בעיה בצפיה בXVID בפיוניר 585
שלום לכולם,
רכשתי לפני כשבועיים מכשיר DIVX פיוניר 585 אך נתקלתי בבעיה בצפיה במס' סרטים כמו סדרת 4400. הבעיה היא שהתמונה קטועה טחא חלקה למרות שאת אותו דיסק שמתי בשני מכשירי XORO והתמונה חלקה. הדבר היחיד שמאפיין את כל הפרקים של הסדרה הוא שהם קודדו ב XVID. האם למישהו יש רעיון מדוע אני נתקל בבעיה?
רכשתי לפני כשבועיים מכשיר DIVX פיוניר 585 אך נתקלתי בבעיה בצפיה במס' סרטים כמו סדרת 4400. הבעיה היא שהתמונה קטועה טחא חלקה למרות שאת אותו דיסק שמתי בשני מכשירי XORO והתמונה חלקה. הדבר היחיד שמאפיין את כל הפרקים של הסדרה הוא שהם קודדו ב XVID. האם למישהו יש רעיון מדוע אני נתקל בבעיה?
וובכן פיוניר 585 כמו 383 ...
אינם תומכים הייטב בקבצי AVI שקודדו ב-XviD עם Packet Bitstream, הפתרון הוא להשתמש בתוכנת MPEG4 Modifier ולבצע "ביטול" של ה-Packet Bitstream ושמירה מחדש של הקובץ (לוקחת כדקה או שתיים, לא מדובר בקידוד מחדש !! אלא בהורדת שורות קוד מסויימות מהקובץ המקורי).
אם אתה מוריד הרבה קבצי XviD מומלץ שתעביר אותם דרך תוכנת MPEG4 Modifier רק על מנת לוודא שאין להם Packet Bitstream.
לפעמים יש קבוצות מסויימות שמוציאות קבצים עם הגדרות קידוד קבועות, אם תמצא למשל קבוצה שהוציאה פרק של 4400 למשל ללא Packet Bitstream זה אומר שרוב הסיכויים שגם בהוצאות הבאות שלהן הם לא יכללו Packet Bitstream ולכן תוכל גם לחסוך את הבדיקה של הדקה או שתיים בפעמים הבאות.
ה-Packet Bitstream בקיצור זה משהו שאמור לתת לקובץ תאימות רבה יותר בתוכנות עריכה (זה קשור לעובדה שקבצי AVI לא תוכננו בסטנדרט לעבוד עם B Frames בזרם הוידאו ולכן ה-PB עוקף את הבעייה ומגביר תאימות).
אפשרות נוספת היא להמיר את קונטיינר ה-AVI ל-OGM באמצעות VirtualDubMod, לקונטיינר ה-OGM אין בעייה עם PB בכלל.
אם אתה מוריד הרבה קבצי XviD מומלץ שתעביר אותם דרך תוכנת MPEG4 Modifier רק על מנת לוודא שאין להם Packet Bitstream.
לפעמים יש קבוצות מסויימות שמוציאות קבצים עם הגדרות קידוד קבועות, אם תמצא למשל קבוצה שהוציאה פרק של 4400 למשל ללא Packet Bitstream זה אומר שרוב הסיכויים שגם בהוצאות הבאות שלהן הם לא יכללו Packet Bitstream ולכן תוכל גם לחסוך את הבדיקה של הדקה או שתיים בפעמים הבאות.
ה-Packet Bitstream בקיצור זה משהו שאמור לתת לקובץ תאימות רבה יותר בתוכנות עריכה (זה קשור לעובדה שקבצי AVI לא תוכננו בסטנדרט לעבוד עם B Frames בזרם הוידאו ולכן ה-PB עוקף את הבעייה ומגביר תאימות).
אפשרות נוספת היא להמיר את קונטיינר ה-AVI ל-OGM באמצעות VirtualDubMod, לקונטיינר ה-OGM אין בעייה עם PB בכלל.
לצערי אתה עוד קורבן שלא שוכנע בזמן על XORO...
לצערי אתה עוד קורבן שלא שוכנע בזמן על XORO...
דוקא לא עוסק בתחום
הקטע הוא שבזמנו ...
(לפני שהיה Xoro 4000) היה Xoro 415, והנגן הזה פחות טוב מבחינת תאימות ל-DivX-XviD מפיוניר, אז עכשיו שהדגם החדש של Xoro יצא פתאום כל מי שקנה פיוניר הפסיד ..
אני אומר בוא נחכה ונראה מה יהיה לפיוניר להציע בפעם הבאה
.
יש לי פיוניר והאמת אני שונא להשקיע זמן בלהוריד מידי פעם את ה-Packet Bitstream אבל אולי זה רק בגלל שיש לי פנטיום 3 ומחשב יותר חזק יבצע את ההמרה הפשוטה בשניות.
אני אומר בוא נחכה ונראה מה יהיה לפיוניר להציע בפעם הבאה
יש לי פיוניר והאמת אני שונא להשקיע זמן בלהוריד מידי פעם את ה-Packet Bitstream אבל אולי זה רק בגלל שיש לי פנטיום 3 ומחשב יותר חזק יבצע את ההמרה הפשוטה בשניות.
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני הרגלתי את עצמי למנהג לעשות בדיקת PB לכל סרט שאני מוריד . וזה עוד לפני שאני מחפש כתוביות או כל פעולה אחרת.
ברגע שרגילים לעשות את זה דבר ראשון אחר כך רק נשאר לעבוד עם הכתוביות כשיצאו.
שיטה נוספת אם צריך לצרוב 2 דיסקים אני עושה בדיקה ושמירה מחדש בלי ה PB בזמן שאני צורב את הדיסק הראשון.
בכל מקרה הפעולה מאוד קצרה ולוקחת כ 2 דקות.
הרגל נוסף שאני עושה קבוע. לשמור 2 גרסאות של תרגום. כשלראשון אני קורא beh.srt.* ולשני heb.srt.*
רק בגלל ש B היא לפני H ב- א"ב ואז הקובץ עם הכתוביות ההפוכות מתנגן ראשון.
באותה מידה אפשר לקרוא להפוכות 1 ולרגילות 2...
במידה ועושים את כל זה - זה לא משנה עם איזה נגן תשתמשו בעתיד.
ברגע שרגילים לעשות את זה דבר ראשון אחר כך רק נשאר לעבוד עם הכתוביות כשיצאו.
שיטה נוספת אם צריך לצרוב 2 דיסקים אני עושה בדיקה ושמירה מחדש בלי ה PB בזמן שאני צורב את הדיסק הראשון.
בכל מקרה הפעולה מאוד קצרה ולוקחת כ 2 דקות.
הרגל נוסף שאני עושה קבוע. לשמור 2 גרסאות של תרגום. כשלראשון אני קורא beh.srt.* ולשני heb.srt.*
רק בגלל ש B היא לפני H ב- א"ב ואז הקובץ עם הכתוביות ההפוכות מתנגן ראשון.
באותה מידה אפשר לקרוא להפוכות 1 ולרגילות 2...
במידה ועושים את כל זה - זה לא משנה עם איזה נגן תשתמשו בעתיד.
תודה רבה לך Ncoder על המידע (הרגעת אותי כי כבר חשבתי קיימת איזשהיא בעיה רק במכשיר שלי), את האמת פרט לבעיה זו אני מאד מרוצה מה585 - סאונד ווידאו.
דך אגב, המחשב שלי הוא laptop cnentrino ועם חצי ג'יגה זיכרון ההמרה לקחה לי 1.5 דקות בסה"כ. לא נורא.
אני עדיין חושב שמוצרי פיוניר ידועים באמינותם (גם המגבר שלי הוא פיוניר) אבל אני מכיר במקום עבודתי רבים שנהנים מ XORO, כך ששני המותגים הללו כנראה המובילים.
דך אגב, המחשב שלי הוא laptop cnentrino ועם חצי ג'יגה זיכרון ההמרה לקחה לי 1.5 דקות בסה"כ. לא נורא.
אני עדיין חושב שמוצרי פיוניר ידועים באמינותם (גם המגבר שלי הוא פיוניר) אבל אני מכיר במקום עבודתי רבים שנהנים מ XORO, כך ששני המותגים הללו כנראה המובילים.