תגובות לכתבה: איך בוחרים - מסך פלזמה מול טלויזית LCD
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
איך בוחרים - מסך פלזמה מול טלויזית LCD
איך בוחרים - מסך פלזמה מול טלויזית LCD
החסרת החיסרון של טכנולוגית ה-LED
עופר,
מהמשפט הארוך הבא יצא שלא סיימת בכתיבת החיסרון עצמו...
"החיסרון העיקרי של טכנולוגיה זו, אשר צפויה להיכנס כבר לקראת סוף השנה אצל כל היצרניות הגדולות (LG, סמסונג, פיליפס, טושיבה, פנסוניק, סוני ושארפ) ויש צפי לראות כמויות משמעותיות יותר של מסכי מבוססי הטכנולוגיה כבר בתערוכת האלקטרוניקה הגדולה CES בתחילת 2009."
"החיסרון העיקרי של טכנולוגיה זו, אשר צפויה להיכנס כבר לקראת סוף השנה אצל כל היצרניות הגדולות (LG, סמסונג, פיליפס, טושיבה, פנסוניק, סוני ושארפ) ויש צפי לראות כמויות משמעותיות יותר של מסכי מבוססי הטכנולוגיה כבר בתערוכת האלקטרוניקה הגדולה CES בתחילת 2009."
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שהמסקנה של עפר כבר באה לידי ביטוי, אפילו בשאלות של אנשים בפורום, למשל כאן:
http://www.hometheater.co.il/vt64221
אנשים מתלבטים בין דגמים ולא בהכרח בין טכנולוגיות...זה מראה שאכן הפערים מצטמצמים...
http://www.hometheater.co.il/vt64221
אנשים מתלבטים בין דגמים ולא בהכרח בין טכנולוגיות...זה מראה שאכן הפערים מצטמצמים...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הפערים בתפיסה משתנים כי עד עכשיו הייתה חלוקה ברורה לפי גודל המסך. היום זה כבר לא כך ויש כבר חפיפה בין הגדלים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
Re: החסרת החיסרון של טכנולוגית ה-LED
החיסרון עולה בפיסקה הקודמת - גם אני חשבתי שמשהו פה חסר - הכוונה לניגודיות..קומפוזיט כתב:עופר,
"החיסרון העיקרי של טכנולוגיה זו, אשר צפויה להיכנס כבר לקראת סוף השנה אצל כל היצרניות הגדולות (LG, סמסונג, פיליפס, טושיבה, פנסוניק, סוני ושארפ) ויש צפי לראות כמויות משמעותיות יותר של מסכי מבוססי הטכנולוגיה כבר בתערוכת האלקטרוניקה הגדולה CES בתחילת 2009."...
לדעתי - הרוב המוחלט של הרוכשים - בכלל לא מבין את ההבדלים בין הטכנולוגיות, והדגמים. עיקר השיקולים זה המחיר - ולעיתים גם החברה/המותג. הרי בסופו של יום, גם בארה"ב אני משער שרוב המסכים לא נקנים בחנויות מתמתחות אלא בסופרים וכד'...
עופר - תודה רבה
"בדיוק כשהסוף נראה באופק, הכריזה פיוניר על טכנולוגית KURO אשר הקפיצה לראשונה את איכות התמונה של מסכי הפלזמה לרמות שעד כה נראו בטכנולוגיות אקזוטיות ויקרות בהרבה (למשל טכנולוגיות מסכי OLED, ומסכי FED ו-SED)"
אני חושב ששינוי הכיוון לטובת הפלזמה דווקא התחיל עם מסכים כמו ה SAMSUNG Q91 שהציגו איכות תמונה מעולה במחיר שווה לכל נפש. ה KURO היה ועודינו מוצר HIGH-END שיחס העלות-תועלת שלו מחוץ לתחום עבור רוב הצרכנים.
"ככל שהזמן חולף ההבדלים בין הטכנולוגיות יטשטשו והצפי הוא שהצרכנים הממוצעים יפסיקו להיות מסוגלים להבדיל בין פלזמה ל-LCD."
ייתכן שזה כבר היום נכון עבור רוב הצרכנים. אני אישית עדיין לא ראיתי מסך LCD שהייתי מוכן להכניס אלי הבייתה.
אני חושב ששינוי הכיוון לטובת הפלזמה דווקא התחיל עם מסכים כמו ה SAMSUNG Q91 שהציגו איכות תמונה מעולה במחיר שווה לכל נפש. ה KURO היה ועודינו מוצר HIGH-END שיחס העלות-תועלת שלו מחוץ לתחום עבור רוב הצרכנים.
"ככל שהזמן חולף ההבדלים בין הטכנולוגיות יטשטשו והצפי הוא שהצרכנים הממוצעים יפסיקו להיות מסוגלים להבדיל בין פלזמה ל-LCD."
ייתכן שזה כבר היום נכון עבור רוב הצרכנים. אני אישית עדיין לא ראיתי מסך LCD שהייתי מוכן להכניס אלי הבייתה.
אחת הבעיות היא שהצרכן הממוצע אינו יודע מה לחפש כשהוא רוצה לרכוש
מסך חדש. רובם או מסתמכים על הנתונים הטכנים של היצרן או על השוואה
שהם עשו בתצוגה ויזואלית.
חלק מאד גדול מהאנשים שאני מכיר שרכשו/מתכוונים לרכוש מסך בכלל לא
יודעים מזה HD, וכשאני מנסה להסביר הם גם לא מתלהבים בכלל (עד שהם
רואים את זה בעצמם).
מסך חדש. רובם או מסתמכים על הנתונים הטכנים של היצרן או על השוואה
שהם עשו בתצוגה ויזואלית.
חלק מאד גדול מהאנשים שאני מכיר שרכשו/מתכוונים לרכוש מסך בכלל לא
יודעים מזה HD, וכשאני מנסה להסביר הם גם לא מתלהבים בכלל (עד שהם
רואים את זה בעצמם).
הערה קטנה לגבי זה שאנשים קוראים ל LCD - פלזמה:
לא הייתי מייחס לזה יותר מדי משמעות מהסיבות הבאות:
1) הטכנולוגיה הראשונה למסכים טלוויזה דקים הייתה פלזמה. לכן אצל אנשים רבים מסך פלזמה זה פשוט ביטוי נרדף למסך דק.
2) עד כמה שזה נשמע דבילי - זאת מילה ש"תפסה" יותר. זה בדיוק כמו זה שהרבה אנשים קוראים לכרטיס אשראי "ויזה". פשוט הרבה יותר קל להגיד את זה לעומת "ישראכרט".
מעבר לנושא הזה, אני רוצה לומר שאצל אנשים נוצרות פרספציות, תפיסות. יש למשל את העניין הזה של צריבה בפלזמה. כולם אומרים היום שזו בעיה שעברה מהעולם, או לפחות הופחתה משמעותית. אני רואה הרבה שידורים רגילים (בפורמט 4:3), ואני לא אוהב את המתיחות שמעוותות את התמונה - לכן אני צופה בשידורים האלה עם שני פסים שחורים בצדדים.
אין מצב שאני אכניס פלזמה הבייתה. למה שאסתכן? הרי רם תהיה צריבה - כשאני אגלה אותה זה יהיה מאוחר מדי.
אגב, כמעט כל מי שנכנס אלי הבייתה לא מבין למה אני רואה ככה. יש את הנטייה הישראלית הזאת - "קניתי מסך 42 אינץ - מה- אני פראייר לא לנצל את כולו?"
1) הטכנולוגיה הראשונה למסכים טלוויזה דקים הייתה פלזמה. לכן אצל אנשים רבים מסך פלזמה זה פשוט ביטוי נרדף למסך דק.
2) עד כמה שזה נשמע דבילי - זאת מילה ש"תפסה" יותר. זה בדיוק כמו זה שהרבה אנשים קוראים לכרטיס אשראי "ויזה". פשוט הרבה יותר קל להגיד את זה לעומת "ישראכרט".
מעבר לנושא הזה, אני רוצה לומר שאצל אנשים נוצרות פרספציות, תפיסות. יש למשל את העניין הזה של צריבה בפלזמה. כולם אומרים היום שזו בעיה שעברה מהעולם, או לפחות הופחתה משמעותית. אני רואה הרבה שידורים רגילים (בפורמט 4:3), ואני לא אוהב את המתיחות שמעוותות את התמונה - לכן אני צופה בשידורים האלה עם שני פסים שחורים בצדדים.
אין מצב שאני אכניס פלזמה הבייתה. למה שאסתכן? הרי רם תהיה צריבה - כשאני אגלה אותה זה יהיה מאוחר מדי.
אגב, כמעט כל מי שנכנס אלי הבייתה לא מבין למה אני רואה ככה. יש את הנטייה הישראלית הזאת - "קניתי מסך 42 אינץ - מה- אני פראייר לא לנצל את כולו?"
אני רק שאלה
בהנחה בימינו הגבול בין טלויזיה למרכז בידור מטשטש ובעתיד הקרוב המסך בסלון הביתי ישמש גם לצפיה בטלויזיה/סרטים ולתצוגת עמודי אינטרנט סטטיים, תמונות וכו'
האם בעיית הצריבה עדיין קיימת במסכי פלזמה במקרים כאלו?
האם בעיית הצריבה עדיין קיימת במסכי פלזמה במקרים כאלו?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

nir11, זה לא ממש מדוייק. הטכנולוגיה של LCD קדמה לפלזמה בכעשר שנים כך שהיא הטכנולוגיה הישנה יותר מבין השתיים. היישום הראשון של הטכנולוגיה שהביא למוצרי צריכה ביתיים היה של טכנולוגיית הפלזמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Re: אני רק שאלה
לא. בדיוק כפי שאתה לא מודאג מבעיית השריפה של הטרנזיסטורים בפנל והשבתת האלמנטים של התאורה האחרוית ב LCD.Adix כתב:בהנחה בימינו הגבול בין טלויזיה למרכז בידור מטשטש ובעתיד הקרוב המסך בסלון הביתי ישמש גם לצפיה בטלויזיה/סרטים ולתצוגת עמודי אינטרנט סטטיים, תמונות וכו'
האם בעיית הצריבה עדיין קיימת במסכי פלזמה במקרים כאלו?...
Catskinner כתב:nir11, זה לא ממש מדוייק. הטכנולוגיה של LCD קדמה לפלזמה בכעשר שנים כך שהיא הטכנולוגיה הישנה יותר מבין השתיים. היישום הראשון של הטכנולוגיה שהביא למוצרי צריכה ביתיים היה של טכנולוגיית הפלזמה....
מדוייק לגמרי. אני כתבתי "מסכי טלוויזה דקים" בכוונה. מסכי הטלוויזיה הדקים הראשונים שנמכרו בארץ (וני מניח שגם בעולם) היו בטכנולוגיית פלזמה.
כתבתי את זה כי ידעתי שיהיה מישהו שיזכיר שטכנולוגיית ה LCD ותיקה יותר. במסכי טלוויזה לצריכה בייתית - היא לא.
מסך lcd מדהים!!!!
למי שטוען שהוא לא היה מכניס לעולם מסך lcd לביתו ,אני מפנה אותו למסך הבא: samsung 40/46a650 ,אני ראיתי ופשוט נדהמתי הן מהאיכות (כל התכנים 1,2,10,55 ,כולל hd ),ועל היופי אין על מה לדבר פשוט לבכות!!!!!!!! לי פשוט לא ניכנס לתקציב ,כל שניתן הוא לחכות לירידת המחירים
דא"ג ליד המסך הזה היה kuro ,ky800 והמסך הזה לא רואה שום דבר מס"מ.אני אוביקטיבי לחלוטין ואני בחיפוש אחר המסך האולטמטיבי מזה כחודשיים.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
עופר,
כרגיל כתבה מקצועית, עיניינית ומעניינת.
אני מקווה שעכשיו אחרי שחברים באתר יקראו את מה שכתבת אולי יפסיקו לבסוף עם הדחיפה לפלזמה בכל הזדמנות...
"שאלה: אני צריך המלצה ל- LCD בגודל 42" מרחק צפייה 3 מטר ....
תשובה: למה LCD פלזמה יותר טוב....."
תקליט שבור שחוזר פה בפורום לעיתים קרובות מידי...
כרגיל כתבה מקצועית, עיניינית ומעניינת.
אני מקווה שעכשיו אחרי שחברים באתר יקראו את מה שכתבת אולי יפסיקו לבסוף עם הדחיפה לפלזמה בכל הזדמנות...
"שאלה: אני צריך המלצה ל- LCD בגודל 42" מרחק צפייה 3 מטר ....
תשובה: למה LCD פלזמה יותר טוב....."
תקליט שבור שחוזר פה בפורום לעיתים קרובות מידי...
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם תקרא את המאמר העדכני שעופר פרסם, תבין שהבחירה היום כבר יותר תלוייה בחברה עצמה והיכולות של הדגם הספציפי בעצמו ופחות ביכולות הטכנולוגיה עצמה.iDVDi כתב:בזמנו היה נהוג לומר פה בפורום 38" ומטה - LCD
42" ומעלה - פלאזמה.
משהו השתנה בהמלצות הנ"ל?...
ולגבי העתיד: "ככל שהזמן חולף ההבדלים בין הטכנולוגיות יטשטשו והצפי הוא שהצרכנים הממוצעים יפסיקו להיות מסוגלים להבדיל בין פלזמה ל-LCD".
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
הערה קטנה לגבי זה שאנשים קוראים ל LCD - פלזמה:
2) עד כמה שזה נשמע דבילי - זאת מילה ש"תפסה" יותר. זה בדיוק כמו זה שהרבה אנשים קוראים לכרטיס אשראי "ויזה". פשוט הרבה יותר קל להגיד את זה לעומת "ישראכרט"....
כמו שאנשים קוראים למכשיר סלולרי פלאפון...