מאז, מצאו ה"מסתננים" בית חם ואוהב בלב הסיטי של ת"א, אלא שכעבור מס' חודשים פנה אלי האיש וביקש שדרוג ("אני רוצה עוד מהדבר הזה..."). כשביקשתי פרטים נוספים, הסביר לי שבהשוואה לתחום המיד ונמוכים, התחום הגבוה סובל מחוסר דינמיות יחסי, וגם עלול להציק עם מקור לא מושלם כמו ה- SB3 למשל (במקרה דנן ה-SB3 מחובר ללא DAC חיצוני, לפחות כרגע...). אני מודה שלא הייתי מאד מופתע, בעוד שתחום המיד ונמוכים מגיע מיחידת Scanspeak Revelator, הגבוהים מגיעים מיחידה נחותה בהשוואה של Vifa.
רגע לפני הטלפון ל-Madisound, דיברתי עם ידידי נהוראי, והוא הציע לי את הטוויטרים ספייר שלו - Scanspeak 6600, העושים שימוש ב"מנוע" של ה-Revelator, ומגנט Neodymium קומפקטי, וכן Silk Dome - מבנה שקצת מזכיר את ה-Morel Supreme המעולים.
לא לקח הרבה זמן וזוג הטוויטרים הנ"ל מצא את דרכו אל לב הסיטי של ת"א, לניתוח השתלה שנמשך כשעה כולל נגרות וכיוונים.
הסבר קצר למי שעצר עכשיו והרים גבה:
באופן נורמלי, החלפת טוויטרים ברמקול פירושה ניתוח מורכב ביותר, המצריך מעבר לעבודת הנגרות, תהליך ארוך ומתיש של תכנון ובנייה מחדש של מעגל הקרוס-אובר ברמקול, שרמת המורכבות שלו מצריכה עשרות שעות של סימולציות ועשרות נוספות של שעות ב-Fine Tuning.
במקרה דנן, מי שמנצח על החגיגה הנו קרוס אקטיוי אנלוגי לחלוטין, שקיבל את הטוויטרים החדשים באדישות, ופרט להורדת 2dB במסלול של הגבוהים (עקב נצילות גבוהה יחסית של ה-6600), לא נדרש שום שינוי נוסף.
ולשורת התוצאה - לא יצא לי לפני כן לקרוא דיווחים ברשת על ה-6600, למרות זאת בחרתי לעשות בהם שימוש והם לא הכזיבו! השיפור בגבוהים הוא אדיר, וכולל דינמיות עדיפה בהרבה, פירוט טוב בהרבה וכל זאת מבלי להציק לאוזן, גם עם מקור נחות כדוגמת ה-SB3...
קצת תמונות:
זה ה"לפני" - בצד שמאל, על סטנד תוצרת בית, ניתן לראות סט הגברה Vintage של Naim Audio מאמצע שנות השמונים, הכולל קדם מגבר (עם שלט רחוק!), ספק כח חיצוני ושני מגברי הספק 45W לצד (זה מספיק!!), שאחד מהם סירב להצטלם (יתוקן בהמשך)...
הרמקול מקרוב ללא טוויטרים
עם הטוויטר החדש, מבט מקרוב
קרוס אקטיוי Custom Made
סט הגברה בהרכב מלא הפעם...