תחילתו של פרוייקט- אובונטו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #1 

אז ככה אחרי הכתבה של SHED מאוד התסקרנתי לגבי מערכת ההפעלה הזו.
אני מבין שעובדים על מדריך באתר אני הצעתי להיות פיילוט אבל משלא נענתי החלטתי להתחיל ואולי לתת נקודות שכותב המדריך יצטרך לקחת בחשבון.
לבינתים המסקנות לגבי מדריכים קיימים ועבודות הכנה:

1.אין מדריך בזק ,ברוב המקרים כל מקרה לגופו בלינוקס וקשה מאוד לרשום משהו כללי,גם UBUNTU יכולה להיות מאוד(!!) לא USER FRIENDLY.
2.האנשים שכותבים מדריכים מפורטים ומקצועיים הם בהחלט בעלי יוזמה ואני מוקיר להם על הרצון הטוב,
אבל קשה להם להתנתק מהעובדה שרוב המוחלט של האנשים במשך לא מעט שנים התרגלו לתצורת חלונות ולא נתקלים בסקריפטים בדרך לעבודה והדרך היחיד שהם מקפלים זה את האישה וגם רק שלא כואב על הראש.
כמו כן אני מוצא שמדריכים מסויימים שמים דגש על פרטים לא חשובים ונותנים יותר דגש על תכונות ופי'צרים מתקדמים בשעה שהמשתמש הפשוט נוגס במקלדת בעצבים בשביל להגדיר מסך או כונן.
3.חומרה חומרה חומרה ושוב חומרה ,תבדקו טוב עם החומרה שלכם נתמכת אם לא אני מציע שתשיגו מלווה מומחה צמוד לתהליך ,מי שיגיד לכם שהיום הכל PLUG AND PLAY שייך למשפחת האצולה מסעיף 2 .
4.רצוי לפנות הרבה מאוד זמן פנוי לטובת העניין.
5.אוף דה רקורד שמעתי שעושים היום הנחות בכללית לאנשים עם בעיית מזוכיזם עצמי.

תחתית השורה אין דרך חוץ מלקפוץ למים.
אני משער שאולי יש מדריך טוב שמתחיל מהבסיס למתחילים - אני לא נתקלתי באחד כזה.
די התלבטתי אם להכניס את התיעוד של הפרוייקט הזה ל DIY או לכאן ...:)
מדובר בהחלט בפרוייקט לכל דבר.

אני אשתדל לרשום את כל התלאות באשר הן עד להגעה לנחלה ,אני מקווה שעם עזרתכם אצליח להגיע לאנשהו.
אני חייב לציין את החומרה שיש לי :לוח החדש של GIGABYTE שמבוסס על הצ'יפ 45 ועם הכרטיס OB של אינטל X4000HD.
אין לי כרגע כרטיס לכידה,
מעבד Q9950.
4 GB RAM של GSKILL
שני HDD של WD
אחד לOS בלבד(XP ובשאיפה אובנטו)
והשני לסרטים וקבצים בנפרד(חצי טרה)
כרטיס רשת אלחוטי GIGABYTE WPKG PCI.
התחלתי עם MYTHUBUNTU,כמו תמיד לקחתי מקדם בטחון וגם צרבתי לי עותק נוסף של UBUNTU 8.4 .
מלא מרץ התחלתי בעבודה-חשבתי על התנסות מיידית מה LIVECD .
רואה את הסקאלה של UBUNTU מתחילה לרוץ...ו....
בום!
חלון שחור : וBUSYBOX ועם איזה PROMPT ...
יומיים של חיפושים,גם ברשת הישראלית וגם בחו"ל...בדרך כלל התשובה "הדיסק דפוק" צרבתי עוד 4 דיסקים לשווא.
חיפשתי וחיפשתי...בסוף מצאתי מקרה דומה אני לא אכנס להבטים הטכנים .
אבל הפתרון הוא בשינוי ה BIOS להגדרות ה SATA כACHI או RAID .
החלק הזה עבר בשלום,
התקנתי את הMYTHUBUNTU ,דבר מוזר ודי מעצבן אני חייב להגיד ...
זכרתי שראיתי שאפשר להתקין UBUNTU מתוך ה WINDOWS .
האפשרות הזאת חד משמעית לא קיימת עם MYTHUBUNTU.
נאלצתי להתקין מהדיסק רגיל- מהבוט.
האפשרות הדיפולטיבית של ההתקנה של לינוקס מסתכלת על כל הכוננים ומציגה אותם ככונן אחד ...דבר שאני משער יציק להרבה אנשים.
התקנה MANUAL היא ממש לא סימפטית והבנתי שלא הכי מומלצת.
עוד אפשרות - התקנה עם אפשרות בחירת הכונן אבל...עם פרמוט מלא ויצירת מחיצות אוטמטית...לא מתאים בשום אופן למשתמש עם יותר ממערכת הפעלה אחת.
(אלא אם כן שתי המערכות יושבות על כוננים שונים).
אחרי כמה נסיונות התקנתי ידנית עם יצירת מחיצה ראשית בתצורת EXT3
ועוד מחיצה ל SWAP בגודל של 1 GB.
ההתקנה עברה בשלום...עושה RESTAT....אין כלום הWINDOWS עולה רגיל בלי תפריט בחירה.
לא נכנעתי לקחתי כונן פיזי אחר והתקנתי עליו....
יש בוט ,יש אפשרות לבחור בין הXP ל UBUNTU .
ה MYTHUBUNTU עולה מתחיל שלב ההגדרות- חושך...אני לא יודע מהן ההגדרות הכדאיות ומהמר על כמה מהן,הרי אני שואף למערכת HTPC מינימלית לבינתים.
בלי כרטיס לכידה בלי התממשקות לסנכרון EPG ושאר מזיקים...
תיארתי לעצמי שאם אני אשאף בתחילה לתצורה הבסיסית אני אוכל לאט לאט להתקדם ולהרחיב את היכולות של המערכת.
אחרי נסיונות כואבים להתקין את הכרטיס מסך OB - נכנעתי ,אין תמיכה לצ'יפ החדש נאלצתי להתקין את הכרטיס מסך הרזרבי שלי 2600HD (ATI.
נסיונות להתקין את המערכת עם הכרטיס לא צלחו ,לא הצלחתי לשנות את הרזלוציה ל 1920*1200 כמו כן המדריכים שמצאתי לא תאמו את הממשק של MYTHUBUNTU ,נאלצתי לוותר עליה ולהתקין את UBUNTU.
היתרון המיידי- התקנה בקלי קלות מתוך ה WINDOWS(ה BIOS במצב ACHI אחרת זה לא יעבוד).

זיהוי הכרטיס מסך וההתקנה נעשה אוטמטית,הצלחתי להגדיר את אפקט הקוביה יחד עם עוד כמה אפקטים מגניבים.
בעיות:
רשת:
הכרטיס רשת מוגדר ואני מצליח להתחבר אבל
מהירות הגלישה מאוד מוגבלת,אני מנוי ב 3 מגה ובדיקה מול SPEEDTEST מראה משהו כמו חצי מגה.
האות באייקון מראה על אות חיבור של 30% כאשר הראוטר נמצא במרחק של מטר מהמחשב.
התוכנה שאחראית לכרטיס רשת :nm-applet 0.6.6
האינפורמציה מראה חיבור במהירות Mb/s 1
INTERFACE:802.11 WiFi (wlan0
DRIVER:rt2500pci
וידאו:
הכרטיס מסך מותקן והאפקט עובדים יפה ,אני מצליח לנגן MKV דרך TOTEM
הצלחתי להוסיף כתוביות אבל התמונה לא מנוגנת חלק יש קרטועים ורואים פיקסלים ,האפשרות להריץ קדימה מהסקאלה גורמת לתקיעות התוכנה אני משער שקודקים אחרים נדרשים(התקנתי את הדיפולטיבים).

אודיו:
אני מחובר כרגע עם יציאות אנלוגית לסט רמקולים של לוג'יטק X510
אני שומע סאונד אבל לא בחמישה ערוצים,
קבעתי את הREAKTEK ALC 885 על הלוח .

תוכנות רצויות (בסיסיות):
1.האם קיימת תוכנה כמו ה NEWLEECHER עבור USENET?
2.תוכנה חילוץ לקבצי QUICKPAR
3. תוכנות כיווץ כמו WINRAR
4.תוכנה שאוכל לעלות צילומי מסך של חלקים מסויימים.

השאיפה:
להגיע למצב למערכת יציבה לצרכים בסיסים ולאחר מכן להתקין את MYTH.

אודה לתגובות ועיצות.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

אני לא ממש מסכים עם חלק מהקביעות שלך ולדעתי לא הבנת חלק ממה שהיה כתוב על המסך.

1. תהליך ההתקנה לא מראה את כל הדיסקים כדיסק אחד, בפירוש לא. ה-MOUNT של כל הדיסקים הוא ל-file system tree אחד (כך זה בכל מערכת לינוקס/ יוניקס) אבל בהחלט ניתן להתקין על דיסק X, או על חלק מדיסק Y.

2. אחת האופציות האוטומטיות (שמתאימה לרוב המקרים) אומרת:" בצע resize אוטומטי לפרטישן שקיים על הדיסק, צור פרטישן חדש והתקן עליו. אופציה זו מאפשר התקנת לינוקס על גבי דיסק אחד אשר כבר מכיל מערכת הפעלה נוספת בלי לפגוע בה.

3. קשה (עד כדי בלתי אפשרי) להבין מה היתה הבעיה עם "ההגדרות" ב-mythbuntu, האם היה מסך? לא היה מסך? מה זאת אומרת "חושך"? ואיפה ניסית להגדיר מה.

עדיין לא הצלחתי להבין מה מטרתך? להתקין myth? להשתמש ב-myth רק כדי לנגן קבצי וידאו? מחשב הורדות? ניגון קבצים בעזרת תוכנות שונות?
לגבי נגנים - יש את VLC, יש את mplayer, יש את xine.כולם מומלצים.

לסיכום:
כמו שכתבתי כבר, תהליך ההתקנה רחוק מלהיות plug and play, ואם נוסיף על זה את העובדה שמדובר במערכת הפעלה חדשה ולא מוכרת - הרי שהרף נעשה גבוה מתמיד. יחד עם זאת, גם אובנטו וגם mythbuntu עשו את התהליך לכואב פחות. היום לא צריך לקמפל כלום, ואין התקנות מקוד מקור (לדעתי פעם אחרונה שעשיתי דבר כזה היתה לפני מספר שנים לא מבוטל).

הכלים הקיימים היום מאפשרים להגיע לתהליך התקנה פשוט וקל. רמזתי על כך בסקירה שלי ואני יכול להגיד שיש מי שעובד על זה מאחורי הקלעים.
You are never fully dressed without a smile

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Shed כתב:אני לא ממש מסכים עם חלק מהקביעות שלך ולדעתי לא הבנת חלק ממה שהיה כתוב על המסך.

1. תהליך ההתקנה לא מראה את כל הדיסקים כדיסק אחד, בפירוש לא. ה-MOUNT של כל הדיסקים הוא ל-file system tree אחד (כך זה בכל מערכת לינוקס/ יוניקס) אבל בהחלט ניתן להתקין על דיסק X, או על חלק מדיסק Y.

2. אחת האופציות האוטומטיות (שמתאימה לרוב המקרים) אומרת:" בצע resize אוטומטי לפרטישן שקיים על הדיסק, צור פרטישן חדש והתקן עליו. אופציה זו מאפשר התקנת לינוקס על גבי דיסק אחד אשר כבר מכיל מערכת הפעלה נוספת בלי לפגוע בה.

3. קשה (עד כדי בלתי אפשרי) להבין מה היתה הבעיה עם "ההגדרות" ב-mythbuntu, האם היה מסך? לא היה מסך? מה זאת אומרת "חושך"? ואיפה ניסית להגדיר מה.

עדיין לא הצלחתי להבין מה מטרתך? להתקין myth? להשתמש ב-myth רק כדי לנגן קבצי וידאו? מחשב הורדות? ניגון קבצים בעזרת תוכנות שונות?
לגבי נגנים - יש את VLC, יש את mplayer, יש את xine.כולם מומלצים.

לסיכום:
כמו שכתבתי כבר, תהליך ההתקנה רחוק מלהיות plug and play, ואם נוסיף על זה את העובדה שמדובר במערכת הפעלה חדשה ולא מוכרת - הרי שהרף נעשה גבוה מתמיד. יחד עם זאת, גם אובנטו וגם mythbuntu עשו את התהליך לכואב פחות. היום לא צריך לקמפל כלום, ואין התקנות מקוד מקור (לדעתי פעם אחרונה שעשיתי דבר כזה היתה לפני מספר שנים לא מבוטל).

הכלים הקיימים היום מאפשרים להגיע לתהליך התקנה פשוט וקל. רמזתי על כך בסקירה שלי ואני יכול להגיד שיש מי שעובד על זה מאחורי הקלעים.
...
תודה SHER,

כפי שהזכרתי אני מעוניין שHTPC שלי יהיה מבוסס אובנטו כאשר אני ממתן את הציפיה שתוך שבוע אני אתוודע למערכת ההפעלה ואדע הכל -ממש לא.
לכן ,בתור התחלה לא התקנתי כרטיס לכידה ואני מעוניין לנגן חומר קיים במערכת (מוסיקה,סרטים לסוגיהם במיוחד HD) עם כתוביות וללא קרטועים .
כאשר כל אפשריות עדכון מIMDB ושאר הפי'צרים שיש במערכת עובדים ללא בעיות.
לאחר שאגיע לשלב הזה אני רוצה להכנס לעניין הלכידה ובאמת למקסם את היכולות של המערכת(בתחום הידע שארכוש כמובן).
בשלב זה אני לא הצלחתי לקנפג את MYTH כך שהיא תעבוד ללא כרטיס לכידה אלא רק את החומר הקיים ולשם אני חותר.
לגבי הבעיות שהיו לי בנוגע להתקנה- אשמח אם תסביר את אופן התקנה כאשר יש שני כוננים ואני משער שרובנו הקדשנו כונן אחד למערכות ההפעלה וכונן אחר לטובת התוכן.
מהניסיון שלי זה לא עבד כמו שצריך ,האופציה הראשונה אצלי לפחות רואה את כל גודל שני הדיסקים .
לגבי התקנת ה MYTH - אני התקנתי את UBUNTU ללא ה MYTH ואני רוצה להתקין אותה בינתיים להבעיה שגם סרטים דרך הנגן TOTEM לא עובדים כמו שצריך ואני משער שזה מה שיקרה גם תחת ה MYTH.
אודה ליותר פרטים לגבי קודקים מומלצים והתייחסות לנקודות הבעייתיות שהעלתי בפתיחת התר'ד.

aela11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יש לי שאלה
אני מנסה להעלות את גירסת ה-LIVE CD של אובונטו
זה עולה בסדר עד שזה מגיע לשלב שאני רואה מסך לבן לפעמים זה מתחלף לירוק או אדום למספר שניות ואז חוזר ללבן וזהו זה נתקע
מה יכולה להיות הבעיה?
יש לציין שאת הגרסה של ה-DVD שהעלתי הכל עובד טוב
דרך אגב אני עובד עם XP
תודה על העזרה מראש.

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

aela11 כתב:יש לי שאלה
אני מנסה להעלות את גירסת ה-LIVE CD של אובונטו
זה עולה בסדר עד שזה מגיע לשלב שאני רואה מסך לבן לפעמים זה מתחלף לירוק או אדום למספר שניות ואז חוזר ללבן וזהו זה נתקע
מה יכולה להיות הבעיה?
יש לציין שאת הגרסה של ה-DVD שהעלתי הכל עובד טוב
דרך אגב אני עובד עם XP
תודה על העזרה מראש.
...
מה החומרה שלך?
ניסית לעלות safe graphics mode?
(מתפריט הבחירה הראשון שמופיע בבוט אחד ה Fים במקלדת

banjo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 2 פעמים

ברוך הבא לעולם הלינוקס

שליחה #6 

הי,

ובכן לינוקס מערכת הפעלה מעולה בהרבה מובנים, אבל ממש לא ידידודית לכל אחד.
הבעיות העיקריות במערכת ההפעלה לינוקס הם הדרייברים של הכרטיסים השונים.

האם יש לכרטיס המסך דרייבר קנייני או לחילופין דרייבר שפותח ע"י הקהילה ואם כן במה הוא תומך ובמה לא.......

אני מכין אותך להרבה שעות של עבודה קשה (אבל כמו שנאמר קשה באימונים קל בקרב..), ברגע שתמצא מה הקונפיגורציה ומה ההתקנים שנתמכים אזי השלבים הבאים יהיו קלים יותר.

עדיין צריך מידה מסויימת של ידע במערכת הלינוקס מאחר והיא לא עד כדי כך קלה ומובנת, ובגלל כל זה צמחו להם הפצות רבות (טעמים) של לינוקס שבאות להקל על חלק מהשלבים ואף לעשות אותם יותר יידידותיים (קרובים כמה שניתן לקלות של חלונות בממשקים).

אך עם זאת כאשר המערכת פועלת ומקונפגת אזי היא תעבוד במהירות וביציבות הגבוהה ביותר שניתן.

אז בהצלחה.

נ.ב לגבי הבעייה שלך עם המסך זה נראה כי הגדרת כרטיס המסך שלך לא נכונה, תפעיל את המערכת במצב SAFE ותנסה לשנות הגדרות והתקנים עבור כרטיס המסך שלך.

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

חברים,אם אפשר להתייחס לשאלות שהעליתי בתחילת השרשור.
בעיות:
רשת:
הכרטיס רשת מוגדר ואני מצליח להתחבר אבל
מהירות הגלישה מאוד מוגבלת,אני מנוי ב 3 מגה ובדיקה מול SPEEDTEST מראה משהו כמו חצי מגה.
האות באייקון מראה על אות חיבור של 30% כאשר הראוטר נמצא במרחק של מטר מהמחשב.
התוכנה שאחראית לכרטיס רשת :nm-applet 0.6.6
האינפורמציה מראה חיבור במהירות Mb/s 1
INTERFACE:802.11 WiFi (wlan0
DRIVER:rt2500pci
וידאו:
הכרטיס מסך מותקן והאפקט עובדים יפה ,אני מצליח לנגן MKV דרך TOTEM
הצלחתי להוסיף כתוביות אבל התמונה לא מנוגנת חלק יש קרטועים ורואים פיקסלים ,האפשרות להריץ קדימה מהסקאלה גורמת לתקיעות התוכנה אני משער שקודקים אחרים נדרשים(התקנתי את הדיפולטיבים).

אודיו:
אני מחובר כרגע עם יציאות אנלוגית לסט רמקולים של לוג'יטק X510
אני שומע סאונד אבל לא בחמישה ערוצים,
קבעתי את הREAKTEK ALC 885 על הלוח .

תוכנות רצויות (בסיסיות):
1.האם קיימת תוכנה כמו ה NEWLEECHER עבור USENET?
2.תוכנה חילוץ לקבצי QUICKPAR
3. תוכנות כיווץ כמו WINRAR
4.תוכנה שאוכל לעלות צילומי מסך של חלקים מסויימים.

aela11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #8 

החומרה שלי החומרה מבוססת Intel עם כרטיס מסך NEVIDA GFORCE 6200
זיכרון 1ג'יגה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #9 

צפיד,

1 אני לא משתמש בnew groups אז אני לא יכול להמליץ על תכנות, אבל אני בטוח שגוגל ידע לתת לך את התשובה (יש אינספור לקוחות news עבור לינוקס שיודעים לקחת NZB וכו').
2. לגבי screen shot - תלחץ על המקש print screen -אתה תקבל אפשרות לקחת את כל המסך, או את חלקו, לשמור את התוצאה לקובץ או ל-clipboard.
You are never fully dressed without a smile

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

Shed כתב:צפיד,

1 אני לא משתמש בnew groups אז אני לא יכול להמליץ על תכנות, אבל אני בטוח שגוגל ידע לתת לך את התשובה (יש אינספור לקוחות news עבור לינוקס שיודעים לקחת NZB וכו').
2. לגבי screen shot - תלחץ על המקש print screen -אתה תקבל אפשרות לקחת את כל המסך, או את חלקו, לשמור את התוצאה לקובץ או ל-clipboard.
...
אוקי ייצבתי את המערכת למצב עובד.
הבנתי שה XBMC יכולה להיות פתרון טוב למערכת ללא תמיכה עם כרטיסי לכידה.
כרגע אני בשלב שהתוכנה הותקנה כ PACKAGE מאתר הבית אך משום מה התוכנה נפתחת ונסגרת.
האם מישהו מכיר את הסוגה?
האם צירוף לוג יכול לעזור ?

שאלה נוספת - איך אני מנגן סרטים מMYTH (לא הקלטות טלויזיה.תכנים בפורמט HD)?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”