שאלה לבעלי LA46A650

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67

שליחה

שלום לכולם.

אני מתכוון לרכוש טלוויזיה כזו בקרוב ורציתי לדעת:

כיצד הטלוויזיה מסתדרת עם שידורי טלוויזיה רגילים. אני ראיתי אותה בFHD ומאוד התרשמתי, אולם מעניין אותי לדעת אם אתם מרוצים מהצגת השידורים הרגילים.

כמוכן, חשבתי גם להחליף את הממיר שלי בHOT HD. שמעתי שהשידורים הרגילים משתפרים משמעותית, האם נכון הדבר? האם יש מישהו שעשה זאת ויכול לפרט האם באמת יש שיפור בתמונה גם בערוץ 2?

ושאלה אחרונה, בשעות היום הסלון יחסית מואר, איך הטלוויזיה מסתדרת עם תנאי תאורה חזקים מעט מהרגיל?

שבת שלום.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori

שליחה

אין לי את הסמסונג הנ"ל אבל נהנה מתכני 1080i של HOT HD במסך סוני 46D3550 כך שאני אישית ממליץ על האופציה הזו. בקשר לערוצי 2/10 וסרטים (שידורי SD רגילים) האיכות שודרגה בצורה די רצינית. אם אתה חובב ספורט (ולא רק כדורגל...) אז אתה תהנה ממה ש-HOD HD מציעה -ספורט 5 HD ויורוספורט HD אך אם אתה מעדיף סדרות על פני ספורט אז YES HD יתאים לך יותר (יותר סרטי HD סביב השעון).

israeli1948
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 517

דברים שאתה צריך לבדוק לפניי קנייה:לא לוותר!!!!

שליחה

1)שהיא מחוברת על אותם כבלים של האחרות
2)לבדוק אותה בערוצים הנ''ל:10,22,55 דגש על 55 משחקי כדורגל,החיסרון בדגמים הקודמים של סמסונג הוא במשחקי כדורגל(בעיות עם הצבע ירוק בסמסונג)!,למרות שב6,5 לפי הבנתי פתרו את זה מצוין.
3)לבקש שידור סרט בתמונה כהה..בכדי שתיראה כמה שיותר טוב אפשר ליראות את הפרטים הכהים אם בכלל?
4)סרט hd דגש על הרגע שבו עוברת המצלמה מימין לשמאל(בהרבה מסכים יש ריצודים בקטעים האלה)
5)להשוות למתחרים העיקרים שלה בשוק:sharp x series,philips 7403,sony full hd
אין את הדגמים הנ''ל,חפש אותם בחנות אחרת,לא להיות נעול על דגם אחד בחיים לפני שבדקת אותו טוב.
6)לא להתבייש ולא להתנצל מסך טוב קונים פעם אחת,אם איש מכירות עושה פרצופים צא מהחנות זה הכסף שלך ואתה צריך להיות שלם עם ההחלטה שלך
7)מפרט טכני פחות חשוב,וגם דעה של אחרים סמוך על העניים שלך! יש הרבה מסכים שטוענים שיש להם מפרט גבוה האם הם מספקים אותו?ספק.

תהנה ותתחדש...
נ.ב כבר לא עוסק בתחום.

Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

כן, כמובן שאני אבדוק. תודה.

אבל השאלות עדיין רלוונטיות. כמו שנאמר, אין חכם כבעל הניסיון (LCD)

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש

שליחה

היום ביצעתי הזמנה לטלויזיה הזו בדיוק.
כשאקבל.... אדווח.

Sizar
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

טלוש כתב:היום ביצעתי הזמנה לטלויזיה הזו בדיוק.
כשאקבל.... אדווח.
...
איפה הזמנתה?

serge
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

הזמנתי הוט HD בעיקר מהסיבה שציינת, שידורי SD נראים טוב יותר באמצעותו.

אור מלא יפריע לצפיה, אבל זה נכון תמיד. גם במסך בחדר השינה שלי, מסך ללא ציפוי, לא נוח לצפות כאשר יש ממש אור מלא.

נכון שמסך זה יותר רגיש לאור מאשר מסכי LCD ללא ציפוי מבריק, אך אם לא צופים באור מלא ממש, ואם האור לא ממש ממול אז לא מפריע.

Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

האור כמובן מפריע רק בשעות היום בהן אנחנו לא צופים בטלוויזיה, ובנוסף החלון לא מול הטלוויזיה אלא בצד.

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305

שליחה

כל עוד מקור האור לא בגובה הטלויזיה , לא תראה שום השתקפות בזמן הצפיה בה אלא רק בזמן שהיא לא דלוקה ,
אין לאור היום שום השפעה על התמונה המתקבלת על המסך אם מקור האור לא מול הטלויזיה . אצלי רואים באור יום , עם כל החלונות פתוחים בדיוק כמו שרואים בלילה בחושך מוחלט .

Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

לפני שאני הולך לראות בעצמי.

אמרו לי כמה מוכרים שהמנגון של מתיחת התמונה מ 4:3 ל16:9 בטלוויזיה הזו, ובכלל בסמסונג הוא נוראי.

האם יש אמת בדבר? ובאמת התמונה נמתחת יותר מהרגיל או שהמנגון של סמסונג בקטע הזה פחות טוב? ובאמת מחריף את המתיחה :?:

serge
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518

שליחה

מנגנון מתיחה:

להיפך יש בטלויזיה מנגנון (שאין בכל הטלויזיות) שמאפשר הגדלת התמונה בכללותה ואז להסיט התמונה כלפי מעלה/מטה כדי לראות הכתוביות.

מעבר לכך, או שהתרגלתי, או שמנגנון המתיחה הסטנדרטי עושה את העבודה מצוין.

אבל חבל על הדיבורים גש והתרשם בעצמך.

Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

ובכן, ראיתי בעצמי והתרשמתי שאין בעיה מיוחדת.

אבל רציתי לדעת איך היא בהשוואה לאחרות שאותם לא ראיתי?

ומלבד זאת, האם אפשר לצפות בשידור במצב 4:3 רגיל, דהיינו להשאיר שני פסים שחורים בצדי המסך?

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לגבי מנגנון המתיחה של 4:3

שליחה

מנגנון המתיחה מ-4:3 ל-16:9 עובד בצורה טובה בהרבה מטלויזיות אחרות שראיתי . למעשה זה המנגנון הטוב ביותר של מתיחה שראיתי עד כה בטלויזיות .
אין לי מושג באיזו שיטה סמסונג משתמשים אבל קשה מאוד לנחש איזה שידור הוא 4:3 ואיזה 16:9 .

לגבי השארת השידור כ-4:3 נדמה לי שראיתי אפשרות כזו אבל לא בטוח אז תן לי לעשות כמה שיעורי בית ולחזור אליך .

Acey פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

תודה רבה. :D

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

OK , בדקתי

שליחה

והתשובה היא שהטלויזיה הזו לא מאפשרת הגדרת מסך ל-4:3 .
האפשרות היחידה להציג תמונה בה היא 16:9 וזה לא משנה מה המקור .

RoieK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה

... ישלי את הדגם ב52 אינצ' וגם יצא לי לראות בכמה מקומות.. בתכני SD התמונה לא משהו..
אבל ב HD.. חבל על הזמן איך אתה תהנה חוויה לשחק בXBOX על הטלוויזיה הזאת

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

RoieK כתב:... ישלי את הדגם ב52 אינצ' וגם יצא לי לראות בכמה מקומות.. בתכני SD התמונה לא משהו..
...
בהחלט ב-HD הטלויזיה הזו פשוט פורחת אבל לגבי SD, ככל שתקח מסך קטן יותר כך האיכות ב-SD תהיה גבוה יותר, או כמובן לראות במסך גדול ממרחק גדול יותר.

לאיזה מרחק קנית את ה-52?

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מצטרף לשאלה - עבור איזה מרחק צפיה קנית את ה-52 אינץ ובאיזה סוג תכנים אתה צופה בדרך כלל ?
השיקול שלי היה למצוא גודל מספיק טוב ל-HD ומספיק טוב ל-SD ובגלל זה קניתי את ה-46 אינץ ולא את ה-52 למרות שעבור מרחק צפיה של 3.5 מטר , ה-52 אינץ דיי קורצת .
עוד משהו ששמתי לב - שידורי ה-HD של YES-HD לא חלקים לחלוטין , כלומר ממרחק של 2.5 מטר עדיין רואים על ה-46 אינץ הפרעות \ סימנים של sharpening וזה דיי נעלם ממרחק של 3.2 מטר . יכול להיות שעם ה-52 המרחקים האלה שונים .
RoieK כתב:... ישלי את הדגם ב52 אינצ' וגם יצא לי לראות בכמה מקומות.. בתכני SD התמונה לא משהו..
...

RoieK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154

שליחה

טלוש כתב:
...
בהחלט ב-HD הטלויזיה הזו פשוט פורחת אבל לגבי SD, ככל שתקח מסך קטן יותר כך האיכות ב-SD תהיה גבוה יותר, או כמובן לראות במסך גדול ממרחק גדול יותר.

לאיזה מרחק קנית את ה-52?
...
6 מטר.. ואני דיי מצטער שלא לקחתי 56

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

RoieK כתב:
טלוש כתב:
...

לאיזה מרחק קנית את ה-52?
...
6 מטר.. ואני דיי מצטער שלא לקחתי 56
...
(f)

:lol:

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”