שידורי הוט\יס בפלזמה
לאחר שבחנתי והתרשמתי מאיכות התמונה בשידורי DVD בפלזמות שונות עם דגש על פלזמת PW8 ''42 של פנסוניק, החלטתי ללכת היום לחנות שמאפשרת צפיה בשידורי יס בתצוגה. אני רוצה לומר לכם שהתאכזבתי : איכות התמונה היתה ירודה אפילו ביחס לטלוויזיה רגילה שזולה ממנה בעשרות אחוזים! התמונה נראתה מעט מטושטשת בגבולות של כהה\בהיר וכן ראו בה גם מעט את הפיקסלים (קצת בערוץ 10 ויותר בערוץ1 ו2 ).
התופעה חזרה בכל הפלזמות בחנות( פיוניר,nec וכמובן הPW8 שבה ראו יחסית הכי טוב).
שאלותי:
1. האם זו בעית כיול או גודל מסך או שמא מדובר ב"מחלה" ידועה של הפלסמה לעומת הטלויזיה הרגילה.
2. האם טלוויזית LCD עם נתונים דומים אמורה להראות לנו תמונה טובה יותר\גרועה יותר\אותו דבר עבור שידורי הכבלים\לווין.
3. איך יש שינוי עצום כזה בפלסמות בין שידורי הDVD לשידורי הטלוויזיה ,הבדל שמתון יותר בטלוויזיה הרגילה.
התופעה חזרה בכל הפלזמות בחנות( פיוניר,nec וכמובן הPW8 שבה ראו יחסית הכי טוב).
שאלותי:
1. האם זו בעית כיול או גודל מסך או שמא מדובר ב"מחלה" ידועה של הפלסמה לעומת הטלויזיה הרגילה.
2. האם טלוויזית LCD עם נתונים דומים אמורה להראות לנו תמונה טובה יותר\גרועה יותר\אותו דבר עבור שידורי הכבלים\לווין.
3. איך יש שינוי עצום כזה בפלסמות בין שידורי הDVD לשידורי הטלוויזיה ,הבדל שמתון יותר בטלוויזיה הרגילה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
למה הפלזמה אמורה לשפר אות דפוק?
מה שאתה רואה זה מה שיש.
את התלונה תפנה לספקיות התוכן, לא למוניטור שפשוט מראה לך את זה.
ערוץ 2 עוברים עכשיו לשידור דיגיטלי, בקרוב ישלימו את המעבר, ואז רמתם תדמה לערוץ 10, שנותן לנו תמונה וסאונד מעולים.
על ערוץ 1 אני לא רוצה לדבר.
ד"א לשאלתך למה בטלבזיה רגילה רואים יותר "אחיד", כי המכנה המשותף שם יותר נמוך.
היא פשוט מורחת הכל.
מה שאתה רואה זה מה שיש.
את התלונה תפנה לספקיות התוכן, לא למוניטור שפשוט מראה לך את זה.
ערוץ 2 עוברים עכשיו לשידור דיגיטלי, בקרוב ישלימו את המעבר, ואז רמתם תדמה לערוץ 10, שנותן לנו תמונה וסאונד מעולים.
על ערוץ 1 אני לא רוצה לדבר.
ד"א לשאלתך למה בטלבזיה רגילה רואים יותר "אחיד", כי המכנה המשותף שם יותר נמוך.
היא פשוט מורחת הכל.
ערן, אני בכלל לא מסכים איתך... הפלאזמה שלי לפחות (PIONEER MVE1) נותנת איכות תמונה שלא נופלת מDVD טוב בכמה ערוצים כמו YES1-4 כאשר משודר סרט בפורמט רחב, ובערוצים YES+ ו-YES WEEKEND לרוב, ובמיוחד כאשר משודרות סדרות בפורמט רחב...
רשמת בעצמך : תמונה מטושטשת, מאחר ואני מכיר את הפלזמות שציינת אז אני יודע שזה לא נכון, לי יש בעצמי פלזמה של נק ורואים בה יפה תמונה בשידורי טלוויזיה, ללא שום קשר זה ידוע שבטלוויזיות הרגילות ה CRT רואים יותר טוב מפלזמה ו LCD.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
CRT טובה יותר מפלאזמה ו-LCD, כמעט בכל פרמטר.
הרזולוציה העדיפה של פלאזמות או LCD לא רלוונטיות לאות PAL, אלא להיפך, מכיון שהאות הוא ברזולוציה של 576 שורות INTERLACED, זה אומר שבהגדרה טלויזית CRT פשוטה תתמודד איתו טוב יותר, כי היא לא צריכה לעשות שום עיבוד עליו.
מסכים בעלי רזולוציה גבוהה או EDTV אפילו, צריכים לעשות עיבודי תמונה שלבטח לא עושים לה טוב....
הרזולוציה העדיפה של פלאזמות או LCD לא רלוונטיות לאות PAL, אלא להיפך, מכיון שהאות הוא ברזולוציה של 576 שורות INTERLACED, זה אומר שבהגדרה טלויזית CRT פשוטה תתמודד איתו טוב יותר, כי היא לא צריכה לעשות שום עיבוד עליו.
מסכים בעלי רזולוציה גבוהה או EDTV אפילו, צריכים לעשות עיבודי תמונה שלבטח לא עושים לה טוב....
כדאי להבין שכיום, עם איכות השידור בארץ (נדמה לי שסביב ה- 320 קוים) פלזמה ו/או LCD נותנים מענה לכותרי DVD (איכותיים בלבד) וסרטים מסויימים, בעיקר ב- YES וכמובן אסטתיקה. שידורי HD הם עדיין חלום כי גם בעולם הרחב אין עודף תכנים ב- HD. לי יש חלום קטן / גדול שהגביע העולמי הקרוב יזכה לצילום ושידור HD, ואזי נצטרך לחשוב כיצד לקלוט את זה. אחת האופציות היא בעזרת ה- DREAM BOX החדש שאמור לצאת השנה, אשר אמור להיות בעצמו ממיר HD. ואז צריך כמובן גם צלחת לוויינים ותוכנה מתאימה. מי שצופה למשל, כמוני, בשידורי הכדורגל בתשלום ב- LCD, נמצא על סף הקאה בכל יום שבת...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78879
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אם יש לכם תלונות על איכות השידור (המזעזע, במיוחד לאחרונה) של ערוץ 2 וערוץ 1 - צריך להתלונן להם.
אין ספק שמדובר באיכות שלא מביישת מדינת עולם שלישי.
ככל שתגדילות את התמונה, האיכות המזעזעת הזו הופכת יותר ויותר משמעותית.
אם תכוונו אך ורק לערוצים האלה, עדיף מסך CRT בגודל 26" ומטה שמטשטש ומעלים את התופעות והוא מספיק קטן בכדי שלא תשימו לב אליהם גם במרחק 2-3 מטר.
אין ספק שמדובר באיכות שלא מביישת מדינת עולם שלישי.
ככל שתגדילות את התמונה, האיכות המזעזעת הזו הופכת יותר ויותר משמעותית.
אם תכוונו אך ורק לערוצים האלה, עדיף מסך CRT בגודל 26" ומטה שמטשטש ומעלים את התופעות והוא מספיק קטן בכדי שלא תשימו לב אליהם גם במרחק 2-3 מטר.
איכות
יש לי LCD קטן, 2.5 אינץ', נראה לי שאתקין אותו בסלון (עם וילון, גבס וקונגו...). וברצינות, יש למצוא דרך להשפיע. סתם תלונות לנציגי שירות לא יעשו מאומה. לעומת זאת, פנייה מסודרת בשם כל חברי האתר ויותר, שתפנה אל הוט ויס ותבהיר להם שמי שירים את הכפפה יקבל אוטומטית את החברים כולם - יכול אולי לגרום למישהו תנועה עירנית בגבה השמאלית. מה דעתך עופר? אפשר להריץ קמפיין בנושא ואשמח לעזור בכך, גם מול היצרנים השונים.
- oferlaor
- מנהל

naty,
יס משדרים באיכות לא רעה (אם כי תמיד אפשר להשתפר, אבל הם מוגבלים מאוד ברוחב הסרט).
את הוט אני בכלל לא מבין, הם הרבה פחות מוגבלים ברוחב סרט ובכ"ז, האיכות של מרבית הערוצים שם, פשוט קטסטרופה.
לגבי ערוץ 2 וכו', GARBAGE IN GARBAGE OUT. לא יעזור שום דבר, איכות הציוד שם פשוט נחות ממה שיש ליס, הוט או ערוץ 10. הם פשוט באוויר הרבה מאוד זמן. תראה את הסיכום השבועי בחדשות, זה פשוט נראה כאילו ערכו את זה במחשב כיס... סדרות רבות משודרות שם בחצי רזולוציה (אין BAD EDITING כי הכל VIDEO MODE). התלונה צריכה להתבצע מול הרשות השניה (ולדעתי אין להם שום עניין בזה).
לגבי איכות, גרידא, אנחנו מנסים לשכנע את הגופים ש-HDTV זה הדרך ללכת ולא סתם שיפור של 2% באיכות השידור. החברות מאוד אמביבלנטיות בנושא HD, יום אחד הן מתלהבות (ע"ע HOT HD) ויום אחד מתעלמות (ע"ע HD-2).
יס משדרים באיכות לא רעה (אם כי תמיד אפשר להשתפר, אבל הם מוגבלים מאוד ברוחב הסרט).
את הוט אני בכלל לא מבין, הם הרבה פחות מוגבלים ברוחב סרט ובכ"ז, האיכות של מרבית הערוצים שם, פשוט קטסטרופה.
לגבי ערוץ 2 וכו', GARBAGE IN GARBAGE OUT. לא יעזור שום דבר, איכות הציוד שם פשוט נחות ממה שיש ליס, הוט או ערוץ 10. הם פשוט באוויר הרבה מאוד זמן. תראה את הסיכום השבועי בחדשות, זה פשוט נראה כאילו ערכו את זה במחשב כיס... סדרות רבות משודרות שם בחצי רזולוציה (אין BAD EDITING כי הכל VIDEO MODE). התלונה צריכה להתבצע מול הרשות השניה (ולדעתי אין להם שום עניין בזה).
לגבי איכות, גרידא, אנחנו מנסים לשכנע את הגופים ש-HDTV זה הדרך ללכת ולא סתם שיפור של 2% באיכות השידור. החברות מאוד אמביבלנטיות בנושא HD, יום אחד הן מתלהבות (ע"ע HOT HD) ויום אחד מתעלמות (ע"ע HD-2).
מרטין,
אם לטענתך CRT טובה יותר מפלאזמה ו-LCD כמעט בכל פרמטר, אז עולה פה אם כך השאלה מדוע אנשים בארץ משקיעים כל כך הרבה כסף במשהו פחות איכותי מלבד העובדה שחיצונית הוא פרקטי ויפה ,כי כשאני חשבתי על קניית פלאזמה הדבר הראשון שעלה בראשי זה לקפוץ לליגה אחרת של איכות.
אם לטענתך CRT טובה יותר מפלאזמה ו-LCD כמעט בכל פרמטר, אז עולה פה אם כך השאלה מדוע אנשים בארץ משקיעים כל כך הרבה כסף במשהו פחות איכותי מלבד העובדה שחיצונית הוא פרקטי ויפה ,כי כשאני חשבתי על קניית פלאזמה הדבר הראשון שעלה בראשי זה לקפוץ לליגה אחרת של איכות.
- serge
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 518
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מדוע לחשוק בפלזמה:
אמנה הסיבות לפי סדר העדיפות שלי:
1. זה אסטטי, מי צריך קופסא ענקית בסלון.
2. מסך גדול יותר (לא מכיר CRT הגדול מ 40").
3. יש חיים אחרי ערוץ 2, לדוגמא DVD, סדרות וסרטים ב HD מהאינטרנט.
1. זה אסטטי, מי צריך קופסא ענקית בסלון.
2. מסך גדול יותר (לא מכיר CRT הגדול מ 40").
3. יש חיים אחרי ערוץ 2, לדוגמא DVD, סדרות וסרטים ב HD מהאינטרנט.
Re: למגיבים
האיכות בערוץ 2 סבירה בהחלט... בעצם, אני יחסית מרוצה מהאיכות בכל הערוצים שהם לא ערוץ 1, שם היא באמת גרועה מאד יחסית לאחרים(אבל עדיין WATCHABLE בהחלט)eran116 כתב:לסאני: האם האיכות בפלסמה שלך טובה או לפחות סבירה גם בשידורים שאינם פס רחב (כמו ערוץ 2 לדוגמא) ?
ללירון : איך הגעת למסקנה הזאת?...
לגבי CRT, אתם מכלילים... נכון שפוטנציאלית הCRT יכולה לתת תמונה יותר טובה, אך אלה רק במסכים מאד יקרים... בואו נגיד שבכל בית שביקרתי בו והייתה בו CRT(החל מהישנות של 10 שנים+ עד ליחסית חדשות של TOSHIBA או SONY במחירים של 3-4K למסכים של 25-29 אינץ') אז לא היה מה להשוות באיכות התמונה, והפלאזמה שלי מציגה איכות תמונה הרבה יותר גבוהה...
zeev,
אני זוכר שאמרת שלדעתך הLCD והפלאזמות לא הבשילו מספיק, ולכן אתה נשאר בינתיים עם הCRT שלך... אתה יכול להגיד איזה דגם יש לך ומה העלות שלו?
- oferlaor
- מנהל

לגבי CRT,
אכן יש יתרונות ל-CRT, אבל גם המון חסרונות (שמתגברים ככל שהמסך גדול יותר וזול יותר).
הבעיה העיקרית בעיני היא של CONVERGENCE. מסכים מכויילים יכולים לחמם את מסגרת הברזל שגובלת את הקרן מבחינת הצבעים. הדבר יכול לגרום לדליפות צבע ובעיות נוספות. זו הסיבה שוויתרתי על מסך גרונדיג 34" לטובת פלאזמה (המסך עדיין עובד אצל הורי, לאחר כעשור!).
בעיה נוספת היא דהפוקוסינג - במיוחד עבור מסכים שטוחים
העובדה שיש מתח גבוה במסכים הללו, ושהוא בד"כ משותף לסריקה וגם ללבנים (אם כי במסכי MONITOR מפרידים את זה לשני מעגלים נפרדים) הדבר גורם לכך שהמסך "מתעקם" ככך שיש צריכת מתח גבוהה יותר. תביטו לרגע בלוגו של ערוץ כלשהו תוך כדי שקורה משהו במסך. אתם תראו שהוא לא נשאר במקומו, אלא רוקד. זה גם גורם לכך שאם יש CREDITS ויש משהו ברקע, תראו שהטקסט לא עולה בקו ישר אלא רוקד לו תוך כדי עליה.
גם רגישות לשדות מגנטיים, גודל, משקל, ועומק וכן מגבלת הגודל שלו (מעל 34"/36" קשה מאוד למצוא מסכי CRT).
בקיצור, אין טכנולוגיה אידאלית, אחרת כולנו היינו כבר משתמשים בה, לא?
אכן יש יתרונות ל-CRT, אבל גם המון חסרונות (שמתגברים ככל שהמסך גדול יותר וזול יותר).
הבעיה העיקרית בעיני היא של CONVERGENCE. מסכים מכויילים יכולים לחמם את מסגרת הברזל שגובלת את הקרן מבחינת הצבעים. הדבר יכול לגרום לדליפות צבע ובעיות נוספות. זו הסיבה שוויתרתי על מסך גרונדיג 34" לטובת פלאזמה (המסך עדיין עובד אצל הורי, לאחר כעשור!).
בעיה נוספת היא דהפוקוסינג - במיוחד עבור מסכים שטוחים
העובדה שיש מתח גבוה במסכים הללו, ושהוא בד"כ משותף לסריקה וגם ללבנים (אם כי במסכי MONITOR מפרידים את זה לשני מעגלים נפרדים) הדבר גורם לכך שהמסך "מתעקם" ככך שיש צריכת מתח גבוהה יותר. תביטו לרגע בלוגו של ערוץ כלשהו תוך כדי שקורה משהו במסך. אתם תראו שהוא לא נשאר במקומו, אלא רוקד. זה גם גורם לכך שאם יש CREDITS ויש משהו ברקע, תראו שהטקסט לא עולה בקו ישר אלא רוקד לו תוך כדי עליה.
גם רגישות לשדות מגנטיים, גודל, משקל, ועומק וכן מגבלת הגודל שלו (מעל 34"/36" קשה מאוד למצוא מסכי CRT).
בקיצור, אין טכנולוגיה אידאלית, אחרת כולנו היינו כבר משתמשים בה, לא?
- oferlaor
- מנהל

לא בהכרח, לפלאזמות EDTV יש 852 על 480.
למסך CRT יש בד"כ 720 (קשה למדידה) על 576 (לא כולל OVERSCAN).
מקובל לדבר על 540TVL (שיטת החישוב של זה טיפה מסובכת ומעצבנת, אני לא אכנס לזה כאן), אבל בכל מקרה, הרזולוציה האנכית (SCAN LINES) גבוהה מזו של פלאזמה EDTV.
כמובן שיש עוד בעיות בכל הטכנולוגיות (SCAN LINES שניתן לראות אותן זו בעיה נוספת).
למסך CRT יש בד"כ 720 (קשה למדידה) על 576 (לא כולל OVERSCAN).
מקובל לדבר על 540TVL (שיטת החישוב של זה טיפה מסובכת ומעצבנת, אני לא אכנס לזה כאן), אבל בכל מקרה, הרזולוציה האנכית (SCAN LINES) גבוהה מזו של פלאזמה EDTV.
כמובן שיש עוד בעיות בכל הטכנולוגיות (SCAN LINES שניתן לראות אותן זו בעיה נוספת).
מה אתה רוצה להגיד בזה?eran116 כתב:מרטין,
אם לטענתך CRT טובה יותר מפלאזמה ו-LCD כמעט בכל פרמטר, אז עולה פה אם כך השאלה מדוע אנשים בארץ משקיעים כל כך הרבה כסף במשהו פחות איכותי מלבד העובדה שחיצונית הוא פרקטי ויפה ,כי כשאני חשבתי על קניית פלאזמה הדבר הראשון שעלה בראשי זה לקפוץ לליגה אחרת של איכות....
למה whndows ניצח את מקינטוש? בגלל שהוא יותר טוב?
לא, בגלל ששטלו לאנשים בראש שהוא יותר טוב.
קהל הרחב לא מבין הרבה אלא נסמך על מה שמשודר בתקשורת - ולא צריך להסביר שרוב המסרים שם הם ממש לא אובייקטיביים - ועל מה ש-"מומחים" בחנות ממליצים - ולא צריך להסביר שהמומחים האלו לא רק שלא יודעים כלום אלא גם מטעים בכוונה.