שעון קיץ
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
זאת עוד אחת מהסיבות שעצבן אותי הדיאמונד.
אתה צריך להתקשר למיקרוסופט, להרשם, הם שולחים לך במייל טופס, אתה חותם עליו, מפקסס (!) אותו בחזרה, ואז מקבל קובץ עדכון שמלמד את המכשיר מתי מתחיל ונגמר שעון הקיץ כאן.
מה זה?....
אתה צריך להתקשר למיקרוסופט, להרשם, הם שולחים לך במייל טופס, אתה חותם עליו, מפקסס (!) אותו בחזרה, ואז מקבל קובץ עדכון שמלמד את המכשיר מתי מתחיל ונגמר שעון הקיץ כאן.
מה זה?....
רגע...
לא הבנתי את התשובה שלך.
הבעיה היא לא בהגדרת זמני התחלת וסיום שעון קיץ.
הבעיה שאני לא רואה שיש תמיכה לשעון כזה בכלל!
במחשב כף היד הקודם שלי (מערכת הפעלה 2003) לא היתה תמיכה.
זו היתה נקודה ידועה.
שאלתי אם ב-6.1 יש תמיכה מובנית.
זו לא שאלה לגבי הסלולר. זו שאלה לגבי כל מחשב כף יד מסובב חלונות.
הבעיה היא לא בהגדרת זמני התחלת וסיום שעון קיץ.
הבעיה שאני לא רואה שיש תמיכה לשעון כזה בכלל!
במחשב כף היד הקודם שלי (מערכת הפעלה 2003) לא היתה תמיכה.
זו היתה נקודה ידועה.
שאלתי אם ב-6.1 יש תמיכה מובנית.
זו לא שאלה לגבי הסלולר. זו שאלה לגבי כל מחשב כף יד מסובב חלונות.
צודק!!!
אתה צודק לחלוטין.
וזה כבר עבד במערכת ההפעלה של 2003.
חבל שלא ידעתי את זה עוד אז...
כל קיץ הייתי מזיז את אזור הזמן לאזור של כווית כדי שהפגישות יסתנכרנו בצורה נכונה.
וזו היתה טעות כי הייתי צריך פשוט להגדיר את את תחילת שעון הקיץ של ישראל ב-REGISTRY.
פתרון פשוט אחר הוא להזיז את אזור הזמן לקהיר או אתונה שהם באזור הזמן של ישראל ולהם מוגדר באופן אוטומטי שעון קיץ.
הבעיה של מערכות ההפעלה היא הדרך שבא נקבע שעון הקיץ בארץ.
אין תאריך ידוע מראש.
אם אני לא טועה, בשנים האחרונות התקבל חוק בארץ שקובע את החלפת השעונים 4 שנים מראש. אז אולי נוכל סוף סוף לדווח לחברות שמציירות מערכות הפעלה מה צופן העתיד
דבר אחד חבל לי כאן...
אם הפתרון כל כך פשוט... שינוי ב-REGISTRTY של התאריכים, למה אורנג' לא טרחו להכיל את התיקון הזה לכל המכשירים? הרי הם דורסים כל מכשיר עם תוספות משלהם, לא?
חבל. זה משהו כל כך קטן וכל כך חשוב.
ולמי שמעוניין בהסברים הטכניים, מומלץ לקרוא כאן:
http://www.microsoft.com/israel/support ... gTime.mspx
וגם כאן לגבי מחשבי כף יד:
http://support.microsoft.com/kb/923953
וזה כבר עבד במערכת ההפעלה של 2003.
חבל שלא ידעתי את זה עוד אז...
כל קיץ הייתי מזיז את אזור הזמן לאזור של כווית כדי שהפגישות יסתנכרנו בצורה נכונה.
וזו היתה טעות כי הייתי צריך פשוט להגדיר את את תחילת שעון הקיץ של ישראל ב-REGISTRY.
פתרון פשוט אחר הוא להזיז את אזור הזמן לקהיר או אתונה שהם באזור הזמן של ישראל ולהם מוגדר באופן אוטומטי שעון קיץ.
הבעיה של מערכות ההפעלה היא הדרך שבא נקבע שעון הקיץ בארץ.
אין תאריך ידוע מראש.
אם אני לא טועה, בשנים האחרונות התקבל חוק בארץ שקובע את החלפת השעונים 4 שנים מראש. אז אולי נוכל סוף סוף לדווח לחברות שמציירות מערכות הפעלה מה צופן העתיד
דבר אחד חבל לי כאן...
אם הפתרון כל כך פשוט... שינוי ב-REGISTRTY של התאריכים, למה אורנג' לא טרחו להכיל את התיקון הזה לכל המכשירים? הרי הם דורסים כל מכשיר עם תוספות משלהם, לא?
חבל. זה משהו כל כך קטן וכל כך חשוב.
ולמי שמעוניין בהסברים הטכניים, מומלץ לקרוא כאן:
http://www.microsoft.com/israel/support ... gTime.mspx
וגם כאן לגבי מחשבי כף יד:
http://support.microsoft.com/kb/923953
העידכון
בכל מיקרה,
לכל מי שיש ברשותו מכשיר מבוסס WINDOWS MOBILE (לא משנה איזו גרסה), מצורף הקובץ שמתקן את שעון הקיץ לשנת 2008.
יש לשנות את השם שלו ולמחוק את הסיומת של ה-GIF (אחרת לא יכולתי להעלות לאתר).
הוראות:
ראשית כל, יש לוודא שהפגישות במכשיר ה Mobile, החל מהשבוע של ה 28.3 מופיעות במועד לא נכון (שעה אחורה).
1. תחילה יש לפתוח את התיקיה המצורפת.
2. יש להעתיק את הקובץ המצורף אל מכשיר ה Mobile שלכם (באמצעות ActiveSync),
3. יש להריץ את קובץ ה CAB המצורף (AutoDaylight2008.cab).
4. במידה ומתקבלת הודעת שגיאה מהסוג: "ייתכן שהתוכנית שהתקנת לא תוצג כראוי מפני שהיא מיועדת לגרסה קודמת של תוכנת Windows Mobile" יש ללחוץ על OK.
5. יש להיכנס להגדרות השעון והתאריך, לשנות ל Time Zone שונה (GMT+3 לדוגמה), ללחוץ OK, ללחוץ כן (בשאלה "האם לשמור את השינויים בהגדרות השעון?"),
6. יש לחזור ולהיכנס שוב להגדרות השעון והתאריך, לשנות ל Time Zone החדש שנקרא GMT+2 Jerusalem , ללחוץ OK, ללחוץ כן (בשאלה "האם לשמור את השינויים בהגדרות השעון?"),
7. יש לוודא שזמני הפגישות שראיתם בסעיף 0 (החל מהשבוע של ה 28.3) אכן הסתדרו (זזו שעה קדימה).
אצלי זה עבד!
בהצלחה.
לכל מי שיש ברשותו מכשיר מבוסס WINDOWS MOBILE (לא משנה איזו גרסה), מצורף הקובץ שמתקן את שעון הקיץ לשנת 2008.
יש לשנות את השם שלו ולמחוק את הסיומת של ה-GIF (אחרת לא יכולתי להעלות לאתר).
הוראות:
ראשית כל, יש לוודא שהפגישות במכשיר ה Mobile, החל מהשבוע של ה 28.3 מופיעות במועד לא נכון (שעה אחורה).
1. תחילה יש לפתוח את התיקיה המצורפת.
2. יש להעתיק את הקובץ המצורף אל מכשיר ה Mobile שלכם (באמצעות ActiveSync),
3. יש להריץ את קובץ ה CAB המצורף (AutoDaylight2008.cab).
4. במידה ומתקבלת הודעת שגיאה מהסוג: "ייתכן שהתוכנית שהתקנת לא תוצג כראוי מפני שהיא מיועדת לגרסה קודמת של תוכנת Windows Mobile" יש ללחוץ על OK.
5. יש להיכנס להגדרות השעון והתאריך, לשנות ל Time Zone שונה (GMT+3 לדוגמה), ללחוץ OK, ללחוץ כן (בשאלה "האם לשמור את השינויים בהגדרות השעון?"),
6. יש לחזור ולהיכנס שוב להגדרות השעון והתאריך, לשנות ל Time Zone החדש שנקרא GMT+2 Jerusalem , ללחוץ OK, ללחוץ כן (בשאלה "האם לשמור את השינויים בהגדרות השעון?"),
7. יש לוודא שזמני הפגישות שראיתם בסעיף 0 (החל מהשבוע של ה 28.3) אכן הסתדרו (זזו שעה קדימה).
אצלי זה עבד!
בהצלחה.