איך להציג סרטי 4:3 על מסך מלא?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
יש לי כמה סרטי DIVX בפורמט 4:3. הבעיה, כשאני צופה בסרט כזה, יש שני פסים שחורים בצדדים, וכפי שהבנתי, לאורך זמן תופעה כזו עלולה לגרום לצריבה.
השאלה, האם ניתן להציג סרט כזה על מסך מלא מבלי לעוות את התמונה יותר מדי, כפי שזה קורה בשידורים של HOT שגם הם בפורמט 4:3 ובכל זאת התמונה מוצגת בצורה סבירה על מסך מלא.
במידה וזה אפשרי, אז כיצד לעשות זאת? (אשמח אם ההסבר יהיה לגבי המסך MVE1 של פיוניר)
תודה ושבוע טוב!
השאלה, האם ניתן להציג סרט כזה על מסך מלא מבלי לעוות את התמונה יותר מדי, כפי שזה קורה בשידורים של HOT שגם הם בפורמט 4:3 ובכל זאת התמונה מוצגת בצורה סבירה על מסך מלא.
במידה וזה אפשרי, אז כיצד לעשות זאת? (אשמח אם ההסבר יהיה לגבי המסך MVE1 של פיוניר)
תודה ושבוע טוב!
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
ישנן תוכנות שיודעות "למתוח" את התמונה.
כמו GBPVR (אך יש מחיר..כלומר שאתה מותח חלק מהפרטים נעלמים, בשביל לשמור על פרופורצית תמונה, הוא מותח אותה לכל הכוונים וכך שאתה מותח לצדדים אז למעלה קצת נעלם.
כמו GBPVR (אך יש מחיר..כלומר שאתה מותח חלק מהפרטים נעלמים, בשביל לשמור על פרופורצית תמונה, הוא מותח אותה לכל הכוונים וכך שאתה מותח לצדדים אז למעלה קצת נעלם.
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי דורון, תודה. אני יכול לנסות תוכנה כזו ולבדוק עד כמה איבוד הפרטים הזה גורע מהסרט. אגב, האם יש גם ירידה באיכות התמונה אחרי ההמרה?
ומלבד תוכנות ל"מתיחת" תמונה, האם אין משהו שאפשר לסדר בהגדרות המסך, כדי שיציג תוכן 4:3 על מסך מלא, כפי שזה קורה בעצם בשידורים של HOT?
ומלבד תוכנות ל"מתיחת" תמונה, האם אין משהו שאפשר לסדר בהגדרות המסך, כדי שיציג תוכן 4:3 על מסך מלא, כפי שזה קורה בעצם בשידורים של HOT?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

חבר'ה, על פי התגובות אני מתחיל לחשוב שאולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך
לא מדובר בכלל בחיבור המחשב לפלסמה. פשוט צרבתי את הסרטים על דיסק שאותו אני מתכוון לנגן באמצעות מכשיר ה-די וי די הביתי.
ושוב השאלה החוזרת , אם אפשר לשנות משהו בהגדרות המסך כדי שהתמונה תוצג על מסך מלא. דרך אגב, כשאני מריץ סרטי וידאו (מן הסתם כולם בפורמט 4:3) אז התמונה תמיד מופיעה על מסך מלא!
Ncoder
מדובר בשידורים של HOT .ולשאלתך, כן אני בטוח שמדובר בסרטים בפורמט 4:3. בדקתי זאת בכמה תוכנות שנותנות מידע שלם על כל קבצי וידאו
לא מדובר בכלל בחיבור המחשב לפלסמה. פשוט צרבתי את הסרטים על דיסק שאותו אני מתכוון לנגן באמצעות מכשיר ה-די וי די הביתי.
ושוב השאלה החוזרת , אם אפשר לשנות משהו בהגדרות המסך כדי שהתמונה תוצג על מסך מלא. דרך אגב, כשאני מריץ סרטי וידאו (מן הסתם כולם בפורמט 4:3) אז התמונה תמיד מופיעה על מסך מלא!
Ncoder
מדובר בשידורים של HOT .ולשאלתך, כן אני בטוח שמדובר בסרטים בפורמט 4:3. בדקתי זאת בכמה תוכנות שנותנות מידע שלם על כל קבצי וידאו
אמנם לא קיבלתי את הפלזמה עדיין ...
אבל אתה אומר ש-HOT שהם 4:3 מוצגים לך תמיד במסך מלא ללא עיוות רציני מידי אז זה אומר שמוגדר לך "מתיחה חכמה" בכניסה של ה-HOT בפלזמה שלך.
ברגע שאתה מנגן סרטים ב-DVD אתה מקבל מתיחה עם עיוות רציני מידי, אז בשני המקרים יש לך מקור שהוא 4:3 ובשני המקרים אין שום הבדל במקור, או שמוגדר לך "מתיחה רגילה" בכניסה של ה-DVD שלך ואו שהפלזמה שלך לא יודעת לבצע מתיחה חכמה בכניסה של ה-DVD (שזה לא סביר אבל כנראה שזה המצב).
יש לך אפשרות לשנות גם בנגן ה-DVD עצמו יציאה ל-16:9 שזה אמור תמיד להוציא לך חומר ל-16:9 במסך מלא (גם חומר ב-4:3) .
ברגע שאתה מנגן סרטים ב-DVD אתה מקבל מתיחה עם עיוות רציני מידי, אז בשני המקרים יש לך מקור שהוא 4:3 ובשני המקרים אין שום הבדל במקור, או שמוגדר לך "מתיחה רגילה" בכניסה של ה-DVD שלך ואו שהפלזמה שלך לא יודעת לבצע מתיחה חכמה בכניסה של ה-DVD (שזה לא סביר אבל כנראה שזה המצב).
יש לך אפשרות לשנות גם בנגן ה-DVD עצמו יציאה ל-16:9 שזה אמור תמיד להוציא לך חומר ל-16:9 במסך מלא (גם חומר ב-4:3) .
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי מכשיר ה-DVD זה מכוון על 16:9, אלא אם אתה אולי מדבר על אופציה נוספת שלא גיליתי, שגם אותה צריך להגדיר למצב זה...
לגבי המסך, כאן זה כבר הרבה יותר מסובך, כי בתפריט יש המון הגדרות. אולי אתה או מישהו אחר שמכיר היטב את המסך MVE1 תוכלו לעזור לי, כיצד לבדוק את ההגדרות לכניסה של ה-DVD.
קצת קשה לי להאמין שדווקא במסך של פיוניר, אין את האפשרות לבצע מתיחה חכמה בכניסה של ה-DVD

לגבי המסך, כאן זה כבר הרבה יותר מסובך, כי בתפריט יש המון הגדרות. אולי אתה או מישהו אחר שמכיר היטב את המסך MVE1 תוכלו לעזור לי, כיצד לבדוק את ההגדרות לכניסה של ה-DVD.
קצת קשה לי להאמין שדווקא במסך של פיוניר, אין את האפשרות לבצע מתיחה חכמה בכניסה של ה-DVD
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

מרטין, בוודאי שיש ZOOM אבל אם זו האופצייה היחידה שיכולה לפתוח את התמונה על כל המסך, אז אני מעדיף כבר להשאר עם הפסים השחורים בצדדים 
- ofer1973
- חבר ותיק

- תגובות: 1339
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 507 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
גם לי יש את ה-MVE1 (פצצה של מסך) ובשידוריי
HOT אני משתמש במצב מתיחה שנקרא "WIDE"
או במצב "FULL" .
שניי המצבים האלה אמורים לפתור לך את הבעייה.
בשלט של המסך יש לחצן שכל לחיצה עליו משנה לך מצב צפייה.
תהנה
עופר.י
HOT אני משתמש במצב מתיחה שנקרא "WIDE"
או במצב "FULL" .
שניי המצבים האלה אמורים לפתור לך את הבעייה.
בשלט של המסך יש לחצן שכל לחיצה עליו משנה לך מצב צפייה.
תהנה
עופר.י
עופר.י
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ofer1973
אין לי בעיה עם השידורים של HOT. שם התמונה מוצגת במסך מלא והכול בסדר. גם בווידיאו התמונה נכנסת על כל המסך!
הבעיה היא רק לגבי סרטים מסוימים ב-DVD
תודה
אין לי בעיה עם השידורים של HOT. שם התמונה מוצגת במסך מלא והכול בסדר. גם בווידיאו התמונה נכנסת על כל המסך!
הבעיה היא רק לגבי סרטים מסוימים ב-DVD
תודה
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

sunny_jim ידידי,
יש לי בדיוק אותו מכשיר DVD כמו שלך, ה-383 של פיוניר
האמת, זה נשמע מעניין מה שאתה אומר. דווקא אם אגדיר יחס מסך של LETTER BOX 4:3,, אוכל לראות סרטים של 4:3 על מסך מלא??? האם זה לא גורם לעוות התמונה יתר על המידה?
kingshoko
אני אבדוק בערב אם האופציה הזו של ASPECT קיימת אצלי. בכל אופן, אם sunny_jim אכן צודק בדבריו, הרי שכבר לא יהיה כל צורך בכך...
תודה בכל מקרה!
יש לי בדיוק אותו מכשיר DVD כמו שלך, ה-383 של פיוניר
האמת, זה נשמע מעניין מה שאתה אומר. דווקא אם אגדיר יחס מסך של LETTER BOX 4:3,, אוכל לראות סרטים של 4:3 על מסך מלא??? האם זה לא גורם לעוות התמונה יתר על המידה?
kingshoko
אני אבדוק בערב אם האופציה הזו של ASPECT קיימת אצלי. בכל אופן, אם sunny_jim אכן צודק בדבריו, הרי שכבר לא יהיה כל צורך בכך...
תודה בכל מקרה!
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

sunny_jim
כרגיל, פגעת בול
אמנם יש עיוות מסוים בתמונה (כמו בשידורים של HOT), אבל אני לא כזה "פדאנט", כך שזה לא מפריע לי כל כך.
בכל אופן, אני מעדיף את זה, מאשר הפסים השחורים בצדדים שעלולים לגרום נזק למסך...
המון תודה!
כרגיל, פגעת בול
אמנם יש עיוות מסוים בתמונה (כמו בשידורים של HOT), אבל אני לא כזה "פדאנט", כך שזה לא מפריע לי כל כך.
בכל אופן, אני מעדיף את זה, מאשר הפסים השחורים בצדדים שעלולים לגרום נזק למסך...
המון תודה!