התקנת פלסמה פנאסוניק PW8

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

זה אמנם המשך להודעה מלפני מספר ימים אך חששתי שלא יראו אותה שם מספיק.

ההרכבה של הפלסמה לממיר לא הייתה לפי בקשתי. לפי הנחיות החנות (הרשומה כאן ברשימת הקישורים) הכנתי שני צינורות בקוטר 16 בקיר.
ביקשתי, לפי מה שהומלץ כאן בפורום, לחבר את הממיר ישירות לפלסמה עלך ידי חיבור s-video ואת ה DVD בקומפוננט ישירות לפלסמה.
המתקין טען שחיבורי קומפוננט לא יעברו בצינורות ולכן חיבר s video מהסקארט של הממיר (של YES מסוג 3100) לרסיבר (Yamaha 596). כל שאר החיבורים היו מהרסיבר: לפלסמה ב svideo. ומה DVD לרסיבר בחיבור שאינני בטוח מהו.

לאחר השקעה של סכום כל כך גדול, אני מעוניין לקבל את התמונה (והצליל) האופטימלית. האם החיבור שבוצע הוא הנכון? האם אכן אין אפשרות להעביר כבלי קומפוננט בשני צינורות 16 בנוסף לכבל svideo?

אנא עיזרו לי.

שאלה נוספת: יש לי סאב פסיבי של BOSE המשמש גם כמרכזייה לחיווט כל חמשת רמקולים ויש עוני בצלילי באס. מהו הפיתרון? האם ניתן לחבר במקביל סאב?

תודה

שאולד

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 508

התקנת PWD8

שליחה #2 

שאולד ,

עליך קודם כל להגדיר לעצמך את סדר העדיפויות שלך מבחינת הצפיה במסך.

אם את רוב המשקל אתה נותן לאיכות צפייה בשידורי טלויזיה , אתה יכול לשפר (במקצת) ע"י החלפה בין החיבורים , כלומר : להשתמש בחיבור S וידאו לדי.וי.די. ולנצל את כניסת ה-RGB / COMPONENT שבמסך , כקומפוננט בעזרת TRANSCODER חיצוני.

לגבי העברת הכבלים - ניתן להשתמש בכבל RG-6 איכותי (שמגיע בגליל) בדיוק באורך שרצוי לך , ו"להלביש" עליו ראשי RCA או BNC (בצד של ה-PWD8) לאחר שכבר השחלנו את הכבלים בצנרת שהוכנה מראש.

יש היום רסיברים (לא יקרים) שיודעים להוציא תמונה בחיבור COMPONENT יחיד למסך , גם אם המקור הוא ברמת COMPOSITE או S.

לגבי בעיית חוסר הבאס , שנובעת מכך שהסאב של בוז הוא פסיבי , אין לך שום בעיה לחבר סאב אקטיבי לרסיבר. מנקודת מבט של הרסיבר , הוא לא "רואה" 5.1 כי הסאב הפסיבי של בוז מחובר ליציאת הרמקולים הקדמיים ברסיבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

בגדול, מומלץ בהחלט להעביר בכ"ז סט של כבל קומפוננט.

מה ששרגי אומר זה בדיוק נכון, אפשר להעביר כבל 5 גידים ולהלביש לו ראשים אח"כ. יתכן והבעיה של המתקין זה שהראשים לא עוברים דרך הצינור.

שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מהו כבל RG6 איכותי לעומת לא איכותי?

שליחה #4 

קודם כל - אני מאד מאושר לקבל את עזרתכם - ובמיוחד במהירות הגדולה בה אני מקבל את התגובות. מספר שאלות נוספות:
1. האם העובדה שחיבור ה s-video של הממיר של YES לפלסמה עובר דרך הרסיבר הוא חיסרון?
2. האם הכבלים RG6 המוצעים ברשתות חשמל באינטרנט איכותיים מספיק ומתאימים? אם לא היכן ניתן לרכוש כבל איכותי יותר?
3. האם יש תרשים מסויים חיווט של החוטים למחברים?
4. בנוסף האם החיבורים ניתנים להלחמה או שצריך מכשיר מיוחד (כמו של BNC) לחברם?

תודה שוב

שאולד

שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ועוד שאלה ברשותכם

שליחה #5 

כבל 5 גידים שונה מכבל RG6. לפי מה שהצלחתי לברר באינטרנט צריך להשחיל 3 כבלי RG6 כדי לקבל את האפקט הרצוי. אולי כבל 5 גידים יותר פשוט? אם כן - כיצד והיכן קונים אותו וכיצד מחברים אותו?
שאולד

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

יש בזה יתרון - בלחיצה אחת בשלט אתה ממתג גם אודיו וגם וידאו. החיסרון, יש איבוד איכות (במיוחד אם זה מונע ממך שימוש בקומפוננט או RGB מהממיר או מהנגן DVD).

רכוש אותו מחנות קולנוע ביתית. לרובן צריך להיות אפשרות למכור לך במקום כבל עם 5 גידים (RGBHV).

לחוטים יש קודים של צבע (אדום, כחול, ירוק, צהוב, ולבן או שחור).

עם RCA רצוי להלחים. יש מחברים איכותיים יותר או זולים מהום סנטר ודומיו.

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הדבר האמיתי

שליחה #7 

שאולד,

אני לא מאמין בקיצורי דרך , ומההיכרות שלי עם הכבל הבודד שמעביר בתוכו RGBHV , אני לא ממליץ לך להשתמש בו , וזה בלשון המעטה.

קח לך כבל RG6 בעל ארבעה סיכוכים מתוצרת מותג ידוע ,
תחתוך לך 3 כבלים באורך זהה ,
תלביש עליהם ראשים (ממותג ידוע , מצריך לוחץ ייחודי) איכותיים
צד אחד (הצד של המסך) BNC , צד שני RCA
וקיבלת כבל לתפארת מדינת ישראל , במחיר מצחיק !

וכולנו כאן מצפים בכליון עיניים לשמוע איך זה עובד :tongue:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

שרגי,

ראית הבדל בין כבל 5 גידים (איכותי) לבין כבלים נפרדים במרחק קצר כ"כ?

יש לי כבלי קומפוננט שהורכבו במקור מכבל כזה (איכותי, שבו לכל חוט יש את הסיכוך שלו), באורך של כ-3-4 מ' ולא ראיתי כל הבדל, CROSSTALK או מריחה. אני מניח שאם איכות הכבל היתה נחותה אז אכן התופעות הללו היו מופיעות.

בכל מקרה, ברור שמה שאתה מציע הוא האופטימום, חשבתי לחסוך לו טיפה מאמץ :)

shragi
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

הדבר האמיתי

שליחה #9 

הראשים האיכותיים שניתן להשיג , תוכננו עבור כבלי RG6 איכותיים בעלי 4 סיכוכים , ועליהם , ורק עליהם אותם ראשים (BNC , RCA וכו') יושבים בול !

אם אפשר להעביר בצינור שבקיר 3 כבלים איכותיים בעלי 4 שכבות סיכוך כ"א , למה להסתפק בכבלים בעלי שכבת סיכוך אחת ?! במיוחד שמדובר בסכומים פעוטים וזניחים.

אופטימום ?! כן , זו לא מילה גסה אצלי ... :wink:

שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון ביניים לסיפור ההתקנה ושאלה בעניני סאב

שליחה #10 

לאור העזרה פניתי למוכר הפלסמה ששלח אלי את המתקין ה"סורר". המוכר שולח אלי שוב את המתקין - הפעם כדי להשחיל שלושה חוטי קומפוננט (ביקשתי RG6 אך הוא אמר שייתכן שיעבור בצינורות רק RG59. האם יש הבדל משמעותי?) אדווח בהמשך.

ברצוני לקנות סאב אקטיבי לרמקולים BOSE AM10 שלי, בנוסף לסאב הפסיבי. הוא ישמש לצפייה בקולנוע ביתי בלבד ולא לשמיעת מוסיקה. המוכר מציע וורפדייל המוציא את גל הקול כלפי הרצפה PC10 במחיר של 1450 ש"ח או PC8 במחיר של 1200 ש"ח. בחנות היה קשה להתרשם.
האם המחיר סביר, החברה מומלצת? האם הגודל הגדול או הקטן יותר לסלון של כ 32 מ"ר?

תודה על עזרתכם הרבה עד כה.

שאולד

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

1. RG59 שווה ערך ל-RG6. זה בסדר.
2. לגבי הסאב, כדאי לפתוח שירשור חדש בפורום המתאים (אודיו).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

OhadH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

אמנם תגובה מאוחרת אבל אולי היא יכולה לעזור (אשמח לעדכון ממך)

שליחה #12 

לגבי כבל RG59 זהו כבל איכותי ביותר ויתן תוצאות מצויינות (במידה והמחברים נלחצו/הולחמו כראוי) בחיבור קומפוננט בדיוק כמו כבל שעולה מאות שקלים.
לגבי הבאסים: בדוק שברסיבר שלך מוגדר Large Speakers ולא Small , ברגע שאתה בוחר Large הרסיבר מעביר את כל תחום הצלילים אל הסאב דרך החיבורים של הרמקול הקדמי ימני והקדמי שמאלי, הסאב הפסיבי של BOSE חייב לקבל את כל תחום הצלילים אליו ישירות מהרסיבר והוא זה שמבצע חלוקה לפי ספקטרום התדרים ואת הצלילים הנמוכים הוא דואג לא לשלוח לרמקולים הקטנים אלא להשמיע בעצמו.
במידה וההגדרה ברסיבר היא Large אז קיימת אופציה נוספת והיא להפנות את הפתח שבסאב לכוון הקיר ולא לכוון החדר במרחק של 10~20 ס"מ מהקיר, זה יגביר את אפקט הבאסים.
בהצלחה ואשמח אם תעדכן.

shldenon
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 299
קיבל תודות: 1 פעם

RG-6 VS RG59

שליחה #13 

ה RG-6 איכותי יותר מה 59 .
אבל, גם הרבה פחות גמיש, כך שזה מסכן את מחברי הפלזמה בכך שלאורך זמן הם ייתלשו מההלחמות. בצנור 16 ניתן להעביר 3 כבלים 59 , ולהלחים להם ראשי RCA .
את הסאונד מה DVD חבר ישירות לרסיבר.
כל מערכת סטראו הינה התפשרות מול הדבר האמיתי

udir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

סאב

שליחה #14 

גם לי יש מערכת בוז כמו שלך.

גם אני חוויתי את חוסר הבס, ולכן הוספתי סאב אקטיבי 12 אינץ בסביבות המחיר שאתה ציינת.
אם ברצונך בסאב מעולה, תתעניים בסאב 10 אינץ מתוצרת PARADIGM .

שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

סיכום הפרשה

שליחה #15 

1. המתקין בא ובערך כעבור 20 דקות היה חיבור של RG6. המחברים לדבריו איכותיים (איך יודעים) והוספתי טרנסקודר שנותן מהממיר של יס תמונה מאד רכה. לא ראיתי הבדל (בינתיים) בסיגנל של ה DVD המחובר ב SVIDEO.
2. קניתי את הסאב 10 אינץ' של וורפידייל ואיכות הצליל עלתה פלאים.

תודה לכל התומכים

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

ממש עצוב אם קנית ב1500 ש"ח סאב 10 אינץ' של POWERCUBE10+, כי קניתי את הסאב הזה ב1000 ש"ח לפני כ4 חודשים...

שאולד פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לא עצוב כי אם שמח

שליחה #17 

אני מרוצה והמחיר היה 1100 ש"ח.
:lol:

shay
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 811

הבאתי בפומביות את הSW10 של וורפידל

שליחה #18 

הסדרה הקודמת, יפהפה ושחור לחלוטין, מלבני. ב401 ש"ח!!!
אספתי אותו מ SG בעצמי כי חששתי שידחפו לי מעודפים או משהו כזה אבל קיבלתי חדש, והוא מ ד ה י ם.
אבל לגבי מחירים, תמיד תמצא מישהו שקנה ביותר זול. כל עוד קיבלת מוצר טוב במחיר הגון שהסכמת לו (ולא שדחפן לך איזה פירלס במחיר של מותג) תחסכו מעצמכם את אכילת הלב ותהנו!!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”