתי:)) אפקט החימום הוא מינורי. (אפשר לגעת באצבעות בנורות, מרגישים שיש שינוי של אולי 3 - 5 מעלות מטמפ' החדר במקרה הרע...
הדבקתי בעזרת דבק דו"צ שני לדים על כל רמקול, ועוד 4 לדים על השידה מתחת למסך, כדי לתת מעין "הילה" של אור לבן שעולה למעלה.
קצת קשה לראות את האפקט של ההילה בתמונות, אבל ניסיתי. אז יש שתי תומנות. התמונה השנייה צולמה עם פלאש, אז לא מבחינים כ"כ באור,
והתמונה הראשונה צולמה ללא פלאש, בחדר חשוך. (טיפה overexpused), אבל לא היה לי יותר מדי כוח להתעסק עם זה:)
אני אסביר:
באיקאה, מוכרים סט של 4 פלטות של לדים וטרנספורמטור. הלדים מאירים באור לבן, זהה לאור של פלורסנט.
כל פלטה כזאת מורכבת בעצם מ - 6 או 8 לדים, (אני לא ממש זוכר), והיא צורכת 0.5 ווט.
כלומר, גם אחרי פעילות שוטפת של כמה ימים (בדקתי:)) אפקט החימום הוא מינורי. (אפשר לגעת באצבעות בנורות, מרגישים שיש שינוי של אולי 3 - 5 מעלות מטמפ' החדר במקרה הרע...
הדבקתי בעזרת דבק דו"צ שני לדים על כל רמקול, ועוד 4 לדים על השידה מתחת למסך, כדי לתת מעין "הילה" של אור לבן שעולה למעלה.
קצת קשה לראות את האפקט של ההילה בתמונות, אבל ניסיתי. אז יש שתי תומנות. התמונה השנייה צולמה עם פלאש, אז לא מבחינים כ"כ באור,
והתמונה הראשונה צולמה ללא פלאש, בחדר חשוך. (טיפה overexpused), אבל לא היה לי יותר מדי כוח להתעסק עם זה:)
- oferlaor
- מנהל

Yonster,
דבר ראשון הרעיון הזה נראה פשוט מהמם ומשנה לגמרי את התצוגה של הפלזמה ובכלל של כל המזנון.
דבר שני כפי ששמתי לב מהתמונות לא ראיתי חוטים שעולים מהמזנון לעבר המסך והנורות,
ביצעת הכנה מראש בקיר עבור יציאות חשמל/וידאו/אודיו?
ועוד שאלה האם זה קיים להם כיום בתצוגה (לא מצאתי את זה בקטלוג שלהם) ומה המחיר?
דבר ראשון הרעיון הזה נראה פשוט מהמם ומשנה לגמרי את התצוגה של הפלזמה ובכלל של כל המזנון.
דבר שני כפי ששמתי לב מהתמונות לא ראיתי חוטים שעולים מהמזנון לעבר המסך והנורות,
ביצעת הכנה מראש בקיר עבור יציאות חשמל/וידאו/אודיו?
ועוד שאלה האם זה קיים להם כיום בתצוגה (לא מצאתי את זה בקטלוג שלהם) ומה המחיר?
גיל בכר
נראה בדיוק כמו ה-Ambiliet? ...
זה נראה נחמד מאוד אבל אני חשבתי שהתאורה האחורית אמורה לתת "הילה" מסביב למסך או לפחות בצדדי המסך (כמו בפיליפס) ולא ב-4 נקודות..
נראה לי ששימוש ב-2 נורות פלורסנט שהזכרת קודם נותנות אפקט דומה יותר לזה שיש בפיליפס..
למה לא צירפת תמונות גם של הפלורסנט? תוכל לפרט מה הפריע לך בדיוק בכל התצורות שבהן השתמשת?
נראה לי ששימוש ב-2 נורות פלורסנט שהזכרת קודם נותנות אפקט דומה יותר לזה שיש בפיליפס..
למה לא צירפת תמונות גם של הפלורסנט? תוכל לפרט מה הפריע לך בדיוק בכל התצורות שבהן השתמשת?
- oferlaor
- מנהל

אתה בטוח שזה טוב?MartinHSabag כתב:מעולה !
אני מתכנן לעשות תאורה רכה מאחורי המסך מקרן.......
זה בוודאי פוגע בהכשה של החדר.
בד"כ אפילו מומלץ לצבוע את הקיר כולו בשחור - אבל אתה הולך להוסיף לזה אור
פרט והסבר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: