כדאיות רכישת רסיבר שתומך בפורמטים החדשים
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
האים כדאי לירכוש רסיבר שתומך בפורמטים החדשים?
אני שואל זאת ביגלל שכאשר יצאו הרסיברים שתמכו ב- DOLBY DIGITAL EX וב-DTS-ES רכשתי רסיבר שתמך בפורמטים אלו אבל בקושי היו סרטים לפורמטים אלו
כל הסרטים שהיו בבלוקבסטר כולל החדשים ביותר למעט כמה סרטים בודדים מאוד שקודדו בפורמטים החדשים רוב הסרטים היו בעלי קידוד לפורמט- DOLBY DIGITAL או DTS הרגילים וכך נישארתי עים רסיבר לא מנוצל שלא ניצלתי אותו למטרה שלשמה קניתי אותו
האים אני טועה ואים כן אשמח תשובה
תודה וחג שמח ושנה טובה לכולם
אני שואל זאת ביגלל שכאשר יצאו הרסיברים שתמכו ב- DOLBY DIGITAL EX וב-DTS-ES רכשתי רסיבר שתמך בפורמטים אלו אבל בקושי היו סרטים לפורמטים אלו
כל הסרטים שהיו בבלוקבסטר כולל החדשים ביותר למעט כמה סרטים בודדים מאוד שקודדו בפורמטים החדשים רוב הסרטים היו בעלי קידוד לפורמט- DOLBY DIGITAL או DTS הרגילים וכך נישארתי עים רסיבר לא מנוצל שלא ניצלתי אותו למטרה שלשמה קניתי אותו
האים אני טועה ואים כן אשמח תשובה
תודה וחג שמח ושנה טובה לכולם
לפי דעתי אם אתה מרוצה מהרסיבר הנוכחי שלך, לא הייתי ממהר לשדרג. אכן יש שיפור באיכות הסאונד, אבל אם אתה מרוצה ממה שיש, זה עדיין יעבוד.
בנוסף, אם לרסיבר שלך יש כניסות 5.1 אזי באמצעות נגן בלו-ריי עם יציאות 5.1 , תוכל לשמוע בכל מקרה אודיו בפורמטים החדשים.
בנוסף, אם לרסיבר שלך יש כניסות 5.1 אזי באמצעות נגן בלו-ריי עם יציאות 5.1 , תוכל לשמוע בכל מקרה אודיו בפורמטים החדשים.
-
masteraudio
- חבר ותיק

הרסיבר שברשותי הוא YAMAHA RX-V450 ויש לו חיבור 6 CHANEL INPUT
האים תוכל להמליץ לי על נגן BLUE-RAY במחיר סביר והאים רסיבר זה שיחובר לנגן BLUE-RAY אכן יפענח את הפורמטים החדשים ויחסוך לי את קניית הרסיבר החדש אים הבנתי נכון?
האים תוכל להמליץ לי על נגן BLUE-RAY במחיר סביר והאים רסיבר זה שיחובר לנגן BLUE-RAY אכן יפענח את הפורמטים החדשים ויחסוך לי את קניית הרסיבר החדש אים הבנתי נכון?
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
בעץ הבא תמצא פילוג של נגני בלו-ריי
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1050507
מה שאתה מחפש הוא נגן עם יציאה אנלוגית של 5.1 ופענוח או תמיכה מלאה בפורמטי סאונד HD.
שים לב שבלו-ריי עדיין נורא יקר. יכול להיות שבכלל עדיף לך להיות מרוצה עוד כמה חודשים/שנה ממה שיש לך ולחכות שהמחירים קצת ירגעו.
בקשר ל 7.1, מרבית הסרטים, גם של בלו-ריי, לא תומכים בזה היום. ואומנם זה נשמע יותר טוב - בחדר המתאים, לא לכל חדר 7.1 תורם.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1050507
מה שאתה מחפש הוא נגן עם יציאה אנלוגית של 5.1 ופענוח או תמיכה מלאה בפורמטי סאונד HD.
שים לב שבלו-ריי עדיין נורא יקר. יכול להיות שבכלל עדיף לך להיות מרוצה עוד כמה חודשים/שנה ממה שיש לך ולחכות שהמחירים קצת ירגעו.
בקשר ל 7.1, מרבית הסרטים, גם של בלו-ריי, לא תומכים בזה היום. ואומנם זה נשמע יותר טוב - בחדר המתאים, לא לכל חדר 7.1 תורם.
-
masteraudio
- חבר ותיק

הרסיבר שלי הוא 6.1 אים אני ארכוש נגן בלו-ריי האים זה יאפשר לי להנות מהפורמטים החדשים ויחסוך לי גם את רכישת הרסיבר בנוסף לנגן?
לי יש בפרוססור כניסות 5.1 אבל אני לא כ"כ מבין איך ניתן לשמוע את הפורמטים החדשים כאשר הפרוססור לא כולל אותם.akira כתב:לפי דעתי אם אתה מרוצה מהרסיבר הנוכחי שלך, לא הייתי ממהר לשדרג. אכן יש שיפור באיכות הסאונד, אבל אם אתה מרוצה ממה שיש, זה עדיין יעבוד.
בנוסף, אם לרסיבר שלך יש כניסות 5.1 אזי באמצעות נגן בלו-ריי עם יציאות 5.1 , תוכל לשמוע בכל מקרה אודיו בפורמטים החדשים....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מעבד 5.1 , או כל מעבד שהוא, שיקבל אות דיגיטאלי של פורמט שהוא אינו מכיר – לא ידע כיצד להתייחס אליו ולא יוציא שום דבר.Balance כתב: לי יש בפרוססור כניסות 5.1 אבל אני לא כ"כ מבין איך ניתן לשמוע את הפורמטים החדשים כאשר הפרוססור לא כולל אותם....
בשורה תחתונה – לא ניתן לשמוע את הפורמטים החדשים אם אין מעבד היודע לפענח אותם.
.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
ממתי דרך כניסות אנלוגיות 5.1 עובר סיגנל דיגיטלי? הרי אנחנו מדברים כאן על קבלת הסיגנל לאחר הפענוח על ידי המקור.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
MASTER - מבחינת תכנים - יהיו ויש תכנים
מבחינת כדאיות - להבנתי זה לא כמו מעבר מSD ל HD אבל עדיין מדובר בהתקדמות - אז הכל שאלה אם אתה מחפש את הטוב ביותר או לא.
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך לפני הכל - האם אתה עומד להשיג ולהשתמש בתכנים הללו:
לרכוש/לשכור תקליטורי בלוריי
להוריד תכנים הכוללים סאונד כזה (להבנתי שוקלים לפחות 10 ג'יגה אם לא כפול כל סרט)
וכמובן - צריך משהו שיוכל לנגן את הפורמטים הללו - נגן בלוריי/מזרימדיה - כרגע מחשב לא יכול להוציא סאונד HD...
בהצלחה
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך לפני הכל - האם אתה עומד להשיג ולהשתמש בתכנים הללו:
לרכוש/לשכור תקליטורי בלוריי
להוריד תכנים הכוללים סאונד כזה (להבנתי שוקלים לפחות 10 ג'יגה אם לא כפול כל סרט)
וכמובן - צריך משהו שיוכל לנגן את הפורמטים הללו - נגן בלוריי/מזרימדיה - כרגע מחשב לא יכול להוציא סאונד HD...
בהצלחה
-
masteraudio
- חבר ותיק

כן הלכתי ליבדוק מה המחיר של נגן בלו-ריי SD-2700 של ימהה המחיר קצת גבוה 5500 בבסט-בי עדיין לא גיששתי מספיק בחנויות אחרות אבל אני מיתכוון לירכוש אחד כזה
אבל גם נגן וגם רסיבר תומך זה כבר יקר מאוד לכן אני רוצה לדעת אים אפשרי ביכלל לחבר את הנגן לרסיבר הנוכחי שלי ואוכל להנות מהפורמטים החדשים
אבל גם נגן וגם רסיבר תומך זה כבר יקר מאוד לכן אני רוצה לדעת אים אפשרי ביכלל לחבר את הנגן לרסיבר הנוכחי שלי ואוכל להנות מהפורמטים החדשים
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

רוצה בפחות מ-5K מערכת תומכת?
ייבוא אישי הן של רסיבר ONKYO 606 והן של PS3 (עדיף מאירופה - בשביל הסרטים) וסגרת עניין
רוצה לחסוך עוד יותר? (אבל פחות חוקי)
תקנה את הרסיבר, תוסיף פופקורן A-110
נראה לי בערך 3.5K, ורק תצטרך להוריד תכנים מתאימים ולהנות.
כבל לא נורא יקר...
אהה ואתה צריך גם כבל HDMI באיזה 5$
רוצה לחסוך עוד יותר? (אבל פחות חוקי)
תקנה את הרסיבר, תוסיף פופקורן A-110
נראה לי בערך 3.5K, ורק תצטרך להוריד תכנים מתאימים ולהנות.
כבל לא נורא יקר...
אהה ואתה צריך גם כבל HDMI באיזה 5$
-
masteraudio
- חבר ותיק

הרסיבר שלי הוא מידגם YAMAHA RX-V450 6.1 DD EX DTS-ES PRO-LOGIX 2X האים זה מספיק?
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

למיטב ידיעתי והבנתי
מטעים אותך פה לגמרי...masteraudio כתב:הרסיבר שלי הוא מידגם YAMAHA RX-V450 6.1 DD EX DTS-ES PRO-LOGIX 2X האים זה מספיק?...
וזה מה שזיו בהודעתו ניסה לומר
הפורמטים החדשים תופסים נפח רחב מאוד של מידע - לא רק שלא יכול לעבור בחיבור אנלוגי - אפילו בחיבורים הדיגיטליים הרגילים (אופטי/קואקסלי) אי אפשר להעבירם.
רק חיבור HDMI מאפשר העברת המידע.
הדבר היחידי האפשרי - אם יש לך כניסת HDMI - זה לרכוש PS3 או מכשיר דומה אחר אשר מפענח בעצמו את המידע - ושולח דרך HDMI את המידע מפוענח כ LPCM (ואז צריך שהרסיבר יתמוך בזה)
מקווה שעכשיו הבנת
Re: למיטב ידיעתי והבנתי
לי נראה שאנו טועים ומטעיםlawpower כתב:מטעים אותך פה לגמרי...masteraudio כתב:הרסיבר שלי הוא מידגם YAMAHA RX-V450 6.1 DD EX DTS-ES PRO-LOGIX 2X האים זה מספיק?...
וזה מה שזיו בהודעתו ניסה לומר
הפורמטים החדשים תופסים נפח רחב מאוד של מידע - לא רק שלא יכול לעבור בחיבור אנלוגי - אפילו בחיבורים הדיגיטליים הרגילים (אופטי/קואקסלי) אי אפשר להעבירם.
רק חיבור HDMI מאפשר העברת המידע.
הדבר היחידי האפשרי - אם יש לך כניסת HDMI - זה לרכוש PS3 או מכשיר דומה אחר אשר מפענח בעצמו את המידע - ושולח דרך HDMI את המידע מפוענח כ LPCM (ואז צריך שהרסיבר יתמוך בזה)
מקווה שעכשיו הבנת...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
זה בא עם מחיר - המרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה, והעניין היותר בעייתי הוא שיש רסיברים שלמרות שהם בעלי כניסת 5.1 / 7.1 אנלוגית הם לא מבצעים על הסיגנל שמגיע ממנה עיבודי סאונד למניהם כגון Room Correction.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.