מדריכים וידאו: המדריך לכיול עם YES IMPACT בממיר יס
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אם יש שאלות או הערות, אשמח לענות.
שימו לב שזה כיול בסיסי בלבד - כזה שכל אחד יכול לעשות באמצעים ביתיים.
כיול מתקדם יותר דורש כבר ציוד מתאים (לא שזה עולה כ"כ הרבה, אבל בכ"ז).
שימו לב שזה כיול בסיסי בלבד - כזה שכל אחד יכול לעשות באמצעים ביתיים.
כיול מתקדם יותר דורש כבר ציוד מתאים (לא שזה עולה כ"כ הרבה, אבל בכ"ז).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עפר, יופי של מאמר ותענוג לקרוא הסברים פשוטים ובהירים שיעזרו לכולם. רק שאלה קטנה בנוגע לפילטר הכחול: האם ידוע לך מאיפה אפשר להשיג באופן כללי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

catskinner,
בגדול, יש כמה מקורות, אחד קיבלתי כמשקפיים של DTS באיזו תערוכה בינ"ל, מגיעים גם פילטרים כאלה בדיסקים של DVE ו-AVIA.
אגב, אותה פרוצדורה פועלת גם עם פילטרים האדום והירוק, רק שהם פחות אפקטיביים.
בגדול, יש כמה מקורות, אחד קיבלתי כמשקפיים של DTS באיזו תערוכה בינ"ל, מגיעים גם פילטרים כאלה בדיסקים של DVE ו-AVIA.
אגב, אותה פרוצדורה פועלת גם עם פילטרים האדום והירוק, רק שהם פחות אפקטיביים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אהה..חשדתי בכך. יש לי באיזה שהוא מקום משקפיים עם עדשות כחולות ואדומות. יהיה מעניין לראות אם הכיוון שלי בעין היה קרוב למה שאפשר לקבל עם פילטר כחול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
תודה!
(עכשיו רק להסיג את הפילטר)
(עכשיו רק להסיג את הפילטר)
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
מספר שאלות:
השידור בממיר YES מבוצע ע"י שימוש בחלק מסוים במעבד בממיר שמפענח MPEG, לעומת זאת מסכי האינטרקטיב מבוצעים ע"י חלק אחר במעבד בממיר שמציג תמונות. מסכי הכיול הינם מסכי אינטרקטיב שמכיילים תוכן, אך עבור פענוח MPEG
1) כיצד בוצעה ההתאמה בין הגוונים והעוצמות שמוצגים באינטרקטיב לבין אלו בוידיאו ?
2) ב YES מגוון של ממירים עם מעבדים שונים, האם בכולם ניתן לצפות להתאמה בין הכיול של האינטרקטיב לוידיאו ?
3) האם הכיול מתאים ב 100% גם ל HD וגם לשידור רגיל ?
השידור בממיר YES מבוצע ע"י שימוש בחלק מסוים במעבד בממיר שמפענח MPEG, לעומת זאת מסכי האינטרקטיב מבוצעים ע"י חלק אחר במעבד בממיר שמציג תמונות. מסכי הכיול הינם מסכי אינטרקטיב שמכיילים תוכן, אך עבור פענוח MPEG
1) כיצד בוצעה ההתאמה בין הגוונים והעוצמות שמוצגים באינטרקטיב לבין אלו בוידיאו ?
2) ב YES מגוון של ממירים עם מעבדים שונים, האם בכולם ניתן לצפות להתאמה בין הכיול של האינטרקטיב לוידיאו ?
3) האם הכיול מתאים ב 100% גם ל HD וגם לשידור רגיל ?
- oferlaor
- מנהל

amirs,
נניח שנפרסם אותם, איך תצפה בהם? כל הרעיון הוא שזה משודר דרך הממיר של יס וזה מה שמאפשר לך לכייל...
אתר נפלא ל-TEST PATTERNS ב-HD הוא: http://www.w6rz.net
חוץ מזה באיזור ההורדות שלנו באתר יש מני TEST PATTERNS שיכולים להיות שימושיים לך.
jpost,
1. שאלה מצויינת, ניסינו לשכנע את יס לשדר את הקטעים הללו בוידאו, אבל רוחב הסרט הדרוש אינו מקובל עליהם ולכן הפשרה היתה על IFRAME אינטרקטיבי. ההתאמה, אם כן, נעשית בממיר. זה רחוק מאידאלי, אבל זו הפשרה הכי טובה שיס הסכימו לעשות.
2. מנסיוני כן. ממירים שונים וקומבינציות של מסכים וממירים שונים יכולים לגרום לתופעות מעניניות כמו העלמת טווחי APL שלמים (CLIPPING) של הלבנים והשחורים. מנסיוני, אם רואים את זה ב-PATTERNS, זה גם קורה לגבי מקור הוידאו.
3. ממש לא. מה שיותר גרוע הוא שבממירי YES HD הכיול בין תכני ה-HD ל-SD אינו תואם! כלומר, אם תכייל לפי ה-TEST PATTERNS בממיר YES HD, זה יתן לך תוצאות שרלוונטיות אך ורק לתכני ה-SD של הממיר. לתכני ה-HD אין כרגע פיתרון. ניסיתי בשלב מסויים לשכנע אותם לשדר בסוף היום כחמש דקות של TEST PATTERNS, אבל קשה לשחות נגד הזרם.
נניח שנפרסם אותם, איך תצפה בהם? כל הרעיון הוא שזה משודר דרך הממיר של יס וזה מה שמאפשר לך לכייל...
אתר נפלא ל-TEST PATTERNS ב-HD הוא: http://www.w6rz.net
חוץ מזה באיזור ההורדות שלנו באתר יש מני TEST PATTERNS שיכולים להיות שימושיים לך.
jpost,
1. שאלה מצויינת, ניסינו לשכנע את יס לשדר את הקטעים הללו בוידאו, אבל רוחב הסרט הדרוש אינו מקובל עליהם ולכן הפשרה היתה על IFRAME אינטרקטיבי. ההתאמה, אם כן, נעשית בממיר. זה רחוק מאידאלי, אבל זו הפשרה הכי טובה שיס הסכימו לעשות.
2. מנסיוני כן. ממירים שונים וקומבינציות של מסכים וממירים שונים יכולים לגרום לתופעות מעניניות כמו העלמת טווחי APL שלמים (CLIPPING) של הלבנים והשחורים. מנסיוני, אם רואים את זה ב-PATTERNS, זה גם קורה לגבי מקור הוידאו.
3. ממש לא. מה שיותר גרוע הוא שבממירי YES HD הכיול בין תכני ה-HD ל-SD אינו תואם! כלומר, אם תכייל לפי ה-TEST PATTERNS בממיר YES HD, זה יתן לך תוצאות שרלוונטיות אך ורק לתכני ה-SD של הממיר. לתכני ה-HD אין כרגע פיתרון. ניסיתי בשלב מסויים לשכנע אותם לשדר בסוף היום כחמש דקות של TEST PATTERNS, אבל קשה לשחות נגד הזרם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עופר, תודה רבה! מאמר מעניין ומושקע.
חבל שלהוט אין כזה ערוץ בממירים שלהם.
חבל שלהוט אין כזה ערוץ בממירים שלהם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עפר תודה.
אני רק רוצה לחזור ולהדגיש את מה שזיו כתב: "חובה למשווקים בארץ לצרפו לכל מסך חדש שנרכש".
היה גם נחמד שחנויות שמכבדות את עצמן שידאגו למלאי של פיסות פילטר כחול כמתואר בתהליך הכיול. ברור לכולם שמחיר הפילטר די נמוך ואולי אפילו קרוב למחיר של שקית אריזה.
ההסבר במדריך ברור ופשוט כך שכל אחד יכול לבצע את התהליך בבית.
רק תוספת לאלה שחושבים להשתמש בפילטר הכחול שיש במשקפיים אדום-כחול שנועדו לצפייה בתלת מימד, שימו לב שיש משקפיים אדום-כחול ויש משקפיים אדום-ציאן.
אני רק רוצה לחזור ולהדגיש את מה שזיו כתב: "חובה למשווקים בארץ לצרפו לכל מסך חדש שנרכש".
היה גם נחמד שחנויות שמכבדות את עצמן שידאגו למלאי של פיסות פילטר כחול כמתואר בתהליך הכיול. ברור לכולם שמחיר הפילטר די נמוך ואולי אפילו קרוב למחיר של שקית אריזה.
ההסבר במדריך ברור ופשוט כך שכל אחד יכול לבצע את התהליך בבית.
רק תוספת לאלה שחושבים להשתמש בפילטר הכחול שיש במשקפיים אדום-כחול שנועדו לצפייה בתלת מימד, שימו לב שיש משקפיים אדום-כחול ויש משקפיים אדום-ציאן.
מוטי
פיוניר 428XD הגדרות מקצועיות.
למשיהו יש את ההגדרות למסך מסוג פיוניר 428XD לאחר כיול מקצועי...?
בתודה מראש.
בתודה מראש.
בעיית ריצוד
ראשית, תודה על המדריך המסודר, מפורט ומצוין.
שנית, יש לי בעיה: כשאני מכייל באמצעות היס-אימפקט, אני רואה ריצוד במסך במספר מקומות.
כבר במסך היס-אימפקט עצמו, הפס הירוק מרצד בחלקו ובמסך כיול ניגודיות/בהירות, קווי הגבולות מרצדים.
מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה, איזה פרמטר בטלויזיה יש לשנות לתיקון הריצוד?
הטלויזיה בה אני משתמש היא Hitachi 32LD9000TA
החיבור מבוצע מהיס-מקס לרסיבר Onkyo TXSR605 בחיבור S-Video ומהרסיבר לLCD בחיבור HDMI.
תודה.
שנית, יש לי בעיה: כשאני מכייל באמצעות היס-אימפקט, אני רואה ריצוד במסך במספר מקומות.
כבר במסך היס-אימפקט עצמו, הפס הירוק מרצד בחלקו ובמסך כיול ניגודיות/בהירות, קווי הגבולות מרצדים.
מה אני יכול לעשות כדי לתקן את זה, איזה פרמטר בטלויזיה יש לשנות לתיקון הריצוד?
הטלויזיה בה אני משתמש היא Hitachi 32LD9000TA
החיבור מבוצע מהיס-מקס לרסיבר Onkyo TXSR605 בחיבור S-Video ומהרסיבר לLCD בחיבור HDMI.
תודה.
- oferlaor
- מנהל

smargi,
כיול מקצועי שונה לכל מסך (לא לכל מודל, לכל מסך!) וגם תלוי במקור (כלומר, ממיר ספציפי, לא סוג ממיר!).
cameleon,
יתכן שמדובר בעיבוד תמונה, קשה מאוד לדעת בלי להתחיל ולשחק בפרמטרים.
דבר ראשון שהייתי עושה הוא לנתק את החיבור מהמקס לרסיבר ולחבר אותו ישירות למסך ולראות אם הבעיה משתפרת.
כיול מקצועי שונה לכל מסך (לא לכל מודל, לכל מסך!) וגם תלוי במקור (כלומר, ממיר ספציפי, לא סוג ממיר!).
cameleon,
יתכן שמדובר בעיבוד תמונה, קשה מאוד לדעת בלי להתחיל ולשחק בפרמטרים.
דבר ראשון שהייתי עושה הוא לנתק את החיבור מהמקס לרסיבר ולחבר אותו ישירות למסך ולראות אם הבעיה משתפרת.