אהלן
לאחרונה מכרתי את הרמקולים שלי B&W CDM 1NT עקב שינוי בטעמי.
לאחר שמיעת כמה וכמה רמקולים התחלתי להבין מהו טעמי האישי
דבר ראשון תקציב : עד 6000 לרמקול חדש או יד שניה\תצוגה
4000 למגבר עדיף יד שניה
אז טעמי הוא כזה: אני מעדיף רמקול LAID BACK או במה אחורית או איך שלא תקראו לזה העיקר שלא יתן לי את המוזיקה ישר לתוך הפרצוף ויגיש לי אותה בצורה מרוחקת, עדינה ולא אגרסיבית עם מיד מורגש אך לא פאנצי מידי ובקיצור מחפש משהו מתוק.
עוד דבר חשוב.....אני שומע המון סגנונות מוזיקה וחשוב לי רמקול שיתפקד טוב בכולם ולא יהיה יוצא מן הכלל בסגנון אחד והרבה פחות בסגנון אחר.
לאחר שמיעת הרבה רמקולים אלה שנשמעו לי הכי באזור הם : MORDAUNT SHORT MEZZO 2 שמאוד LAID BACK , חד אך לא בהיר מידי ..... ויש לו תמונה טובה אך עם זאת הוא נכנע בקטעים מסובכים,המיד שלו נוטע להעלם לפעמים ויש כמה סגנונות שהוא נשמע בהם לא טוב כמו בלוז, ואת גימי הנדריקס הרמקול הרג בשנית
השני 12L QUAD היה מאוד נעים וחם לא בהיר בכלל אך קצת יותר בכיוון של במה קדמית (יחסית) ולעיתים החמימות באה על חשבון פרטים ושוב לא עומד במוזיקה תובענית.
יש למישהו הצעות???
איך ה- PROAC 110 הוא LAID BACK או בכיוון ההפוך?
בכל אופן לפי המחיר שצויין בכתבה הם מעל התקציב שלך..
גם לי אישית יש בילבול במונחי ה- laid back ...לא ברור לי אם מונח זה מתייחס לגוון הצליל הכללי של הרמקול שמאופיין כ"רגוע" ומאוזן או שזה מתייחס למיקום הבמה ..לפני או מאחורי הרמקולים..
לפי שאלתך אתה מחפש רמקולים מדפיים..למה ?? אולי רצפתיים יענו על טעמך ??
המונח Laid Back ניתן אגב למדידה בקלות, זה פשוט Mid אשר נמדד בעוצמה חלשה יותר.
הצמדת המונח לרמקולים מסויימים איננה מייחסת לו תכונות טובות יותר מרמקול שהוא לא, בדיוק ההפך, הסיבה לכך רשומה שורה אחת למעלה.
ziv_r כתב:המונח Laid Back ניתן אגב למדידה בקלות, זה פשוט Mid אשר נמדד בעוצמה חלשה יותר.
הצמדת המונח לרמקולים מסויימים איננה מייחסת לו תכונות טובות יותר מרמקול שהוא לא, בדיוק ההפך, הסיבה לכך רשומה שורה אחת למעלה.
...
אני לא בהכרח מקבל את הנימוק הזה.
אני גם אוהב רמקולים שמייצרים את הבמה, כבמה אחורית ללא קשר למיד.
זה דווקא תלוי יותר בפיזור של הרמקול, מאשר בעקומת ההיענות שלו.
שני רמקולים שהם FLAT (תיאורטית) יכולים עדיין להיות שונים בנושא הזה מאוד, למשל רמקול שופרי ייתן במה קידמית מאוד יחסית לרמקול אומני-פולארי.
דוקא אני מצדד בזיו - אם תחום המיד הגבוה (2500-4000) מודגש, הרמקול יישמע "קדמי" או "פתוח", לפעמים עד כדי כאב, ולהיפך. כנ"ל ההגדרה של "צליל חם" שמתייחסת למיד-באס, נניח 150-400Hz
לדעתי בהחלט ניתן..הרמקולים שלי (Dali Ikon 6 )הם, לדעתי, דוגמה לרמקול "laid back " מבחינת מיקום הבמה ושאינו "laid back " מבחינת גוון צליל..הרמקולים אומנם לא "אגרסיביים" סטייל הקליפשים אבל בוודאי שאינם "רגועים"..
הרמקול ששמעתי MORDAUNT SHORT MEZZO 2 פיזר את הסאוונד מאחורי הרמקול ולזאת היתה כוונתי. אף על פי נתון זה עדיין היה לו מיד נחמד.......אי אפשר לומר שכמו של B&W אבל נחמד
אגב......גם Dali Ikon 6 אכן בעליי במה אחורית ויש להם מיד לא רע.
אכן ההגדרה הנכונה היא של איל. יכול להיות רמקוליי במה אחורית איכותיים כמו ה-DALI וה-MORDAUNT SHORT ויש רמקולים שפשוט לא חזקים בתחום המיד ומדביקים להם את התג הזה כי זה נוח.